Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه تهران گفت: تنش آبی از زمانی شروع شد که با پیشرفت علم تسلط بر آبخوان‌ها افزایش یافت و با استفاده از تکنولوژی سدسازی و چاه‌های عمیق منابع آبی کشور را به شکل بی رویه مصرف کردیم. حسین آخانی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به وضعیت آبی کشور اظهار کرد: به دلیل قرار گرفتن ایران در کمربند خشک، کم آبی پدیده جدیدی در کشور نیست و می‌توان گفت پدیده ترسالی در طبیعت ایران امری غیر عادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: با توجه به ویژگی جغرافیایی ایران، یکی از ویژگی‌های تمدن مردمان این سرزمین ذخیره سازی آب در سفر‌های زیرزمینی است، اما مشکل از زمانی شروع شد که با پیشرفت علم تسلط بر این آبخوان‌ها(سفرهٔ آب) افزایش یافت و با استفاده از تکنولوژی سدسازی و چاه‌های عمیق منابع آبی کشور را به شکل بی رویه مصرف کردیم.
وی افزود: برداشت آب به منظور ایجاد شهر‌های جدید و کشت محصولات کشاورزی بدون توجه به بازدهی آن کشور را در مسیر ورشکستگی آبی قرار داده است.   بیشتر بخوانید: خیز بهارستان برای رفع موانع تولید کشاورزی/ ضرورت حل پیچیدگی صدور مجوز‌های کسب‌وکار   آخانی بیان کرد: این خشکسالی در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد یافت و در صورت عدم تغییر نگاه به مسئله آب آسیب‌های جدی در این بخش خواهیم داشت.
استاد دانشگاه تهران بیان کرد: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی و مواد غذایی به دلیل عدم مدیریت صحیح با مازاد تولید مواجه است که در نهایت دور ریخته می‌شود این به عبارتی دور ریختن منابع آبی کشور است.   وی افزود: برخی از سیاست‌های ویرانگر وزارت نیرو مانند سد سازی، انتقال بین حوضه‌ای آب باعث یک نوع رفاه کاذب برای تامین آب در کشور شده است.
آخانی عنوان کرد: یکی از مشکلات  را می‌توان در بحث مدیریت آب و کشاورزی مشاهده کرد که کشور را در تنگنا‌های سختی قرار داده است این سیاست گذاری غلط در بخش کشاورزی را می‌توان در امحای چندین تن پیاز در استان کرمان در ماه‌های اخیر مشاهده کرد در حالی که این محصول در شهر‌های دیگر به قیمت بالا به فروش می‌رسد.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: سدسازی‌های گسترده ای، به منظور مهار سیلاب در کشور ساخته شده است که می‌توان به اثرات منفی آن مانند خشک شدن تالاب‌ها، کاهش ذخایر سفره‌های زیرزمینی و افزایش تبخیر آب در پشت سد‌ها اشاره کرد.
وی افزود: متاسفانه نگاه منفی در خصوص استفاده از نزولات جوی و سیلاب‌های طبیعی به وجود آمده و بسیاری فکر می‌کنند که باید این منابع آب را در جهت استفاده‌های خانگی و صنعتی مهار کند در حالی که باید بخش عمده بارش و سیلاب در آبخوان‌های کشور ذخیره شود.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت نیرو

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نیرو استاد دانشگاه تهران آبخوان ها منابع آب آبی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۷۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت