Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:35:48 GMT

توت فرنگی برای ۸۶۰ نفر در مریوان شغل ایجاد کرده است

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۱۴۹۳

توت فرنگی برای ۸۶۰ نفر در مریوان شغل ایجاد کرده است

محمد رحیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برداشت توت فرنگی در شهرستان مریوان هرساله از اواخر اردیبهشت آغاز و تا اوایل تیر ادامه دارد.

وی افزود: ۳۷۰ هکتار از باغات شهرستان مریوان زیر کشت توت فرنگی است که ۳۵۰ هکتار آن توت فرنگی تولید کرده و ۲۰ هکتار نیز به تولید نشاء توت فرنگی اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان یادآور شد: متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار ۱۷ تن است که پیش بینی می شود امسال ۶ هزار تن توت فرنگی در این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی به ارقام توت فرنگی اشاره کرد و گفت:‌ پارس، دیامنت، کوین الیزا، کاما روسا و رقم محلی کردستان مهمترین ارقام توت فرنگی تولید شده در شهرستان مریوان است که به تمام مناطق استان و خارج از استان نیز صادر می شود.

رحیمی با بیان اینکه مریوان رتبه سوم تولید توت فرنگی استان کردستان را به خود اختصاص داده اضافه کرد: بیشترین باغات توت فرنگی در شهرستان مریوان در مراکز سرکل بخش مرکزی قرار دارد و هرساله رونق خاصی به این منطقه بخشیده است.

وی به مشکلات تولید کنندگان توت فرنگی اشاره کرد و افزود:‌ مسافت طولانی با بازار فروش، هزینه بالای نهاده های کشاورزی، نبود و کمبود سرد کن های میوه توت فرنگی و ماشین های یخچال دار جهت حمل محصول و نبود بسته بندی‌های مناسب از مهمترین مشکلات باغداران این شهرستان است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان ادامه داد: افزایش اجاره بها باغات اجاره ای توت فرنگی باتوجه به اینکه توت فرنگی کاران این شهرستان در زمین‌های اجاره ای مشغول تولید هستند، افزایش هزینه بیمه کارفرما و کارگر، عوض شدن شرایط اقلیمی و کم آبی و پرداخت کم خساراتی که در قبال بیمه محصولات کشاورزی به باغداران پرداخت می شود از دیگر مشکلات توت فرنگی کاران مریوانی است.

سالانه بیش از ۴۰ هزار تُن محصول توت فرنگی در استان کردستان تولید می شود که این میزان شامل ۸۰ درصد توت‌فرنگی کشور است.

استان کردستان یک میلیون و ۱۲۰هزار هکتار زمین زراعی دارد که سالانه نزدیک به سه میلیون تُن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی در استان تولید می شود.

بیش از ۱۲۰ هزار بهره بردار در بخش های مختلف کشاورزی در استان کردستان مشغول به فعالیت هستند، شهرستان مریوان با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان قرار گرفته و ۲۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغات در این شهرستان وجود دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی مریوان برداشت محصول کشاورزی اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مریوان برداشت محصول وزارت جهاد کشاورزی مریوان برداشت محصول کشاورزی اشتغال زایی اخبار کنکور شهرستان مریوان استان کردستان توت فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد

حسین اصغری گفت: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است.

به گفته او، انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تامین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

اصغری ادامه داد: در پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه گوجه‌فرنگی در استان‌های نیمه شمالی کشور، تلاش می‌کنیم بخشی از تولید به فصل پاییز منتقل شود.

او  افزود: توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، از این رو برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که هم اکنون هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس داریم.

او افزود: علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت را کنترل کنیم.

اصغری ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هرچند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم داریم.

او توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر اعلام کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تولید بیشتر توت فرنگی با روش علمی
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • برگزاری همایش جهش تولید در دیم زار‌های روستای امام قیس شهرستان بروجن
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام