Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@18:27:37 GMT

سفیران آمریکا و انگلیس، متهمان فتنه بغداد

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۴۶۵۰۹

سفیران آمریکا و انگلیس، متهمان فتنه بغداد

به گزارش ایرنا، اتهام علیه آمریکا و انگلیس فقط به مدیریت این پروژه فتنه انگیزانه منحصر نمی شود، بلکه نیروهای رزمی آمریکایی برخلاف توافقات سه دور گفت وگوهای راهبردی میان بغداد و واشنگتن، در عملیات بازداشت «قاسم مصلح» فرمانده عملیات الانبار در الحشد الشعبی شرکت داشته اند.

مشارکت این نیروهای بیگانه در این عملیات که به روش «هلی برن» انجام شد، برخلاف همه ادعاهایی است که می گفت، نقش نیروهای آمریکایی موجود در عراق فقط به آموزش و مشاوره محدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه «بی بی سی» در خبری که بازتاب نسبتا گسترده‌ای در عراق داشته به مشارکت یک نیروی مشترک آمریکایی و عراقی در بازداشت قاسم مصلح فرمانده عملیات امنیت الانبار در الحشد الشعبی بواسطه هلی برن در منطقه «الدوره» در جنوب غربی بغداد، صحه گذاشته و رسانه های نزدیک به مقاومت در عراق این خبر را به مثابه اعتراف رسمی رسانه انگلیسی به نقش بارز آمریکا در بازداشت این فرمانده ارشد جهادی عراق دانسته‌اند.

گرچه اصل خبر را دیروز به همین ترتیب رسانه های نزدیک به مقاومت اعلام کرده بودند اما تاکید رسانه انگلیسی بر این امر به اعتقاد آنها نشان می‌دهد که برخلاف همه ادعاها، ماموریت نیروهای آمریکایی در عراق فقط آموزشی و مشورتی نیست بلکه این نیروهای بیگانه حتی مرتکب عملیات هلی برن هم می شوند.

از این رو برخی از صاحب نظران برجسته عراقی مانند «عباس العرداوی»  و«جمعه العطوانی» امروز در توئیت ها و اظهاراتی گفته اند که سفیران آمریکا و انگلیس دو متهم اصلی فتنه دیروز بغداد هستند.

العرداوی عضو مرکز پژوهش‌های راهبردی «الهدف» عراق در این خصوص به نقش بارز سفیران امریکا و انگلیس در قضیه بازداشت مصلح اشاره کرده و گفته است که در پی شکست پروژه تظاهرات ۲۵ ماه می (چهارم خرداد ۱۴۰۰) در بغداد و باخت سنگین محور آمریکایی – صهیونیستی در نبرد «سیف القدس»، سفیران آمریکا و انگلیس در بغداد کوشیدند از طریق برخی دستگاه های دولتی عراق، با الحشد الشعبی بحران سازی کنند.

به اعتقاد او، قاسم مصلح به عنوان فرمانده عملیات امنیت الانبار در الحشد الشعبی در کنترل امنیت مناطق بیابانی هم تماس با کربلا و نجف در استان الانبار و حفر خندق و خاکریزها برای جلوگیری از نفوذ تروریست ها به این دو استان مقدس نقش اساسی داشته است.

العرداوی، «ممانعت از تحرک آزادانه خودروهای آمریکایی ها در الانبار»، «سلاح کشیدن چند مرتبه به روی نیروهای آمریکایی خاطی»، «افشای ارتباط «محمود فلاحی» فرمانده سابق عملیات امنیت الانبار در ارتش عراق با سفارت آمریکا»، «محاصره منطقه بیابانی «وادی حوران»» و «شکار عناصر داعش در منطقه» بخش دیگری از اقدامات مصلح در الانبار عنوان کرده است.

به گفته وی، ممانعت از نفوذ تروریست ها از منطقه «التنف» سوریه به داخل عراق و در طول مرزهای عراق با سوریه در مناطق عملیاتی تحت نفوذ الحشد الشعبی، اصرار بر ماندن نیروهای الحشد در مرزهای غربی، مخالفت با بازگشت داعش تحت هر عنوان از اردوگاه «الهول» سوریه به عراق و دیگر مواضع باعث شد تا قاسم مصلح مورد هدف قرار گیرد.

«جمعه العطوانی» دیگر تحلیلگر عراق به شبکه تلویزیونی «العهد» گفته است که سفارتخانه‌های آمریکا و انگلیس سناریویی تهیه کرده و با ایادی عراق این سناریو در حال اجرا است.

وی تاکید کرده است که بازداشت قاسم مصلح در چارچوب این سناریو به اجرا در آمد و هدف کشاندن کشور به سمت هرج و مرج بوده است.

وی برخلاف پاره‌ای ادعاهای سابق دولتی گفته است که بازداشت قاسم مصلح بدون حکم قضایی و به شیوه «بعثی‌ها» (رژیم دیکتاتوری سابق حاکم بر عراق) صورت گرفته است.

وی هدف نهایی سناریو آمریکایی و انگلیسی را نامناسب بودن شرایط برای برگزاری انتخابات در اکتبر آینده (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) و در نتیجه به تاخیر انداختن انتخابات عنوان کرده است.

چند روز قبل از این حادثه، «استفان هیکی» سفیر انگلیس در اظهاراتی جنجالی که احزاب سیاسی آن را مصادیق دخالت در امور داخلی عراق دانستند، گفت: «شرایط برای برگزاری انتخابات در عراق مهیا نیست.»

جنجال اظهارات این دیپلمات انگلیسی در عراق تا جایی بود که برخی از جریان ها و فراکسیون ها در پارلمان خواهان اخراج هیکی از عراق شدند.

 جدا از همه اینها، نقش آمریکایی ها و انگلیسی ها در ایجاد برخورد میان دستگاه های امنیتی به عنوان یکی از پروژه های ناآرامی در عراق بار دیگر به نحو جدی دیروز نزدیک بودن منجر به برخورد بین دستگاه های امنیتی شود که با مداخله به موقع ریش سفیدان سیاسی و حکمت و درایت در فرماندهی الحشد الشعبی و مقامات عالی رتبه دولت عراق، بحران در ساعات کوتاهی فیصله پیدا کرد.

در طول یک سال اخیر این سومین بار است که سازمان الحشد الشعبی به خاطر بازداشت های اشتباه فرماندهان و نیروهایش، در برابر دیگر دستگاه های امنیتی و نظامی قرار داده می شوند.

برخی از جریان های سیاسی عراق به شدت نسبت به این اقدامات فتنه انگیزانه بیگانگان برای اختلاف افکنی بین دستگاه های امنیتی و نظامی عراق هشدار داده اند.

به دنبال فتنه انگیزی دیروز، در وقت حاضر در صحنه سیاسی عراق بحث پایان دادن به حضور نظامیان آمریکا به عنوان عامل تهدید جدی برای امنیت ملی عراق با قوت مطرح شده است.

پایان دادن به وجود نفوذی ها و کسانی که تحت عنوان رسمی با آمریکایی ها و انگلیسی ها همکاری می کنند و مجری سیاست های این دو کشور شده اند، از دیگر مباحث مطرح شده است.

از این رو رسانه های عراقی گفته اند در ادامه تبعات بازداشت قاسم مصلح، قرار است تعدادی از رهبران سیاسی شیعه امروز در منزل شخصی «فالح الفیاض» رییس سازمان الحشد الشعبی گردهم آمده و در خصوص برکناری تعدادی از این مسوولان عراقی متهم به همکاری با آمریکایی ها تصمیم گیری کنند.

نام «احمد ابورغیف» رییس سازمان اطلاعات عراق که گفته می شود در عملیات بازداشت مصلح با آمریکایی ها همکاری داشته، به عنوان یکی از نام های برجسته برای کنار گذاشتن از این سازمان مهم اطلاعاتی و امنیتی مطرح شده است.
در همین راستا بعد از تظاهرات گسترده دیروز اهالی کربلا علیه بازداشت قاسم مصلح، تعدادی از عشایر و اهالی استان بصره در حمایت از این فرمانده مجاهد عراقی تجمع و به دخالت های آشکار آمریکا و انگلیس در امور داخلی عراق اعتراض کردند.

لازم به ذکر است که به رغم مخالفت ها و اعتراضات گسترده ای که بازداشت قاسم مصلح در داخل عراق به دنبال داشته، شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای کوتاه امروز پنجشنبه از اقدامات دولت عراق در بازداشت این فرمانده جهادی حمایت کرده است.

برچسب‌ها انگلیس ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس ایالات متحده آمریکا انگلیس ایالات متحده آمریکا اخبار کنکور بازداشت قاسم مصلح دستگاه های امنیتی آمریکا و انگلیس الحشد الشعبی آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت عجیب آمریکایی‌ها؛ بیرمنگام به دسته سوم انگلیس سقوط کرد

تیمی که در ماه اکتبر در رتبه ششم قرار داشت، با یک سومدیریت بزرگ سقوط کرد. 

طرفداری | با همراهی ویژه مالکان آمریکایی، بیرمنگام که کاندید حضور در لیگ برتر بود، به لیگ وان سقوط کرد. 

با وجود پیروزی 1-0 مقابل نوریچ، بیرمنگام سیتی برای بقا در چمپیونشیپ دو امتیاز کم آورد تا به همراه هادرزفیلد و روترهام راهی دسته سوم (لیگ وان) شود. بیرمنگام در ماه اکتبر در رتبه ششم و منطقه پلی‌آف چمپیونشیپ حضور داشت اما با تصمیم عجیب مالکان آمریکایی، جان یوستس شغلش را از دست داد. آن‌ها در ادامه به سراغ وین رونی رفتند تا ستاره سابق فوتبال انگلیس طی 15 بازی تنها 2 برد کسب کند. اتفاق جالب در مورد اتفاقات این باشگاه، نقش مهم سرمربی اخراجی آن‌ها در سقوط بیرمنگام است. جان یوستس که هدایت بلکبرن را برعهده گرفته بود، با پیروزی 2-0 مقابل لسترسیتیِ قهرمان، تیمش را از سقوط نجات داد. 

تام واگنر، مالک آمریکایی بیرمنگام با الهام از سریال پیکی بلایندرز، نام شرکتش را «Shelby Companies Limited» انتخاب کرده بود. او کمتر از یک سال پیش با همراهی تام بریدی، اسطوره NFL، حدود 45% از سهام بیرمنگام را خریداری کرد تا این تیم تاریخی فصل آینده در سطح سوم فوتبال انگلیس حضور داشته باشد. 

تام بریدی به عنوان سرمایه‌گذار در بیرمنگام شاهد نحوه اخراج جان یوستس بود حضور تام واگنر در ورزشگاه بیرمنگام 

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • بازداشت هشت نفر از عوامل درگیری در آبادان
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • فیلم/ تداوم بازداشت و سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • چند دانشجو در آمریکا بازداشت شده‌اند؟
  • مدیریت عجیب آمریکایی‌ها؛ بیرمنگام به دسته سوم انگلیس سقوط کرد
  • بازداشت 4 متهم اصلی پرونده گم شدن یسنا
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد