Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی بی‌تدبیری متولیان در تامین و توزیع کالای اساسی در روزهای کرونایی مدت هاست مردم را به صف کشانده که آن ها شهروندان را مقصر این صف های طولانی می دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ مدت هاست مردم برای تامین کالاهای مورد نیاز خود به دلیل ضعف مدیریت و کمبود اقلام مورد نیاز سرگردان هستند و در این میان خرید بدون دغدغه مرغ، امانشان را بریده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط در بازار مرغ به گونه ای پیش رفته که این روزها موضوع مرغ، کمیابی آن، گرانی این کالا، صف های طولانی که به واسطه کمبودش تشکیل شده در هر مجلس و محفلی مطرح می شود، به جرات می توان گفت که محال است کسی را ببینی و در این باره حرفی نزند و نارضایتی نداشته باشد.
 
شهروندانی که به گفته خودشان خیلی ها چند روز است به دنبال مرغ هستند، اما هنوز این کالا را نتوانسته اند وارد سفره شان کنند، مشکلی که از هفته گذشته شدت گرفت، به گونه ای که برای سه روز به طور کلی مرغ کشتار روز نایاب شد که گزارش آن منتشر شد و مسئولان امر هم قول پیگیری و رفع آن را دادند.
 
مقصر ماجرا کدام است؟ افزایش قیمت یا عدم تولید؟
 
با توجه به این مهم، خبرنگار ما نیز برای گرفتن پاسخ از متولیان دست از پیگیری برنداشت، هر چند در این میان با پاسخ های متناقضی مواجه شد، به گونه ای که یک مسئول افزایش قیمت را دلیل این کمبود اعلام کرد و دیگری گفت قیمت ها افزایش نیافته، اگر بالا برود به صورت کشوری اطلاع رسانی می شود و عدم تولید مقصر ماجراست، اما بررسی های میدانی نشان می دهد که علاوه بر کمبود جدی قیمت ها نیز افزایش پیدا کرده است.
 
از سویی در گوشه و کنار شهر شاهد تشکیل صف های طولانی هستیم، اما با این وجود مسئولان امر ادعا می کنند که مرغ وارد بازار شده است، مشکلی وجود ندارد و عدم اطمینان مردم این صف ها را رقم زده، اما شهروندان این است که اگر این کالا به اندازه کافی موجود است و مشکلی از نظر تامین و توزیع آن وجود ندارد، پس چرا خیلی ها بعد از ساعت ها ایستادن در صف دست خالی به منزل برمی گردند.
 
بازار مرغ استان وابسته به بیرجند
 

محمد مهدی اکبری، مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ورود مرغ به سیستان و بلوچستان از خراسان جنوبی پس از سه روز وقفه از سرگرفته شد و این کالا اکنون در بازار وجود دارد، شاید مقداری کمتر باشد، چراکه استان گسترده بوده و بازار مرغ به بیرجند وابسته است.
 
وی با بیان این که علاوه بر ورود این کالا از بیرجند، مرغ کشتارگاه های استان نیز وارد بازار می شود، ادامه داد: مرغ کشتار روز به سفره مردم شهرستان های سراسر استان راه پیدا کرده و مرغ زنده در حال جمع شدن است، این باعث می شود که ظرفیت مصرف بالا برود، از سویی در زاهدان هم جمعیت زیادی از این کالا استفاده می کنند.
 

 
آرامش بازار تا چند روز دیگر
 
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به این که چند روز مرغ کمتری وارد بازار شد، زمان می برد که وضعیت آرام شود، کشش پذیری بازار این گونه است و زمانی که کالایی با کمبود مواجه می شود، چند روزی طول می کشد که وضعیت عادی شود.
 
وی با بیان این که امروز 15 هزار تن مرغ وارد بازار شد، افزود: برای روزهای آتی که کشتارگاه ها تعطیل است، پیگیری های لازم انجام شده که بار سنگین تری وارد شود تا از این نظر مشکلی وجود نداشته باشد.
 
اکبری با اشاره به این که صف های مرغ تا قبل از ماه مبارک رمضان هم مشاهده می شد، گفت: با ورود سهمیه مرغ، مردم به این باور رسیده اند که همیشه این کالا در بازار است، شاهد این بودیم که مرغ امروز برای فردا در ویترین برخی مغازه ها می ماند و  شهروندان حق انتخاب داشتند.
 
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: گاهی ممکن است در استان همجوار برای یک شب کشتارگاه تعطیل شود و وقفه ای صورت بگیرد که زمان می برد تا شرایط به روال عادی برگردد، اما پیگیر هستیم تا اطمینان را در بازار به وجود آوریم.
 
مردم همکاری کنند
 
وی گفت: تا زمانی که سهمیه افزایش می یابد، انتظار می رود مردم نیز همچون قبل ماه رمضان همکاری کنند، با توجه به این که مرغ از استان مجاور وارد می شود، ممکن است ورود آن چند ساعتی زمان ببرد و در این مدت مردمی که برای خرید مراجعه می کنند، منتظر می مانند و این کنار هم بودن آن ها صف ایجاد می کند.
 
اکبری اذعان کرد: از زابل تا چابهار باید مرغ کشتار روز توزیع شود، بنابراین با افزایش تقاضا، سعی داریم با گسترش صنعت مرغداری در استان مشکلات را رفع کنیم.
 
کاهش مرغ ورودی به کشتارگاه ها مقصر ماجرا

 
وی با اشاره به دلایل وقفه صورت گرفته در ورد مرغ به استان بیان کرد: احتمال دارد دلیل این اتفاق کاهش مرغ ورودی به کشتارگاه ها باشد، چراکه وقتی 45 روز از جوجه ریزی می گذرد، سالن ها آماده برداشت می شود تقدم و تاخر جوجه ریزی در سالن های مرغ داری، زمان برداشت را با تاخیر چند روزه همراه می کند، این تاخیر منجر می شود که برداشت و عرضه مرغ به کشتارگاه دچار وقفه شود، از آنجایی که بیش از 70 درصد نیازمان از خراسان جنوبی تامین می شود این توقف فرایند بازار استان را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
 
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت هم در این وقفه نقش داشته یا خیر؟ گفت: افزایش قیمت در این امر دخیل نبود، چراکه اگر افزایش صورتی بگیرد به نسبت هزینه های حمل و سایر عوامل تولید و به صورت کشوری خواهد بود.  
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کشتارگاه ها افزایش قیمت وارد بازار چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۳۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تمدن‌ها با گذشت زمان شکننده‌تر می‌شوند؟ (+عکس)

ظهور و سقوط قدرت‌های بزرگ یکی از کلیشه‌های تاریخ است و این فرضیه که تمدن‌ها، دولت‌ها یا جوامع رشد کرده و سپس افول می‌کنند ایده رایجی است. اما آیا چنین چیزی واقعا حقیقت دارد؟

به گزارش زومیت، گروهی از پژوهشگران از زمینه‌های علمی مختلف بزرگ‌ترین مطالعه تا به امروز را انجام دادند تا دریابند آیا پیری جامعه را می‌توان در سوابق تاریخی مشاهده کرد یا خیر. نتایج آن‌ها که در مجله‌ی PNAS منتشر شده است، نشان می‌دهد دولت‌ها پیر می‌شوند و احتمال انحطاط آن‌ها با گذشت زمان به‌تدریج بیشتر می‌شود.

فناپذیری دولت‌ها

تعریف تمدن یا جامعه دشوار است و مورد اول معمولا بار معنایی ناخوشایندی همراه خود دارد. پژوهشگران درعوض تجزیه‌و‌تحلیل خود را به دولت‌های پیشامدرن محدود کردند: تشکیلات متمرکزی که قوانینی را بر قلمرو و جمعیت خاصی اعمال می‌کنند (مثل دولت-ملت‌های ایالات متحده و چین امروزی). آن‌ها رویکردی آماری را در دو مجموعه داده پیاده کردند و مجموعه داده‌های انحطاط دولت‌ها را که شامل ۳۲۴ دولت در طول ۳۰۰۰ سال بود (از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد تا سال ۱۸۰۰ پس از میلاد) ایجاد کردند. داده‌ها از پایگاه‌های داده متعددی جمع‌آوری شد.

با گذشت زمان، آسیب‌پذیری‌ها موجب کاهش تاب‌آوری جوامع پیشامدرن می‌شد.

پژوهشگران در مطالعه خود تکنیکی به نام «آنالیز بقا» را به‌کار بردند و طول عمر دولت‌ها را تجزیه‌و‌تحلیل کردند. اگر اثر پیری وجود نداشته باشد، می‌توان توزیع مستقل از سنی را انتظار داشت که در آن احتمال به پایان رسیدن عمر یک دولت در سال اول و در سال صدم یکسان است.

مطالعه‌ای قبلی روی ۴۲ امپراطوری نیز دقیقا همین موضوع را نشان داده بود. اگرچه در مجموعه داده بزرگ‌تر مطالعه جدید، پژوهشگران الگوی متفاوتی را شاهد بودند.

در هر دو پایگاه داده، خطر به پایان رسیدن دولت‌ها در طول دو قرن اول افزایش می‌یافت و پس از آن در سطح بالایی ثابت می‌ماند. یافته‌ها منعکس‌کننده تجزیه‌وتحلیل اخیر دیگری از بیش از ۱۶۸ رویداد بحران تاریخی است. میانگین مدت زمان بقای سیاست‌ها در پایگاه داده بحران آن‌ها تقریبا ۲۰۱ سال بود.

احتمال فروپاشی جوامع با گذشت زمان بیشتر می‌شود

حتی وقتی سلسله‌ها از تجزیه‌وتحلیل کنار گذاشته شد، روند پیری مشاهده می‌شد. سلسله‌ها برپایه روابط خونی ساخته می‌شوند، معمولا عمر کوتاهی دارند و اغلب به دلیل اختلاف بر سر جانشینی یا سقوط تبار خانوادگی از بین می‌روند.

یافته‌های جدید با مطالعات پیشین درمورد کند شدن بحرانی پشتیبانی می‌شود. قبل از اینکه سیستم پیچیده‌ای دستخوش تغییری در مقیاس بزرگ در ساختار شود، اغلب با سرعت کمتری می‌تواند از بحران‌ها بهبود پیدا کند.

اکنون شواهدی از چنین کندشدن بحرانی‌ای برای دو گروه تاریخی مختلف داریم: اولین کشاورزان اروپای نوسنگی و جوامع پوئبلو جنوب غربی ایالات متحده. حدود ۴ هزار تا ۸ هزار سال پیش، کشاورزان دوران نوسنگی در سراسر ترکیه امروزی تا اروپا گسترش پیدا کردند.

آن‌ها سپس بحران‌های دوره‌ای را پشت سر گذاشتند که در آن در پی درگیری‌ها و جنگ‌ها کاهش جمعیت و مکان‌های کشاورزی و دور شدن از کشاورزی غلات رخ داد.

جوامع پوئبلو کشاورزان ذرت بودند که بزرگ‌ترین ساختمان‌های غیرخاکی را در ایالات متحده و کانادا پیش از آسمان‌خراش‌های فلزی شیکاگو در دهه ۱۸۰۰ ساختند. این جوامع چندین چرخه رشد و رکورد را پشت سر گذاشتند و با تجربه حوادث بحرانی در حدود سال‌های ۷۰۰، ۸۹۰ و ۱۲۸۵ پس از میلاد به پایان رسیدند.

طی هرکدام از این رویدادها، جمعیت، ذرت و شهرسازی کاهش یافت درحالی که خشونت افزایش پیدا کرد. این چرخه‌ها به‌طور متوسط دو قرن طول می‌کشید و با الگوی وسیع‌تری که پژوهشگران پیدا کردند، مطابقت داشت. هم برای اولین کشاورزان اروپا و جوامع پوئبلو، جمعیت درست پیش از فروپاشی، آهسته‌تر از بحران‌هایی مانند خشکسالی بهبود می‌یافتند.

با گذشت زمان سرعت بهبود جوامع پوئبلو از بحران‌های اجتماعی مانند خشکسالی کندتر می‌شد.

مطالعه جدید محدودیت‌هایی دارد که باید درنظر گرفت. اول اینکه دولت‌ها به شکل‌های مختلفی به پایان می‌رسند. آن‌ها می‌توانند به‌سادگی تغییری در طبقه برتر حاکم باشند یا ممکن است فروپاشی اجتماعی رخ دهد که شامل نابودی دولت، نوشتار، ساختارهای تاریخی و کاهش جمعیت باشد.

حتی در میان جوامعی که دچار فروپاشی کامل می‌شدند، بسیاری از جوامع باقی می‌ماندند و رونق می‌گرفتند. این پایان لزوما چیز بدی نیست. بسیاری از دولت‌های پیشامدرن ظالم و غارتگر بودند. برای مثال، امپراطوری روم غربی در اواخر عمر خود سه‌چهارم مسیر به سمت حداکثر سطح نابرابری ثروت را که از نظر تئوری ممکن است، پیموده بود.

نکته‌ی دیگری که باید درباره تجزیه‌وتحلیل جدید درنظر داشت، این است که اعداد مطالعه جدید براساس تاریخ‌های آغاز و پایان مورد قبول در گزارش‌های تاریخی و باستان‌شناسی است. درمورد این تاریخ‌ها معمولا اختلاف‌نظر وجود دارد. به‌عنوان مثال، آیا امپراطوری روم شرقی در سال ۱۴۵۳ با سقوط پایتخت آن یعنی قسطنطنیه یا غارت قسطنطنیه و تقسیم قلمروهای آن توسط مبارزان صلیبی در سال ۱۲۰۴ یا از دست دادن گسترده قلمرو در طول قرن هفتم به پایان رسید؟

گرچه مطالعه جدید محدودیت‌هایی دارد، بزرگ‌ترین مطالعه‌ای است که تا به امروز درباره این موضوع انجام شده است و یافته‌ها در دو مجموعه داده بزرگ با هم یکسان بودند.

نابرابری، تخریب محیط زیست و رقابت نخبگان در فروپاشی دولت‌های گذشته نقش داشته است

گام‌ بعدی این است که بررسی شود چه عواملی موجب افزایش طول عمر جامعه می‌شود و چه عواملی به‌تدریج بر آسیب‌پذیری جوامع می‌افزایند. دولت‌ها ممکن است به دلایل مختلفی با گذشت زمان تاب‌آوری خود را از دست بدهند.

افزایش نابرابری، نهادهای بهره‌کش و درگیری بین صاحب منصبان می‌توانند در طول زمان اصطکاک اجتماعی را افزایش دهند. تخریب محیط زیست نیز می‌تواند اکوسیستم‌هایی را که سیاست‌ها بدان‌ها وابسته هستند، تضعیف کند. شاید خطر بیماری و درگیری با افزایش تراکم شهرها افزایش پیدا کند یا از دست دادن تاب‌آوری ممکن است به دلیل ترکیبی از علل مختلف باشد.

آیا دنیای مدرن ما پیر می‌شود؟

آیا الگوی‌های پیری در دولت‌های پیشامدرن می‌تواند در دنیای امروز نیز اهمیتی داشته باشد؟ پژوهشگران فکر می‌کنند این‌طور است، اما اینکه آیا سیستم جهانی امروزه همان الگوهایی را دنبال می‌کند که در مطالعه شناسایی شد، مشخص نیست. با‌این‌حال، در جهان امروز نابرابری، تخریب محیط زیست و رقابت نخبگان وجود دارد و همه این عوامل به‌عنوان پیشگام فروپاشی دولت‌های گذشته در تاریخ بشر مطرح شده‌اند.

پیش از فروپاشی دولت‌ها، نابرابری در جامعه افزایش می‌یابد.

در سطح جهان، یک درصد از ثروتمندترین افراد تقریبا نیمی از ثروت جهان را در اختیار دارند، درحالی‌که نیمه پایینی جمعیت حدود ۰٫۷۵ درصد ثروت را در اختیار دارند. تغییرات اقلیمی جهان امروز بی‌سابقه است و شدت آن بیشتر از رویدادهایی است که در گذشته موجب انقراض‌های جمعی شد.

۶ مورد از ۹ سیستم کلیدی زمین که جهان به آن‌ها متکی است، به مناطق پرخطر تبدیل شده‌اند. ازسوی دیگر، درگیری بین نخبگان اقتصادی به دو قطبی شدن و ایجاد بی‌اعتمادی در بسیاری از کشورها دامن زده است.

برخلاف دولت‌های گذشته، دنیای امروز تاحد زیادی به هم پیوسته و جهانی شده است؛ درحالی‌که شکننده‌شدن و به پایان رسیدن یک دولت معمولا برای جهان گسترده‌تر بی‌اهمیت است، بی‌ثباتی ابرقدرت‌هایی نظیر ایالات متحده می‌تواند باعت اثر دومینویی در آن‌سوی مرزهای این کشور شود.

هم دنیاگیری کووید ۱۹ و هم بحران مالی جهانی سال‌های ۲۰۰۷-۲۰۰۸ نشان داده‌اند که چگونه ارتباطات نزدیک می‌تواند موجب تقویت شوک‌ها در زمان بحران شود. نمونه‌هایی از این اتفاق را در بسیاری از سیستم‌های پیچیده دیگر می‌توان مشاهده کرد. اکوسیستم‌های صخره‌های مرجانی به هم پیوسته‌ی متراکم در خنثی کردن شوک‌های کوچک عملکرد خوبی دارند، اما ضربات بزرگ را معمولا تقویت می‌کنند.

اکثر دولت‌های امروزی به‌طور قابل‌توجهی با امپراطوری‌های گذشته متفاوت هستند. تولید صنعتی، توانایی‌های تکنولوژیکی عظیم و همچنین بوروکراسی‌های حرفه‌ای و نیروهای پلیس همگی احتمالا دولت‌های با ثبات‌تر و مقاوم‌تری ایجاد خواهند کرد.

با‌این‌حال، فناوری ما همچنین تهدیدها و منابع آسیب‌پذیری جدیدی مانند سلاح‌های هسته‌ای و گسترش سریع‌تر عوامل بیماری‌زا را به ارمغان آورده است. ما همچنین باید مراقب استقرار دولت‌های سرکش باشیم. تاب‌آوری و ماندگاری لزوما همه جا مثبت نیست. با این وجود، امیدواریم درک تاریخ گذشته بتواند به جلوگیری از اشتباهات پیشین ازجمله منابع احتمالی پیری جامعه کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا تمدن‌ها با گذشت زمان شکننده‌تر می‌شوند؟ (+عکس)
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد