Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@17:47:20 GMT

سیگار، سوغاتی‌ ارزان قیمت که صف ندارد

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۲۵۶۳

سیگار، سوغاتی‌ ارزان قیمت که صف ندارد

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته مبارزه دخانیات در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد:کرونا تویوتا یکی از خودرو‌های با کیفیت است اما سهم ما از ژاپن در صنعت شرکت جی تی‌ای است که سیگار تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما به جای استفاده از تکنولوژی ژاپن برای رفاه، از تولید سیگار این کشور استفاده می‌کنیم و باید این موارد را مدنظر قرار داد و آمریکا ما را تحریم کرده است، اما شرکت انگلیسی آمریکایی در ایران توتون و تنباکو درست می‌کند و سیگار کنت در ایران برای این شرکت است.

او ادامه داد: کره جنوبی به دنبال تحریم‌های آمریکا، سامسونگ و ال جی را از ایران خارج کرد اما شرکت جی اند جی سیگار و تنباکو در ایران تولید می‌کند و مردم از این موضوعات بی خبر هستند و چطور است که ما در همه چیز به جز سیگار و تنباکو تحریم هستیم؛ باید روی این موضوع کار کرد.

رئیسی بیان کرد: تا پایان سال ٩٩ سایانه ۵٩ میلیون سیگار در ایران تولید شد، اکنون ۵۵ میلیون نخ سیگار مصرف می‌شود و تنها محصولی که در ایران تولید می‌شود و ارزان است و صف ندارد، سیگار است.

او افزود: این محصول را با بسته بندی شیک و تمیز در بازار می‌فروشند. در صنعت و معدن ابلاغ شد که همه بسته بندی‌های سیگار یک شکل باشد، چراکه بسته بندی شیک موجب جذب جوانان می‌شود و این از دستورالعمل‌هایی جهانی است و ابتکار نیست.

رئیسی با بیان اینکه یکی از سوغاتی‌های ارزان در ایران سیگار است، گفت: هنوز شاهد سیگار کشیدن قهرمان‌های سریال‌ها هستیم. در سریال‌ها سیگار نشان دهنده هوش و استعداد است و متاسفانه صدا و سیما در این زمینه کم کاری می‌کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان کرد: باوجود همکاری مجلس هنوز قانون مالیات بر سیگار به درستی اجرایی نشده است.هدف این است که مالیات را روی خرده فروشی و قیمت مصرفی بگذارند. سیگار وینستون ۶۶٠ تومان قیمت درب کارخانه است و قیمت روی جلد ١٢ هزار تومان و قیمت خرده فروشی ١٨ هزار تومان است، سیگار بهمن درب کارخانه ٣۵٠ ، روی جلد ۴۵٠ و خرده فروشی ۵۵٠ تومان است، بسته ۵٠ گرمی قلیان درب کارخانه ١۶٠ تومان روی جلد ٩٠٠ خرده ١٨٠٠ است.

رئیسی تصریح کرد: ۶ هزار میلیارد تومان عدد مالیات از درب کارخانه دخانیات است؛ اگر از خرده فروشی مالیات بگیرند، این عدد به ١٨ هزار میلیارد تومان می‌رسد، این در حالی است که یک سوم عدد مورد انتظار، مالیات اخذ می‌شود. از سال ٩٧ تا کنون به حوزه سلامت و ورزش و جوانان پرداختی از مالیات صورت نگرفته است در حالی که این رقم باید به وزارت بهداشت و وزارت ورزش و جوانان پرداخت می‌شد.

او بیان کرد: یکی از مشکلات ما فروش نخی سیگار است. اکنون جلوی هر دبیرستان دکه روزنامه فروشی برای فروش سیگار وجود دارد. خوشبختانه دادستان کشور دستور خوب و حمایتی برای جمع آوری قلیان سرا‌ها داد و در کرونا بسیار کمک کرد چرا که دود قلیان و خشکی که در گلو ایجاد می‌کند خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد و از طرفی استفاده چند نفر از قلیان، یکی دیگر از معضلات است و می‌تواند ویروس را به ریه بفرستد و افراد مستقیم به کرونا مبتلا شوند.

رئیسی یادآوری کرد: ٢٢ هزار واحد صنفی عرضه قلیان تا پایان سال ٩٨ داشتیم که اکنون این تعداد واحد‌های صنفی به ٢ هزار و ٩٠٠ رسیده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما سال ٩۴ در حوزه دخانیات ٧ تولیدکننده داشتیم و در سال ٩٩ به ٢٣ تولیدکننده رسیدیم ولی قیمت افزایش پیدا نکرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دخانیات وزارت بهداشت هفته دخانیات وزارت بهداشت درب کارخانه خرده فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۲۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد

به گزارش قدس آنلاین، برنج بعد از گندم جز محصولات استراتژیک و اساسی کشور است که سالانه بخشی از آن از محل واردات تامین می شود که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول؛ ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طبق آمارهای موجود میزان برنج مصرفی کشور بین ۳.۴ تا ۳.۶ میلیون تن برآورد می‌شود. بنابراین اگر سالانه بین ۲.۳ تا ۲.۵ میلیون تن برنج در کشور تولید شود کسری این محصول بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است که از محل واردات تامین می شود.

از آنجایی که ایران خود یکی از تولیدکنندگان برنج در دنیا است بخشی از این محصول سالانه از محل تولید داخل و بخشی از محل واردات تامین می‌شود تا بازار داخلی با کسری روبه‌رو نشود.

طی سال‌ های اخیر دولت برای حمایت از برنج داخلی و تولیدکنندگان ایرانی اقدام به ایجاد ممنوعیت واردات در محدوده فصل برداشت (مرداد تا آذرماه هر سال) می‌کرد اما سال گذشته با توجه به وفور برنج ایرانی در بازار، ممنوعیت مقطعی واردات نیز مشکلی در بازار این محصول ایجاد نکرد و بازار در آرامش سپری شد زیرا حجم تولید و واردات به حدی بود که علاوه بر وفور برنج در بازار، کاهش قیمت برنج ایرانی نسبت به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را در پی داشت.

براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته یک‌ میلیون و ۱۱۷هزار تن برنج به ارزش یک‌ میلیارد و ۳۰۵ میلیون و ۹۸۵ هزار دلار وارد کشور شد، این درحالی است که در همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۱ چیزی حدود یک‌ میلیون و ۷۸۰هزار تن از این کالای اساسی به ارزشی بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۷میلیون دلار وارد کشور شده بود. بنابراین واردات برنج طی یک‌سال اخیر با کاهش ۳۷ درصدی به لحاظ وزنی و کاهش۴۰ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

بنابراین با کاهش ۶۶۰هزار تنی واردات این محصول ارزبری آن در یک‌سال اخیر ۸۳۰ میلیون دلار کمتر شده است.

طی این مدت به ترتیب ۶۷۳هزار و ۹۴۲ تن برنج به ارزش ۷۷۰میلیون و ۹۳۲هزار دلار از مبدا هند، ۳۳۶هزار و ۵۷۵ تن برنج به ارزش ۴۱۰میلیون و ۸۴۱هزار دلار از مبدا پاکستان، ۷۱هزار و ۶۷۸ تن برنج به ارزش ۸۰میلیون و ۲۰۹هزار دلار از مبدا امارات، ۳۳هزار و ۴۳۴ تن برنج به ارزش ۴۲میلیون و ۴۴۰هزار دلار از مبدا مناطق آزاد و ویژه و درمجموع یک هزارو ۴۸۸ تن برنج به ارزش یک‌ میلیون و ۵۶۳ هزار دلار برنج از مبدا سه کشور تایلند، تایوان و عراق به کشورمان وارد شده است.

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور حمایت های دولت سیزدهم و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از تولید و تولید کنندگان داخلی باعث شده که با افزایش تولید برنج و مدیریت بازار داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

وضعیت فعلی تولید داخلی و واردات برنج نیز بیانگرآن است که با مدیریت بازار همچون سال گذشته مشکلی در بازار برنج نداشته باشیم و این محصول با قیمت های مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

طبق گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت برنج ایرانی در فروردین ماه امسال ۹ درصد پایین‌تر از قیمت سال گذشته بوده است. بنابراین با وجود کاهش چشمگیر واردات برنج، با مدیریت مناسبی که در بازار انجام شده، قیمت‌ها نزولی هم شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سئو حرفه و خدمات سئو سایت چه تفاوتی دارند
  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۲ اردیبهشت؛ سکه ۷۰۰ هزار تومان ارزان شد
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • نحوه خرید بلیط چارتر به مقصد دبی
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل