Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@00:07:12 GMT

چه خبر از بازار گوشت و مرغ؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۹۱۲۵

بررسی‌ها نشان می‌دهد هر کیلوگرم مرغ تازه در تهران ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود، قیمت گوشت گوسفندی به ثبات نسبی رسیده و نرخ گوشت گوساله بالا مانده است.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: سیر صعودی قیمت مرغ همچنان ادامه دارد و قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم مرغ تازه در سطح شهر تهران به ۳۱ تا ۳۵ هزار تومان افزایش یافته، اما در بازار گوشت گوسفندی به‌دلیل رشد عرضه دام‌های مولد نرخ این فرآورده ثابت مانده و قیمت گوشت گوساله متاثر از کمبود و گرانی علوفه و نهاده‌های دامی و کاهش عرضه دام زنده بالا مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از هشدار‌های تولید‌کنندگان و فعالان صنفی نسبت به کمبود و گرانی نهاده‌های تولید و جوجه یکروزه و تأثیر آن بر کمبود و گرانی مرغ، سیر صعودی قیمت مرغ در بازار خرده‌فروشی که از یک‌ماه پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد. کمبود عرضه، زمینه عبور نرخ هر کیلوگرم مرغ تازه را، از مرز ۳۵ هزار تومان فراهم کرده است. نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای هرکیلوگرم مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

تولید‌کنندگان و فعالان صنفی بازار مرغ می‌گویند این ته خط قیمت مرغ نیست، آنان با توجه به شرایط نامساعد تامین نهاده‌های تولید، نسبت به‌احتمال افزایش بیشتر قیمت خرده‌فروشی مرغ، در هفته‌های آینده هشدار می‌دهند.

پرواز قیمت‌ها در بازار مرغ

گزارش میدانی از قیمت خرده‌فروشی گوشت قرمز و مرغ در برخی واحد‌های صنفی سطح شهر تهران از تداوم سیر صعودی قیمت مرغ، حکایت دارد، به‌نحوی که واحد‌های صنفی هر کیلوگرم مرغ تازه را به قیمت ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان، به مشتریان عرضه می‌کنند. در شرایطی که عرضه مرغ تازه در میادین میوه و تره‌بار به‌شدت کاهش یافته، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه در برخی واحد‌های صنفی توزیع مستقیم به ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده، اما قیمت مرغ تازه در سایر واحد‌های خرده‌فروشی از ۳۱ تا ۳۳ هزار تومان در نوسان است، حتی مشاهده شده هر کیلوگرم مرغ تازه در واحد‌های صنفی خرده فروشی غرب تهران با نرخ ۳۵ هزار تومان هم به مشتریان عرضه می‌شود.

مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری نشان می‌دهد اگرچه مسئولان ستاد تنظیم بازار عرضه مرغ قطعه‌بندی را به‌عنوان راهکاری برای مقابله با گرانفروشی این فرآورده ممنوع کرده‌اند، اما فروشندگان مرغ، بی‌توجه به این دستور، انواع محصولات قطعه‌بندی مرغ را، با قیمت‌های به‌مراتب بیشتر از قیمت خرده‌فروشی مرغ کامل، به مشتریان عرضه می‌کنند. براین اساس قیمت هر کیلوگرم ران مرغ بدون کمر از ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان، ران با کمر از ۲۷ تا ۲۹ هزار، سینه مرغ ۵۹ تا ۶۵ هزار و بوقلمون به قیمت ۴۷ هزار و ۵۰۰ تا ۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

ثبات نرخ گوشت گوسفندی و تب قیمت گوشت گوساله

در بازار گوشت قرمز نیز نوسان قیمت‌ها حرف نخست این بازار است. قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی در محدوده ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان تثبیت شده، قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوسفندی به ۱۴۰ تا ۱۵۵ هزارتومان رسیده، اما قیمت گوشت گوساله به‌دلیل محدودیت تخصیص ارز و کاهش واردات گوشت منجمد برزیلی و افت عرضه گاو و گوساله زنده پرواری به بازار سیر صعودی گرفته است.

همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت سردست گوسفندی ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار، ماهیچه گوسفندی ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار، راسته گوسفندی ۱۲۷ تا ۱۳۳ هزار و چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله به ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوساله در بازارخرده فروشی نیز از ۱۳۰ تا ۱۴۵ هزار تومان بنابر کیفیت گوشت (پاک شده و میزان چربی) و سردست گوساله از ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار، ماهیچه گوساله ۱۲۵ تا ۱۳۵ هزار و راسته گوساله ۱۴۵ تا ۱۵۵ هزار تومان است.

بررسی قیمت گوشت قرمز در میادین میوه و تره بار نیز نشان می‌دهد هرکیلو گرم گوشت ران گوساله به نرخ ۱۲۹ تا ۱۳۰ هزار، سردست گوساله ۱۲۷ هزار و ۵۰۰ و مخلوط گوساله ۱۱۸ هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود. همچنین در این مراکز عرضه مستقیم، هر کیلوگرم گوشت ران تازه گوسفندی ۱۳۹ هزارو ۷۰۰، سردست تازه گوسفندی ۱۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان، کف دست گوسفندی ۱۳۸ هزارو ۵۰۰ و شقه گوسفندی ۱۱۷ هزار تومان فروخته می‌شود که این نرخ بنابر کیفیت گوشت و محل واقع شدن میادین تا حدودی متغیر است.

افت قیمت گوشت گوسفندی

همزمان رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی از کاهش ١٠ هزار تومانی قیمت این نوع گوشت نسبت به فروردین‌ماه امسال خبر داده و با ابراز نگرانی نسبت به کشتار دام‌های مولد، گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت شیشک با کیفیت ١٢۵ تا ١٢٨ هزار تومان و قیمت گوشت بره ماده با وزن‌های سبک‌تر ۵ تا ۶ هزار تومان از این نرخ کمتر است.

علی‌اصغر ملکی، با اشاره به شرایط خشکسالی و نامناسب بودن وضع مراتع افزود: به‌دلیل کمبود و گرانی علوفه، دامداران ناچار به فروش دام‌های خود در وزن‌های پایین هستند بنابراین عرضه دام زیاد شده و قیمت گوشت گوسفندی روند نزولی داشته، اما این شرایط برای دامداران کشور به‌شدت نگران‌کننده است. او افزود: اینکه دامداران هم‌اکنون در زیان شدید بوده و ناچار به عرضه دام‌های مولد یا کم‌وزن خود زودتر از موعد به بازار هستند، ممکن است تا ۴‌ماه آینده کشور را با مشکل کمبود دام و گوشت مواجه کند. ملکی با بیان اینکه اکنون در برخی مناطق کشور، به‌دلیل شرایط ایجاد شده دام‌های مولد نیز کشتار می‌شوند، گفت: این اقدام بسیار خطرناک و نگران کننده‌ای است که می‌تواند ذخایر ژنتیک دامی کشور را با مشکل جدی مواجه کند.

این درحالی است که احمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران نیز با بیان اینکه کاهش شدید میزان برداشت علوفه در سطح هکتار مراتع موجب رشد تقاضای برخی اقلام علوفه مانند یونجه و افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت آن در بازار شده است، گفت: قیمت هر کیلوگرم یونجه خشک از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در سال گذشته به بیش از ۶ هزار تومان افزایش یافته و علاوه بر آن قیمت نهاده‌های دامی در بازار‌های جهانی نیز به‌دلیل خشکسالی افزایش چشمگیری داشته به‌نحوی که نرخ هر تن ذرت از ۲۲۰ یورو به ۲۸۰ یورو افزایش یافته و این امر موجب رشد هزینه و قیمت تمام‌شده شیر و گوشت در بازار داخلی شده است.

احمد مقدسی، با اشاره به اینکه دامداران از ابتدای امسال با رشد هزینه تمام‌شده تولید و تثبیت و کاهش قیمت گوشت و شیر مواجه هستند، افزود: تأخیر در اصلاح نرخ خرید شیر خام و گوشت قرمز موجب سرازیر شدن دام سنگین (گاو‌های مولد و شیر ده) به کشتارگاه‌ها می‌شود، اما متأسفانه مسئولان همچنان امروز و فردا می‌کنند و با تداوم این شرایط دامدار چاره‌ای جز کشتار دام سنگین مولد ندارد.

نرخ‌های ناپایدار در بازار مرغ

نایب‌رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه هزینه تولید مرغ به‌دلیل افزایش هزینه مولفه‌های تولید بالا رفته است، گفت: اگر فکری برای شرایط پیش آمده نشود و بازار کنترل نشود، شاهد کمبود و گرانی بیشتر مرغ در ماه‌های آینده خواهیم بود.

حبیب اسدالله‌نژاد با اشاره به اینکه بازار مرغ آرامش شکننده‌ای دارد، افزود: در برخی استان‌ها کمبود مرغ مشاهده شده است، زیرا در فروردین جوجه‌ریزی به اندازه نیاز واقعی کشور انجام نشد و مجددا نرخ مولفه‌های تولید افزایش یافته است.

اسدالله‌نژاد افزود: کرایه‌های حمل‌ونقل، ذرت و سویا، واکسن، ریزمغذی و دارو افزایش محسوس و قابل توجهی داشته و جوجه یکروزه که قیمت مصوب آن ۴۲۰۰ تومان است در بازار به نرخ ۸ تا ۹ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. او تأکید کرد اگر فکری برای شرایط پیش‌آمده نشود، شاهد کمبود مرغ در ماه‌های آینده خواهیم بود.

کمبود عامل عرضه چند نرخی و گرانی مرغ

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در مورد علت عرضه چند نرخی و گرانی مرغ در بازار خرده‌فروشی، گفت: مرغ تنظیم‌بازاری با قیمت مصوب ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان به اندازه کافی در بازار عرضه نمی‌شود، حداقل نیمی از واحد‌های صنفی مرغ تازه با نرخ مصوب از کشتارگاه دریافت نمی‌کنند و برای تداوم فعالیت و باز ماندن محل کسب‌وکارشان ناچار به خرید مرغ در بازار آزاد هستند.

مهدی یوسف‌خانی، با بیان اینکه حداقل قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ تازه برای واحد‌های صنفی از بازار آزاد به ۳۱ هزار تومان افزایش یافته، تأکید کرد: با این روند نرخ خرده‌فروشی هر کیلوگرم مرغ تازه در بازار بنابر منطقه محل عرضه از ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان در نوسان است.

او با بیان اینکه اکنون حداقل ۵۰ درصد نیاز بازار خرده‌فروشی مرغ از طریق خرید مرغ در بازار آزاد تامین می‌شود، افزود: قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده در مرغداری برای مرغداران ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان تعیین شده، اما نیمی از مرغداران مرغ زنده را با قیمت هر کیلوگرم ۲۱ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار تومان به مغازه‌داران می‌فروشند، با این روند قیمت تمام‌شده مرغ زنده با احتساب هزینه حمل و کشتار برای واحد‌های صنفی به ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان می‌رسد.

یوسف خانی تأکید کرد: مجموع مرغ روزانه عرضه شده با نرخ مصوب در کلانشهر تهران، روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن است که ۱۰۰ تن از این میزان در شهرستان‌های استان و ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن در شهر تهران توزیع می‌شود.

علاوه بر آن روزانه ۲۰۰ تن مرغ هم با نرخ مصوب دراختیار واحد‌های قطعه بندی و بسته‌بندی قرار می‌گیرد که با احتساب سهمیه مرغ با نرخ مصوب که در میادین میوه و تره بار عرضه می‌شود، مجموع روزانه توزیع مرغ در تهران با نرخ مصوب به ۶۰۰ تن می‌رسد درحالی‌که نیاز بازار مرغ با درنظر گرفتن سهمیه مراکز قطعه‌بندی، میادین و... حداقل ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تن است، ولی فقط ۵۰ درصد نیاز بازار مرغ با قیمت مصوب و نیمی از آن با قیمت آزاد تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید: گرانی تخم مرغ در راه است؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبار اقتصادی گوشت قرمز

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی گوشت قرمز کیلوگرم مرغ تازه قیمت هر کیلوگرم گوشت مشتریان عرضه تا ۳۵ هزار تومان قیمت خرده فروشی کمبود و گرانی واحد های صنفی گوشت گوسفندی افزایش یافته مرغ در بازار دام های مولد گوشت گوساله تا ۱۳۰ هزار نرخ مصوب هزار و ۵۰۰ سیر صعودی قطعه بندی گوشت قرمز قیمت مصوب قیمت گوشت بازار مرغ تمام شده گوشت ران قیمت مرغ عرضه دام ۳۰ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۹۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید