Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  صنعت پرورش زنبور عسل در استان اصفهان زمینه اشتغال بیش از ۴ هزار نفر را فراهم کرده است و اصفهان  رتبه سوم تولید عسل را در کشور دارد.

عسل طبیعی و با کیفیتی که بیشتر از گیاهان گون و بوقناق استحصال و ۱۰ درصد آن به خارج از کشور صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این حال برخی مدعی هستند بیشتر عسل تولیدی زنبورداران اصفهانی با بسته بندی دیگر استان‌ها در کشور توزیع و این سوال مطرح می‌شود که برای ایجاد نشان تجاری و صادرات عسل به نام اصفهان چه اقداماتی انجام شده و خواهد شد؟

زنبورداری اصفهانی‌ها در استان‌های جنوبی

سیدمحمد مهدی طبائیان کارشناس مسئول زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: زنبورداران اصفهانی، متناسب با فصول ییلاق و قشلاق در استان‌های جنوبی از جمله خوزستان، بوشهر و هرمزگان به تولید عسل می‌پردازند و به همین دلیل تولید سهم اصفهان در تولید عسل بسیار قابل توجه است.

او ادامه داد: استان اصفهان ۴ هزار و ۱۵۰ زنبوردار با ۹۱۶ هزار کلنی دارد و با این آمار رتبه دوم کشور از نظر تعداد کلنی زنبور عسل را دارد؛ از نظر تولید عسل هم اصفهان بعد از استان‌های آذربایجان غربی و شرقی قرار دارد.

کارشناس مسئول زنبور عسل سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در خصوص برندسازی عسل تولیدی اصفهان گفت: تعدادی از فعالان این حوزه برای خود نشان تجاری ایجاد کرده اند، اما برخی دیگر در شرکت‌های مستقر در تهران محصول خود را بسته بندی می‌کنند و لازم است موضوع برندسازی عسل در اصفهان پیگیری و تقویت شود.

طبائیان بسته بندی عسل اصفهان در دیگر استان‌ها را رد کرد و گفت: برخلاف این ادعا عسل استان‌های دیگر در اصفهان بسته بندی می‌شود.


عسل اصفهان بدون نشان تجاری شاخص

مجید احمدی‌مقدم مسئول تولیدات دامی اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان در گفتگو با خبرنگار ما با دسته بندی انواع عسل در سه نوع گفت: دسته اول عسل تغذیه‌ای است که زنبور با شربت شکر تغذیه می‌کند؛ دوم، عسلک که زنبور از شته گلبرگ‌ها تغذیه می‌کند و سوم عسل طبیعی که زنبور شهد گیاهان را از روی گل‌ها جمع می‌کند و بهترین نوع عسل است.

او مدیریت ناقص در حوزه پرورش زنبور و تولید عسل را سبب ناکامی در برندسازی دانست و تاکید کرد: این اختلال سبب می‌شود جایگاه ویژه پرورش زنبور عسل در بازار‌های جهانی را از دست بدهیم.

مسئول تولیدات دامی اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان افزود: با وجود تولید عسل از گیاهان دارویی متنوع، ساز و کار متمرکزی برای ایجاد نشان تجاری شاخص با نام ایران و اصفهان در این حوزه وجود ندارد.

کم توجهی به فرآورده‌های جانبی کندویی

احمدی‌مقدم در تشریح شاخه‌های مرتبط با صنعت زنبورداری گفت: محصولات داخلی کندوی عسل از جمله ژل رویال که سرشار از ویتامین B است، همچنین گرده آن، ارزش افزوده اقتصادی زیادی دارند، اما آنطور که باید، در این زمینه کار نشده‌است.

او افزود: کشور ما در تولید ژل رویال، رتبه دوم جهان را دارد هرچند با کاهش بارش‌ها در دو سال اخیر این تولید تحت تاثیر قرار گرفته است.

مسئول تولیدات دامی اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان او کشور‌های حاشیه خلیج فارس را مهمترین مشتریان عسل اصفهان معرفی و اضافه کرد: عسل اصفهان به جایگاه صادراتی که شایسته آن است نرسیده و در این زمینه بهبود کیفیت تولید، ارتقای عملکرد کارگاه‌های بسته بندی، ایجاد نشان تجاری معتبر و تقویت ارتباط با بازار‌های خارجی باید مورد توجه قرار بگیرد.


تارومار شدن زنبور‌های اصفهان در پی یک بی تدبیری

گودرز میرزایی رئیس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهرداری در اواخر فروردین، با نوعی سم‌پاشی خطرناک، که بدون اعلام قبلی و ۲۵ روز قبل از موعد هر سال (۲۰ اردیبهشت به بعد) بود، سبب از بین رفتن تعداد قابل توجهی از زنبور‌های عسل شد.

او افزود: این سم‌پاشی فقط برای آفت شته، آن هم برای درختان بدون گل بود، اما متأسفانه شهرداری درختان اقاقیا، عرعر، کاج و... را که با گرده افشانی خود میزبان زنبور‌های عسل هستند سمپاشی کرد.

رئیس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان ادامه داد: زنبور می‌تواند تا مسافت ۴ کیلومتر پرواز کند و چون امسال زنبورداران به دلیل نبود گل در دشت‌ها رو به باغ‌های اطراف شهر آورده بودند، این سم‌پاشی سبب وارد شدن تلفات زیادی به آن‌ها شد و باید گفت سرمایه ۱۰۰ نفر که هر یک حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده از بین رفته است.

ناملایمات جوی و اقتصادی مشکل دیگرِ زنبورداران

میرزایی کاهش بارش‌ها و وزش باد‌های شدید را از مشکلات امسال زنبورداران اصفهان و سبب کاهش تولید بیان و پیش بینی کرد: با این اتفاقات اصفهان رتبه ارزشمند خود در تولید عسل را از دست بدهد.

او به مشکل گرانی شکر هم اشاره کرد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، شکری را که با خرید چغندر قند، هر کیلو حدود ۴ هزار تومان قیمت دارد، به نرخ ۱۳هزار تومان دپو کرده‌است.

رئیس اتحادیه زنبورداران استان اصفهان افزود: حدود هفت سال است که میزان صادرات عسل اصفهان نزولی شده و کمترین میزان صادرات را در سال ۹۹ داشتیم.

با توجه به تنوع آب و هوایی کشورمان و رویش انواع گیاهان دارویی صنعت زنبورداری می‌تواند به یکی از رشته‌های اشتغالزا و درآمدزا تبدیل شود. رفع موانع عرضه عسل و فرآورده‌های کندویی هم موضوعی است که ابتدا با برندسازی و بسته بندی صحیح محقق می‌شود. موانعی که اگر حل شود زیان گاه و بیگاه کاهش تولید ناشی از ناملایمات جوی را کاهش می‌دهد.

گزارش از سعید ارشد

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید عسل زنبور داری جهاد کشاورزی استان اصفهان جهاد کشاورزی عسل اصفهان نشان تجاری زنبور عسل بسته بندی تولید عسل استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌سه‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و دو ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۳۹ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۷۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۶۹، کاوه با شاخص ۱۶۸، فرشادی با شاخص ۱۶۷، ولدان با شاخص ۱۶۰ و کردآباد با شاخص ۱۵۵ در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۱۴۵، رهنان با شاخص ۱۳۶ و انقلاب با شاخص ۱۲۵ ناسالم (نارنجی)، فیض با شاخص ۹۹ و میرزاطاهر با شاخص ۸۰ سالم (زرد)، سپاهان‌شهر با شاخص ۳۵ پاک (سبز) است.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۳۹ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۸۰ و خرازی با شاخص ۱۵۶ در موقعیت هوای ناسالم (قرمز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت زرین‌شهر با شاخص ۱۴۸، قهجاورستان با شاخص ۱۱۵ و کاشان با شاخص ۱۰۵ ناسالم (نارنجی)، خمینی‌شهر با شاخص ۷۹، نجف‌آباد با شاخص ۷۳، سجزی با شاخص ۹۵، مبارکه با شاخص ۶۵ و شاهین‌شهر با شاخص ۵۷ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های پروین، استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749292

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای فاقد آب شرب در استان کرمانشاه در حال انجام است
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • کیفیت هوای اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم