Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:52:57 GMT

پیش‌بینی افزایش‌ موارد حریق در جنگل‌های خوزستان

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۵۸۴۳۶

پیش‌بینی افزایش‌ موارد حریق در جنگل‌های خوزستان

ایسنا/خوزستان معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به گرمای هوا و خشکسالی امسال از پیش‌بینی افزایش حریق‌ها در جنگل‌ها و مناطق زیست محیطی استان خبر داد.

سید عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله با آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مناطق زیست محیطی مواجه هستیم که آتش‌سوزی‌ها به دلایل طبیعی و یا انسانی رخ می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: منشاء آتش‌سوزی‌های طبیعی بیشتر به علت شرایط اقلیمی مانند گرمای بیش از حد هوا و خشک شدن جنگل‌ها و زیستگاه‌ها است اما بیشترین آسیب در مناطق، بر اثر عوامل انسانی است که به صورت عمدی یا غیرعمدی رخ می‌دهند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: آتش زدن مزارع در فصل کنونی، یکی از عوامل عمدی وقوع حریق است. آتش زدن این کاه و کلش موجب سرایت آتش به جنگل‌ها و مراتع اطراف می‌شود و خسارت‌های زیادی به مناطق وارد می‌کند.

وی افزود: اکنون فصل جوجه‌آوری و آشیانه‌سازی بسیاری از پرندگان روی زمین یا درختان است و این آتش‌سوزی‌ها موجب آسیب زدن به آشیانه‌ها و حتی جوجه‌های پرندگان می‌شود.

مولا با اشاره به دیگر آتش‌سوزی‌های ناشی از عوامل انسانی تصریح کرد: حضور گردشگران یا افراد معتاد در برخی مناطق و اقدام به روشن کردن آتش و خاموش نکردن آن پیش از ترک منطقه نیز موجب وقوع و سرایت آتش‌سوزی می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر، در این فصل برگ‌های درختان خشک هستند و برخی از انواع درختان در جنگل‌های نیمه گرمسیری نیز خود به خود آماده اشتعال‌اند؛ به ویژه درخت پده، میوه‌ای با حالت اسفنجی دارد که سریع‌الاشتعال است و این میوه با کمترین وزش باد، قدرت جابه‌جایی بالایی دارد. یک میوه این درخت می‌تواند کیلومترها جابه‌جا شود و حریق از این طریق به دیگر نقاط سرایت می‌کند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط اقلیمی خوزستان، تالاب‌ها در حال خشک شدن هستند و بسیاری از نیزارهای تالاب‌ها نیز خشک شده‌اند بنابراین باید بسیار به این موارد دقت شود.

وی با تاکید بر لزوم آموزش و اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص خطرات و آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی‌ها، گفت: سال گذشته در آتش‌سوزی‌های مناطق زاگرسی دو نفر جان باختند. اختلافات بین مردم منطقه نیز موجب وقوع این آتش‌سوزی‌ها می‌شود که متاسفانه جان بسیاری از هم‌وطنان را به خطر می‌اندازد.

مولا بیان کرد: زمانی که آتش‌سوزی رخ می‌دهد تمام ظرفیت نیرو و انرژی در این خصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد. سال گذشته نیروی انسانی و هزینه‌های هنگفتی برای استفاده از بالگرد و دیگر امکانات جهت مهار آتش در خائیز بهبهان و شیمبار صرف کردیم. اگر به جای این هزینه‌های هنگفت، آموزش و اطلاع‌رسانی را در دستور کار خود قرار دهیم، کمک زیادی در این زمینه انجام خواهد شد.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: سال گذشته در حدود ۱۱ هزار هکتار از مراتع، عرصه‌های جنگلی و تالاب‌های خوزستان آتش‌سوزی داشته‌ایم که عمده این آتش‌سوزی‌ها در مناطق جنگلی زاگرسی رخ داده بود. بیشترین علت این آتش‌سوزی‌ها عمدی بوده است. تاکنون نیز هفت فقره حریق در خوزستان رخ داده که بیشتر در مناطق جنگلی بوده است. 

وی با اشاره به خشکسالی امسال افزود: با توجه به گرما و خشکسالی امسال، پیش‌بینی می‌شود شاهد آتش‌سوزی‌های بیشتری باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان محیط زیست آتش سوزی در جنگل ها آتش سوزی ها آتش سوزی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۸۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی خیزش گردوخاک محلی و موقتی در خوزستان/ باران در راه است

محمد سبزه زاری به خبرنگار مهر گفت: بر اساس نقشه‌های پیش یابی هواشناسی از امروز صبح تا اواسط روز شاهد تأثیر گرد و خاک عراقی بر برخی مناطق استان خوزستان به ویژه بخش‌های غربی و مرکزی خواهیم بود.

وی افزود: به تدریج در بعد از ظهر به سبب وزش بادهای جنوبی از شدت گرد و خاک کاسته خواهد شد و فردا صبح نیز انتظار خیزش گرد و خاک محلی و موقتی با شدت کمتر مورد انتظار است.

سبزه زاری ادامه داد: همچنین بعد از ظهر امروز احتمال بارش پراکنده در برخی مناطق استان وجود دارد و در روز سه شنبه سامانه بارشی فعال و فراگیری از سمت جنوب غرب و غرب وارد استان می‌شود و تا اواخر شنبه سبب رگبار و رعد و برق، وزش بادهای متوسط تا شدید و ریزش تگرگ خواهد شد.

مدیر کل هواشناسی خوزستان اضافه کرد: بیشترین حجم و شدت بارش‌ها در روزهای پنجشنبه و جمعه در بخش‌های مرکزی، جنوبی و مناطق مرتفع شمالی، شمال‌شرقی و شرقی خواهد بود.

وی تصریح کرد: از امروز تا اوایل هفته آینده دما روند کاهشی دارد، به طوری که روز جمعه نسبت به امروز بیش از ۱۰ درجه افت دما در اغلب مناطق استان تجربه خواهیم کرد.

به گفته سبزه زاری، شمال خلیج فارس نیز از اواسط فردا تا پایان هفته مواج و متلاطم است.

سبزه زاری گفت: در شبانه روز گذشته گتوند با ۴۰.۲ و ایذه با ۱۳.۸ درجه سانتیگراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط استان گزارش شده‌اند و در این مدت اهواز به بیشینه دمای ۳۹.۷ و کمینه دمای ۲۵.۲ درجه سانتیگراد رسیده است.

کد خبر 6092039

دیگر خبرها

  • پیش بینی خیزش گردوخاک محلی و موقتی در خوزستان/ باران در راه است
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند