Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، فرآوری معادن سیلیس در خراسان رضوی و تبدیل آن به شیشه به یک آرزو برای صنعتگران این استان تبدیل شده بود که دولت دوازدهم نخستین گام‌ها برای تحقق آن را برداشت و کارخانه شیشه جام در تربت‌جام به بهره‌برداری رسید.

از ۴۶ نوع ماده معدنی شناخته شده در خراسان رضوی که بخش اعظم آن‌ها به فرآوری رسیده و زمینه تولید صنعتی و اشتغال زایی را فراهم کرده است، سیلیس برای مدت‌ها مغفول مانده بود و مشکلات و گره‌های فراوان بر صنعت این استان، راه فرآوری این ماده معدنی را بسته و آرزو‌های سرمایه گذاران این خطه در این زمینه را بر دلشان گذاشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیلیسیم دی اکسید یا سیلیس با فرمول شیمیایی ۲ SiO فراوان‌ترین ترکیب اکسیدی موجود در پوسته زمین است و به سنگ شیشه شهرت دارد و هنگامی که ناخالصی آن از یک ppm کمتر باشد به یکی از بهترین شیشه‌های شفاف و دارای انتقال اشعه ماوراء بنفش تبدیل می‌شود، خراسان رضوی از جمله استان‌های غنی از نظر برخورداری از معادن سیلیس است و این ماده معدنی در تولید شیشه به کار رفته و مورد مصرف بسیاری از صنایع مرتبط دیگر قرار می‌گیرد.

سیلیس در صنایع مختلف نظیر سرامیک سازی، شیشه سازی، لعاب، ریخته گری، تولید سیلیکات سدیم و فروسیلیس، پرکننده ها، کمک ذوب، دیرگداز، ساینده ها، تصفیه مایعات و موارد شیمیایی دیگر کاربرد دارد، این ماده معدنی غنای بسیار در خراسان رضوی دارد به‌طوری‌که معدنی از سیلیس در حوالی تربت‌جام این استان واقع شده و ذخایر آن نیز شناخته شده بود تا اینکه به همت دولت دوازدهم مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

محمد توکلی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این باره گفت: معدن سیلیس تربت‌جام در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار در ۳۰ کیلومتری غرب این شهر واقع است و مواد معدنی آن با سرمایه گذاری بخش خصوصی استخراج می‌شود.

او، ذخایر معدنی سیلیس در خراسان رضوی را حدود پنج میلیون تن ذکر کرد و افزود: سیلیس‌های این استان از نوع کوارتز بوده و در منطقه فریمان تا تربت‌جام وجود دارد، خلوص آن ۹۹ درصد است که پس از فرآوری به ۹۹.۹۹ درصد می‌رسد.

بیشتر بخوانید

فعالیت مجدد ۴ واحد تولیدی در خراسان رضوی

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: از سیلیس در صنعت شیشه سازی استفاده می‌شود که سیلیس تربت‌جام به دلیل خلوص بسیار و کیفیت مناسب آن بهترین گزینه برای استفاده در صنعت شیشه سازی و رونق آن است.

تا قبل از بهره برداری از نخستین واحد فرآوری سیلیس در خراسان رضوی، صنایع مرتبط با آن در استان به رغم وجود سیلیس در منطقه از مواد اولیه وارداتی بهره می‌گرفتند که این موضوع موجب از بین رفتن بسیاری از فرصت‌های اقتصادی شده بود.

این در حالی بود که به دلیل نبود فناوری و دانش لازم برای فرآوری سیلیس در خراسان رضوی، این ماده معدنی یا به صورت خام به خارج از کشور ارسال می‌شد یا در ریخته گری مصرف می‌شد و صنایع مرتبط با شیشه در استان از سیلیس وارداتی کشور بلژیک به قیمت ۱۵۰ یورو به ازای هر تن استفاده می‌کردند.

سرمایه گذاران بخش خصوصی وارد عمل شدند تا از خروج خام سیلیس جلوگیری کنند، به همین منظور واحد تولیدی "سیلیس فرآور جام" در شهرستان تربت‌جام با سرمایه گذاری بخش خصوصی در سال ۸۸ پروانه بهره برداری گرفت و مقدمات کار فراهم شد.

ساخت این کارخانه با سرمایه گذاری ثابت ۱۵ میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال و استفاده از تسهیلات بانک صنعت و معدن با زیربنای ۶ هزار مترمربع در شهرک صنعتی تربت‌جام آغاز شد، اما به دلیل اختلاف بین دستگاه اجرایی نتوانسته بود به بهره برداری برسد تا اینکه به همت استاندار وقت، "علیرضا رزم حسینی" که وزیر صنعت، معدن و تجارت کنونی دولت دوازدهم است، بعد از حدود ۱۰ سال بلاتکلیفی با همکاری دستگاه قضایی گره از مشکل این کارخانه گشوده شد.

سال گذشته بود که آهنگ بهره برداری از بزرگترین و تنهاترین کارخانه فرآوری سیلیس در تربت‌جام نواخته شد و آرزوی صنعتگران استان برای فرآوری این ماده معدنی محقق گردید و کارخانه "سیلیس فرآور جام" با حضور استاندار وقت به بهره برداری رسید.

مرتضی حمیدی فرماندار تربت‌جام درباره بهره برداری از کارخانه "سیلیس فرآور جام" گفت: این کارخانه در مرداد ماه سال گذشته فعالیت رسمی خود را در زمینی به مساحت پنج هکتار در شهرک صنعتی این شهرستان با حضور استاندار وقت خراسان رضوی آغاز کرد.

او افزود: ساخت کارخانه سیلیس فرآور جام که از ۱۰ سال قبل در این شهرستان آغاز شده بود به دلیل برخی مشکلات و موانع با وقفه روبرو شده بود.

فرماندار تربت‌جام ادامه داد: کارخانه سیلیس فرآور جام یکی از بزرگترین و مجهزترین واحد‌های تولید مواد اولیه برای صنعت شیشه سازی است که نمونه مشابه در ایران ندارد، برای ساخت و بهره‌برداری نهایی از این کارخانه افزون بر سه هزار میلیارد ریال هزینه شده و زمینه اشتغال افزون بر ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۶۵۰ نفر به صورت غیر مستقیم در این شهرستان مرزی فراهم گردیده است.

حمیدی بیان کرد: یکی از مهمترین ویژگی کارخانه سیلیس فرآور جام همجواری آن با معدن سیلیس است که در روستای "بزد" این شهرستان قرار دارد و این امر از هزینه‌های تمام شده تولید می‌کاهد و در اشتغالزایی جوانان منطقه نقش مهمی ایفا می‌کند.

به موازات بهره برداری از کارخانه سیلیس فرآور جام، صنایع شیشه سازی در خراسان رضوی نیز رونق گرفتند تا آنجا که برای نخستین بار پروانه تولید شیشه خودرو با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این استان صادر شد و امید است صنایع مشابه دیگری نیز در راستای بهره‌وری بیشتر سیلیس در خراسان رضوی راه‌اندازی شوند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام//ف. ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشتغال زایی واحدهای تولیدی سرمایه گذاری بخش خصوصی سرمایه گذاری صنعت شیشه سازی بهره برداری ماده معدنی بخش خصوصی تربت جام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد

به گزارش قدس خراسان رضوی به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره)، رضا سلم آبادی در مراسم واگذاری ۳۳۸۶۳ واحد مسکونی به مددجویان در کل کشور که به صورت وبیناری با حضور رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: ۳۳ هزار و ۸۶۳ واحد مسکن مددجویی امروز در کشور افتتاح که از این تعداد، ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی مربوط به خراسان رضوی است.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی خراسان رضوی گفت: این واحدها از مجموع تفاهم نامه با سپاه و بنیاد علوی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و روستاهای استان ساخته شده است.

وی افزود: برابر تفاهم انجام شده در سال ۱۴۰۱، طی دو سال تعداد ۶۰۰۰ واحد مسکن مددجویی در استان خراسان رضوی ساخته می‌شود.

سلم آبادی تصریح کرد: سال گذشته ۱۹۰۰ واحد مسکن مددجویی و امروز ۲۱۰۵ واحد مسکن تحویل مددجویان شد.

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی خراسان رضوی با بیان اینکه حدود ۲۰۰۰ واحد مسکن مددجویی بر اساس تفاهم نامه باید احداث و تحویل مددجویان شود، گفت: تلاش می‌شود این واحدها در زمستان سال جاری به بهره برداری برسد.

وی افزود: برای ساخت این واحدهای مسکونی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بلاعوض توسط کمیته امداد، ۵۰ میلیون تومان تسهیلات صندوق امداد ولایت و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات بنیاد مسکن به مددجویان پرداخت شده است.

سلم آبادی تصریح کرد: برخی از این واحدها با مشارکت خیرین ساخته و تحویل مددجویان شده است.

دیگر خبرها

  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • تحقق ۱۲۹ مصوبه از سفر اول دولت سیزدهم به خراسان رضوی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • اعتبار ۶ همتی برای توسعه زیرساخت‌های ورزش خراسان رضوی با تحقق مولدسازی
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی