Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم‌های ایرانی «گیسوم»، «برادرم نادعلی»، «زمزمه‌های گمشده در دوردست» و «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» امروز در جشنواره جهانی فیلم فجر اکران می‌شوند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز در دومین روز از جشنواره جهانی فیلم فجر 38، چهار فیلم جدید ایرانی در سینماهای جشنواره جهانی فیلم فجر اکران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم‌های «گیسوم» از نوید به‌تویی در بخش سینمای سعادت، «برادرم نادعلی» به کارگردانی علی تک‌روستا در بخش شاخه‌های زیتون، مستند «زمزمه‌های گمشده در دوردست» اثر منصور فروزش در بخش مستند و فیلم «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» ساخته حبیب احمدزاده در بخش جلوه‌گاه شرق اکران خواهند شد.

فیلم‌های مورد انتظار امروز/پرویز پرستویی در کنار غول چراغ  جادو

از این میان فیلم «افسانه بناسان، غول چراغ جادو» با بازی پرویز پرستویی یکی از فیلم‌های جالب و مورد توجه خواهد بود. در این فیلم محمود بنکدارنیا  نقش غول چراغ جادو را بازی می‌کند و پرویز پرستویی نیز یکی از سالکان فیلم است که دنبال حقیقت می‌گردد. این اولین فیلم سینمایی بلند حبیب احمدزاده نویسنده رمان و فیلمنامه است.

اما در کنار فیلم‌هایی که قرار بود امروز اکران شود، فیلم گیجگاه ساخته عادل تبریزی که در جشنواره ملی فیلم فجر 39 نیز شرکت کرده بود نیز به سبد اکران اضافه شده است. این فلم در بخش فیلم‌های ژانر معاصر جشنواره جهانی فیلم فجر اکران می‌شود.

اما برای علاقه‌مندان سینمای جهان از میان فیلم‌های خارجی باید به فیلم مستند «واپسین و نخستین انسان‌ها» به کارگردانی یوهان یوهانسن اشاره کرد. این مستند اولین و تنها مستند بلند کارنامه یوهان یوهانسن آهنگساز فقید و شهیر ایسلندی است که در بخش مستندهای جشنواره اکران می‌شود.

گزارش تصویری از اولین روز برگزاری سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجرجشنواره جهانی فیلم فجر همزمان با آغاز سی و هشتمین دوره در فهرست جهانی فیاپف قرار گرفتنشست خبری فیلم سیارک برگزار شد/کاظمی: وقتی فیلمنامه را خواندم با سر آمدم

یوهانسن که نامزدی جوایز معتبری چون اسکار، گلدن گلوب و گرمی را در کارنامه خود دارد، در حوزه موسیقی فیلم برای آثاری مانند «نظریه هم چیز»، «تازه وارد»، «زندانی‌ها» و «چیکاریو» قطعاتی درخشان و فراموش نشدنی خلق کرده است. «واپسین و نخستین انسان‌ها» برای نخستین بار چند ماه پس از درگذشت کارگردانش در هفتادمین دوره جشنواره فیلم برلین به نمایش درآمد. این فیلم اقتباسی است از کتابی با همین عنوان نوشته الاف استاپلتون که در سال 1930 نوشته شده بود. از نقاط قوت فیلم می‌توان به فیلمبرداری سیاه و سفید شانزده میلیمتری و گویندگی تیلدا سوئینتون در مقام راوی اشاره کرد.

از دیگر فیلم‌های اکرانی خارجی که شاید مورد استقبال سینمادوستان خواهد بود نیز باید به فیلم «کودکی ایوان» ساخته تارکوفسکی اشاره کرد. این فیلم به صورت نسخه مرمت‌شده اولین بار است که در جشنواره جهانی فیلم فجر نمایش داده می‌شود.

کلاس‌های امروز/ مجید مجیدی گذشته را مرور می‌کند

همچنین مسترکلاس‌های مجید مجیدی با عنوان نگاهی به فیلم «بدوک»، مجید برزگر با عنوان تجربه‌های فیلم کوتاه و فرانتس رودنکیرشن از آلمان، برگزار می‌شود. این کارگاه‌ها به ترتیب در ساعت‌های 20:30، 22 و 23:30 به‌صورت مجازی میزبان علاقه‌مندان به سینمای ایران و جهان خواهند بود.

روزانه سه کارگاه مجازی در خلال جشنواره جهانی فیلم فجر برگزار می‌شود که از طریق اینستاگرام جشنواره جهانی فیلم فجر، اینستاگرام باشگاه مخاطبان جشنواره و سایت جشنواره به‌صورت رایگان برای علاقه‌مندان قابل مشاهده است. شادمهر راستین مدیریت بخش کارگاه‌ها را برعهده دارد و سحر عصرآزاد به عنوان کارشناس در این بخش حاضر است.

مهمان داریم؟

دیروز از میان مسئولین اجرایی کشور شاهد حضور پیروز حناچی شهردار تهران بودیم؛ اما طبق برخی از شنیده‌ها امکان دارد که امروز حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی کشور به محل برگزاری جشنواره بیاید. این جشنواره آخرین جشنواره معاون سینمایی کشور در دولت دوازدهم است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فیلم سینما سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر فیلم سینما سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر جشنواره جهانی فیلم فجر پرویز پرستویی غول چراغ جادو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ معلم از ۵ دهه سینمای ایران؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در دهه پنجاه مهم‌ترین شمایل معلم پرویز فنی‌زاده در «رگبار» بود و در اواخر این دهه فرامرز قریبیان در «جنگ اطهر» نقش معلم انقلابی را ایفا کرد. شاید بتوان گفت تنها در دهه شصت تعداد قابل توجهی کاراکتر معلم به فیلم‌های ایرانی راه پیدا کردند؛ از خسرو شکیبایی در فیلم «رابطه» تا هما روستا در فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و علی نصیریان در «جاده‌های سرد» و مجید مجیدی در فیلم «شنا در زمستان»، چند نمونه از پرداختن سینمای دهه شصت به شخصیت‌های معلمند. از دهه هفتاد از تعداد فیلم‌هایی که معلم‌ها در آنان نقش محوری ایفا می‌کردند، کاسته شد. آنچه پیش رو دارید مروری است بر ۵معلم به‌یادماندنی سینمای ایران در طول ۵دهه.

دهه پنجاه؛ آقای حکمتی (پرویز فنی‌زاده در فیلم «رگبار»)
به‌یادماندنی‌ترین تصویر معلم در سینمای قبل از انقلاب که معمولا عنایتی به حرفه معلمی نشان نمی‌داد. در فیلم «رگبار» آقای حکمتی معلمی است که به محله‌ای در جنوب شهر آمده است. مدرسه مهم‌ترین و محوری‌ترین لوکیشن فیلم «رگبار» است و فیلمساز تصویری دقیق و پرجزئیات از فضای آموزشی مدارس در ابتدای دهه پنجاه ارائه می‌دهد. اداره‌کردن کلاسی شلوغ با پسربچه‌هایی شیطان مهم‌ترین مشکل آقای حکمتی در نیمه اول فیلم است‌. فیلم با علاقه‌مندی آقای حکمتی به عاطفه، خواهر یکی از دانش‌آموزان، وارد فضایی عاطفی می‌شود و درنهایت هم با انتقال از مدرسه و ترک محله به پایان می‌رسد. معمولا به انبوه تمثیل‌ها و استعاره‌ها در فیلم «رگبار» اشاره می‌شود و آنچه کمتر به آن توجه شده، تصویر ملموس معلمی است که نمی‌خواهد تن به آنچه هست بدهد. آقای حکمتی یکی از ملموس‌ترین غریبه‌هایی است که نویسنده و کارگردان «رگبار» در طول دوران فعالیت هنری‌اش آفریده است.

دهه۶۰؛ بیژن امکانیان در «دبیرستان»
علی ناصری، معلم زیست‌شناسی در فیلم «دبیرستان» (۱۳۶۶) با ایفای نقش بیژن امکانیان، در دهه‌ای که تعداد زیادی از شخصیت‌های سینمای ایران معلم بودند، به چند دلیل شاخص و به‌یادماندنی است؛ معلمی که خود سابقه اعتیاد داشته و مثل بیشتر معلم‌های سینمای ایران در دهه شصت آرمانگراست و می‌کوشد شاگردانش را از دام اعتیاد بیرون بکشد. فیلم به‌عنوان ملودرامی تلخ، یکی از موفق‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است که سال۶۶ سینماروهای زیادی را در شهرستان‌ها جذب سینما کرد. شخصیت سمپاتیک معلم و نحوه برخورد و تعاملش با شاگردان و چهره بیژن امکانیان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم دهه شصت، تصویری از «دبیرستان» برای سینماروهای دهه شصت ساخت که دوست‌داشتنی و تأثیرگذار بود.

رامین پرچمی در «ضیافت»(۱۳۷۴)
رامین پرچمی در فیلم «ضیافت» تنها کسی از رفقای دبیرستانی است که از محله‌اش نمی‌رود و نخستین نفری هم هست که به کافه ماطاووس می‌آید تا به عهدی که سال‌ها پیش با رفقا بسته‌اند وفادار باشد. بین شخصیت‌های فیلم «ضیافت»، رامین پرچمی معلم است؛ معلمی که سطح زندگی‌اش از همه رفقا پایین‌تر است و ازدواج نکرده و راز علاقه‌اش به منیر خواهر عبد(پارسا پیروزفر) را هم مکتوم نگاه داشته است. در فیلمی که فرصت کافی برای پرداختن به همه حاضران در کافه ماطاووس ندارد و از نیمه دوم بیشتر بر علی یزدانی (فریبرز عرب‌نیا) و رامین (بهزاد خداویسی) متمرکز است، شخصیت رامین پرچمی به‌عنوان معلمی شریف بیشتر در یادها می‌ماند؛ معلمی که پاسدار رفاقت است و گذشته را فراموش نکرده است.

رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع»۱۳۸۹
تصویری طنز آمیز از معلم در فیلمی کمدی که پرفروش و پرتماشاگر از کار درآمد. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» تصویری از معلم در سینمای ایران به نمایش می گذارد که مسبوق به سابقه نبود.مدیر یک مدرسه دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بی‌فایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند اما ورود این آقای معلم مجرد و بی‌دست‌وپا، و شیطنت دختران دانش‌آموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری می‌شود. دختران دانش‌آموز دست به یکی کرده و با کمک پدر یکی از دانش آموزان، اردویی را تدارک می‌بینند تا این دو مجرد میانسال را در روبه‌روی یکدیگر قرار دهند. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» یکی از بامزه ترین شخصیت های معلم سینمای ایران را ساخته است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901599

دیگر خبرها

  • اعتراضات ضداسرائیلی در غرب، فروپاشی افسانه یهودستیزی
  • مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • ۵ معلم از ۵ دهه سینمای ایران؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • صحرایی: غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • «حجت عباسی» فرمانده پدافند هوایی شرق شد