Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@06:30:30 GMT

پیشنهاد ممنوعیت سفرها در تعطیلات پیش رو

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۳۶۵۷۸

پیشنهاد ممنوعیت سفرها در تعطیلات پیش رو

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به وجود چندین عامل خطرناک در شیوع کرونا، افزود: با فرارسیدن فصل گرما و روشن شدن کولرها، گردش هوا در فضای بسته موجب افزایش شیوع کرونا می‌شود.

علیرضا رئیسی در مصاحبه گفت: از آنجا که تجمع، تردد و تهویه سه شاخص مهم در شیوع کروناست به ستاد ملی کرونا پیشنهاد شد که در تعطیلات ۱۴، ۱۵ و ۱۶ خرداد تردد‌ها بدون توجه به رنگ بندی شهر‌ها از یک روز قبل تا ظهر روز بعد از تعطیلات ممنوع باشد به گونه‌ای که نیروی انتظامی علاوه بر جریمه خودرو‌ها را بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خود سفر به تنهایی مشکل نیست، اما دورهمی ها، مهمانی ها، رفتن به رستوران و تغییر محل زندگی در شیوع کرونا بسیار تاثیرگذار است.

رئیسی گفت: در جلسه بعدازظهر امروز که با حضور رئیس جمهور و کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا برگزار می‌شود این پیشنهاد مطرح و پس از تأیید فردا به صورت رسمی به اطلاع هموطنان خواهد رسید.
وی با اشاره به وجود چندین عامل خطرناک در شیوع کرونا، افزود: با فرارسیدن فصل گرما و روشن شدن کولرها، گردش هوا در فضای بسته موجب افزایش شیوع کرونا می‌شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: سفر‌های تابستانی به ویژه پس از پایان امتحانات نیز نگران کننده است.
آقای دکتر رئیسی گفت: در فاصله پایان ماه مبارک رمضان تا پیش از ماه محرم فصل عروسی‌ها و مهمانی هاست که این امر نیز نگران کننده است.
وی افزود: این سه عامل در کنار مشاهده شدن ویروس‌های جهش یافته هندی و آفریقایی ۵ عامل خطرناک در زمینه شیوع کرونا که نگرانی از شروع موج پنجم کرونا ایجاد کرده است.
آقای دکتر رئیسی در زمینه نظارت بر اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی در انتخابات نیز گفت: خود نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری و همچنین رئیس ستاد مرکزی تبلیغات آن‌ها متعهد به اجرای شیوه نامه‌های بهداشتی که از سوی وزارت کشور به اطلاع آن‌ها رسیده است هستند.
وی افزود: استانداران و ستاد‌های استانی نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری نیز از شیوه نامه مطلع و ملزم به اجرای آن‌ها هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان ناظر عالی در صورت بی توجهی به شیوه نامه‌های بهداشتی گزارشی را تهیه کرده و به قوه قضاییه ارایه خواهد داد.
آقای دکتر رئیسی با قدردانی از تلاش‌های صدا و سیما برای تبلیغات انتخابات پیش رو افزود: صدا و سیما در این دوره از انتخابات بیش از پیش در دوره‌های ملی و استانی برنامه‌هایی را برای نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری در نظر گرفته است تا از تجمع‌های حضوری کاسته شود.
وی گفت: برگزاری نشست‌های خبری با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و همچنین برگزاری تجمع در فضا‌های باز به گونه‌ای که تنها ۳۰ درصد از ظرفیت این فضا‌ها اشغال شود و برای هر شرکت کننده ۸ مترمربع فضا در نظر گرفته شود و درب‌های متعدد برای پیشگیری از ازدحام در هنگام ورود و خروج درنظر گرفته شده باشد، مجاز است.
آقای دکتر رئیسی افزود: در ستاد‌های انتخاباتی هر یک از نامزد‌ها نیز در شهر‌های زرد ۳۰ نفر، شهر‌های نارنجی ۲۰ نفر و شهر‌های قرمز ۱۵ نفر با استفاده از ماسک در شرایط مناسب تهویه‌ای اجازه حضور خواهند داشت.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هرگونه سیگار الکترونیک یک تبلیغ و دعوت به کشیدن سیگار است که افراد با تصور بی خطربودن آن اقدام به استعمال سیگار الکترونیک می‌کنند در شرایطی که تحقیقات ثابت کرده است این سیگار‌ها در صورت مصرف مکرر با تجمع سموم سرطانزاست و از این جهت که استعمال این سیگار‌ها زمینه استعمال دخانیات را در جوانان فراهم می‌کند، نگران کننده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعتراض به فروش سیگار به صورت نرخ به ویژه در نزدیکی مدارس و فروش دخانیات به افراد زیر ۱۸ سال که غیرقانونی است، افزود: متأسفانه باند‌های صنعت دخانیات با وجود تحریم‌های ظالمانه امریکا کماکان در کشورمان سیگار تولید می‌کنند.
آقای دکتر رئیسی گفت: تولیدکنندگان سیگار ژاپن، کره جنوبی و حتی انگلیسی امریکایی در کشور سالانه ۵۹ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کنند که حدود ۵۴ میلیارد نخ آن مصرف می‌شود.
وی افزود: از آنجا میزان مصرف دخانیات در کشور‌های اروپایی رو به کاهش است این صنایع به دنبال بازار‌های مناسبی همچون کشور ما هستند که متأسفانه برغم تحریم‌ها به تعدادشان اضافه شده و زمینه برای حضورشان در کشور فراهم است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از تشکل‌های مردم نهاد (سمن ها) و رسانه‌ها خواست تا تنها به نشست‌های خبری برای انتشار این مطالب اکتفا نکنند و در زمینه چگونگی ورود و تولید دخانیات در کشور و باند‌های مرتبط با آن تحقیق، اطلاع رسانی و در نهایت ممانعت کنند./صدا و سیما

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا شیوه نامه های بهداشتی آقای دکتر رئیسی شیوع کرونا صدا و سیما نامزد ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۶۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که همانگونه که در گزارش روز ۱۳ اردیبهشت روزنامه همشهری نیز به آن پرداخته شد، ایران هم در زمان اوج ویروس کرونا از وارد کنندگان واکسن کرونا بود، تقریبا ۱۲درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود ۲۵ میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفت.

هشدارها و توصیه‌ها در ایران

نگرانی‌ که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.

البته در همان ماه‌های شروع واکسیناسیون در ایران و انجام ارزیابی‌های اولیه روی واکسن آسترازنکا توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص(افراد زیر ۴۰ تا ۵۰ سال به ویژه زنان) مطرح شد.

مرگ‌هایی که باعث توقف واکسیناسیون در اروپا شد

البته تزریق آسترازنکا تنها منجر به بروز عوارض نشده و از آنجایی که مهمترین عارضه آن لخته شدن خون است، مرگ‌هایی به دلیل تزریق این واکسن نیز گزارش شده است. در همان ابتدای واکسیناسیون اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف استفاده از این واکسن را در این کشورها در پی می‌آورد. موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند ۹۹ آغاز شد، ابتدا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آن‌ها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.

بیشتر بخوانید:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید

اکنون و پس از چند روز از تائید بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا توسط شرکت سازنده و گذر بیش از دوسال از ممنوعیت آن در تعدادی از کشورهای اروپایی، شرکت آسترازنکا تصمیم به جمع آوری، پس گرفتن و حذف عرضه این واکسن در سراسر دنیا گرفته است.

پس گرفتن، جمع‌آوری و حذف تنها به دلایل تجاری!

به گزارش تلگراف، شرکت سازنده آسترازنکا دلایل تجاری را برای کنار گذاشتن این واکسن ذکر کرده است. این شرکت به طور داوطلبانه «مجوز بازاریابی» خود را در اتحادیه اروپا پس گرفته و در بیانیه‌ای اعلام کرده که واکسن دیگر تولید نمی‌شود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مواجهه آسترازنکا با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی

آسترازنکا به دلیل پذیرش اسناد ارائه شده به دادگاه در مورد یک عارضه جانبی نادر ناشی از تزریق این واکسن، با شکایت ۱۰۰ میلیون پوندی در بریتانیا مواجه است. آسترازنکا در دادگاه پذیرفته است است که واکسن‌های آن می‌تواند در موارد بسیار نادری باعث ایجاد TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی شود یا به عبارت ساده تر لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خون شوند. ترومبوز در واقع به موقعیتی گفته می‌شود که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که می‌تواند مانع جریان خون در عروق شود. اگر این لخته یا تکه‌ای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن ترومبوآمبولی می‌گویند.

عوارض واکسن چه علائمی دارد؟

ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی (TTS) یک بیماری نادر اما جدی است که با تشکیل لخته‌های خون همراه با سطوح پایین پلاکت‌ها در خون مشخص می شود. این عارضه عمدتا با واکسن‌های خاص COVID-۱۹، به ویژه واکسن‌های ناقل آدنوویروس مانند آسترازنکا و واکسن «جانسون و جانسون» مرتبط بوده است.

ترومبوسیتوپنی معمولا در عرض چند روز تا چند هفته پس از واکسیناسیون ظاهر می شود. علائم شامل سردرد شدید، درد شکم، تورم پا، تنگی نفس و علائم عصبی است. این علائم می‌تواند نشان دهنده تشکیل لخته‌های خون در قسمت‌های مختلف بدن مانند مغز، شکم یا ریه‌ها باشد.

علت دقیق TTS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که شامل یک پاسخ ایمنی است که توسط واکسن ایجاد می‌شود، که منجر به لخته شدن غیر طبیعی و تخریب پلاکت می شود. تشخیص این عارضه نیاز به ارزیابی بالینی، مطالعات تصویربرداری برای تشخیص لخته‌های خون و آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تایید تعداد پایین پلاکت‌ها دارد.

کد خبر 850366 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا سلامت واکسن آسترازنکا خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا پزشکی

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • ۸۴۹ هزار تردد در تعطیلات نیمه اول اردیبهشت در جاده‌های مازندران
  • ثبت ۸۴۹ هزار تردد در مازندران در تعطیلات اردیبهشت
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها مراودات اقتصادی را به سه روز کاهش می‌دهد
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟