Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@04:09:31 GMT

هتک حرمت دوباره مسجد الاقصی

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۱۹۵۱۱

هتک حرمت دوباره مسجد الاقصی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، این امر بر تنش‌ها افزوده و موجب درگیری با نمازگزاران فلسطینی شد. فلسطینی‌ها از سوی پلیس و نیروهای ویژه اسرائیلی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و برخی هم بازداشت شدند. الجزیره در گزارش ۲۳ می ‌در این رابطه نوشت «وفا»، خبرگزاری رسمی فلسطین اعلام کرد که پلیس اسرائیل روز یکشنبه هم به نمازگزاران فلسطینی که در حال بجا آوردن نماز صبح بودند، حمله کرد و «به شدت آنها را مورد ضرب و شتم قرار داد» و زمینه را برای هجوم شهرک‌نشینان به این سومین مکان مقدس اسلامی فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وفا اعلام کرد که حداقل ۶ فلسطینی از جمله «فادی عیلان» محافظ مسجد‌الاقصی که تلاش داشت از این حادثه فیلم بگیرد و «علی وَزوز» کارمند شورای اسلامی وقف (نهادی مذهبی که از سوی اردن برای نظارت بر این مکان مقدس منصوب می‌شود) دستگیر شدند.

پلیس اسرائیل محدودیت‌های در «گیت»های منتهی به مسجدالاقصی را افزایش داده و مانع از این شد که نمازگزاران زیر ۴۵ سال وارد مسجد شوند. این مکان مقدس سنگی- مرمری که مسلمانان به آن «حرم الشریف» می‌گویند شامل «قبه الصخره» هم می‌شود.

«هدی عبدالحمید» که از دروازه دمشق در بیت‌المقدس اشغالی شرقی برای الجزیره گزارش می‌داد، اعلام کرد که این یهودیانی که وارد این مکان مقدس شدند در زمره «راست افراطی یا اولترا ملی‌گرایان یهودی» بودند. او افزود: «این امر در زمانی رخ می‌دهد که تنش‌ها بسیار بالاست ... آن بازدیدکنندگان یهودی تحت حفاظت نیروهای امنیتی و پلیس اسرائیل وارد این مکان شدند.» این نشان می‌دهد که میزانی از نزاع دوباره از سر گرفته شده است. این گزارشگر افزود: این بازدیدها طی ماه رمضان متوقف شده بود؛ چراکه تنش‌ها بسیار بالا گرفته بود؛ اما از روز یکشنبه بار دیگر بازدیدها از سر گرفته شد و اولین روزی بود که یهودیان وارد این مکان می‌شدند.

به نوشته گزارشگر الجزیره، این رویداد در زمانی رخ می‌دهد که یک آتش‌بس شکننده پس از نبردی ۱۱روزه در غزه برقرار شده است. در این درگیری ۱۱روزه حدود ۲۵۰فلسطینی از جمله ۶۶کودک شهید شدند. یکی از دلایل آغاز جنگ ۱۱ روزه همانا سرکوب نمازگزاران و مومنان در مسجدالاقصی در ماه رمضان و تهدید اخراج خانواده‌های فلسطینی از شیخ جراح بود. به دنبال این اقدامات، حماس مهلتی برای متوقف ساختن سرکوب‌ها به اسرائیل داد.

وقتی هشدار حماس به اسرائیل به گوش مقام‌های دولت یهود نرفت، راکت‌های حماس به سوی این رژیم پرتاب شد که موجب حملات گسترده اسرائیل به غزه شد. اندکی پس از آتش‌بس، پلیس اسرائیل باز به مسجدالاقصی یورش برد و نمازگزاران را مورد ضرب‌وشتم قرار داد. در روزهای اخیر، گروه‌های شهرک‌نشین تندرو اسرائیلی در فضای مجازی کارزاری را راه انداختند تا مومنان یهودی هم بتوانند وارد این مکان مقدس شوند. هدف این گروه بازسازی «معبد سوم یهودیان» در زمین‌های مسجدالاقصی است. اما بر اساس وضع موجود تاییدشده در سال ۱۹۶۷، فقط مسلمانان می‌توانند درون حرم الشریف نماز بگزارند.

«میکی روزنفیلد» سخنگوی پلیس اسرائیل گفت که این مکان برای «دیدارهای منظم» باز است و پلیس ضامن امنیت و ضامن این منطقه است تا «رویداد» خاصی در آنجا رخ ندهد. الجزیره به نقل از خبرگزاری وفا نوشت که این اولین بار از ۴ مارس به این‌سو بود که این رژیم به شهرک‌نشینان یهودی اجازه دیدار از این مکان را می‌دهد. در سال‌های اخیر، تعداد روزافزونی از یهودیان مذهبی و افراطی از مسجدالاقصی و اماکن مقدس آن بازدید کرده‌اند. فلسطینی‌ها از این بیم دارند که اسرائیل در نظر داشته باشد که کنترل این مکان را تمام و کمال به دست بگیرد یا آن را جدا سازد. با این حال، مقام‌های این رژیم اعلام کرده‌اند که قصدی برای تغییر وضع موجود ندارند.

همزمان با این اقدام، دو تحول دیگر هم در اسرائیل و فلسطین رخ داد. یکی، رهبر حزب «آینده‌ای هست» و مامور تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی اعلام کرد: از دیروز دوشنبه مذاکرات پیرامون تشکیل دولت وحدت فراگیر از سر گرفته شده است. یائیر لاپید که از سوی روون ریولین، رئیس این رژیم به تشکیل کابینه مکلف شده، دیروز دوشنبه با احزاب مختلف به جز حزب «یمینا» به رهبری نفتالی بنت دیدار و مذاکره کرد؛ زیرا حزب لاپید تصمیم گرفته است مذاکرات با سایر احزاب را پیش ببرد و منتظر بنت نماند. در مقابل حزب یمینا هم اعلام کرد: به این مذاکرات اهمیتی نمی‌دهد و مذاکراتی میان این حزب و فراکسیون تغییر وجود ندارد و «دولت تغییر» در دستورکار حزب نیست. مهلت قانونی لاپید برای تشکیل کابینه جدید پس از ۹ روز تمام می‌شود و نگاه‌ها به گدعون ساعرِ جدا شده از حزب لیکود بنی‌گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی است که پس از شکست قابل پیش‌بینی لاپید، این ماموریت را برعهده بگیرند.

دوم، سفیر فلسطین در قاهره در پاسخ به برخی فرضیه‌ها درباره تشکیل کشور فلسطین در منطقه سینای مصر یا اسکان پناهجویان فلسطینی در مکانی دور از کشورشان تاکید کرد که فلسطینی‌ها تشکیل کشوری در نوار غزه یا در بخشی از خاک مصر را نمی‌پذیرند. دیاب اللوح، سفیر فلسطین در قاهره در مصاحبه‌ای تلویزیونی در همین رابطه گفت: «ما خواستار توقف تمام اشکال اشغالگری اسرائیل در اراضی فلسطینی و در رأس آنها قدس شرقی، پایتخت کشور فلسطین هستیم. ما پایتختی در داخل شهر قدس را نمی‌پذیریم و خواستار شهر قدس به شکل کامل و مطابق با مرزهای ۱۹۶۷ و کشور مستقل، دارای حاکمیت، به هم پیوسته و قابل اسکان هستیم.» اللوح در ادامه تاکید کرد: «ما قبول نمی‌کنیم کشوری در نوار غزه داشته باشیم و یا اینکه کشوری بدون آن تشکیل شود، ما مخالف تشکیل کشوری در بخشی از منطقه سینای مصر هستیم. ما با این موضوع مخالفیم و مصر هم مخالف است. علاوه‌بر این ما در فلسطین به حاکمیت مصر بر اراضی‌اش احترام می‌گذاریم. این طرح قدیمی است و به محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) پیشنهاد شد و او قاطعانه آن را رد کرد.»

پربیننده ترین خبر فوری عراقچی از بازگشت آمریکا به برجام ادعای بلینکن درباره ایران در مصاحبه با شبکه آمریکایی مقام اتحادیه اروپا: تلاش‌ ها برای اجرای کامل برجام را دوبرابر می‌ کنیم تاریخ انقضای میراث ترامپ گذشته است / پول مردم ایران را آزاد کنید پیش بینی کاخ سفید از دور پنجم مذاکرات وین چیست؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مسجدالاقصی انتخابات ۱۴۰۰ مکان مقدس وارد این مکان پلیس اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم

آفتاب‌‌نیوز :

خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود.

این اظهارات مقام ارشد حماس می‌تواند امتیاز قابل توجهی برای اسرائیل به شمار رود چرا که این گروه فلسطینی همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائیل ادامه خواهد داد. الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است.

او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرز‌های پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

او در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیرو‌های مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.»

الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو دولتی به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.

تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، اورشلیم شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو دولتی حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می‌کند.

اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.

الحیه، اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت بین دو گروه انجام می‌شود.

جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است.

منبع: یورونیوز

دیگر خبرها

  • امروز حکومت اسرائیل منفورتر از همیشه است
  • هشدار حماس درباره توطئه‌های صهیونیست‌ها علیه مسجدالاقصی
  • ۴۵ هزار فلسطینی نماز جمعه را در مسجد الاقصی اقامه کردند
  • جلوگیری نظامیان صهیونیست از ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی
  • حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • حمله به رفح به یک درگیری داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • طوفان الاقصی فلج بودن بازدارندگی اسرائیل را اثبات کرد
  • صد‌ها صهیونیست به مسجدالاقصی یورش بردند