Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@16:30:40 GMT

حضرت حمزه سید الشهدا (ع) سردار پهلوان و بابصیرت اسلام

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۵۶۲۱

حضرت حمزه سید الشهدا (ع) سردار پهلوان و بابصیرت اسلام

‌حجت الاسلام محمد رضا صفایی بوشهری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تسلیت پانزدهم شوال سالروز شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) گفت: حضرت حمزه بن عبدالمطلب (علیه السلام) عموی بزرگوار پیامبر اکرم (ص) سرداری پهلوان، با بصیرت و یاور اسلام بوده است. زمان تولد آن حضرت را دو تا چهار سال پیش از عام‌الفیل ذکر کرده‌اند و بنا بر روایات ایشان را برادر رضاعی حضرت رسول (ص) بواسطه خوردن شیر توسط دایه‌ای بنام ثوبیه می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حضرت حمزه (علیه السلام) از کودکی یار، یاور و پشت پناه حضرت رسول (ص) و اسلام بوده‌اند افزود: ایشان از بزرگان قبیله قریش بوده و پس از آوردن اسلام در سال دوم بعثت، توانست آزار و اذیت قریش را و دشمنان اسلام را خنثی نماید. حضرت حمزه از مهاجرینی بودند که با هجرت حضرت رسول (ص) به مدینه با ایشان همراهی نموده و در غزوات زیادی پرچمدار سپاه اسلام باشد و در جنگ‌ها با دو شمشیر می‌جنگیدند که این از نشانه پهلوانی ایشان داشت.

حجت الاسلام صفایی بوشهری گفت: حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) در روز شنبه پانزدهم شوال سال سوم هجری قمری در غزوه احد و با توطئه هنده همسر ابوسفیان (لعنت الله علیه) و به دست برده‌ای سیاه بنام وحشی به شهادت رسیدند و به دستور آن زن خبیث سینه حضرت حمزه را شکافته و جگر ایشان را برای هنده آورد و هنگامی که آن زن اقدام به دندان زدن به جگر گردید به امر الهی جگر بقدری سفت شد که این زن قسی‌القلب نتوانست آن کار را انجام دهد و جسد آن سردار رشید و پرچمدار اسلام را مثله نمود.

وی با اشاره به مثله شدن بدن حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) توسط هنده بیان داشت: هنگامی که پیامبر اسلام (ص) بدن مطهر و مثله شده و غرق به خون آن حضرت را دیدند به شدت ناراحت شده و گریه نموده و به همراه دیگر پیکر شهدای جنگ بر آن نماز گذارده و دفن نمودند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: از نشانه‌های بارز حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام)، حق شناسی و مدافع حق بودن، تجلی ایمان داشتن، اخلاص، بصیرت داشتن، ولایتمداری، شجاعت، مجاهدت، اخلاق و معنویت، ازخودگذشتگی، از سابقین در ایمان آوردن به اسلام، رعایت تقوای الهی و یقین می‌باشد.

حجت الاسلام صفایی بوشهری با اشاره به قرآن کریم و آیه ۷۲ سوره انفال در وصف آن حضرت گفت: مطابق این آیه، حضرت حمزه (ع) از ایمان آورندگان، هجرت کنندگان، مجاهدان و از مؤمنان حقیقی و از همان افرادی است که مغفرت الهی نصیبشان گردیده و از زمره شهیدانی است که بر سر عهد و پیمانشان با خدا ماندند؛ همان عهد و پیمانی که تا آخرین نفس و آخرین قطره خونشان برای اعتلای اسلام ناب محمدی و در راه آن فداکاری نمودند.

وی افزود: خداوند متعال در آیه ۲۳ سوره احزاب در این باره می‌فرمایند: در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند ایستاده‌اند و بعضی از آنان به عهد خود وفا کردند و در راه خدا شهید شده و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییری در عهد و پیمان خود ندارند و کمترین انحراف و تزلزلی در کار خود پیدا نکرده‌اند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: از حضرت امیر مؤمنان حضرت علی (علیه السلام) نقل شده است که فرموده‌اند آیه ۲۳ درباره ما نازل شده و به خدا قسم من کسی هستم که انتظار شهادت را می‌کشم و قبلاً مردانی از ما همچون حمزه سید الشهدا (علیه السلام) شربت شهادت را نوشیدند و من هرگز در روش خود تغییر نداده و بر سر پیمانم هستم.

حجت الاسلام صفایی بوشهری درباره این آیه گفت: امام محمد باقر (علیه السلام) فرموده‌اند که این آیه درباره حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) و جعفر بن ابیطالب و حضرت علی (علیه السلام) وارد شده است و منظور از «مَن قضی نَحبَه» حضرت حمزه سید الشهدا (علیه السلام) و جعفر بن ابیطالب و مقصود از «و مِنهم مَن ینتظر» حضرت علی (علیه السلام) می‌باشد.

کد خبر 5221843

منبع: مهر

کلیدواژه: حضرت حمزه سیدالشهدا شیعه قم صفایی بوشهری مدینه منوره مکه مکرمه پیامبر اسلام حوزه علمیه قم انتخابات 1400 ویروس کرونا چالش شایستگی بوشهر کرمانشاه سوم خرداد فتح خرمشهر جنبش ازما گرگان آمار کرونا آزادسازی خرمشهر چالش شفافیت واکسن کرونا اردبیل انتخابات شورای شهر و روستا حضرت حمزه سید الشهدا صفایی بوشهری حجت الاسلام علیه السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۵۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

استاد حوزه علمیه قم، گفت: کمترین بها و اهمیت به بزرگداشت حمزه سیدالشهدا داده می‌شود و صدا و سیما و سایر رسانه‌ها در این زمینه بی‌تفاوت عمل می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا (ع) در مرکز تحقیقاتی آیت‌الله موسوی اردبیلی در اردبیل، اظهار داشت: مظلومیت حمزه سیدالشهدا (ع) تا حدی است که کمترین بزرگداشت و مراسمی در 15 شوال در کشور برگزار می‌شود، در حالی که سایر مناسبت‌های کم اهمیت بزرگ جلوه داده شده و یا نسبت به آن تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌شود.

وی به برگزاری همایشی در قم با محوریت حمزه سیدالشهدا (ع) به صورت بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در سایه این همایش هشت جلد کتاب منتشر شد و ما توانستیم ابعاد مختلفی از زندگی حمزه سیدالشهدا (ع) عموی پیامبر (ص) را تبیین و تشریح کنیم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: همه این آثار در سال 1400 به چاپ رسید و قرار است همایش دوم شخصیت مظلوم تاریخ جعفربن‌ابیطالب در 17 آبان‌ماه سال‌جاری در قم برگزار شود.

رفیعی، افزود: تلاش خواهیم کرد برای این شخصیت عظیم تاریخی نیز 10 جلد کتاب آماده کنیم تا ابعاد شخصیتی جعفربن‌ابیطالب نیز تبیین و تشریح شود.

وی خاطرنشان کرد: از دیدگاه قرآن کریم، کلام پیامبر (ص)، ائمه اطهار و زندگینامه خود حمزه سیدالشهدا (ع) را مورد بررسی و تحقیق قرار می‌دهیم تا درس‌های آموزنده از زندگی عموی پیامبر و مجاهدت او در سخت‌ترین شرایط تبیین شود.

استاد حوزه علمیه اضافه کرد: در جنگ احد به‌رغم فداکاری‌ها و مجاهدت حمزه (ع) شاهد شکست و به شهادت رسیدن حمزه سیدالشهدا (ع) بودیم که به دنبال اشتباهات محاسباتی در این جنگ امت اسلامی شکست خوردند.

رفیعی بیان کرد: بیش از 30 آیه قرآن به ویژه آیات انتهایی سوره آل عمران در مورد مجاهدت این شخصیت برجسته است که در ذیل این آیات به جایگاه حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) تاکید شده است.

وی یادآور شد: از بین 9 عموی پیامبر (ص)، 2 عمو شامل ابوطالب و حمزه بیشترین مجاهدت را در دوران نبوت پیامبر (ص) انجام دادند که حمزه (ع) به صورت آشکار و صریح از پیامبر دفاع کرده و توانست نام خود را در کنار علی (ع) و جعفر پرآوازه کند.

استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: پیامبر (ص) نیز از حمزه به عنوان شیر خدا و یار همراه خود یاد کرده و از محبوب‌ترین اسامی ذکر کرده که محبان او در برابر دوزخ و آتش جهنم در امان خواهند بود.

رفیعی از حمزه به عنوان محبوب‌ترین عموی پیامبر یاد کرد و گفت: حتی حضرت علی (ع) بارها از شخصیت بی‌نظیر حمزه یاد کرده و در نامه 28 نهج‌البلاغه خطاب به معاویه از حمزه عموی پیامبر (ص) با افتخار یاد می‌کند.

وی به کلام سایر انبیا و اولیای الهی در مورد منزلت و جایگاه حمزه سیدالشهدا (ع) اشاره کرد و افزود: در اکثر این روایات و احادیث عموی پیامبر با 2 ویژگی خیرخواهی و رسیدگی به فقرا یاد شده و او به تنهایی در کنار پیامبر در مدینه قرار گرفت و بزرگترین حامی و مدافع آن حضرت در دوران مجاهدت و سلحشوری‌ها بوده است.

این خطیب خاطرنشان کرد: هر چند حضرت حمزه (ع) در اوج مظلومیت است، اما آنهایی که عمل به اخلاص کرده و بیشتر از کمیت به کیفیت عمل بها می‌دهند، همواره دارای ارج و قرب هستند و قطعا رنگ خدایی دادن به کارها انسان را از هوای نفس و شیطانی بر حذر می‌کند.

رفیعی با انتقاد از صدا و سیما و رسانه‌‌ها در کم‌رنگ جلوه دادن بزرگداشت حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) در روز 15 شوال در کشور، اضافه کرد: تاریخ مسلم شهادت حضرت حمزه 15 شوال است و باید این شخصیت بی‌نظیر بیش از گذشته تبیین و جایگاه او مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، در این مراسم مداحی شده و شرکت‌کنندگان یاد و خاطره عموی پیامبر، حمزه سیدالشهدا (ع) را گرامی داشتند.

انتهای پیام/131/

دیگر خبرها

  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟