Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عبدالمجید شریف زاده رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی گفت: نقاشی گل و مرغ دوران قاجار بر روی کاشی با رنگ‌های شیشه توسط ساناز خلعتبری هنرمند رشته نگارگری انجام شده است.

او نقاشی گل و مرغ در دوره قاجار را یکی از جنبه‌های درخشان هنر این دوران خواند که بازشناسی آن کمک شایانی به شناخت قابلیت‌های این هنر و تحولات آن تا دوره قاجار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مطالعه این آثار نشان می‌دهد که این هنر در امتداد نقاشی گل و مرغ در دوره‌های قبل یعنی صفویه و زندیه قرار دارد تصریح کرد: عناصر تصویری این هنر با هویت و فرهنگ ایرانی خود را هماهنگ می‌سازد.

به گفته شریف زاده این نوع از نقاشی ارتباط معنایی بسیار نزدیکی با ادبیات منظوم ایرانی داشته و دارای نشانه‌های مشترکی مانند گل و مرغ است.

رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی، عناصر گل و مرغ در نقاشی ایرانی در دوره قاجار را دارای معنای نمادین دانست و افزود: در این نوع نقاشی کانون توجه اصلی بر مبنای مرغ و نمادی از عرفان اسلامی و اشراق و باورهای عارفانه است.

او مرغ در عرفان ایران اسلامی را تجلی روح خواند و گفت: طرح نقاشی گل و مرغ بر روی کاشی به روش نقطه‏ پرداز با رنگ‌های شیشه مربوط به دوران قاجار در ابعاد ۳۰ در ۲۵ سانتی‌متر در گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.

شریف زاده اظهار داشت: شیوه نقاشی روی کاشی با رنگ‌های شیشه که قابلیت پخت از دمای ۵۴۰ تا ۵۷۰ درجه سانتی‏گراد را دارد یکی از شیوه‌هایی است که می‌توان جهت نشان دادن ظرافت‌ها و نقطه پردازی‌هایی که در نقاشی‌های گل و مرغ دوره قاجار بوده استفاده کرد چرا که با استفاده از رنگهای لعابی نمی‌توان به خوبی ظرافت و همینطور نقطه‏ پردازی نقاشی‌های دوره قاجار را به تصویر کشاند.

رئیس گروه پژوهشی هنرهای سنتی گفت: به همین منظور و جهت به تصویر کشاندن زیبایی و ظرافت‌های نقاشی‌های گل و مرغ دوره قاجار استفاده از این رنگ‌ها (رنگ شیشه) بر روی کاشی در دستور کار قرار گرفت.

او در تشریح مراحل کار اظهار کرد: پس از انداختن تصویر گل و مرغ بر روی کاشی، با استفاده از رنگهای شیشه و ترکیب این رنگ با بنزین یا تربانتین که حلال این رنگ‌ها است، رنگ‏ گذاری و سپس نقطه‬ ‎پردازی و سایه روشن نقوش انجام می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: پس از اتمام کار، اثر در کوره با دمای ۸۴۰ تا ۵۷۰ درجه سانتی‎گراد پخته و به این ترتیب طرح بر روی کاشی تثبیت می‌شود.

کد خبر 5221224 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: قاجار صنایع دستی شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا انتخابات 1400 بابک خرمدین تذکرات شورای شهر قوه قضاییه میراث فرهنگی سازمان تامین اجتماعی پلیس راهور پیش بینی وضعیت هوا وضعیت معابر کیفیت هوای تهران گروه پژوهشی هنرهای سنتی نقاشی گل و مرغ بر روی کاشی دوره قاجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی بازیکنان رئال مادرید، طرح های نقاشی شده چهره خود را مشاهده می کنند / فیلم

یک هنرمند نقاش، طراحی های خود از بازیکنان رئال مادرید را به آن ها اهدا کرد.

دانلود (12.1MB)

دیگر خبرها

  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • انتقادات پهلوی به قاجاریان به‌خاطر امتیازدادن به بیگانگان!
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • وقتی بازیکنان رئال مادرید، طرح های نقاشی شده چهره خود را مشاهده می کنند / فیلم
  • این خانه یک سرایدار است، همین قدر زیبا! (+تصاویر)
  • باز هم یک حکم قضایی خاص در عجب‌ شیر
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد