Web Analytics Made Easy - Statcounter

میلگرد بستر یکی از محصولات ثانویه تولید شده از مفتول است که در بند بستر دیوار قرار می‌گیرد. برای ساخت میلگرد بستر، دو مفتول موازی که می‌توانند ساده یا آجدار باشند، از طریق یک مفتول میانی به یکدیگر وصل می‌شوند. مفتول میانی که عامل اتصال دو مفتول موازی به یکدیگر است، می‌تواند به صورت زیگزاگ (هفت و هشتی) و یا به صورت نردبانی موجود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای برقراری اتصال بین ارکان میلگرد بستر، از جوشکاری مقاومتی کمک گرفته می‌شود.

جالب است بدانید میلگرد بستر پس از رسیدن به شکل نهایی خود به وسیله حمام روی گالوانیزه می‌شوند تا با افزایش مقاومت به خوردگی به افزایش نیمه عمر مفید قطعه در تماس با بتن و ملات موجود در دیوار، کمک کند. همچنین به منظور ایجاد میزان درگیری بالاتر بین میلگرد و ملات دیوار، عموما مفتول آجدار استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از میلگرد  بستر

استفاده از میلگرد بستر خواص ممتازی را در اختیار قرار می‌دهد که استفاده از آن  را در انواع ساختمان سازی، اجتناب ناپذیر کرده است. از جمله مزایای استفاده از میلگرد بستر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 ایجاد امکان کنترل عرضی و فاصله ترک‌های منجر شده از جمع شدن و دفرمه شدن‌های حرارتی  افزایش شکل پذیری و استحکام خمشی خارج از صفحه دیوار و مقاومت به تنش برشی داخلی صفحه دیوار  افزایش استحکام جدار در زمان ایجاد زلزله و پیشگیری از تخریب خارج از صفحه  اصلاح شکل پذیری دیوار  ایجاد اتصال مکانیکی برای انواع نماهای آجری و سنگی بنایی   عدم نیاز به بهره‌گیری از واحدهای بنایی که دارای هندسه ویژه هستند  حذف نیاز به اعمال دوغاب   ساخت دیوار روند متفاوتی ندارد امکان اعمال میلگرد بستر به شکل قائم در دیوار  اتصال دیوارهای دو یا چند لایه به همدیگر به دلیل وجود ساختار شبکه‌ای در میلگرد بستر و همچنین کم ضخامت بودن قطر مفتول طول وصله و مهاری کم خواهد بود به کمک میلگرد بستر، امکان ایجاد اتصال در دیوارهای متقاطع فراهم می‌آید

شایان ذکر است در دیوارهایی که عملکرد دو طرفه دارند و همچنین دیوارهای دهانه افقی، میلگرد بستر به طور مستقیم باعث افزایش مقاومت خمشی سازه می‌شود.همچنین در خصوص  دیوار دهانه قائم میلگرد بستر تاثیر مستقیمی ندارد اما با توانایی کنترل ترک‌های احتمالی به وجود آمده، تاثیر خود را به طور غیر مستقیم در بهبود عملکرد سازه نهایی می‌گذارد. لازم به ذکر است رفتار خارج و داخل صفحه دیوار بسیار از یکدیگر تاثیر می‌پذیرند و هرگونه اختلال در روند عملکرد هرکدام، مستقیما تاثیر خود را بر نحوه عملکرد دیگری می‌گذارد.

کاربرد میلگرد بستر

کاربرد میلگرد بستر با بالاتر رفتن تکنولوژی صنعت ساختمان سازی و افزایش کیفیت ابنیه ساخته شده، گسترش یافته است. از میلگرد بستر در حین دیوارچینی ساختمان‌ها و در طول دیوار چینی استفاده می‌شود. هدف از این کار، بالا بردن کیفیت دیوار‌های ساخته شده و افزایش مقاومت دیوار در برابر انواع تنش‌های برشی مانند تنش‌های اعمالی بر اثر وقوع زلزله است. استفاده از میلگرد بستر در ساختمان سازی، علاوه بر افزایش استحکام و مقاومت ساختمان، توانسته است هزینه‌های تمام شده برای ساخت یک سازه را تا حدودی کاهش دهد.

قیمت میلگرد بستر

عمده تفاوت قیمت میلگرد بستر در سایز مفتول مورد استفاده، پوشش یا عدم پوشش در آن و کیفیت جوشکاری اعمالی بر آن‌ها است. به طوریکه می‌توان در لیست قیمت میلگرد بستر مشاهده کرد، طیف نسبتا وسیعی از قیمت میلگرد بستر موجود است. به منظور ارائه قیمت روز میلگرد بستر مجموعه فولاژ  به طور روزانه نرخ میلگرد بستر را به روز رسانی می‌کنند.

نمونه جدول قیمت میلگرد بستر در سایت فولاژ

 

 مشخصات فنی میلگرد بستر برای ساخت میلگرد بستر عموما از مفتول با قطر حداقل ۴ میلی‌متر استفاده می‌شود. طبق محاسبات انجام شده، به طور تقریبی بیشترین ضخامت مفتول مساوی با نصف ضخامت ملات مورد استفاده در دیوار می‌باشد. با انجام محاسبات مهندسی، بیشترین ضخامت ملات دیوار ۱۶ میلیمتر است پس می‌توان گفت مفتول ۸ میلی متر بیشترین ضخامت مصرفی برای تولید میلگرد بستر می‌باشد. علت محبوبیت مفتول ۴ تا ۴/۵ میلی‌متر نیز این است که ضخامت ملات دیوار در بیشتر موارد حدود ۱۰ میلی‌متر است.   از مفتول‌های به شکل مستطیلی یا کتابی برای تجهیز دیوارهای بند بستر خیلی نازک (عموما زیر ۳ میلی‌متر) مانند بلوک‌های ACC استفاده می‌شود. جنس فولاد مورد استفاده در ساختن مفتول‌ها باید شرایط مکانیکی مشخصی داشته باشند. از جمله ای شرایط می‌توان به نیاز به تحمل تنش تسلیم حداقلی ۴۵۰ مگاپاسکال و استحکام کششی ۵۵۰ مگا پاسکال اشاره کرد. همچنین بین تنش تسلیم و استحکام کششی باید رابطه مشخصی برقرار باشد.   علاوه بر پوشش گالوانیزه، در برخی از موارد به منظور افزایش مقاومت به خوردگی، از پوشش اپوکسی نیز استفاده می‌شود. همچنین در برخی موارد، مفتول‌های استیل زنگ نزن بدون نیاز به پوشش، مورد استفاده قرار می‌گیرند.  همانطور که گفته شد، برای ایجاد اتصال و درگیری بیشتر میان مفتول و ملات، استفاده از مفتول آجدار بسیار کمک کننده می‌باشد اما مفتول میانی که اتصال بین دو مفتول طولی را برقرار می‌کند می‌تواند ساده و صاف باشد. 

لازم به ذکر است اطلاعات فنی ذکر شده در این متن، برگرفته از دفترچه "راهنمای طراحی لرزه‌ای دیوارهای بنایی غیر سازه‌ای مسلح به میلگرد بستر" ضابطه شماره ۷۲۹ نگاشته شده توسط معاونت فنی و توسعه امور زیربنایی امور نظام فنی و اجرایی در سال ۱۳۹۵ می‌باشد.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: میلگرد محصول فلزی استفاده می شود افزایش مقاومت مورد استفاده میلی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • فراهم کردن بستر رشد مهارتی و انگیزشی کارگران از اولویت‌های ما است
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • افزایش ۲۰ درصدی رها سازی آب از سد زولاچای سلماس
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • کلاهبرداری از طریق جعل اسناد خودرو در نظرآباد
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • افزایش سلامت دام‌ها با تولید محصول ایرانی