Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@18:41:39 GMT

هر آنچه در مورد روش کاشت دندان باید بدانید

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۸۸۹۲

دندان‌های از دست رفته می‌توانند نیش شما را از حالت تراز خارج کرده و فرم صورت شما را تغییر دهند. همچنین می‌توانند لبخند شما را تغییر دهند.

اگر دندانهای از دست رفته را جایگزین کنید، دندانپزشک ممکن است دندانهای مصنوعی را که با ایمپلنت دندان در استخوان فک یا نزدیک آن متصل شده‌اند، توصیه کند.

ایمپلنت‌های دندانی ریشه دندان مصنوعی است که با جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طی چندین ماه، استخوان اطراف ایمپلنت رشد می‌کند و آن را ایمن نگه می‌دارد. دندانهای جایگزین سپس با یک اتصال دهنده فلزی به ایمپلنت متصل می‌شوند و جای خالی را پر می‌کنند.

انواع کاشت دندان

کاشت دندان دو نوع عمده دارد:

Endosteal (در استخوان)

ایمپلنت‌های آندوستئال رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان هستند.

آنها معمولاً شبیه پیچ‌های کوچک هستند. ایمپلنت‌های اندوستال از مواد ایمن بدن مانند تیتانیوم ساخته می‌شوند.

ایمپلنت‌های اندوستال با جراحی در اعماق استخوان فک قرار می‌گیرند و جای ریشه دندان را می‌گیرند. از یک ایمپلنت می‌توان برای لنگر انداختن یک یا چند دندان استفاده کرد.

Subperiosteal (روی استخوان)

این نوع ایمپلنت زمانی استفاده می‌شود که استخوان فک سالم کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت اندوست وجود نداشته باشد.

ایمپلنت‌های زیر پریوستئال زیر لثه قرار داده می‌شوند اما در استخوان فک سوراخ نمی‌شوند. آنها بیش از استخوان در بالای یا روی استخوان قرار می‌گیرند.

جدول زمانی و بهبودی جراحی

روش‌های کاشت دندان به مراحل مختلفی در مدت زمان حدود 3 تا 9 ماه نیاز دارد. ممکن است قبل از کامل شدن درمان به کمک چندین نوع متخصص دندانپزشکی از جمله یک متخصص پریودنتیست و جراح دهان و دندان نیاز داشته باشید.

ارزیابی

اولین مرحله ارزیابی دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان فک شما است. بخش مهمی از این ارزیابی اولیه تعیین اینکه آیا از استخوان فک سالم کافی برای نگهداری ایمپلنت برخوردار هستید یا خیر. اگر استخوان فک شما خیلی نازک یا نرم است، ممکن است پیوند استخوان یا روش دیگری قبل از شروع روند کاشت دندان پیشنهاد شود. لثه‌های شما نیز باید عاری از بیماری پریودنتال باشد.

کاشت دندان برای جایگزینی یک یا چند دندان انجام می‌شود. تعداد دندانی که می‌خواهید جایگزین کنید، نوع و دامنه رویه مورد انتظار شما را تعیین می‌کند.

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً یک عمل سرپایی است. ممکن است تحت بی حسی موضعی، آرام بخشی IV یا بیهوشی عمومی انجام شود. متخصص شما به شما اطلاع می‌دهد که چه نوع بیهوشی را نیاز دارید.

قرارگیری کاشت دندان

اگر ایمپلنت اندوستال دارید:

یک جراح دهان و دندان لثه را برش می‌دهد و استخوان فک را در زیر آن قرار می‌دهد. سوراخ‌هایی در عمق استخوان سوراخ می‌شوند، جایی که پست ایمپلنت وارد می‌شود. در صورت انتخاب، می‌توان یک پروتز متحرک موقت و متحرک را از طریق سوراخ، برای اهداف زیبایی قرار داد، تا زمانی که دندان دائمی به ایمپلنت متصل شود.

اگر کاشت زیر پریوست داشته باشید، استخوان فک شما سوراخ نمی‌شود و پست ایمپلنت روی استخوان یا بالای آن قرار می‌گیرد.

مهم نیست که کدام نوع کاشت را انجام می‌دهید، امکان دارد بعد از آن احساس ناراحتی و تورم کنید. این ممکن است چندین روز طول بکشد. اکثر افراد می‌توانند یک روز پس از کاشت دندان، فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرند.

ادغام اوسئو

بعد از قرار دادن ایمپلنت دندان، 2 تا 6 ماه طول می‌کشد تا رشد استخوان جدید به اندازه کافی در اطراف پیچ اتفاق بیفتد. این فرایند به عنوان استخوان سازی شناخته می‌شود، به معنی "ترکیب با استخوان".

در طی استخوان سازی، استخوان فک طبیعی در اطراف کاشت دندان تقویت و رشد می‌کند. این کار آن را محکم نگه می‌دارد، بنابراین می‌تواند به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل کند.

قرار دادن تکیه گاه

یک گسترش دهنده فلزی به نام اباتمنت به طور معمول به ایمپلنت اضافه می‌شود. این ممکن است در طی روش اولیه یا در طی یک عمل جزئی دوم تحت بی حسی موضعی انجام شود.

از پایه‌ها برای اتصال دندان جایگزین به ایمپلنت استفاده می‌شود.

اگر در طی روش دوم یک پایه ایجاد شود، اگر بافت لثه بر روی کاشت رشد کرده باشد، ممکن است لازم باشد که جراح برشی ایجاد کند. دلیل این امر این است که بعد از قرار دادن ایمپلنت، یک کلاهک بهبودی روی کاشت قرار می‌گیرد. اگرچه این ماده برای محافظت از کاشت استفاده می‌شود، اما به طور معمول از رشد بافت روی آن جلوگیری می‌کند.

در طی روش دوم، درپوش بهبودی برداشته می‌شود و پایه بر روی ایمپلنت دندان پیچ می‌شود. سپس بافت لثه در اطراف محل تکیه گاه کانتور می‌شود.

چند هفته طول می‌کشد تا لثه‌ها پس از قرار دادن پایه، بهبود یابند.

قرار دادن دندان

پس از اتمام ترمیم، دندانپزشک از دندانهای شما برداشت می‌کند تا دندان یا دندانهای جایگزین دائمی شما متناسب شود. اینها می‌توانند ثابت یا قابل جابجایی باشند. اگر دندان متحرک را انتخاب کنید، روی یک قاب فلزی نصب می‌شود و به تکیه گاه متصل می‌شود. این نوع دندان‌ها را می‌توان برای تمیز کردن روزانه در خانه برداشت.

اگر شما یک دندان ثابت را انتخاب کنید، به طور دائمی سیمان شده یا روی تکیه گاه پیچ می‌شود.

پس از اتمام مراحل، به دندانپزشک خود اطلاع دهید که آیا دهان شما به هیچ وجه احساس ناراحتی می‌کند یا اینکه:

ناراحتی مداوم درد شدید خون ریزی ورم نیش ناهموار یا ناراحت کننده

دندان‌های جدید شما طبیعی به نظر می‌رسند. باید با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه از آنها مراقبت کرد. برای تمیز کردن آنها نیازی به مواد خاصی نیست. می‌توانید با آنها به همان روشی رفتار کنید که با دندان‌های طبیعی خود رفتار می‌کنید.

برای معاینات منظم حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

هزینه

هزینه‌های ایمپلنت دندان بسته به تعداد دندان‌هایی که جایگزین می‌کنید و همچنین میزان انجام هر روش می‌تواند متفاوت باشد. موقعیت مطب دندانپزشکی نیز ممکن است نقش داشته باشد.

قرار است که ایمپلنت‌ها دهه‌ها دوام داشته باشند. به همین دلیل، قیمت برچسب آنها تا حدی بیشتر از سایر روش‌هایی است که جای دندان‌های از دست رفته را می‌گیرند، مانند بریج‌ها یا پروتزهای مصنوعی. برخلاف پل‌ها و پروتزهای دندانی، بیمه دندان همیشه هزینه کاشت دندان را پوشش نمی‌دهد.

دندانپزشک یا متخصص دندانپزشکی باید قبل از شروع درمان هزینه تقریبی یا قطعی را به شما بدهد. برخی از مطب‌های دندانپزشکی برنامه‌های پرداخت را برای سهولت کار ارائه می‌دهند.

سخن آخر

از کاشت دندان برای قرار دادن تاج یا دندان مصنوعی در دهان استفاده می‌شود. آنها معمولاً در استخوان فک سوراخ می‌شوند و در آنجا به عنوان ریشه دندان جایگزین می‌شوند.

انجام مراحل کاشت دندان چندین ماه به طول می‌انجامد. آنها طبیعی به نظر می‌رسند و قرار است چندین دهه دوام داشته باشند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کاشت دندان استفاده می شود ایمپلنت دندان استخوان فک ریشه دندان کاشت دندان ایمپلنت ها قرار دادن تکیه گاه دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۸۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید

پیشینه استفاده از داربست به هفده‌هزار سال پیش می‌رسد؛ از داربست‌هایی که برای نقاشی‌های دوران پارینه‌سنگی برپا می‌شدند تا امروز که برای امنیت کارگران و تعمیرکاران از آنها استفاده می‌شود. درصد چشمگیری از حوادث ساختمانی به‌دلیل کار ناایمن در ارتفاع روی می‌دهند. به‌همین دلیل قیمت لوله داربستی، ایمنی داربست‌ها یکی از دغدغه‌های فعالان عرصه ساخت‌وساز است. در این مقاله خواهیم گفت که اتصالات لوله‌های داربست چیست و چه کابردی دارد.

داربست چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

داربست به سازه‌های موقتی گفته می‌شود که که برای پشتیبانی از قالب‌های بتنی یا کار کارگران آجرکار، گچ‌کار، یا نقاش در ارتفاع استفاده می‌شود. طبق مقررات برای کار در ارتفاع بیش از دو متر که خطر سقوط وجود دارد باید داربست نصب شود.

اتصالات داربست چیست؟

اتصالات لوله‌های داربست یا همان اتصالات پیچ و مهره، اجزایی هستند که برای اتصال و تثبیت لوله‌های داربست استفاده می‌شوند. لوله‌های داربست، لوله‌های فلزی با سطح خمیده و شبکه‌ای از شاخصه‌های مثلثی هستند که عمدتاً در ساخت‌وسازهای فلزی و سیستم‌های پشتیبانی استفاده می‌شوند. اتصالات داربست لوله‌های مجاور را برای تحمل وزن‌های سنگین به‌هم قفل می‌کنند. اتصالات لوله داربست درصنایع ساخت‌وساز، ساخت ماشین‌آلات، تاسیسات صنعتی، به مجموعه پیچ و مهره، مهره‌های تنظیمی، قفل‌ها، واشرها و دسته‌ها گفته می‌شود که باعث استحکام آنها می‌شوند.

انواع اتصالات لوله داربست

اتصالات لوله‌های داربست نسبت به جنش و شکل اتصال متفاوت هستند. در ادامه به انواع اتصالات داربست می‌پردازیم:

پیچ و مهره (بولت و نات)

این نوع اتصالات شامل پیچ و مهره است که به وسیله پیچ‌گوشتی و نگهدارنده‌ای به لوله‌های داربست با استفاده از واشرها و مهره‌های تنظیمی به‌منظور تثبیت بیشتر استفاده می‌شوند.

قفل‌ها؛ قفل‌های محوری به لوله‌های داربست متصل می‌شوند و قفل‌های زاویه‌ای در اتصالات زاویه‌ای به‌کارمی‌روند. دسته‌ها معمولاً به وسیله پیچ و مهره یا قفل‌ها به لوله‌های داربست متصل می‌شوند. واشرها برای ایجاد فشار و نیرو بین پیچ و مهره و سطح لوله قرار می‌گیرند.

انواع اتصالات لوله داربست به نیازهای داربست و نوع سازه‌ اتصال‌دهنده‌ها بستگی دارد و در انواع مختلفی تولید می‌شوند.

اتصال کوپلر (Coupler)

اتصال کوپلر به‌دلیل مقاومت بسیار در مقابل انواع فشارهای وارده بر ساختمان یکی از پرکاربردترین اتصالات داربست است. این اتصال فولادی به جای پیچ و مهره و واشر هم استفاده می‌شود. کوپلر در قسمت میانی داربست قرار می‌گیرد و وزن آن 1100 گرم است.

اتصال بست خارجی (External Sleeve Coupler)

برای ساخت این اتصال‌دهنده‌ از فولاد فشرده‌شده برطبق استانداردهای جهانی استفاده می‌شود. لوله‌ها با بست خارجی از قسمت انتهایی به هم وصل می‌شوند و برای اتصال لوله‌های داربستی عمودی، افقی و مورب قابل استفاده هستند. این نوع اتصال با وزن مناسب 1200 گرم تولید می‌شود.

پین اتصال (Expanding Joint Pin)

پین اتصال برای برخی از لوله‌های داربستی به‌کار می‌رود که بیش از بقیه تحت ‌فشار هستند. پین اتصال به‌خوبی می‌تواند وزن‌های سنگین را تحمل کند. همچنین برای استفاده از آن باید قطر داخلی لوله‌ها هم‌اندازه باشند. برای مقاوم‌سازی این قطعه در برابر زنگ‌زدگی و رطوبت آن را گالوانیزه می‌کنند. وزن این قطعه حدود ۱۴۰۰ گرم است.

اتصال مفصل گردان (Swivel Coupler)

اتصال‌دهنده مفصل گردان برای اتصالات داربستی استفاده می‌شود که در زوایای مختلفی هستند و داربست به مهاربندی مورب نیاز دارد. این قطعه می‌تواند جایگزین خوبی برای پیچ‌ومهره‌ها و واشرها است. وزن تقریبی این قطعه حدود ۱۲۰۰ گرم است.

اتصال تبدیل (Reduction Coupler)

این اتصال‌دهنده لوله‌های داربستی مدل کاربردی تبدیل دوبل و تبدیل اتصال مفصل گردنده دارد. اتصال تبدیل اتصال دوبل مانند کوپلر دوبل عمل می‌کند اما قطرخارجی آن متفاوت است. مدل دیگر آن یعنی تبدیل اتصال مفصل گردنده، مشابه کوپلر گردان است.

اتصالات داربست به چه شکل انجام می‌شود؟

فرم‌های اتصال لوله‌های داربستی با توجه به شکل سازه‌ها و مصالح استفاده‌شده متفاوت است. اتصالات داربست به‌طورکلی به دو شکل انجام می‌شود:

داربست مثلثی یا اسکافلد

مقاطع فریم‌ها در اتصالات مثلثی می‌تواند مثلثی یا مربعی باشد و عرض آنها هم معمولا ۱۲۰ سانتی‌متر است. در این حالت از اتصالات لوله‌های داربستی، فرم‌های مثلثی تشکیل می‌دهند و بیشتر در پایه پل‌ها یا کفراژبندی کاربرد دارند. ویژگی‌های فریم‌های این داربست این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته شدن عدم نیاز به آچارکشی قابلیت باربری زیاد عدم نیاز به کارگر برای مونتاژ قطعات هزینه کم داربست چکشی ستاره

در روش چکشی ستاره‌ای برای اتصالات دربست از محورهای قائم و مهارهای استفاده می‌شود. پایه این داربست‌ها از حدود ۵ متر شروع می‌شود و سرجک‌ها در بالا و پایین اتصالات کار گذاشته شده‌اند. هر دو سرجک قابلیت تنظیم و ترازشدن دارد و می‌توان ارتفاع آن را تنظیم کرد. مهارهای افقی با ضربات چکش انجام می‌شود و قسمت‌های پایه داربست با مغزی و پین متصل می‌شوند. ویژگی‌های این نوع از اتصالات عبارت است از:

سهولت در باز و بسته‌شدن عدم نیاز به ابزارهای خاص قابلیت توسعه در ارتفاع‌های زیاد سهولت در جابه‌جایی سبک‌بودن وزن قطعات سرعت مونتاژ بالا چند نکته مهم درباره اتصالات لوله داربست

در اتصالات لوله داربست قطر لوله به‌دلیل تاثیر آن بر وزن و قیمت لوله بسیار اهمیت دارد؛ به‌همین دلیل باید توجه داشته باشید که قطر بیرونی لوله اتصالات، کمی بیشتر از عدد اسمی آن درنظرگرفته می‌شود. در ادامه به سایر نکته‌هایی اشاره می‌کنیم که باید در زمینه اتصالات لوله داربستی به آن توجه کنید.

فاصله بین لوله‌های عمودی باید ۱.۷ تا ۲ متر باشد. فاصله طبقات لوله‌ها باید بین ۲ تا ۳ متر باشد. فاصله‌ لوله‌های داربست در عرض سکو، حدود ۱۶۰ سانتی‌متر است. حداکثر فاصله مجاز برای اتصال لوله داربستی ۳ متر است. اگر ارتفاع سازه زیاد باشد، لوله‌های داربستی با لوله‌های فولادی با ضخامت بیشتر ساخته می‌شوند. اندازه پلتفرم لوله داربستی باید طوری باشد که مناسب تردد و جابه‌جایی بار باشد. (حدود ۶۰ سانتی‌متر برای تردد و ۸۰ سانتی‌متر برای جابه‌جایی بار) تخته‌هایی که روی این سکوها قرار می‌گیرد باید کنار هم کیپ شوند و ضخامت آنها با ضخامت لوله‌های داربست متناسب باشد. در ارتفاع بیش از ۲ متر، باید از تخته‌های پنجه‌ای استفاده کرد که عمق آنها ۲۰۰ میلی‌متر است. در زمانی که از بست‌های لوله‌های داربستی استفاده نمی‌کنید آنها را در مخلوطی از گازوییل و روغن نگهداری کنید. به ازای هر ۴ متر ارتفاع، ۱ متر، پایه‌های نردبان را عقب بکشید. برای اتصالات لوله‌های داربستی، از حرارت برای خم کردن لوله‌ها استفاده نکنید. کفش‌های غیرلغزنده و مناسب بپوشید. از قطعات شکسته، معیوب و خمیده استفاده نکنید.

جمع‌بندی

یکی از نکته‌هایی که باید در هنگام انجام یک پروژه ساختمانی درنظر داشته باشید تأمین ایمنی کارگران است. ایمنی کارگران و در کنار آن ساختن سازه‌ای ایمن به عوامل بسیاری بستگی دارد. یکی از عوامل تأثیرگذار در تأمین امنیت کارگران و ساخت‌وساز ایمن استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب است.

برای خرید مصالح ساختمانی ازجمله آهن‌آلات مرغوب باید از اعتبار و تجربه فروشنده در این زمینه اطمینان حاصل کنید. همچنین برای آگاهی از قیمت لوله به منبع معتبری نیاز دارید که آخرین قیمت آهن آلات را به اطلاع شما برساند و به تصمیم‌گیری درست شما در این زمینه کمک کند.

شرکت نفت آهن پاسارگاد با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن‌آلات در زمینه فروش آنلاین آهن‌آلات می‌تواند انتخاب خوبی برای سفارش و خرید لوله داربست باشد. می‌توانید برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز از قیمت آهن‌آلات و شرایط خرید انواع مقاطع ساختمانی به سایت آیرومارت به آدرس iromart.com مراجعه کنید. همچنین می‌توانید با شماره 02145306 تماس بگیرید و از راهنمایی‌های دقیق همکاران باتجربه ما در شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا بهره‌مند شوید.

 

دیگر خبرها

  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • فال تاروت برای متولدین ماه‌های مختلف امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • اروپا در حال سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز در حمایت از فلسطین است
  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید