Web Analytics Made Easy - Statcounter

امینی گفت: عملکرد شورای نگهبان مور قانون است و مور قانون یعنی همیشه نباید تصمیمات شورای نگهبان طبق سلیقه سیاسی من همخوانی داشته باشد و وقتی که بررسی درباره این خصوص انجام می‌شود پی می‌بریم که شورای نگهبان هیچ‌گاه از قانون تخطی نکرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید جلال امینی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: شورای نگهبان 12 عضو دارد که 6 تای آن‌ها حقوق‌دان هستند و از سوی مجلس شورای اسلامی منصوب می‌شوند و 6 فقیه عادل در آن حضور دارند که این افراد از سوی ولی‌فقیه انتخاب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شورای نگهبان بر اساس مستندات، مدارک و بررسی‌های همه جانبه و نهایتاً با رأی مخفی در خصوص صلاحیت کاندیداها تصمیم‌گیری می‌کند از طرفی اگر فردی در شورای نگهبان تائید صلاحیت نشد بدین معنی نیست که آن کاندیدا حتماً فردی بی‌فایده یا خارج از انقلاب است و نباید صلاحیت افراد را همه جانبه زیر سؤال ببریم.

تصمیمات شورای نگهبان بر اساس وظایف قانونی که به آن محول شده، است

امینی خاطر نشان شد: تصمیمات شورای نگهبان تماماً بر اساس وظایف قانونی است که به آن محول شده و این شورای مور قانون عمل می‌کند اما امکان دارد به صورت تصادفی در برخی دوره‌های انتخاباتی تعداد افراد تائید صلاحیت شده از یک حزب یا جناح خاص از تعداد کاندیداهای دیگر احزاب بیشتر باشد لذا این موضوع کاملاً تصادفی بوده زیرا شورای نگهبان به عقبه حزبی افراد کاری ندارد.

شورای نگهبان به عقبه حزبی افراد کاری ندارد

این کارشناس مسائل سیاسی در خصوص لیست منتشر شده از کاندیداهای تائید صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری، گفت: در این لیست شاهد یک سه قطبی از جناح‌های سیاسی هستیم بدین صورت که حزب اعتدال، اصلاح‌طلبان و جریان انقلاب دارای نماینده هستند.

وی یادآور شد: در لیست منتشره افرادی که متعلق به جریان انقلاب هستند را نمی‌توان تماماً اصولگرا دانست زیرا تمام آن‌ها در قواره کاندیدای حزبی قرار نمی‌گیرند بنابراین ما در این فضای ارزشی و با توجه به تحولات منطقه‌ای، حضور ما بر پای صندوق‌های رأی می‌تواند تأثیرات فراوان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای داشته باشد باید در حل مشکلات مردم یک هم‌افزایی صورت بگیرد.

امینی گفت: همواره افرادی به شورای نگهبان ایراد می‌گرفتند که چرا فلان نفر را تائید صلاحیت کرده که طی 7 سال و نیم این همه مشکلات را تحمل کردیم و از طرفی امروز بازهم شاهد آن هستیم که عده‌ای دیگر می‌گویند چرا فلان فرد را تائید صلاحیت نکرده‌اید لذا بسیاری از موضع‌گیری‌ها در این خصوص هیجانی و به دور از انصاف است.

عملکرد شورای نگهبان مور قانون است/ شورای نگهبان هیچ‌گاه از قانون تخطی نکرده

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه عملکرد شورای نگهبان مور قانون است، افزود: مور قانون یعنی همیشه نباید تصمیمات شورای نگهبان طبق سلیقه سیاسی من همخوانی داشته باشد و وقتی که بررسی درباره این خصوص انجام می‌شود پی می‌بریم که شورای نگهبان هیچ‌گاه از قانون تخطی نکرده است.

وی تصریح کرد: کار شورای نگهبان مصلحت سنجی نیست و آن‌ها بر اساس مستندات و مدارک اعلام نظر می‌کنند از طرفی گاهی استثنائاتی وجود دارد که بر مصلحت نظام است که این موضوع در چهارچوب وظایف رهبری گنجانده می‌شود همچنین همین افرادی که امروز می‌گویند ای‌کاش فلان کاندیدا تائید صلاحیت می‌شد اگر در آینده این فرد رأی بیاورد و در کرسی رئیس جمهوری برای کشور ایجاد مشکل کند، همین افراد می‌گویند که چرا شورای نگهبان در موضع قانونی خود جلوی این فرد را نگرفت.

مگر جریانات سیاسی چه گلی به سرمان زدند

امینی با بیان اینکه مگر جریانات سیاسی چه گلی به سرمان زدند، گفت: چند دوره اخیر ریاست جمهوری اکثراً در داخل یک جریان سیاسی دست به دست شده و کشور از همین سیاسی بازی‌ها ضربه خورده است که خوشبختانه در این دوره کاندیداهای تائید صلاحیت شده نه تنها از یک جناح خاص نیستند بلکه افرادی با نگاه فراجناحی در این لیست قرار دارند.

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: در این لیست افرادی با گرایش‌های سیاسی اصلاح‌طلب، اصولگرا، مستقل و فراجناحی حضور دارند لذا باید آرامش جامعه را حفظ کنیم، شور و نشاط انتخاباتی را افزایش دهیم تا به کوری چشم دشمنان انتخاباتی با شکوه، امیدآفرین و دشمن‌شکن برگزار شود و شاهد شکل‌گیری دولت جوان حزب‌اللهی باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تصمیمات شورای نگهبان کارشناس مسائل سیاسی تائید صلاحیت مور قانون بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جبار کوچکی‌نژاد، عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: با توجه به اتمام بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول در جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی مصوبات مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، ادامه داد: اگر شورای نگهبان به این مصوبات ایرادی را وارد کرد مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات هفته آینده ایرادات شورای نگهبان را مورد بررسی قرار داده و رفع خواهد کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا مجلس یازدهم تا قبل از پایان عمر خود تکلیف بخش دوم لایحه بودجه را مشخص کرده تا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود.

کوچکی‌نژاد همچنین درباره وضعیت برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه را رفع کرد و در برخی موارد نیز به مصوبات قبلی خود اصرار کرد که این موارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود لذا مجددا اصلاحات اعمال شده در برنامه هفتم به شورای نگهبان برای اعلام نظر تقدیم خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد که تکلیف برنامه هفتم تا پایان مجلس یازدهم مشخص خواهد شد و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود.

طبق اصلاحات آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی روند بررسی بودجه تغییر کرده است بدین شکل که ابتدا مجلس شورای اسلامی بخش اول لایحه مربوط به احکام و منابع و مصارف را بررسی و تصویب می‌کند بعد از تصویب بخش اول و ابلاغ به دولت، نوبت به بررسی بخش دوم مربوط به جداول می‌شود.

بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در اسفندماه ۱۴۰۲ برای اجرا به دولت ابلاغ شد و مجلس بخش دوم لایحه بودجه را در هفته جاری بررسی کرد.

بررسی جداول در صحن مجلس شورای اسلامی برای اولین بار صورت گرفت. پیش از این و در سال‌های گذشته و مجالس قبلی تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس رسیدگی می‌شد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902628

دیگر خبرها

  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیت
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان
  • روحانی باز هم به شورای نگهبان نامه نوشت
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم