Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید زادبوم روز جمعه در جلسه رفع موانع اشتغال و تجارت مرزی، صادرات و واردات شهرستان مرزی سردشت در آذربایجان غربی افزود: چند میلیون نفر در سراسر کشور از فعالیت‌های تجاری مرزنشینی و پیله‌وری امرار معاش می‌کنند و بر همین اساس ضروری است تا با همکاری تمام دستگاه‌های مسوول از جمله بانک مرکزی، گمرک و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان ‎های مرزی، ‌ضمن حل مشکلات مرتبط با این حوزه، از فرصت‌های تجاری پیش رو در مرزهای کشور استفاده بهینه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای حل مسایل و مشکلات این حوزه در ۲ سال اخیر تلاش های زیادی صورت گرفته است گفت: قبلا پیله وران می توانستند به هر میزانی در سال های گذشته صادرات انجام دهند اما اکنون این امر محدود شده است.

معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت اظهار داشت: این رویه به خاطر اینکه از سال ۹۷ برای صادرات، تعهد مرزی ایجاد شده پیله وران و مرزنشینان بایستی در یک سقف محدود صادرات انجام دهند زیرا اگر بیشتر از حد تعیین شده باشد بایستی کارت بازرگانی دریافت کنند.

وی افزود: هم اکنون کشور در یک جنگ و دفاع تمام عیار اقتصادی قرار دارد از اینرو تمام تلاش ها برای رفع موانع و توسعه اقتصادی و اشتغالزایی و خنثی سازی دسیسه های شوم دشمنان و نیز کوتاه کردن دست آنان در این جنگ اقتصادی انجام می گیرد.

زادبوم با بیان اینکه برای پیشرفت و رفع موانع اقتصادی و تولیدات نیازمند راهبردی اساسی، برنامه ریزی دقیق و سیاست کلی و درازمدت هستیم گفت: فقط امر صادرات مهم نیست بلکه صادرات خوب، پول درآوردن و دریافت خوب از کشورهای خارجی مهم است.

وی با اشاره به اینکه ایران در تولید محصولات کشاورزی حرف های زیادی برای گفتن دارد اظهار کرد: محصولات کشاورزی کشور بسیار با کیفیت و زیاد است و با زحمت فراوانی تولید می شود پس بایستی برای صادرات آن با برنامه و راهبردهای اساسی انجام بگیرد.

رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به پتانسیل های خوب شهرستان مرزی سردشت گفت: آینده شهرستان با توجه به موقعیت استراتژیکش از نظر کشاورزی، مرزی و گردشگری بسیار روشن است بنابراین تصمیمات و برنامه هایی که برای آینده آن طرح ریزی می شود باید تخصصی باشد.

میزان صادرات کالا از مبدا سردشت افزایش یافته است

فرماندار سردشت نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های این شهرستان در زمینه های مختلف گفت: در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۲۵ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۹ با وجود شرایط کرونایی ۸۲۷ میلیون دلار کالا از این شهرستان صادر شده است که افزایش ۱۵۶ درصدی نسبت به سال قبل از ان دارد.

اقصی نخشی پور، میزان صادرات کالا در سال گذشته را ۳۹۱ میلیون و ۳۹۱ هزار تن اعلام کرد و افزود: در پنج ماهه گذشته نیز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار کالا به صورت واردات انجام گرفته و چهار هزار و ۳۳۴ نفر از عایدات ۵۰ محموله وارداتی عمدتا شامل لاستیک ، کولرگازی، ظرفشویی، لباس شویی و چای ساز و قهوه ساز برخوردار شده اند.

وی بیان کرد: وضعیت و موقعیت خوب این شهرستان و تجار و پیله وران فعال با وجود ۱۹ هزار کارت مرزنشینی و می طلبد در این راستا مسوولان قدم های خوبی برای کاهش بیکاری بردارند.
 
وی اظهار کرد: موانعی که بر سر تجارت و صادرات وجود دارد باعث کاهش سرمایه گذاری در شهرستان شده و مهاجرت فعالین اقتصادی و تجاری را در پی داشته که اکنون در شهرستان های جلفا و مریوان مشغول به فعالیت هستند.

نخشی پور بیان کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد و مکرر در این خصوص و بازدید های میدانی انجام گرفته برای حل موانع بازارچه مرزی "کیله" این شهرستان اما متاسفانه این جلسات و بازدیدها بازخورد یا نتیجه آنچنانی نداشته و پیله وران و مردم هرروز پیگیر موضوع هستند.

وی عنوان کرد: رویه کولبری نیز برای امر واردات از ابتدای سال تاکنون تعطیل شده است که انتظار است این امر از سر گرفته شود.

مشکلات و موانع تجارت مرزی باید مرتفع شود

نماینده مردم شهرستان های سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مشکلات و موانع تجارت مرزی باید مرتفع شود اظهار داشت: قطعی مکرر سامانه جامع تجارت جهت ثبت آماری کالا، عدم حق خروج کالاهای وارداتی در شهرستان، محدودیت بیش از ۳۰ کالای وارداتی از ۸۲۶ قلم کالای مجاز ، محدودیت کالای وارداتی سلامت و عدم ورود نمایندگی های لوازم خانگی و خدمات پس از فروش  با وجود مجوزها  این مشکلات را در این شهرستان مرزی دوچندان کرده است.

کمال حسین پور افزود: عدم هماهنگی های لازم دستگاه های اجرایی در سطح کشوری در امر مشکلات و رفع موانع تجارت مرزی، مبهم بودن مالیات برای کارت های کولبری ، تعریف کارت های کولبری برای شعاع ۲۰ کیلومتری از مرز ، کارگزاری های و تجمیع کالاهای وارداتی از دیگر مشکلات مرزی در این شهرستان است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

وی با اشاره به تبدیل بازارچه مرزی کیله به پایانه افزود: بایستی دستگاه های ذیربط شهرستان بازارچه را به پایانه واگذار کنند و سند را به نام پایانه و اسم راهداری بزنند که در صورت انجام این کار ظرف کمتر از ۲ ماه زیرساخت های مربوط به پایانه ایجاد می شود.

حسین پور با بیان اینکه دفتر استانداری نیز در هفته آینده در مرز کیله سردشت مستقر خواهد شد بیان کرد: با وجود هزینه بالای ایکس تری اما قول مساعد برای دادن دو ایکس تری به شهرستان های پیرانشهر و سردشت داده شده است.

به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و با چهار شهر و ۶ دهستان و ۲۷۰ روستا دارای ۶۴۲ کیلومتر راه مواصلاتی است که از این میزان ۱۰۰ کیلومتر آن بین شهری و ۵۴۲ کیلومتر راه روستایی است.

این شهرستان همچنین  ۱۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق  و فاصله ۲۰ کیلومتری با شهر قلعه دیزه این کشور دارد و دارای یک بازارچه مرزی است؛ بازارچه مرزی کیله سردشت در سال ۹۸ با تصویب هیئت وزیران رسمی شد.

به گزارش ایرنا،  رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در قالب هیاتی به ریاست وزیر صنعت معدن و تجارت در سفری ۲ روزه به آذربایجان غربی سفر کرده است.

برچسب‌ها مرزنشینی آذربایجان غربی توسعه صادرات سردشت کوله بر تجارت پیله‌وری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرزنشینی آذربایجان غربی توسعه صادرات مرزنشینی آذربایجان غربی توسعه صادرات سردشت کوله بر تجارت پیله وری اخبار کنکور آذربایجان غربی بازارچه مرزی تجارت مرزی پیله وران رفع موانع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۳۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا در برنامه تلویزیونی در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است.

ویتأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا افزود: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

وی گفت: علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا اضافه کرد: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد. وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد

کد خبر 6093432 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟