Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در این نمایشگاه که «ایران حماسی» نام دارد و از شنبه ۲۹ ماه می (هشتم خردادماه) به مدت سه ماه در لندن برپا می‌شود و تمام بلیت‌های روز افتتاحیه آن به فروش رفته است، بیش از ۳۰۰ اثر از ۵۲۰۰ سال پیش تا دوران معاصر به نمایش گذاشته شده و از حالا توجه بسیاری از رسانه‌های غربی را به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاهی که به گفته مسؤولان موزه ویکتوریا و آلبرت، در ۹۰ سال اخیر برای نخستین بار به این شکل برپا شده است.

لوگوی مشهورترین موزه‌های جهان را بشناسید

بخش ویژه نمایشگاه که توجه بسیاری از رسانه‌ها را نیز جلب کرده، بازنمایی گوشه‌ای از معماری مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان است که تغییر رنگ کاشی‌های آن را با چرخش نور یا همان خورشید نمایش می‌دهد.

«ظهور تمدن ایران» با نمایش آثاری از ۵۲۰۰ سال پیش از تمدن‌های ایلام (عیلام)، سیلک کاشان، اَرته (جیرفت) و مجموعه از ایران باستان، نقطه آغاز برای تماشای این غرور تاریخی است. یک کوزه سفالی به شکل گاو کوهی از ۱۲۰۰ تا ۸۰۰ سال پیش از میلاد، یک کاسه طلایی با غزال‌هایی سه بعدی از همان دوره تاریخی و مجسمه‌هایی از جنس طلا، لاجورد و مواد گرانبهای دیگر که همگی از مجموعه‌های شخصی و یا از موزه‌های دیگر همچون لوور و بریتانیا امانت گرفته شده‌اند.

بازوبند طلایی متعلق به ۵۰۰ تا ۳۳۰ قبل از میلاد که پس از چند بار خرید و فروش و سرقت،
سرانجام به دست موزه ویکتوریا و آلبرت رسیده است.


در «ایران حماسی»، امپراطوری پارس با تمرکز بر هخامنشیان، یک بخش مجزا به خود اختصاص داده و در آن ارابه‌های طلایی، تندیس‌ها و نقش برجسته‌هایی از شاهان و سربازان، ریتون‌ها و جام‌های زرین و سیمین به نمایش گذاشته شده است. منشور حقوق بشر کوروش نیز از موزه بریتانیا مهمان این نمایشگاه شده و به عنوان شاهکاری شاخص معرفی شده است. روزنامه گاردین با تفسیری از شکوه این دوران نوشته که «امپراتوری پارس، زندگی تشریفاتیِ با شکوه و جلالی را نمایش می‌دهد...» و بعد  با شرح جزئیات نقش برجسته‌ای که از موزه فیتز ویلیامِ کمبریج به امانت گرفته شده، به ظرافت هنری آن دوران اشاره می‌کند و در ادامه به مخاطبان پیشنهاد می‌دهد که برای آنکه بدانند امپراطوری پارس از نگاه خارجی‌ها چگونه بود و اسکندر با آن چه کرده؛ تاریخ هردوت مورخ یونان‌باستان را بخوانند.  

منشور کوروش که در موزه بریتانیا نگهداری می شود و برای نمایش در «ایران حماسی» به موزه ویکتوریا و آلبرت امانت داده شده


«تغییر مذهب» بخش دیگر این نمایشگاه است که به آثار دوران اسلامی در ایران می‌پردازد و  مهمترین سند آن شاهنامه است، با این تفسیر که کتاب پادشاهان است و در آغازن قرن یازدهم میلادیۀ فردوسی آن را به نظم درآورده. نسخه‌های خطی باشکوهی از شاهنامه نیز به نمایش گذاشته که برخی از آن‌ها شاهکار نقاشان دوران صفوی است.

برگی از شاهنامه شاه طهماسب. امانت گرفته شده از مجموعه ساریخانی


نمایشگاه اما بخش بزرگی را هم به هنر معاصر ایران اختصاص داده که مکتب‌های مختلفی در آن به نمایش درآمده که نیمی از آثار آن، به زنان هنرمند ایرانی اختصاص دارد.

فروهر، اثری از مسعود عربشاهی که در بخش معاصر «ایران حماسی» نمایش داده شده

این ریخته‌گری باشکوه برنزی به دوران ایلام میانه (۱۵۰۰ تا ۱۱۰۰ قبل از میلاد) مربوط است. زوجی که روی یک ازاره ایستاده‌اند و لباس‌های فاخری پوشیده‌اند، که احتمالا پادشاه و ملکه باشند. حالت آن‌ها نشان می‌دهد که عبادت می‌کنند. این پیکرک‌های کوچک احتمالا از کاوش‌های فرانسوی‌ها در شوش بدست آمده‌اند که اکنون از مجموعه ساریخانی برای این نمایشگاه به امانت گرفته شده است.

قطعه‌ای از یک کمربند طلایی مربوط به قرن هفتم قبل از میلاد با نقش‌های برجسته از گوزن و سر شیر. گزارش شده این کمربند طلایی در سال ۱۹۴۷ توسط روستایی‌ها از یک تابوت برنزی در منطقه زیویه کردستان کشف و بعد قطعه قطعه شده که ۱۴ قطعه از آن در موزه‌های جهان نگهداری می‌شود. یک قطعه از این کمربند در موزه ملی ایران موجود است. سوراخ‌های پشت آن نشان می‌دهد، احتمالا کمربند به چرم دوخته شده بود. قطعه نمایش داده شده در نمایشگاه ایران حماسی از مجموعه ساریخانی امانت گرفته شده است.

این ظرف نقره ای ( ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلادی) متعلق به دوره ای است که ساسانیان در ایران حکومت می کردند. تصویری از یک قرقاول با هاله ای در گرداگر آن و آویزی که به پرنده آویخته شده و نماد پادشاهان آن دوره بوده است.

بطری و کاسه‌ای مزین به شعر فارسی متعلق به ۱۱۸۰ - ۱۲۲۰ میلادی که در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن نگهداری می‌شود.

نیم‌تنه سلطنتی با دوره تاریخی در حدود ۴۳۹ - ۴۵۷ میلادی که از مجموعه ساریخانی برای این نمایشگاه امانت گرفته شده است.

کره آسمانی متعلق به قرن هفدهم میلادی، صورت‌های فلکی که در آسمان دیده می‌شود، روی این کره نقش بسته است. این کره در زمان خود ابزار نجومی بود که برای طالع‌بینی مخصوصا در حکومت سلطنتی استفاده می‌شد.

یک نسخه دست‌نویسی شده متعلق به قرن هفدهم میلادی با نقشی از یک شکارچی سوار و جوانی ایستاده با لباس‌هایی فاخر به همراه اشعاری به زبان فارسی که در اطراف صفحه شعرهایی از سعدی مشاهده می‌شود. این نسخه هم‌اینک در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن نگهداری می‌شود.

«زنان در اطراف سماور» (۷۵ – ۱۸۵۰) نقاشی اسماعیل جلاییر از زنان حرمسرا که احتمال داده می‌شود متعلق به دوره ناصرالدین شاه بوده باشد و احتمالا هم این نقاشی را از روی عکس کشیده است. این اثر نیز در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن نگهداری می‌شود.

ابا، روپوش مردانه متعلق به قبل از ۱۸۷۷ میلادی از کاشان که در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن نگهدای می‌شود.

این نمایشگاه تا ۱۲ سپتامبر (شهریورماه) در لندن برپاست.

کد خبر 603980 برچسب‌ها هنرهای تجسمی موزه تاریخ عمومی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی موزه تاریخ عمومی ایران موزه ویکتوریا و آلبرت لندن امانت گرفته شده نگهداری می شود ایران حماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۵۹ شیء تاریخی از سوی یک خانواده ملایری به اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ملایر اهدا شد و پس از تعیین قدمت در مخزن‌های نگهداری و در موزه‌های استان در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

به گفته معصوم علیزاده این آثار تاریخی مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی است که پدر مسعود محبی، اهدا کننده این اشیاء، آنها را خریداری و در موزه شخصی نگهداری کرده است.

او همچنین گفت: این اشیاء قدیمی هم اکنون به رایگان در اختیار موزه‌های استان قرار گرفته است و با نام اهدا کننده در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • نمایش موقعیت های سرمایه گذاری گیلان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • فیلمی از حمله هولناک و مرگبار با شمشیر سامورایی به مردم!
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی