Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۱۶ هزار و ۴۳ نفر معتاد تحت پوشش درمان سوء مصرف مواد مخدر (MMT) هستند و از سیستم بهداشتی درمانی دانشگاه متادون دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا از کردستان؛ فاروق وفایی با اشاره به اهمیت آموزش‌های عمومی در سطح جامعه برای پیشگیری اولیه از اعتیاد به مواد مخدر، اظهار داشت: بر اساس آخرین پیمایش ملی سلامت روان حدود ۲/۳ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در کردستان مصرف کننده مواد مخدر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته تا کنون پیشگیری سطح سه در قالب تیم سیار جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی در سنندج راه‌اندازی شده است که از این طریق سرنگ، پد الکلی و دیگر اقلام پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در اختیار فرد معتاد قرار می‌گیرد.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ۵۲/۶ درصد معتادان استان شاغل هستند، گفت: از این تعداد ۳۶/۵ درصد شغل دولتی، ۳۳/۷ درصد مشاغل خصوصی و ۱۸/۳ درصد خویش‌فرما هستند.

وفایی به وضعیت تحصیلی مصرف‌کنندگان موادمخدر استان گریزی زد و افزود: در مجموع ۶۴ درصد معتادین مدرک زیر دیپلم، ۱۵ درصد کاردانی و ۲۱ درصد مدرک لیسانس و بالاتر دارند.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: حدود ۶۳ درصد معتادان کردستانی متأهل و ۳۲ درصدآنان مجرد هستند.

وفایی با اشاره به اینکه موادمخدر جزو چهار بحران اصلی دنیاست، آگاهی بخشی را امری بسیار مهم در کاهش آمار معتادان نام برد. وی با اذعان به انواع مواد مخدر و درصد مبتلایان تصریح کرد: در کردستان ۹/۸ درصد به هروئین، ۶/۴ درصد به حشیش، ۳/۱ درصد قرص ایکس، ۲۲/۶ درصد به الکل، ۵۵/۲ درصد به تریاک، ۲۶/۲ درصد به شیشه و مواد صنعتی اعتیاد دارند.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: ۱۲ تخت بیمارستانی در بیمارستان قدس سنندج برای درمان بیماران معتاد فعال است.
وفایی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۴۳ نفر معتاد در استان از سیستم بهداشتی و درمانی روزانه متادون دریافت می‌کنند، و تحت پوشش مراکز درمانی سوء مصرف مواد مخدر(MMT)هستند، افزود: شیوع اعتیاد در سنندج، قروه و کامیاران نسبت به دیگر شهرهای استان بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه ۷۸ مرکزذدولتی متادون تراپی در استان فعال است، اضافه کرد: از این تعداد ۴۱ مرکز در سنندج، ۷ مرکز در زندان‌های استان و بقیه در دیگر شهرستان‌ها مستقر هستند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کردستان مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۱۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وحید زمان زاده افزود: در صورت خلا مراکز درمانی از نیروهای پرستاری، این مساله لطمه بزرگی بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که به طور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

بیشتر بخوانید: لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران به کجا رسید؟

وی گفت: امروز ضروت توجه به خواسته های پرستاران، از مرز درخواست های شخصی یا پیگیری های صنفی در سازمان نظام پرستاری و سایر نهادهای پرستاری عبور کرده و در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم به خطر خواهد افتاد.

زمان زاده افزود: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آن طور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و…، است.

وی خاطر نشان کرد: باید مسئولین در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

زمان زاده افزود: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی تر و معقولانه تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می باشد، ورود نمایند زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

کد خبر: 1228954 برچسب‌ها پرستار

دیگر خبرها

  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • فعالیت ۸۲۰۰ آزمایشگاه بهداشتی و درمانی در کشور
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟