Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با بازارپایه فرابورس بیان کرد: بازار پایه از جمله بازار‌های فرابورس است که مطابق با ماده ۴ دستورالعمل پذیرش، به منظور عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران راه اندازی شده است، پس از ثبت شرکت‌ها نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، مدارک ارائه شده از جانب شرکت‌ها در کمیته عرضه فرابورس مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس در فهرست نرخ‌های بازار پایه فرابورس درج می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مقررات ارائه اطلاعات در این بازار به مراتب ساده‌تر از بازار اول و دوم است با توجه به شرایط شرکت معاملات بازار پایه به شکل (عادی دارای دامنه نوسان و در عملیات عادی بازار) یا توافقی (فاقد دامنه نوسان و بر اساس توافق خریدار و فروشنده) انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید

تضاد سیاستی بانک مرکزی با بورس/ ارزش بازار سرمایه در کمتر ۱۵ ماه به ۳۰۰ میلیارد دلار رسید!

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: بازار پایه شرکت‌های پذیرفته شده، در بورس یا فرا بورس نیستند، یکی از اشتباهاتی که سرمایه گذاران مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند، این شرکت‌ها در فرابورس پذیرفته شدند، این در حالی است که بازار پایه، بازاری است، خارج از تابلوی اصلی فرابورس، فقط شرکت‌های سهامی عامی هستند، که طبق برنامه ششم توسعه معاملاتشان باید در بازار پایه فرابورس انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که علت تقسیم بندی بازار پایه به سه رنگ قرمز، زرد، نارنجی چیست؟ اظهار کرد: زمانی معاملات این شرکت‌های پایه به صورت توافقی انجام می‌شد، اما این شرکت‌ها را ملزم کردند، که معاملاتشان آنلاین شود، زمانی که معاملات این شرکت‌ها در بازار پایه آنلاین شد، مردم فراموش کردند، که این شرکت‌ها پر ریسک هستند.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: پر ریسک بودن به معنی بد بودن نیست، ولی به این معنای است که، شرکت‌هایی که در بازار پایه هستند، شفافیت لازم را نداشتند و از آن جایی که این شرکت‌ها پذیرش شده نیستند، مواردی را که شرکت‌های دیگر ملزم به انتشار آن‌ها هستند، منتشر نمی‌کنند.

سوری تصریح کرد: اقدامات دیگری برای اینکه اشتباهات جبران شود و اشتباهات ناشی از آن تصمیم اشتباه اولیه را کم کند انجام شد، که این اقدام تقسیم بندی بازار پایه به رنگ‌های زرد، نارنجی، قرمز بود، که به نوعی با این کار به سهامداران هشدار دهند یک سری از این شرکت‌ها بسیار پر ریسک و تعدادی کم ریسک هستند.

وی افزود: شرکت‌ها با توجه به نقدشوندگی و میزان شفافیت به پر ریسک و کم ریسک تقسیم بندی می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار پایه تابلو نارنجی تابلو قرمز بازار سرمایه پایه فرابورس شرکت ها بازار پایه پر ریسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۴۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟