Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اثر بالا بودن حجم آتش سوزی و شدت گرما و باد هفت هکتار از نخیلات شهرستان "نیکشهر" طعمه حریق و خسارات‌ جبران ناپذیری به کشاورزانی وارد شد که پیش چشمان خود، شاهد خاکستر شدن سرمایه هایشان بودند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، افزایش بی سابقه دمای هوا در جنوب شرق کشور به ویژه استان پهناور سیستان وبلوچستان که گاها به 50 درجه هم می رسد علاوه بر محدودیت‌های شدیدی که در کیفیت زندگی شهروندان ایجاد کرده، منجر به بروز خسارت بسیار سنگینی به اقتصاد کشاورزان نیز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خسارات‌ جبران ناپذیری که در خط مقدم آن، خرماکارانی قرار دارند که پیش چشمان خود، شاهد خاکستر شدن سرمایه هایشان هستند که سال ها برای هر اصله آن زحمت کشیده و عرق جبین ریخته تا مثمر ثمر شوند.

فرا رسیدن گرما برای نخلداران و کشاورزان این خطه از کشور دردسرهای فراوانی به همراه دارد چرا که سال هاست به علت خشکسالی های پی در پی شاهد آتش‌سوزی‌ نخلستان‌ها و نابودی اصله درختانی هستند و این امر با توجه به اینکه زندگی اکثر مردم به ویژه در مناطق جنوبی استان به باغات میوه و نخل‌های خرما وابسته است خسارات‌ سنگینی را بر آنها وارد کرده است.  
 


   گرمای بیش از حد دمای هوا در این دیار باعث افزایش آتش سوزی باغات شده به گونه ای که هرساله ده ها هکتار از عرصه های طبیعی سیستان وبلوچستان عمدتا با دخالت انسان در آتش می سوزد و تلی از خاکستر در زیستگاه ها و رویشگاه های طبیعی این استان برجای می ماند. از سوی دیگر اما کمبود امکانات مانع امداد رسانی به موقع به کشاورزان برای کاهش خسارات می شود به این علت که نیروهای امدادرسان برای مقابله با آتش سوزی نخیلات با توجه  به صعب العبور برخی از مناطق با فاصله زمانی بالا به محل وقوع حادثه می‌رسند که این  امر مسلما میزان خسارت کشاورزان را افزایش می‌دهد.

هفت هکتار از نخیلات کور صابر روستای هیچان طعمه آتش شد
 
به گفته حبیب رئیسی، مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر روز گذشته بر اثر یک فقره آتش سوزی در روستای هیچان باغ کور صابر، هزار و ۷۰۰ اصله درخت مثمر شامل نخل، جمبولان، گواوا، زیتون، انبه و مرکبات در آتش سوخت.

وی افزود: بلافاصله پس از تماس مردمی، خودروی آتش نشانی به محل اعزام شد اما به دلیل حجم بالای آتش سوزی و شدت گرما و باد و از نخلستان و باغات کور صابر خسارات سنگینی وارد شد.
 
  وی تصریح کرد: درختان این باغ عمر بالاتر صد سال داشته و سالیانه بالای ٨٠ تن انواع محصول باغی برداشت می‌شده است.

توصیه هایی برای جلوگیری از آتش سوزی در گرمای سوزان
 
برای جلوگیری از آتش سوزی در گرمای سوزان باغداران باید ضایعات درختی را به بیرون از باغ منتقل و از آتش زدن آنها در باغ و مجاورت درختان خودداری کنند چرا که انباشتن شاخ و برگ ضایعات درختان در یک محل در صورت آتش سوزی، حریق را به سرعت گسترش داده و باعث آسیب های مالی و جانی می شود.

علاوه بر این، انداختن شیشه در باغ ها و بوستان ها نیز باعث تمرکز نور خورشید و آتش سوزی می شود؛ ک در این مواقع ساکنین هر منطقه باید در صورت مشاهده آتش سوزی سریعاً با شماره125 تماس گرفته و قبل از رسیدن آتش نشانان در محل با رعایت نکات ایمنی، اقدام به جلوگیری از گسترش حریق کنند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۶۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مسعود اسدی توفان و بارندگی‌های اخیر را بی سابقه در تاریخ خوزستان دانست و گفت: بارش‌های بهاری اخیر خسارت‌های سنگینی به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

وی افزود: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزار‌های آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

اسدی با بیان اینکه علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است، ادامه داد: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان می‌گوید: انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

وی اضافه کرد: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت به کشاورزان در پی طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • (تصاویر) خسارات آتش‌سوزی در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم گیلان
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور