Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید کلانتری محقق اصلی واکسن کووپارس واکسن موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی امروز در حاشیه مراسم آغاز فاز دوم تست انسانی که در بیمارستان حضرت رسول (ص) برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: فاز اول این واکسن روی ۱۳۳ داوطلب تست شد که عوارضی نداشت و همه علائم بیماران عادی بود.

وی با تاکید بر اینکه ایمنی زایی و اثرگذاری واکسن از جمله مواردی بودند که در این واکسن مورد بررسی قرار گرفت، گفت:طی بررسی ها و تحقیقات این واکسن در دورهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که ۱۰ دوز مناسب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، در فاز دوم، این واکسن به دو گروه ۲۵۰نفره تزریق می شود و بر اساس نتایج وارد فاز سوم بالینی خواهیم شد.

کلانتری ادامه داد: در فاز یک داوطلبان سالم و بدون بیماری زمینه ای بودند اما در این فاز داوطلبان با فشارخون کنترل شده و دیابت نیز حضور دارند و رنج سنی نیز در این فاز افزایش پیدا کرده است.

محقق اصلی واکسن کووپارس با بیان اینکه اگر این فاز را به خوبی رد کنیم وارد فاز سوم می شویم، ادامه داد: در فاز سوم بنا داریم بدون محدودیت تست را انجام دهیم و افراد معمولی را وارد تحقیقات کنیم.

کلانتری با بیان اینکه داوطلب گیری فاز سوم این واکسن انجام گرفته است، گفت: به همین دلیل سیر سریع فاز را خواهیم داشت اما در کل لازم است که ۳ دوز (۰-۲۱-۵۱) تزریق شود و طبیعتا حداکثر طی دوماه و نیم فاز دوم به اتمام برسد.

وی با بیان اینکه به هنگام تست انسانی فاز دوم، یک فاز بینابینی خواهیم داشت و نتایج آن را به سازمان غذا و دارو و سازمانهای نظارت کننده ارسال می کنیم، بیان کرد: در صورت موافقت می توانیم فاز سوم را از اواخر فاز دوم شروع کنیم؛ البته همه این موارد مشروط به این است که نتایج خوب باشد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دوز استنشاقی این واکسن تا کنون عوارضی نداشته اما زمان لازم است که تاثیر و ایمنی زایی دوز استشاقی این واکسن نیز مشخص شود.

محقق اصلی واکسن کووپارس در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر این واکسن بر جهش های ویروس ادامه داد: در موسسه رازی در حال بررسی هستیم که چه ویروس هایی در جامعه ما در حال گردش است که آنها را بررسی کنیم تا اختلاف میزان جهش و تغییرات ویروس نسبت به پروتئین هایی که ما استفاده می کنیم را بدست بیاوریم؛ اگر این میزان ۶۰درصد اختلاف ایجاد کند طبیعتا باید تعریف جدیدی از پروتئین های واکسن داشته باشیم اما اگر این تغییرات کمتر از ۶۰ درصد باشد احتمالا همین واکسن روی این تغیرات موثر خواهد بود.

وی افزود: این مطالعه همزمان با کارآزمایی های بالینی در حال انجام است.

دوز یادآور در زمان کاهش سطح آنتی بادی

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص ماندگاری آنتی بادی در بدن افراد بعد از تزریق گفت: کارازمایی واکسن کووپارس را از اسفندماه شروع کردیم و هنوز نمی توانیم در خصوص ایمنی زایی نظر قطعی را بدهیم زیرا بعد از آخرین تزریق نزدیک به دو ماه گذشته است.

وی ادامه داد: در کارآزمایی حیوانی این واکسن، آنتی بادی ۱۰ ماه تا یکسال در بدن حیوان باقی می ماند اما باید در تست انسانی هم این موضوع اثبات شود زیرا ممکن است ماندگاری در بدن انسان و حیوان متفاوت باشد.

کلانتری با تاکید بر اینکه نمی توانیم اکنون در خصوص اینکه چقدر آنتی بادی در بدن می ماند اظهار نظر کنیم، گفت: در حال حاضر داوطلبان تحت نظر هستند و سطح آنتی بادی آنها پایش می شود؛ طبیعتا اگر این سطح انتی بادی دچار افت شود نیاز به دوز یاداور دارند.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، به نظر می رسد همانند انفلوانزا نیاز باشد سالیانه این واکسن را تزریق کنیم تا جهش های ویروس پوشش داده شود؛ البته که این احتمال برای همه واکسن های کرونا وجود دارد که سالیانه تزریق شود تا سطح انتی بادی ما بالاتر رود و ایمنی باقی بماند.

انجام مطالعات واکسن برای زیر ۱۸ سال

کلانتری گفت: آن چیزی که ما در این پروژه تعریف کردیم و برای سازمان غذا و دارو ارسال کردیم برای سنین بالای ۱۸ سال است اما مذاکراتی انجام دادیم که بعد از اتمام این کارآزمایی بالینی، تحقیقات برای ساخت واکسن زیر ۱۸ سال را انجام دهیم.

کد خبر 5221761 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: واکسن کووپارس موسسه واکسن و سرم سازی رازی سعید کلانتری کووید 19 واکسن کرونا ویروس کرونا ایرانسل شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری شرکت مخابرات ایران تحقیقات علمی اینترنت هوش مصنوعی انتخابات 1400 قطعی برق گوگل ایالات متحده امریکا فناوری فضایی ویروس کرونا واکسن کووپارس آنتی بادی فاز سوم فاز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۲۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد خرم افزود: امسال یک هزار و ۲۶۰ نفر از استان زنجان به زیارت خانه خدا مشرف خواهند شد.

وی یادآوری کرد: واکسیناسیون مننژیت برای حجاج سایر شهرستان‌های استان انجام شده است.

خرم تاکید کرد: زائران پس از تزریق واکسن، کارت زرد رنگ دریافت و باید آن را به مسئول کاروان تحویل دهند.

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: معاینه یکهزار و ۲۶۰ زائر خانه خدا در این استان انجام و به پایان رسیده است.

خرم خاطرنشان کرد: امسال ۱۰ کاروان از زنجان به خانه خدا مشرف خواهند شد که از این تعداد یک کاروان در ابهر با ۱۲۰ نفر، خدابنده نیز یک کاروان ۱۶۵ نفری و مابقی نیز در مرکز استان است.

وی ادامه داد: واکسیناسیون این حجاج در شهرستان‌های خدابنده و ابهر آغاز شد.

نماینده مرکز پزشکی حج و پزشکی جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: حجاج برای تزریق واکسن به هلال احمر شهرستان‌های ابهر و خدابنده در صبح و بعدازظهر مراجعه کنندخرم افزود: یکهزار و ۲۶۰ زائر عازم خانه خواهند شد که برای این تعداد و سایر عوامل یکهزار و ۳۰۰ واکسن مننژیت وارد زنجان شد.

کد خبر 6088916

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد