Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، ذبیح الله سیروسی در ستاد هماهنگی برداشت این شهرستان تصریح کرد: بیش از ۳۰ هزار هکتار از مزارع دیم گندم شهرستان شیراز به دلیل حوادث اقلیمی  غیر قابل برداشت یا با کاهش شدید عملکرد مواجه شده است.

به گفته او؛ با توجه به مسائل مذکور کاهش میزان تولید گندم در شهرستان شیراز تا۳۰ هزار تن پیش بینی می‌شود؛ بر اساس برآورد‌ها تولید گندم این شهرستان ۴۲ هزار تن پیش بینی می‌شود که ممکن است بخشی از آن وارد چرخه خرید دولتی نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول اظهار کرد: قیمت مناسب گندم در کشور نسبت به کشور‌های همسایه زمینه ساز قاچاق این محصول راهبردی می‌شود از طرفی خشکسالی و افزایش قیمت علوفه‌ها به منظور تغذیه دام باعث رغبت دامداران به مصرف گندم شده است؛ این دو موضوع به عنوان تهدیدی جدی برای خروج گندم تولیدی  از چرخه خرید محصول شناسایی شده است.

سیروسی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی و پلیس راهور در کنترل محموله‌های گندم پارسال بسیار خوب عمل کردند، افزود: انتظار می‌رود که امسال نیز حمل و نقل و جابجایی گندم در مراکز چهارگانه از مزارع تا مراکز خرید و سیلو بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی و با توجه به مستندات کنترل شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با تاکید بر اهمیت تامین بذور گندم مورد نیاز در کشت سال زراعی آینده ابراز کرد: مزارعی که گندم تولیدی در آن‌ها به منظور استفاده بذری قابل قبول هستند شناسایی می‌شوند تا برای کشت گندم آتی بامشکل تامین بذر مواجه نشویم.

او با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی‌ها در سال آینده نزدیک به هفت هزار تن گندم بذری در شهرستان شیراز مورد نیاز خواهد بود، افزود: این موضوع نباید بهانه‌ای بشود تا عده‌ای اقدام به احتکار گندم کنند و از طرفی کشاورزان تولید کننده بذور گندم متضرر بشوند از این رو قرار است محتکرین گندم به دستگاه‌های نظارتی و تعزیرات حکومتی معرفی شوند.

دبیر ستاد هماهنگی برداشت محصولات شتوی شهرستان شیراز به موضوع تامین و تنظیم دستگاه‌های برداشت و تخصیص سهمیه سوخت آنها، نرخ برداشت توسط انواع کمباین‌ها و قیمت حمل محصول از مزرعه تا مراکز خرید نیز اشاره کرد و گفت: تمامی این موارد بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی باید صورت گیرد.

او ابراز کرد: در هر مرکز خرید گندم دو نفر کارشناس مامور از طرف جهاد کشاورزی به عنوان عامل ذیحساب و عامل تشخیص حضور دارند و بر کار خرید گندم کشاورزان توسط مراکز خرید نظارت کامل دارند.

ستاد هماهنگی برداشت محصولات شتوی شهرستان شیراز به ریاست عبدالرسول حقیقی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان شیراز و با حضور مدیران دستگاه‌ها و روسای ادارات این شهرستان ذی مدخل در امر برداشت غلات تشکیل جلسه داد و نسبت به تصویب و ابلاغ برخی مسائل ویژه عملیات برداشت گندم و جو اقدام کرد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی برداشت غلات شهرستان شیراز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۵۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص بروز بیماری در مزارع سیب زمینی هشدار داد و گفت: کشاورزان اگر در مزارع خود آب‌ماندگی دارند حتماً برای خروج آن از سطح مزارع اقدام کنند زیرا رطوبت بیش از حد باعث پوسیدگی غده سیب زمینی می‌شود.

علی اکبر مهقانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: کشاورزان گلستانی در مجموع امسال ۳۸۰ هزار هکتار گندم، ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کلزا، ۸۵ هزار هکتار جو، ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار سیب زمینی، ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار چغندر قند، هزار و ۵۰۰ هکتار باقلا، هزار و ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی و ۷ تا ۱۰ هزار هکتار محصولات پاییزه علوفه‌ای در مزارع خود کشت کرده‌اند.

وی در خصوص میزان خسارت زنگ زرد در مزارع گلستان گفت: با توجه به اطلاع‌رسانی و آموزش‌های ترویجی جهاد کشاورزی و سم پاشی‌هایی که کشاورزان در مزارع خود داشتند، بیماری زنگ زرد تا حدود زیادی کنترل شده ولی حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم مناطق شرق استان و کوهستانی که تازه در مرحله پنجه زنی و ساقه دهی هستند در مراحل بعدی امکان درگیری با بیماری زنگ زرد را دارند که در آن مناطق نیز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری بیش از یک میلیون تن گندم، ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۱۶۰ هزار تن جو، ۱۴۰ هزار تن سیب زمینی و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از سطح مزارع گلستان برداشت شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه سم پاشی اولیه تاکنون در بیش از ۹۰ درصد اراضی زیر کشت سیب زمینی معادن ۴ هزار و ۸۰۰ انجام شده است، اضافه کرد: بیش از ۷۰ درصد سطح کشت سیب زمینی در استان گلستان رقم جیلی است که این رقم سیب زمینی و به طور کلی ارقام دیررس‌تر نسبت به بیماری بادزدگی مقاوم‌تر هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه میزان درجه هوا نسبت به بلند مدت و سال قبل بیشتر شده که به موجب آن زمان رسیدگی گندم جلو افتاده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال گندم در مزاع شمال گلستان ۱۰ روز زودتر از سال‌های قبل برداشت شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • سیل و تگرگ، جان مزارع کازرون را گرفت + تصاویر
  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • به زودی میزان خسارت سیل به مزارع گندم اعلام می‌شود
  • بیش از ۱۴۰ هزار هکتار از مزارع خوزستان خسارت دید
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان