Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز معتقدند تجمعاتی نظیر مراسم‌ مذهبی فی‌نفسه و اگر مدیریت شده باشند، عامل خطر بسیار مهمی برای گسترش بیماری نیستند.

به گزارش ایسنا،با توجه به این‌که راه سرایت این بیماری، از طریق دستگاه تنفسی است، تجمعات بزرگ نقش مهمی در انتشار بیماری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل کنترل و جلوگیری از گسترش همه‌گیری کووید-۱۹ نیازمند مداخلات جدی است.

بررسی‌ها نشان داده که بیشتر کشورها موافق اعمال محدودیت و ممنوعیت تجمع مردم در مکان‌های عمومی مثل مراکز تفریحی، رستوران‌ها، سالن‌های ورزشی، اماکن مذهبی، وسایل نقلیه عمومی، مراسم عروسی و عزا، مسافرت‌ها و شرکت در فستیوال‌ها و ... تا زمان کنترل بیماری هستند.

برخی از مطالعات نیز به بُعد روانی این محدودیت‌ها اشاره کرده‌اند. در این مطالعات عنوان شده که این اقدامات و در خانه ماندن به مدت طولانی منجر به افزایش استرس، اضطراب و افسردگی در بین مردم می‌شود.

با توجه به همین موارد؛ پژوهشگران کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با تهیه یک گزاره‌برگ، تاثیر رعایت و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در تجمعات مختلف، بر انتشار بیماری کووید-۱۹ بررسی کردند.

این گزارش با بررسی شواهد معتبر علمی و لحاظ نمودن نظرات خبرگان تهیه شده است. همچنین در این گزارش از شواهد بین‌المللی ارائه‌شده توسط سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالت متحده آمریکا و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ایران، به همراه نتایج منتشر شده، استفاده شده است.

بررسی‌های این مطالعه حاکی از آن است که اگرچه نتایج مطالعات نشان‌دهنده میزان بالای انتقال در تجمعات است؛ ولی نقش مخدوش‌کننده‌های مهمی مثل عدم رعایت فاصله اجتماعی، عدم تهویه و فضای بسته را نباید فراموش کرد. تجربه عینی که گواه بر این ادعا است؛ تجمع حج در سال ۲۰۲۰ در عربستان بود.

تجربه حج سال گذشته نشان داد که تجمعی که با معیارهای زیر برگزار شود، موجب انتشار و گسترش بیماری نخواهد شد:

- عدم حضور افراد پرخطر در تجمعات (مثل افراد مسن، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و ...)؛

- عدم حضور افراد دارای علائم مشکوک یا تست مثبت؛

- حفظ فاصله فیزیکی ۱.۵ متری؛

- استفاده از ماسک؛

- رعایت بهداشت دست و

- عدم تجمع در فضای بسته و فاقد تهویه

نویسندگان این گزاره‌برگ معتقدند تجمعاتی نظیر مراسم‌های مذهبی فی‌نفسه و اگر مدیریت شده باشند، عامل خطر بسیار مهمی برای گسترش بیماری نیستند. بلکه آن‌چه عامل انتشار بیماری است؛ حاصل جمع تماس نزدیک، تجمع و فضای بسته بدون تهویه است. برگزاری مراسم مذهبی در شرایط عادی و نه در پیک‌های بیماری، با شیوه‌ای مانند حج ۲۰۲۰ می‌تواند انجام پذیر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: همه باهم علیه کرونا کووید 19 مراسم مذهبی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از نوازندگی یک دختر در مراسم سالگرد شهید مطهری | فیلـم

رضا پورزارعی (فیلمساز و روزنامه‌نگار) با انتشار این فیلم در صفحه اینستاگرام خود نوشت: جلوگیری از دف نوازی یک دختر دف‌نواز در مراسم برنامه چهل‌ و‌ پنجمین سالگرد شهادت آیت‌الله «مرتضی مطهری»‌. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • جلوگیری از نوازندگی یک دختر در مراسم سالگرد شهید مطهری | فیلـم
  • بوی نامطبوع شهرستان بندرترکمن را فراگرفت/ فرماندار: علت حادثه در حال بررسی است