Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@18:56:57 GMT

مصباحی‌مقدم: برخی فقط به شورای نگهبان نِق می‌زنند

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۰۸۲۹

مصباحی‌مقدم: برخی فقط به شورای نگهبان نِق می‌زنند

ایرنا: حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم با اشاره به بیانات روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی درباره انتخابات گفت: این بیانات از این جهت بسیار روشن و گویا و برگرفته از رفتار و موضع شورای نگهبان است. بارها گفته شده آنچه که شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری مبنا قرار داده، تایید صلاحیت است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما اسناد و مدارک و اطلاعاتی که به‌دستمان می‌رسد، را مبنای اظهارنظر قرار می‌دهیم و بر آن اساس به نتیجه می‌رسیم که آیا کسی صلاحیتش تایید می‌شود یا نمی‌شود و موضوعی جز این نیست که اطلاعات داده شده به شورای نگهبان مبنا قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامزدها باید مردم را اقناع کنند

مصباحی مقدم با اشاره به این بخش از بیانات رهبری که نامزدها باید مردم را اقناع کنند، تصریح کرد: این بیان رهبر انقلاب رهنمود بسیار خوبی برای تبلیغات انتخاباتی است. تبلیغات انتخاباتی باید از رویکرد بداخلاقی و تعرض به نامزدهای دیگر خارج شود و رویکرد نامزدها توضیح و بیان شایستگی‌ها و توانمندی‌های خودشان باشد.

اگر آملی لاریجانی انتقاد می‌کند از سر دلسوزی است

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین درباره متفاوت بودن انگیزه اعتراضات به فرایند احراز صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان گفت: این بیان و این تقسیم بندی بسیار محکم و کاملاً واقع‌بینانه است. به عنوان مثال ما می‌بینیم اگر شخصی مانند آقای آملی لاریجانی انتقاد می‌کند، از سر دلسوزی است و هیچگونه قصد تخریب شورای نگهبان را ندارد بلکه از مدافعان سرسخت شورای نگهبان در دهه‌های گذشته بوده است.  آقای لاریجانی در جایگاهی که خود عضو شورای نگهبان است حمایت جدی هم می‌کند منتها ابراز نگرانی هم می‌کند. نگرانی ایشان از این است که خدای نکرده سطح مشارکت کاهش پیدا کند و با توجه به اتفاقی که در تایید صلاحیت‌ها رخ داده است، مایل نیست شاهد چنین کاهش سطح مشارکتی باشد.

برخی فقط به شورای نگهبان نِق می‌زنند

وی خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که اعتراض کرده‌اند، اعتراض آنها به خروجی این دوره از تایید صلاحیت‌ها نیست. همواره می‌بینیم که ماه‌ها مانده به انتخابات، چه انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و چه شوراهای شهر که البته شورای شهر ارتباطی به شورای نگهبان ندارد، وقتی که می‌خواهند به استقبال انتخابات بروند، شروع به (نق زدن) و بهانه‌گیری و ایراد گرفتن می‌کنند. این افراد اینطور عنوان می‌کنند که کار شورای نگهبان این است که عده مشخصی را انتخاب و به مردم معرفی می‌کند تا مردم از میان افرادی که شورای نگاه انتخاب کرده، انتخاب کنند و به عبارت دیگر اصل کار شورای نگهبان را زیر سوال برده و به جایگاه این شورا تعرض می کنند.

واکنش مصباحی‌مقدم به انتقاد آملی لاریجانی به شورای نگهبان / برخی فقط به شورای نگهبان نِق می‌زنند [کلیک و کشیدن برای جابجایی]

انتخاب کاندیداها از پیش تعیین شده نیست

مصباحی‌مقدم بیان کرد: علاوه‌بر این، اینطور نیست که انتخاب کسانی که به میدان آمده و نامزد شده‌اند، از قبل صورت گرفته باشد و کسی از صندوق خارج شود که همواره قابل پیش‌بینی است.  اتفاقاً در بسیاری از موارد نتیجه انتخابات قابل پیش‌بینی نبوده است. مانند انتخابات ۷۶ که علیرغم اینکه همه رسانه‌ها و شخصیت‌ها تصورشان این بود که آقای ناطق نوری رای خواهد آورد و رقبای او رای نخواهند آورد اما مشاهده کردیم که آقای خاتمی ۲۰ میلیون رای آورد و آقای ناطق نوری که پیش‌بینی می‌شد برنده انتخابات باشد ۷ میلیون رای آورد.

وی خاطرنشان کرد: یا شخصیتی مانند هاشمی رفسنجانی در سال ۸۴ با آن سابقه بسیار درخشان و موثر وارد رقابت با آقای احمدی‌نژاد می‌شود و آقای احمدی‌نژاد در دوره دوم همان سال در انتخابات به میدان می‌آید و با آرای بالایی، هاشمی‌رفسنجانی را کنار می‌زند. چنین مساله‌ای تصور نمی‌شد و قابل پیش‌بینی هم نبود بلکه تصور این بود که آقای هاشمی با آن سوابق دوران انقلاب و دفاع مقدس و اینکه از همراهان و شاگردان امام (ره) بوده، برنده انتخابات باشد اما دیدیم که چنین اتفاقی نیفتاد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با یادآوری انتخابات سال ۹۲ گفت: در انتخابات ۹۲، خصوصا این تصور تا چند روز قبل از انتخابات روشن نبود که چه کسی رای خواهد آورد. آرای آقای روحانی در نظرسنجی‌ها حدود ۲- ۳ بود و یک مرتبه چند روز مانده به انتخابات در اثر عواملی همچون حمایت آقایان هاشمی‌رفسنجانی، خاتمی و کناره‌گیری دکتر عارف، آقای روحانی که پیش‌بینی نمی‌شد رییس‌جمهوری شود، با آرای بالایی رییس جمهور شد.

مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری بالاست/مردم نباید اشتباه انتخاب کنند که بعدا پشیمان شوند!

مصباحی‌مقدم ادامه داد: این موضوعات حکایت از این دارد که آنچه در میدان عمل تاثیرگذار است حضور مردم، مشارکت و آرای مردم است و چیزی غیر از آن در عالم واقع تحقق پیدا نمی‌کند، سطح مشارکت هم عموماً در ریاست جمهوری مشارکت بالایی بوده است.

وی با اشاره به فرمایش رهبری درباره اینکه انتخابات در یک روز انجام می‌شود ولی آثار آن در چند سال باقی می‌ماند، گفت: تصمیم ملت با آمدن آنها پای صندوق‌ها و ریختن رای در لحظاتی، دقایقی یا ساعاتی در انتظار در صف، تحقق پیدا می‌کند و نهایتاً این روز و کمتر از یک شبانه‌روز جمع می‌شود.  البته این بار ظاهراً این فرصت را داده‌اند که تا ۲ ساعت بعد از نیمه‌شب هم احتمالا انتخابات تمدید شود اما اتفاقی که می‌افتد این است که رییس جمهوری روی کار می‌آید که ۴ سال بعد را رقم می‌زند پس مسئله بسیار حساس است این یک روز، بسیار مهم و تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: انتخاب خوب و درست، نتایج خوب به بار می‌آورد و احیانا انتخاب اشتباه ممکن است ۴ سال مردم را گرفتار کند و مردم همواره خودخوری، اعتراض یا اظهار ناراحتی ‌کنند که چرا اوضاع اینچنین است و اینگونه می‌گذرد، این حاصل انتخاب خود مردم است.

مصباحی‌مقدم تصریح کرد: بنابراین باید بسیار هوشیارانه، بادقت و با بررسی‌های کافی و با استفاده از کسانی که می‌توان از سخنان و نظر آنها به اعتماد و اطمینان خاطر رسید و به تعبیری که گاهی رهبر انقلاب عنوان کرده‌اند که به حجت دست پیدا کرد، دست به انتخاب بزنند تا انشالله بعدها دچار پشیمانی نشوند.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: اصلاح طلبان شورای نگهبان مصباحی مقدم احراز صلاحیت ها شورای نگهبان مصباحی مقدم پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماد‌های عجیب در انتخابات هند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، کتری"، " لیوان"، "دمپایی"، جارو، " فیل"، " دسته گل"، کتاب، "عینک"، " دوچرخه" و هزاران نماد دیگر این روز‌ها در تبلیغات نامزد‌ها و احزاب در سطح خیابان‌ها و کوچه‌های شهر‌های مختلف هند دیده می‌شود.
در هند طبق قانون هر حزب و نامزدی باید در انتخابات ملی، ایالتی و محلی باید یک نشان تصویری داشته باشد.
تاریخچه اجبار داشتن نماد به سال‌های اول استقلال هند برمی‌گردد، زمانی که کمتر از ۲۰ درصد مردم هند با سواد بودند و رای دهندگان باید نامزد‌های منتخب خود را از روی نماد‌ها و نشان‌های تصویری انتخاب می‌کردند نه نام هایشان.
در زمان کنونی نیز که گفته می‌شود بیش از سه چهارم هندیان باسواد تلقی می‌شوند، اما همچنان این نشانه‌های تصویری حرف اول را در هنگام انتخابات می‌زنند.
از اولین انتخابات در سال ۱۹۵۱ میلادی زمانی که دست‌کم ۵۳ حزب برای حدود ۴۵۰۰ صندلی مجلس ملی و مجالس ایالتی با هم رقابت کردند کمیسیون انتخابات نماد‌هایی را به احزاب اختصاص داد و هر نامزدی می‌توانست با این نماد در انتخابات شرکت کند.
فرمان نماد‌های انتخاباتی در سال ۱۹۶۸ میلادی به همه احزاب در سطح ملی، ایالتی، محلی و همچنین نامزد‌های مستقل داده شد.
اولین نماد انتخاباتی در هند متعلق به کنگره بود حزبی که در مبارزات آزادی بخش و جنبش استقلال طلبی هند نقش فراوانی داشت.
نخستین نماد انتخاباتی حزب کنگره "یک جفت گاو نر" بود. پس از انفکاک در آن، نماد حزب به "گاوی که به گوساله خود شیر می‌دهد" تغییر کرد.
از سال ۱۹۷۹ "دست " نماد حزب کنگره شد.
حزب حاکم بی جی پی در سال ۱۹۸۰ تشکیل شد. این حزب نماد انتخاباتی خود را "نیلوفرآبی" برگزید. بنیانگذاران آن اعلام کردند تاریکی جای خود را به نور خورشید خواهد داد و نیلوفر آبی شکوفا می‌شود.
حزب عام آدمی یا عامه مردم که سال ۲۰۱۱ در دهلی تشکیل شد نماد خود را "جارو" انتخاب کرد.
حزب ملی مردم هند "کتاب" را بعنوان نماد خود انتخاب کرد. در هنگام برپایی جشن انتخاب این نماد اعلام شد که تنها سواد و تحصیل می‌تواند اقشار ضعیف را توانمند کند
هدف از این انتخاب اعتراض به فساد و نشان دهنده امید حزب برای پاک کردن کثیفی‌ها و فساد‌های نفوذ یافته در دولت و مجلس بود.
"
نماد‌ها و نشانه‌های تصویری، ساختار، عملکرد‌ها و اهداف سیاسی احزاب و افراد را ساده و خلاصه بیان می‌کنند.
نماد‌ها باید آشنا و به راحتی قابل تشخیص باشند و هیچ پیوند مذهبی یا احساسی با اعتقادات مردم مانند گاو، معبد، پرچم ملی، چرخ نخ ریسی و ... نداشته باشد.
نماد‌های انتخاباتی هند پیام‌های بی صدایی هستند که نقش بزرگی در هنگام انتخابات در هند ایفا می‌کنند.
این صحنه ها، ارتباطات تصویری بشر در ماقبل اختراع الفبا را به یاد می‌آورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اظهارات:
کیشو دیو: نامزد مستقل انتخابات مجلس هند

دیگر خبرها

  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد