Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در حاشیه بازدید از مرکز اصلاح نژاد دام منطقه شمالغرب و غرب کشور واقع در روستای شیخ حسن شهرستان تبریز در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه این مرکز برای تولید مواد ژنتیکی دام سنگین اعم از گاو و گاومیش تاسیس شده است، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۸ مدیریت آن در راستای برون سپاری وظایف تصدیگری به اتحادیه سراسری صنعت دام کشور واگذارشده و این اتحادیه در هماهنگی با معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان نسبت به ترمیم ساختمان اداری و آزمایشگاه و مرکز نگهداری دام و حذف دامهای اجداد با سن بالا و جایگزینی آن با دامهای جوان اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تولیدات این مرکز(موادژنتیکی) با اعمال یارانه در سال اول برای هر دز به دست دامداران می رسد، افزود: این مرکز در اصلاح نژاد دامهای روستایی و بومی استان و کشور نقش زیادی دارد و مقررگردید درخصوص تولید مواد ژنتیکی گاومیش نیز فعالیت مرکز توسعه پیدا کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه وجود این مرکز فرصت مغتنمی برای صنعت دامپروری استان جهت اصلاح نژاد با استفاده از نژادهای هلشتاین و سمینتال است ادامه داد: سیاست سازمان در راستای افزایش بهره وری اصلاح نژاد دامهای روستایی می باشد.

مدیرعامل مرکز اصلاح نژاد دام منطقه شمال غرب و غرب کشور در این بازدید گفت: در نظر داریم با توجه به پتانسیل موجود، زیر نظر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی، جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و با کمک سازمان دامپزشکی کشور به افزایش بهره وری، به نژادی، اصلاح نژاد و حفاظت ژنتیکی از نژاد های دامی بومی موجود ایران نقش ارزنده ای را ایفا نماییم.

مهندس جواد آزاد افزود: این ایستگاه سال گذشته پس از طی مراحل قانونی و بصورت قرارداد مشارکتی در اختیار اتحادیه همگام قرار گرفت، اتحادیه با اعتباری بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال مجدداً ایستگاه را احیا نمود و آماده بهره برداری کرد.

وی افزود: براساس وظایف و مأموریت های تعریف شده برای اتحادیه در جهت ارائه خدمات مورد نیاز به دامداران و همچنین هدف گذاری در توسعه پایدار دام روستایی، هدف از احیای مجدد این مرکز ایجاد پایگاه برای پشتیبانی جهت خدمات دهی به دامداری های منطقه و کشور خصوصاً دام روستایی و گاومیش با تقویت اتحادیه‌های استانی و تعاونی‌های شهرستان‌ها و همچنین ایجاد شبکه توزیع بوده از این رو امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام شده و ایجاد موقعیت‌های ترویجی به مخاطبان، به این هدف نزدیک شویم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور اهداف دیگر این مرکز را برنامه‌های آموزشی و ترویجی به دامداران سطح استان نام برد و افزود: غیر از تولید اسپرم، برنامه‌ریزی‌هایی را برای انتقال جنین گاومیش صورت داده ایم و بنا داریم مرجع فروش گوساله های نر ممتاز عاری از بیماری های ویروسی را احداث نماییم که می تواند به کاهش بیماری‌های ویروسی ژنتیکی و ارتقای ژنتیکی دام در کشور کمک شایانی نماید.

وی در خصوص میزان تولید این مرکز خاطر نشان کرد: مصرف سالیانه اسپرم در کشور چیزی در حدود ۳.۵ میلیون دز است و پیش بینی ما این است که در این مرکز با برنامه ریزی های انجام شده سهم خوبی در تولید اسپرم و همچنین افزایش سهم نفوذ تلقیح مصنوعی داشته باشیم و در حال حاضر گاوهایی از نژاد هلشتاین و سیمنتال و همچنین گاومیش در ایستگاه وجود دارد و نیز انتقال گاو سرابی در برنامه مان می باشد که وجود گاو سرابی در جهت هدف حفظ نژاد این دام بومی می باشد همچنین با دو کشور در خصوص صادرات اسپرم مذاکراتی را انجام داده ایم که در حال نهایی شدن می باشد.

آزاد اظهار داشت: تولید و انجماد اسپرم گاو نژاد هلشتاین، سیمنتال، براون سوئیس و سرابی در برنامه کاری این مجموعه قرار دارد و ان شاءالله در آینده نزدیک خبرهای خوبی در مورد اصلاح نژاد دامهای سنگین منطقه خواهیم شنید.

گفتنی است مرکز اصلاح نژاد دام منطقه شمالغرب و غرب کشور، در 14 کیلومتری غرب تبریز در نزدیکی روستای شیخ حسن واقع شده و در زمینه‌های تولید و توزیع اسپرم و جنین منجمد گاوهای ممتاز و پروف شده، انتقال جنین، تلقیح مصنوعی و رکوردگیری شیر گاوهای منطقه به فعالیت می‌پردازد.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: گاو اسپرم تولید آذربایجان شرقی خبرگزاری فارس فارس تبریز رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گاو سیمنتال مرکز اصلاح نژاد اصلاح نژاد دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۸۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

دکتر لورنزو تراواگلینی، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: یافته‌های ما فرصت‌های تازه‌ای در بخش رشته‌های سیم رسانا باز می‌کند، رشته‌هایی که مبتنی بر پروتئین بوده و برای توسعه قطعات و دستگاه‌های الکتریکی پایدار و سازگار با محیط‌زیست، قابل استفاده هستند. این نانوسیم‌های مهندسی شده در آینده می‌توانند به نوآوری‌هایی در برداشت انرژی، کاربردهای زیست‌پزشکی و حسگری محیطی منجر شوند.

پیشرفت‌ها در زمینه‌های میان رشته‌ای که ترکیبی از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک است، نویدبخش توسعه فناوری‌های پیشرفته بوده که شکاف بین سیستم‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های الکترونیکی را پر می‌کند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: هدف ما اصلاح مواد تولید شده توسط باکتری‌ها برای ایجاد قطعات الکترونیکی است. این دستاوردها می‌تواند به عصر جدیدی از الکترونیک سبز منجر شود و به شکل‌گیری آینده‌ای پایدارتر کمک کند.

وی می‌افزاید: بسیاری از رویدادها در طبیعت به حرکت الکترون‌ها نیاز دارند و این منبع الهام‌بخش روش‌های جدید دریافت الکتریسیته هستند. به عنوان مثال، کلروفیل در گیاهان برای فتوسنتز نیاز به حرکت الکترون‌ها بین پروتئین‌های مختلف دارد.

باکتری‌های طبیعی نیز از رشته‌های رسانا موسوم به نانوسیم برای انتقال الکترون‌ها در غشاهای خود استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که نانوسیم‌های باکتریایی که رسانای الکتریسیته هستند، پتانسیل تعامل با سیستم‌های بیولوژیکی مانند سلول‌های زنده را دارند و می‌توانند در حسگر زیستی برای نظارت بر سیگنال‌های داخلی بدن استفاده شوند. البته هنگامی که به طور مستقیم از باکتری استخراج می‌شود، این نانوسیم‌های طبیعی به سختی اصلاح می‌شوند و عملکرد محدودی دارند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت‌ها، ما یک فیبر را با استفاده از باکتری E. coli مهندسی ژنتیکی کردیم. ما DNA باکتری E. coli را اصلاح کردیم تا باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز خود را برای زنده ماندن تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که طراحی کرده بودیم، ساخته و سپس آن را مهندسی کند. ما در آزمایشگاه آن‌ها را به نانوسیم تبدیل کردیم.

این تیم می‌دانست که پروتئین تولید شده توسط باکتری‌ها به خودی خود رسانایی بالایی نخواهد داشت، آنها باید ماده‌ای را به آن اضافه کنند.

هِم (Heme) یک ساختار حلقوی دارد که به حلقه پورفیرین معروف است و یک اتم آهن نیز در وسط آن قرار دارد. این ترکیب وظیفه حمل اکسیژن در گلبول‌های قرمز از ریه‌ها به بقیه بدن را بر عهده دارد.

به نقل از ستاد نانو، تحقیقات اخیر نشان داده است که وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هم چیده می‌شوند، انتقال الکترون را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین، دکتر تراواگلینی و تیمش هِم را در رشته‌های تولید شده توسط باکتری‌ها ادغام کردند. دکتر تراواگلینی می‌گوید: همانطور که انتظار داشتیم، با افزودن هِم به این رشته، پروتئین رسانا می‌شود، در حالی که رشته بدون هِم هیچ جریانی را نشان نمی‌داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • لیست کارگاه خوب تعمیر مبل زیر نظر اتحادیه در تهران
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • ببینید | سرابی به نام حقوق بشر آمریکایی
  • سرابی به نام حقوق بشر آمریکایی + فیلم