Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد توکلی صبح چهارشنبه در نشست بصیرتی با موضوع انتخابات در جمع فعال رسانه‌ای شهرستان فومن با اشاره به نقش مهم رسانه در عرصه انتخابات، اظهار کرد: در انتخابات آمریکا به خوبی نقش رسانه و فضای مجازی مشخص شد.

وی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران نیز از سال ۸۸ و انتخابات آن سال، فضای سیاسی در تعامل با رسانه و شبکه‌های مجازی و موبایلی شکل گرفت، افزود: از این تاریخ به بعد موبایل و گوشی‌های هوشمند کنش‌های اجتماعی جدیدی شکل دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه و فعال رسانه‌ای با اشاره به اینکه رسانه‌ها می‌توانند فرا واقعیت شکل بدهند، گفت: در واقع حتی می‌توانند دروغی را چنان بزرگ جلوه دهند که مصداق راستگوی باشد.

وی با بیان اینکه مشکل جامعه ما عدم سواد مطلوب به ویژه در حوزه رسانه و فضای مجازی است، اضافه کرد: مجموعه‌ای از سوادها در قرن حاضر نشانگر سواد مطلوب است.

توکلی با بیان اینکه درد جامعه ما تولید محتوا است امروز فقط به دنبال کپی و نشر دادن هستیم، گفت: خبرنگاران باید به اخلاق رسانه‌ای توجه کنند چرا که فضای مجازی این امکان را می‌دهد هرکسی خبرساز باشد.

وی با اشاره به اینکه دروغ‌های فضای مجازی به حد انفجار رسیده است، تأکید کرد: در فضای انتخاباتی نیز چنین دروغ‌هایی شکل می‌گیرید. جنگ روانی به راه می‌اندازند و با عملیات روانی و دروغ پردازی افراد واقعیت خود را نشان نمی‌دهند.

این فعال سیاسی و رسانه‌ای با بیان اینکه فضا را نباید به شکاف اجتماعی برسانیم که دوگانه سازی شکل بگیرد، اظهار کرد: در این صورت زیست اجتماعی دچار چالش می‌شود و دروغ سازی و دروغ پردازی در فضای مجازی سبب عقده سازی مجازی نیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بستن فضای مجازی راهگشا نیست باید با سواد رسانه‌ای مردم افزایش یابد، گفت: باید رسانه‌ها در این زمینه واکسینه کنیم.

توکلی با بیان اینکه در انتخابات شوراهای شهر و روستا هم فضای مجازی تعیین کننده است، تصریح کرد: می‌توان با آگاه سازی زمینه را برای برگزاری انتخابات درست و انتخاب اصلح فراهم کرد تا زمینه توسعه شهر و روستا فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه انتخابات شوراها بسیار مهم است، افزود: در این انتخابات با خرد جمعی و محلی با توجه به الگوهای ذهنی، طراحی توسعه شکل بگیرد.

این استاد دانشگاه و فعال رسانه‌ای با بیان اینکه پنج دوره از شورای شهر و روستا می‌گذرد دیگر فرصت خطا و اشتباه نداریم، ادامه داد: انتخابات شوراها نباید حزب و باند سیاسی شود چرا که یک نهاد کاملاً تخصصی بوده و متأسفانه در برخی از کلانشهرها در حال سیاسی شدن است.

وی با اشاره به اینکه ایام انتخابات برخی جامعه را دو سویه سازی می‌کنند و بد و خوب مطلق را جلوه می‌دهند، اضافه کرد: خبرنگاران اولین گروهی بودن که محتوا سازی را در سطح دنیا آغاز کردند و باید در این زمینه نیز شهروندان را به انتخاب اصلح تشویق و ترغیب کند.

کد خبر 5220936

منبع: مهر

کلیدواژه: اصحاب رسانه انتخابات 1400 انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر سوم خرداد فتح خرمشهر جنبش ازما کرمانشاه گرگان واکسن کرونا آمار کرونا آزادسازی خرمشهر اردبیل عکس استانها چالش شفافیت فضای مجازی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم