Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد، فردی غیرسیگاری که با شخصی سیگاری زندگی می‌کند، ۵۱ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار دارد.

به گزارش برنا؛ مدت زمان زیادی است که محققان دریافتند، سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، لب، ریه، لوزالمعده، معده و سایر اندام‌ها را افزایش می‌دهد اما یافته‌های جدید کالج کینگ لندن نشان می‌دهد، دود سیگار فردسیگاری، خطر ابتلا به سرطان دهان را در افراد نزدیک وی افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج تحقیقات پیشین نشان داد که دود دست دوم می‌تواند باعث سرطان ریه شود اما این مطالعه اولین مطالعه در نوع خود است که این مورد را با سرطان دهان مرتبط می‌کند.

لازم به ذکر است، سالانه تقریبا نیم میلیون ابتلا به سرطان دهان ثبت می‌شود که از این میزان ۸۳۰۰ نفر انگلیسی هستند.

از هر پنج مرگ‌ومیر ناشی از سرطان، یک مرگ با دود توتون و تنباکو سرشار از مواد سرطان‌زا مرتبط است. تصور می‌شود از هر سه بزرگسال یک نفر و ۴۰ درصد کودکان نیز  از «سیگار کشیدن غیرارادی» ناشی از قرار گرفتن در کنار شخص سیگاری رنج می‌برند.

داده‌های بیش از ۶۹۰۰ نفر از سراسر جهان نشان داد، افرادی که در معرض دود سیگار هستند، به میزان ۵۱ درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان دهان قرار دارند و قرار گرفتن مداوم در معرض دود سیگار خطر ابتلا فرد را حتی بیشتر از این میزان افزایش می‌دهد.

در فردی که ۱۰ تا ۱۵ سال در خانه‌ای با یک سیگاری زندگی می‌کند بیش از دو برابر سایرین احتمال خطر ابتلا به سرطان دهان وجود دارد.

محققان می‌گویند: تجزیه‌وتحلیل آنها از پنج مطالعه، ارتباط علّی بین قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سرطان دهان را پشتیبانی می‌کند.

پروفسور سامان وارناکولاسوریا، محقق دیگر این تحقیق افزود: «شناسایی تاثیرات مضر قرار گرفتن در معرض دود دست دوم، راهنمای متخصصان بهداشت عمومی، محققان و سیاست‌گذاران هنگام توسعه و ارائه برنامه‌های موثر برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیگار ابتلا به سرطان لندن خطر ابتلا به سرطان سرطان مرگ کودکان جهان ابتلا به سرطان جهان خطر ابتلا به سرطان کودکان مرگ خطر ابتلا به سرطان دهان معرض دود سیگار قرار گرفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۶۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان