Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@23:13:57 GMT

راهکارهای موثر برای افزایش هوش هیجانی

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۲۷۵۲

راهکارهای موثر برای افزایش هوش هیجانی

ایران اکونومیست-چند راهکار بسیار ساده در افزایش هوش مصنوعی به شما کمک خواهد کرد.

 تا به حال به این فکر افتاده‌اید که لازم است هوش هیجانی را در خودتان افزایش بدهید؟ آیا پیش آمده که به روش‌هایی برای افزایش هوش هیجانی فکر کنید؟ در حال حاضر بسیاری از کارشناسان معتقدند که هوش هیجانی حتی از آی کیو هم برای موفقیت موثرتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندین فاکتور تعیین‌کننده و موثر در رابطه با پایه‌ هوش هیجانی ما موثر است. برای برخی از آد‌م‌ها، تفسیر درست سایرین موهبتی است که همیشه آن را داشته‌اند. این امر نیازمند میزان مناسبی از تعدیل و تنظیم و حتی یادگیری است. چندین فاکتور در برداشت ما از دیگران نقش دارد و دانستن دلیل برداشت‌های تحریف شده‌ی ما، بدون تردید به دقیق‌تر شدن آن‌ها در آینده کمک خواهدکرد.

ای کیو یا هوش هیجانی چیزی است که در تمام مدت بزرگ شدن‌مان یاد می‌گیریم که تقویت‌اش کنیم یا جلوی پیشرفت‌اش را بگیریم. اگر در بچگی به شما می‌گفتند که گریه نکنید یا به شما یاد داده‌اند که احساسات خودتان را با پاسخ‌هایی مثل خوبم و طوری نیست پنهان کنید، احتمالا در مقایسه با کسانی که راجع به احساسات‌شان صحبت کرده‌اند، کم‌تر مستعد پذیرفتن حالات عاطفی دیگران هستید و چنین توانایی دارید.

دیوید کارسو، دارای مدرک دکتری، روانشناس در دانشگاه ییل و یکی از نویسندگان تست هوش هیجانی مِیر، سالووی و کارسو می‌گوید این‌که به شما یاد بدهند همه چیز‌هایی که ما را انسان می‌سازد پنهان کنید، می‌تواند در زمان بزرگسالی، اثراتی فاجعه‌بار روی زندگی‌تان بگذارد.

تمام آن چیز‌هایی که فعالیت‌های روزمره می‌دانیم می‌تواند روی توانایی ما برای شناخت درست آدم‌ها تاثیر بگذارد. یک مطالعه‌ جدید توضیح می‌دهد که وقتی رسانه‌های دارای صفحه‌ نمایش و ابزار ارتباطی را از زندگی‌مان حذف می‌کنیم و آن‌ها را با ارتباطات فیزیکی و شخصی جایگزین می‌کنیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد:

در شرایطی که رسانه‌های دیجیتال برای بسیاری از ما شیوه‌های ارتباط و یادگیری را فراهم می‌کنند، مطالعه‌ ما نشان می‌دهد که مهارت‌ها در شناختن عواطف آدم‌ها ممکن است زمانی که تعاملات رو در رو، جای خود را به ارتباطات از طریق ابزار و فناوری می‌دهند، تضعیف شود. ما پی بردیم کسانی که از صفحات نمایش دور هستند و فرصت‌های زیادی برای تعاملات میان‌فردی دارند، به میزان قابل توجهی در شناختن نشانه‌های عاطفی که در صورت آدم‌ها وجود دارد، پیشرفت داشتند.
روش‌های موثر برای افزایش هوش هیجانی

۱. بکوشید ذهنی روشن داشته باشید

همیشه سعی کنید به تک تک تعاملات فردی به عینی‌ترین شکل ممکن نزدیک شوید. اغلب اوقات، دیدگاه‌های شخصی و تعصبات خودمان را وارد برداشتی که از دیگران داریم می‌کنیم و این روی قضاوت‌های ما سایه می‌افکند.

مشاور زبان بدن و بنیانگذار وب‌گاه تروث بلیزر، بلانکا کوب، می‌گوید:

«احساسات خود و تجربیات سابق‌تان با آدم‌های دیگر می‌تواند برداشت‌های شما را تغییر دهد و این ممکن است باعث شود که موقعیت را اشتباه تعبیر کنید».

در عوضِ توجه به لباس آدم‌ها، یا تصور این‌که ظاهر ژولیده‌ آن‌ها ارتباطی با نیک‌منشی یا بدخواهی آن‌ها دارد، یک لوح سفید باشید و به رفتار‌ها و کلمات مخاطب‌تان توجه کنید.

۲. نقش زبان بدن را در ارتباطات نادیده نگیرید

در زمان‌هایی که شرایط روحی بدی دارید، بر خلاف آن‌چه فکر می‌کنید، احتمالا در مخفی کردن آن ماهر نیستید.

آدم‌ها به وسیله زبان بدن عواطف منفی و مثبتی را نشان می‌دهیم. تغییرات تقریبا غیرقابل مشاهده‌ای رخ می‌دهد ما از بیش‌تر آن‌ها حتی خبر نداریم. دست به سینه ایستادن، جهت قرار گرفتن پای‌تان زمان صحبت با آدم‌ها، چشم در چشم شدن، لبخند زدن و حالات مختلف دیگری از زبان بدن می‌تواند به مخاطب شما از احساس‌تان بگوید.

۳. سعی کنید از پیش‌داوری تا حد ممکن پرهیز کنید

پس از آنکه تفکر یا ایده‌ای درباره‌ شخصی در سرمان شکل گرفت، احتمالا همیشه او را از پشت همان لنز نگاه می‌کنیم. برای مثال اگر به کسی برچسب حیله‌گر بودن بزنیم، به رفتار‌هایی دقت خواهیم کرد که این برداشت اولیه را تایید کنند و به رفتار‌هایی که ارتباطی با برداشت اولیه ندارند، توجه نخواهیم کرد.

این موضوع حقیقت دارد که برداشت‌های اولیه‌ ما درباره‌ آدم‌ها معمولا درست هستند، اما هرگز مبرا از خطا و اشتباه نیستند. یادتان باشد، فرضیات اولیه‌ خود را بر اساس تعاملی مستمر دوباره مورد ارزیابی قرار بدهید و متعاقبا آن‌ها را تغییر بدهید.

۴. بگذارید گذشته در همان گذشته بماند

حافظه فوق العاده در به یاد آوردن خاطرات و اتفاقات، موهبتی است که به ما به عنوان انسان عطا شده‌است. متاسفانه، این یعنی ما چیز‌هایی را درباره‌ گذشته به یاد می‌آوریم که نباید هیچ تاثیری روی زمان حال ما داشته باشد.

به عنوان مثال فرض کنید شما یک تجربه‌ ناخوشایند از سوی یکی از نمایندگان پشتیبانی آی‌تی داشته‌اید، ممکن است به طور غیرمنصفانه تصور کنید که شخص بعدی هم کمکی به شما نخواهد کرد. یا اگر اخیرا کسی را دیده باشید که همنام شخص مورد تنفر شما است، احتمالا رفتارتان کمی با او متفاوت خواهد بود.

در عوض اینکه خاطرات منفی را در باقی زندگی‌تان به همراه داشته باشید، هر تعامل را به عنوان تجربه‌ای جدید ببینید. به این ترتیب زندگی بسیار مطلوب‌تر خواهد بود و خطوط ارتباطی به وسیله‌ی اطلاعات نامربوط مسدود نخواهند شد.

به دست آوردن و داشتن یک درک روشن‌تر از همنوعان‌مان، روابطی عمیق‌تر و صادقانه‌تر ایجاد می‌کند. واضح است که بهبود هوش هیجانی برای سلامت ما مفید است.

بسیاری از مطالعاتی که درباره‌ رابطه‌ بین هوش هیجانی و سلامت کلی صورت گرفته‌است و نتایج شگفت انگیز بوده‌است. یکی از این مطالعات می‌گوید: نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که هوش هیجانی اثر قابل توجهی روی سلامتی و همین‌طور توانایی کنار آمدن و احتمالا پشت سر گذاشتتن اختلالات پزشکی تهدیدکننده دارد.

رسیدن به یک شناخت بهتر از خودمان کمک می‌کند که درک بهتری از دیگران داشته باشیم؛ و این شناخت بر روح و جسم ما تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش هوش هوش هیجانی زبان بدن آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • راهکارهای بهبود فضای بالکن
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است
  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل بررسی شد
  • عملیات اجرایی بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌‌کن خشکی جهان سرعت می‌گیرد
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»