Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-28@08:04:03 GMT

عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری!

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۰۳۴۹

عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری!

داریوش روزبهانه | کارشناس ارشد بازار

سرمایه شاخص کل بورس نزدیک به یک‌سال است که حوالی محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد نوسان می‌کند. در همین مدت ده‌ها تصمیم جهت ایجاد رونق و روانی در بازار اتخاذ شده است.

این اقدامات شامل نشست‌ها، گردهمایی‌ها، مصوبات مختلفی مانند تسریع در افزایش سرمایه‌ها، نامه‌پراکنی فعالان به مقامات کشور، قول‌هایی در ارتباط با تزریق فلان مبلغ به فلان صندوق و دریافت قول حمایت از برخی مقامات اجرایی و موضع‌گیری‌های وزرا و خط‌ و نشان‌های نمایندگان مجلس و مسدود کردن‌هایی در سهام عدالت با ترفندهای مختلف بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین اعمال برخی محدودیت‌ها در دامنه‌نوسان و حجم مبنا از نوع متقارن و نامتقارن و رفت و برگشت‌هایی در زیرساختارهای بازار، جلسات با نهادها و آزادسازی حق انتشار اوراق تامین مالی توسط هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری با هدف حمایت از بازار و اعمال حق خرید سهام خزانه از دیگر مواردی بود که در این مدت انجام شد.

تغییرات معنی‌دار در درصد اعتبار به مشتریان از ۱۵ درصد به ۶۰ درصد نیز در همین راستا بوده و این فهرست همچنان ادامه دارد و اینجاست که باید به روال چت‌های واتس‌اپی و تلگرامی به شوخی هم شده پرسید که: «خب»؟

واقعیت تحولات همین دوره به عنوان یک مطالعه موردی و میدانی در پاسخ به این فرضیه که حمایت از بازار در هر شکلی آیا سودمند و موثر است یا خیر، بطلان کامل فرضیه مذکور را به اثبات می‌رساند و این بازار گویی با زبان بی‌زبانی خطاب به مسوولان این سیاست‌ها در هر نوبت از مشاعره می‌گوید: آقای مسوول !!! عِرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری!!

در همین راستا به‌زودی خواهیم دید که چگونه با خروج از دو ابهام اساسی درحوزه سیاست، شامل تحولات پیش رو در وین و انتخابات و برگشتن همه به خانه‌هایشان، بازار راه خود را خواهد رفت. انتظار ما این است که در آن بازار کسانی که به طور مستمر بر طبل حمایت کوبیدند، برای یکبار هم که شده کلاه‌شان را قاضی کرده و اعتراف کنند که یا خودشان هم به کارهایی که کردند باور ندارند و صرفا برای آنکه کاری کرده باشند، کاری کردند! یا به این باور رسیده‌اند که بازارها و اقتصاد با هیچ مسوولی در نشان دادن خصوصیات بی‌رحمانه و گاهی خشن خود، پیوند اخوت نبسته است./منبع: دنیای اقتصاد

برچسب هابورس کالا

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: بورس کالا آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۰۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات انجام شده در بازار روز جاری نهایتا با رشد 650 واحدی کار را تمام کار البته که بازار در نیمه اول در مسیر نسبتا صعودی قرار داشت اما این روند ضعیف دوامی نداشت و در نیمه دوم مسیر نزولی را انتخاب کرد تا بازار عملا تغییر خاصی را به چشم نبیند.

بازار توان و قدرت رشد را ندارد از طرفی هم کاسه منفی شدن و افت خود را لبریز کرده است.

شاید اگر زیرساخت لازم برای دو طرف کردن بازار سرمایه هرچه زودتر فراهم می‌شد شاهد بهبود روند و ارزش معاملات در بازار سرمایه بودیم و بازار سرمایه همچنان جذابیت خود را برای سرمایه گذاری داشت.

این در حالی است که بازارهای موازی با بازار سرمایه از قابلیت دو طرف بودن استفاده می‌کنند و علاقمندان و معامله‌گران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

قادر معصومی مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس اظهار داشته است که تا زمانی که شرایط بازار سرمایه مساعد نشود عرضه‌ای صورت نخواهد گرفت. این در حالی است که کمی قبل تر از پایان سال 1402 عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه متوقف شده است. البته بازهم فعالان بازار انتظار داشتند که این عرضه ها از ابتدای سال 1402 متوقف شود اما با اصرار رییس سازمان بورس هفته یک عرضه در سال گذشته به بازار وارد شد و این موضوع مورد انتقاد خیلی از فعالان این حوزه بوده است.

قادر معصومی در این خصوص این مطلب را  اضافه کرده است که باید بازار کشش کافی برای عرضه‌ها اولیه را داشته باشد و نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شود تا IPO‌ها از سر گرفته شوند.

اما پای وزارت خارجه به تعطیلی پایان هفته‌ای باز شد و وزارت امور خارجه در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌ خصوصی با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافقت کرد. این وزارتخانه در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور هم تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده‌ است!

وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم اعلام کرده است که امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. او گفته ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. در بحث واردات خودرو ، قصد داریم تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده‌ایم و مردم می‌توانند ثبت‌نام کرده و بخرند.

این در حالی است که به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد ارقام خودروهای دپو شده در گمرکات کشور از زبان مسئولان امر کاملا در تضاد با هم است.

دنیای اقتصاد این طور نوشته که طی یک ماه گذشته ارقام متفاوتی از خودروهای وارداتی دپو شده در گمرکات کشور و مناطق آزاد منتشر شده است. بطوریکه وزیر صمت خودروهای متوقف مانده در گمرکات را 50 هزار دستگاه اعلام کرده این در شرایطی است که معاون وی و رییس سازمان توسعه تجارت مدعی است، 13 هزار خودروی وارداتی دپو شده است. با این حال احسان خاندوزی وزیر اقتصاد ماه گذشته اعلام کرد ۲۰هزار دستگاه خودرو در آستانه ورود به گمرکات کشور قرار دارند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

با توجه به رشد مس در بازارهای جهانی این انتظار برای افزایش قیمت فملی در بازار روز جای وجود داشت تا این نماد بتواند تاثیر خوبی را روی شاخص کل نیز قرار دهد . فملی امروز به تنهایی بیش از 2900 واحدی شاخص کل را مثبت کرد اما نمادهای دیگر اجازه رشد شاخص کل را نداند و مسیر شاخص کل صعودی نشد.

از منظر تکنیکالی همچنان سایه سنگین سقف کانال صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بر سر شاخص کل سنگینی می‌کند و اجازه رشد به شاخص کل داده نمی شود اما اهالی بازار همچنان معتقد هستند که بازار می تواند به اعداد بالاتری برسد چرا که قیمت دلار در بازار آزاد کمی عقب نشسته است و این موضوع را نشانه ای برای کاهش تنش های منطقه ای می بینند.

معافیت مالیات عایدی بر سرمایه در بازار بورس هم به همراه افزایش قیمت دلار نیما می تواند از دیگر عواملی باشد که بازار برای صعود شاخص کل روی آنها حساب باز می‌کند و یا حداقل به این موارد در تحلیل های خود وزن بیشتری خواهد داد.

منبع:‌ اکو ایران

tags # بورس سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • لیموچی: شکست پرسپولیس را مدیون هوادارانیم
  • کارگران زحمت کشور نیازمند توجه مسئولان هستند
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟