Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از آذربایجان شرقی : انتخابات در نظام اسلامی، بزرگترین صحنه برای نمایش مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی کشور است. تلاش برای گسترش بستر مشارکت مردم سعی برای استحکام بنیان نظام اسلامی است که وجود و بقای آن مرهون ایثار و از جان گذشتگی و تحمل زحمات بسیار تمام آحاد مردم است.
رهبر انقلاب هم در تبیین مردمی بودن حکومت فرموده‌اند: «مردمی بودن حکومت، یعنی نقش دادن به مردم در حکومت؛ یعنی مردم در اداره حکومت و تشکیل حکومت و تعیین حاکم و در تعیین رژیم حکومتی و سیاسی نقش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اگر یک حکومت ادعا کند که مردمی است، باید به معنای اول هم مردمی باشد؛ یعنی مردم در این حکومت دارای نقش باشند... [و هم] در تعیین حاکم. در حکومت اسلام، مردم در تعیین شخص حاکم دارای نقش و تأثیرند.»(در مکتب جمعه، ج۷، ص۲)
ایشان همچنین معتقدند: «هیچ‌کس در نظام اسلامی نباید مردم، رأی مردم و خواست مردم را انکار کند. بدون آرای مردم، بدون حضور مردم و بدون تحقّق خواست مردم، خیمه نظام اسلامی سرِپا نمی‌شود و نمی‌ماند.»
و در تشریح دیدگاه امام خمینی (ره) در این زمینه معتقدند: «امام به معنای حقیقی کلمه به اصالت عنصر مردم در نظام اسلامی معتقد بود و مردم را در چند عرصه مورد توجه دقیق و حقیقی خود قرار داد: عرصه اول، عرصه تأکید نظام به آرای مردم است. عرصه دوم، عرصه تکلیف مسئولان نظام در قبال مردم است... عرصه سوم، بهره‌برداری از فکر و عمل در راه اعتلای کشور است.» (روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶/۳/۱۳۸۰).
بنابراین مشارکت مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت سیاسی جامعه، امری تشریفاتی نیست. در مقابل مردم نیز انتظار دارند این مشارکت، در عالی‎ترین مراجع تصمیم گیری و مدیریت کشور، نهادینه و پذیرفته باشد. نهادینه شدن این امر نیاز به مطالبه گری مستمر دارد. کسانی که مدام بر طبل رای ندادن و مشارکت نکردن میکوبند، خواسته یا ناخواسته به فرصت‌های تغییر، پشت میکنند.
اما باید در نظر داشت که  مطالبه فرصت‌های مشارکت در ساختارهای مشورتی و اجرایی و تقنینی و تصمیمی، برای همه گروه‌های اجتماعی، سهم‌خواهی نیست. بلکه وظیفه ای برای برقراری نسبت درست بین واقعیات جامعه و مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری است.
ایران اسلامی، کشوری پلی اتنیک و چند قومی است. و از نظر ناحیه ای دارای نواحی جغرافیای طبیعی و فرهنگی و هویتی متعددی است. مطالعات نشان میدهد نقش حضور نخبگان سیاسی در مراکز قدرت درشکل گیری نابرابریهای ناحیه ای غیر قابل انکار است. بنابراین توزیع عادلانه فرصت‌های مشارکت در مراجع تصمیم گیری و مدیریتی میتواند به حرکت عدالت توزیعی در توسعه و پایداری توسعه متوازن کمک کند.
کمک فعالان جامعه نخبگانی در گروهبندیهای اجتماعی، کمک به توسعه مشارکت مردم در مدیریت توسعه است. ایجاد ساختارهای مردم‌پایه برای مدیریت این کنش‌‎های مشارکت جویانه مطالبه به حق مردم و همسو با سیاست های کلان کشور هست.
بدنه نخبگان فکری و اجتماعی آذربایجان در این خصوص خواهان ایجاد بستر مشارکت فعال در چارچوب اهداف و سیاستهای کلان کشور هستند. برآمدن دولت رشید و در تراز جمهوری اسلامی ایران نیز نیازمند ایجاد بستر مشارکت فعال است.  لذا از احزاب و گروه ها و شوراهای ائتلاف و اتحاد و همدلی  انتظار دارند نگاه منطقی متعادل و فارغ از شعارزدگی به تهیه فهرست داشته باشند واین نگاه مترقی به مشارکت مردم را عملا نشان بدهند.
بدیهی است در اجتناب شوراهای تصمیم وارائه لیست های ائتلاف و وحدت  از تاثیر فشار گروههای قدرت  و توجه به شایسته سالاری واهتمام به مشارکت همه در نظام مدیریت کشور و شهرها صیانت از سرمایه اجتماعی نظام وتلاش بر جلب اعتماد عمومی مردم است.
لیست ها وتحلیل ترکیب بندی این لیست ها زیر ذره بین نگاه دقیقه بین مردم وکارشناسان امر هست و رفتار سیاسی صرف بازخوردهای نا مطلوبی دارد که امید می رود عناصر تصمیم به این موضوع وتبعات مثبت ومنفی آن نگاه دقیقی داشته باشند.
لیست های ائتلافی شاخصه سطح بلوغ سیاسی جریانات همفکر محسوب میشود. وانتظار عدالت در انتخاب توقعی اصول گرایانه از احزاب وگروه های سیاسی است. که رابطه ای مستقیم با میزان مشارکت مردم دارد.
عبدالاحد بهار لونژاد

46

کد خبر 1518945

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی بستر مشارکت مشارکت مردم نظام اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 

امیر سرتیپ امیر غلامعلیان در دیدار با فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان و جمعی دیگر از سپاهیان ضمن اشاره به سالروز تصویب اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شورای عالی دفاع، گفت: سپاه نهاد مقدسی است که به فرمان امام راحل (ره) در سال ۱۳۵۸ شکل گرفته است که نشان از اوج بصیریت حضرت امام در آن زمان حساس و سرنوشت ساز کشور بود.

فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب‌شرق ارتش، به گزیده‌ای از فرامین ارزشمند امام راحل در سال‌های ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن زمان حضرت امام دو فرمان بسیار ارزشمند داشتند که اکنون ثمرات اثربخش آن به منصه ظهور نشسته است و آن، ۲۸ فروردین ۵۷ بود که ایشان روز ۲۹ فروردین را به روز گرامیداشت ارتش نامگذاری و اعلام کردند.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور بیان داشت: یکی دیگر از فرمان‌های تاریخی حضرت امام راحل در سال ۵۷ و به فاصله سه روز پس از نامگذاری روز ارتش در روز دوم اردیبهشت، اساسنامه سپاه پاسداران در شورای عالی دفاع را تصویب کردند؛ لذا شکل‌گیری دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه ثمرات و برکات فراوانی در پی داشت که اکنون بعد از گذشت بیش از ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیز قابل مشاهده است.

امیر سرتیپ غلامعلیان، سپاه و ارتش را بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی خواند و بیان داشت: این یک افتخار است که ما به عنوان سربازان حضرت امام خامنه‌ای مدظله العالی گوش به فرمان ایشان هستیم.

وی گفت: افرادی می‌خواهند اتحاد و همدلی و تعامل و هم افزایی که بین نیرو‌های مسلح به ویژه ارتش وسپاه وجود دارد را کم رنگ کنند و حضرت آقا در همه فرمایشاتشان نکته‌ای که بسیار تاکید دارند نیز، بستن منافذ نفوذ، است.

امیر سرتیپ غلامعلیان افزود: نفوذ جوانب زیادی دارد و می‌تواند نفوذ اعتقادی، نفوذ اجتماعی و نفوذ فرهنگی یا نفوذ در لایه‌های امنیتی باشد که این موضوعات بسیار مهم هستند و خدا را شاکریم که با تدابیر نورانی حضرت آقا و اجرای آنها از سوی نیرو‌های مسلح به درستی انجام می‌شود.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور توجه و اجرای فرامین فرمانده کل قوا حضرت امام خامنه‌ای را عامل اقتدارو بازدارندگی در حوزه دفاعی و امنیتی دانست و افزود: این امر در بین نیرو‌های مسلح به بهترین شکل در حال انجام و همین گوش به فرمان بودن به دستورات رهبری، باعث زبانزد شدن بین سایر کشور‌ها است.

وی تصریح کرد: هرآنچه که در سایه تدابیر مقام معظم رهبری ابلاغ می‌شود، خروجی آن اقتدار دفاعی، امنیت مرز‌ها و رضایتمندی مردم می‌باشد که حاصل برکات وجودی حضرت آقا است.

امیر سرتیپ غلامعلیان تاکید کرد: امروزه دو نهاد قدرتمند ارتش و سپاه نیز خار چشم دشمنان اسلام هستند و هرکسی که در راستای کم رنگ کردن اتحاد و هم‌افزایی بین این نهاد‌ها حرکت کند، عامل مفسد فی الارض محسوب می‌شود و حکم آن در کشورمان مشخص است.

ارشد نظامی ارتش در جنوب شرق کشور به حضور پررنگ ارتش و سپاه در تمامی عرصه‌ها در کنار مردم اشاره کردو بیان داشت: بخاطر کمک به مردم، به معیشت مردم وخیلی مسائل دیگر، هرچند با داشتن ماموریت‌های متفاوت با سپاه ولی بخاطر آرامش مردم هر کجا نیاز باشد با تمام توان حضور خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • شهید مطهری چهره‌ای ماندگار در عرصه جهاد تبیین
  • آن ها که در ایران می مانند و می خواهند آن را بسازند این مقاله را بخوانند / ۱۰۰۰ سال حکومت ایلیاتی و ۸۰۰ سال تعطیلی عقل و اندیشه و علم
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • لرستان استانی امن و فعال با مشارکت مردم
  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است