Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری جمهور؛ نمایندگان در نشست امروز چهارشنبه (۵ جوزای) تاکید دارند که پس از اعلام خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان دیگر هیچ بهانه‌ای برای ادامه جنگ نمی‌ماند و طالبان باید از خودخواهی بگذرند و به صلح تن دهند.

علی اکبر جمشیدی یک عضو مجلس با توجه به این‌که بازهم علمای کشور‌های اسلامی ادامه جنگ را در افغانستان خلاف اصول شرعی دانسته، تاکید کرد که موقف گیری جدید طالبان در نشست ترکیه به نوعی سبوتاژ روند صلح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای جمشیدی گفت: " طالبان گفته که در نشست ترکیه در سطح پاین اشتراک می‌کنیم و زمان این جلسه باید کم باشد و در صورت اشتراک می‌کنیم که موضوعات مهم فیصله نشود؛ این حرکت نوعی سبوتاژ روند صلح افغانستان است. "

به گفته او، این موقف طالبان نشان می‌دهد که این گروه برای صلح در افغانستان حرکت نمی‌کند و مطابق میل و هدایت کشور‌هایی رفتار می‌کند که این گروه را حمایت و تمویل می‌کند.

او از جامعه جهانی و کشور‌های ذیدخل در روند صلح افغانستان نیز انتقاد کرد که به گونه یکجانبه بالای دولت افغانستان فشار وارد می‌کنند، در حالی که طالبان و حامیان این گروه هیچ فشاری را احساس نمی‌کنند.

جمشیدی تاکید کرد که حکومت افغاسنتان باید در قسمت صلح مطابق شرایط فعلی گام‌های اصولی را بردارد.

محمد عارف رحمانی دیگر عضو مجلس هم گفت: "اگر حکومت می‌خواهد صلح و جنگ را برنده شویم باید انسجام ملی به بوجود آورد و از طرفیت‌های ملی تمامی اقوام کار گیرد. "

به گفته او، اقدامات حکومت در خصوص انسجام ملی جوابگو نبوده و یک جمعی از مهره‌های سوخته با دیدگاه قبیله‌ای همواره اداره امور کشور را در قبضه دارند.

خان وردک نیز گفت: "صلح نیاز است، اما حکومت و سیاسون بقای قدرت خودشان را می‌خواهند. در ۳۰ ولایت جنگ است و مردم بیشتر از این توان مهاجرت ندارند؛ بناً حکومت و سیاسیون باید از خواست‌های شخصی خود بگذرند. "

او هشدار داد که در غیر این صورت اگر صلح در کشور تامین نشود، مردم افغانستان بازهم در مسیر راه‌های مهاجرت خوراک ماهی‌ها دریا و گرگ‌های بیابان خواهند شد.

زهیرالدین جان آغا هم گفت که اگر روند صلح به نتیجه نرسد سیل مهاجرت دامن کشور‌های منطقه، اروپا و آمریکا را خواهد گرفت؛ بناً این کشور‌ها باید نقش موثر در روند صلح افغانستان بازی کنند.

با این وجود، جاوید جیحون معاون اول مجلس تاکید کرد که دوطرف جنگ باید از فرصت پیش آمده برای تامین صلح در کشور استفاده موثر کرده برای رسیدن به صلح اقدامات عملی را بردارند.

این درحالی است که طالبان در جدید‌ترین موقفش در مورد نشست ترکیه گفته که در سطح پایین در این نشست اشتراک می‌کند که روی موضوعات مهم در آن تصمیم گیری نشود و نیز مدت زمان برگزاری این نشست نیز باید کم باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات افغانستان مجلس افغانستان گروه طالبان روند صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی

حکومت طالبان اعلام کرد سخنگوی وزارت خارجه در راس هیئتی به دعوت سازمان همکاری اسلامی در پانزدهمین اجلاس سران این سازمان شرکت کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان اعلام کرد به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده است.

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی روز گذشته در پایتخت گامبیا شروع شد.

بلخی افزود هیئت همراه علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی سازمان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیاترافیک نشست‌ها؛ افغانستان محور نشست‌‌های آتی سازمان همکاری اسلامی در کامرون و گامبیاگفتگوی نمایندگان ازبکستان و سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت افغانستان

پیش از این نیز «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با ضروری دانستن حضور نمایندگان هیئت حاکمه افغانستان در نشست‌های بین‌المللی درباره این کشور گفته بود برای بازگو کردن واقعیت‌های عینی و موقف امارت اسلامی، نیاز است تا نماینده حکومت سرپرست در این نشست‌ها شرکت داشته باشد.

شاهین گفته بود: شرکت هیئت امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی خیلی مهم است تا از یک طرف واقعیت‌های عینی و نیازمندی‌های افغانستان ارائه شود و از طرف دیگر موضع امارت اسلامی افغانستان را در برابر مسائل و حل آن روشن سازند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • ماجرای تظاهرات کم‌سابقه علیه حکومت طالبان در افغانستان
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است