Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- با انصراف «بهمن نصیری» ملی‌پوش رویینگ از حضور در المپیک، «نازیین ملایی» دیگر ملی‌پوش قایقرانی هشتمین بانوی راه یافته به المپیک توکیو شد. حال با این هشت سهمیه و فرصت کسب ۲ سهمیه توسط زنان کاراته‌کا، باید دید رکورد تعداد زنان ورزشکار ایرانی در المپیک شکسته خواهد شد.

 زنان ورزشکاران ایران تاکنون هشت سهمیه المپیکی در چهار رشته کسب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین سهمیه در بخش زنان متعلق به رشته تیراندازی بود که از سوی نجمه خدمتی در رشته تیراندازی کسب شد. رشته‌ای که ۶ سهمیه کامل خود را دریافت کرده و از مجموع ۶ سهمیه (چهار سهمیه به زنان و ۲ سهمیه به مردان) اختصاص دارد. آرمینا صادقیان، هانیه رستمیان، فاطمه کرم‌زاده و خدمتی بانوان المپیکی ایران در توکیو هستند.

در المپیک ریو ۲۰۱۶ تیراندازی پنج سهمیه داشت که چهار سهمیه مربوط به زنان بود. خدمتی نخستین مدال‌آور طلایی ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون برای نخستین بار در آن دوره سهمیه المپیک گرفته بود. «الهه احمدی» دومین تجربه المپیکی خود را پس از المپیک ۲۰۱۲ لندن را در ریو ۲۰۱۶ تجربه کرد. وی اولین ورزشکار بانوی ایرانی بود که به فینال تیراندازی المپیک ۲۰۱۲ راه یافت و در جایگاه ششمی قرار گرفت. او در بازی‌های المپیک توکیو حضور ندارد.

«گلنوش سبقت‌الهی» سومین مسافر ریو بود و «مه‌لقا جام‌بزرگ» اولین ورزشکار ایرانی که سهمیه المپیک لندن را گرفته بود به عنوان چهارمین مسافر ریو در دومین تجربه المپیکی حضور یافت. با این اوصاف سهمیه تیراندازی در توکیو و ریو به یک اندازه بود با این تفاوت که خدمتی برای دومین بار سهمیه گرفت و سه بانوی تیرانداز دیگر نخستین بار حضور در المپیک را تجربه می‌کنند.

پیش از این کاروان تیراندازی ایران که در تاریخ حضورشان در المپیک بین یک تا دو سهمیه از سوی زنان کسب کرده بوده، برای نخستین مرتبه این رشته در بخش بانوان با کسب چهار سهمیه در المپیک ۲۰۱۶ ریو و چهار سهمیه در المپیک توکیو، رکورد بیشترین کسب سهمیه در بخش زنان را تا به امروز به خود اختصاص داده‌اند. البته ملی‌پوشان تیراندازی تاکنون موفق به کسب مدال در المپیک نشده‌اند.

در رشته تیروکمان «زهرا نعمتی» در اقدامی نادر همزمان سهمیه المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو را گرفت؛ زنان تیرانداز تاکنون در این رشته نتوانسته‌اند برای المپیک توکیو سهمیه‌ای بگیرند.

اما ششمین سهمیه المپیکی زنان در المپیک ۲۰۱۶ ریو را «لیلا رجبی» ملی‌پوش دو و میدانی در ماده پرتاب وزنه کسب کرده بود که توانست نخستین سهمیه بانوان ایران را به نام خود ثبت کند و از او به عنوان نخستین بانونی دو و میدانی ایران که پایش به المپیک باز شد، نام می‌برند. اما در این دوره این رشته در زنان سهمیه‌ای نگرفته است.

هفتمین بانوی المپیکی ایران در المپیک ۲۰۱۶ ریو، ندا شهسواری (اولین دختر پینگ‌پنگ باز المپیکی ایران) که برای دومین دوره متوالی حضور در المپیک را تجربه کرد. شهسواری در این دوره نتوانست سهمیه المپیک توکیو را بگیرد.

«کیمیا علیزاده» در وزن منهای ۵۷ کیلوگرم تکواندو سهمیه المپیک ۲۰۱۶ ریو را کسب کرد و نامش را به عنوان هشتمین بانوی راه یافته به ریو ثبت کرد. او با کسب مدال برنز در ریو به عنوان نخستین بانوی مدال‌آور در ادوار المپیک نام خود را ثبت کرد. «مهسا جاور» ملی‌پوش قایقرانی روئینگ زنان هم نهمین سهمیه را به اختصاص داده بود.

کاراته ۲۰۲۰

دومین رشته‌ای که زنان کشورمان موفق به گرفتن سهمیه المپیک شدند، کاراته است که برای نخستین بار هم به المپیک ۲۰۲۰ راه یافته و نمایندگان کشورمان چهار سهمیه گرفته‌اند که ۲ سهمیه به زنان اختصاص دارد. سارا بهمنیار و حمیده عباسعلی. البته رقابت‌های کسب سهمیه کاراته هنوز تمام نشده و در رقابت‌های پاریس که ۲۷ خردادماه برگزار می‌شود در بخش کومیته «رزیتا علیپور» و در کاتا «فاطمه صادقی» ۲ نماینده زن به این رویداد اعزام می‌شوند.

قایقرانی ۲۰۲۰

سومین رشته‌ای که اردیبهشت ماه توانست ۲ سهمیه کسب قایقرانی بود. «علی آقامیرزایی» در فینال کایاک ١٠٠٠ متر، و تیم ملی روئینگ ایران با ترکیب «نازنین ملایی» و «بهمن نصیری». اما هفته گذشته نصیری قهرمان روئینگ تک نفره سنگین وزن آسیا با رفتاری جوانمردانه فرصت را در اختیار نازیین ملایی قرار داد و ملایی هم مسافر توکیو شد.

رییس فدراسیون قایقرانی در نشست ستادعالی بازی‌ها در حضور معاون رییس جمهوری اعلام کرد که «بهمن نصیری» به نفع ملایی انصراف داد و «نازیین ملایی» در رویینگ به توکیو اعزام می‌شود که با این تصمیم‌گیری در روز سوم خرداد ملایی هشتمین بانوی راه یافته به توکیو است.

تکواندو ۲۰۲۰

رشته‌ای که زنان پیش از این صحنه حضور در المپیک را تجربه کرده، تکواندو است. در این دوره در بخش زنان یک سهمیه از سوی ناهید کیانی در وزن منهای ۵۷ کیلوگرم کسب شد.

حال در خوشبینانه‌ترین حالت اگر ۲ بانوی کاراته‌کا ۲۷ خردادماه در رقابت‌های گزینشی سهمیه المپیک توکیو را کسب کنند آن وقت رکود بیشترین حضور زنان در المپیک ریو شکسته خواهد شد.

زنان که در ریو ۹ سهمیه در تیراندازی، تیروکمان، دوومیدانی و تکواندو گرفتند؛ در توکیو هم در چهار رشته تیراندازی (چهار سهمیه: آرمینا صادقیان، هانیه رستمیان، فاطمه کرم‌زاده و نجمه خدمتی)، قایقرانی (یک سهمیه: نازنین ملایی)، تکواندو (یک سهمیه: ناهید کیانی) و کاراته (۲ سهمیه: سارا بهمنیار و حمیده عباسعلی) را به خود اختصاص دادند. با این تفاوت که تیروکمان زنان به این المپیک نرسید اما کاراته در نخستین حضور در المپیک ۲ سهمیه را در بخش زنان کسب کرد.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: المپیک ۲۰۱۶ ریو حضور در المپیک المپیکی ایران سهمیه المپیک المپیک توکیو بخش زنان المپیک ۲ چهار سهمیه رشته ای راه یافته ملی پوش ۲ سهمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۸۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است

وزیر ورزش و جوانان گفت: مهدی الفتی با سهمیه‌ای که به دست آورد و مدالی که در بازی‌های آسیایی کسب کرد نشان داد اگر به این رشته‌ها توجه شود این استعدادها قطعا به افتخارات بزرگی دست پیدا خواهند کرد. حضور در المپیک یک افتخار برای کشورها و ورزشکار محسوب می‌شود و بهترین‌های دنیا در این رویداد بزرگ حضور پیدا می‌کنند.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت ورزش و جوانان، مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران که اخیرا موفق به کسب سهمیه المپیک پاریس شد امروز با حضور در وزارت ورزش و جوانان با کیومرث هاشمی دیدار و گفتگو کرد.

هاشمی در این دیدار با ابراز خوشحالی از موفقیت اخیر ژیمناستیک کشور اظهار داشت: این موفقیت و کسب سهمیه می‌تواند شروعی باشد برای رشته‌هایی که شاید تا پیش از این هیچکس به موفقیت آن فکر نمی‌کرد و اینکه بتوانیم در رویداد‌های مهم کسب مدال کنیم. با استعداد‌هایی که وجود دارد و زحماتی که مجموعه فدراسیون انجام داد توانستیم به این موفقیت برسیم.

وی افزود: مهدی الفتی با سهمیه‌ای که به دست آورد و مدالی که در بازی‌های آسیایی کسب کرد نشان داد که اگر به این رشته‌ها توجه شود این استعداد‌ها قطعا به افتخارات بزرگی دست پیدا خواهند کرد. حضور در المپیک یک افتخار برای کشور‌ها و ورزشکار محسوب می‌شود و بهترین‌های دنیا در این رویداد بزرگ حضور پیدا می‌کنند.

وزیر ورزش و جوانان با تاکید براینکه حضور در المپیک یک اتفاق بزرگ برای هر ورزشکاری است، اظهار داشت: آن چیزی که در ابتدا مهم است حضور این ورزشکاران به عنوان سفیران کشور در این رویداد است و در مرحله بعدی گرفتن نتیجه از این مسابقات مهم است. تا همین جا که این سهمیه به دست آمده یعنی ورزشکار توانسته شایستگی‌های خود را نشان دهد. از همه دوستانی که برای این رشته مادر تلاش می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کنم و همدلی همه دوستان منجر به کسب موفقیت می‌شود.

وزیر ورزش و جوانان درباره وضعیت ژیمناستیک اظهار کرد: از ابتدا یک سیاست را سعی کردیم به فدراسیون‌ها انتقال دهیم و آن هم ایجاد آرامش در جامعه ورزش است. در شرایط آرامش است که ورزشکار و کادر فنی و مجموعه فدراسیون می‌توانند فعالیت کنند.

وی افزود: موفقیت ورزشکار باعث خوشحالی مردم می‌شود و خوشحالی مردم نیز یکی از سیاست‌های اصلی دولت سیزدهم است. سلایق و رفتار‌های مختلف همیشه وجود دارد و اختلاف سلایق‌ها نباید منجر به ایجاد حواشی و لطمه خوردن به تیم ملی شود.

کیومرث هاشمی اظهار داشت: آن چیزی که خواست جامعه ژیمناستیک و پیشکسوتان این رشته است که در سایه همدلی و ثبات این رشته بتواند به موفقیت‌های دوچندان دست پیدا کند. باید همگی به فضای آرامش کمک کنیم و حیف است که این موفقیت‌ها به هدر برود.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما حمایت از فدراسیون‌ها است و پیش‌بینی کرده‌ایم که ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها به روز شود. به فدراسیون‌ها اعلام کردیم که نیاز‌های اولیه را برای تجهیز کمپ‌های تیم ملی به ما اعلام کنند.

مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک در این جلسه با تقدیر از حمایت‌های وزارت ورزش اظهار داشت: خیلی خوشحالم که وزارتخانه و شخص وزیر توجه ویژه‌ای به رشته ژیمناستیک دارد و با این حمایت موفق شدم برای کشورم افتخار بزرگی را به دست آورم.

در پایان این دیدار وزیر ورزش از مهدی الفتی به دلیل افتخاری که برای کشور به دست آورد، تجلیل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست
  • تعداد حقوق المپین‌ها تغییر می‌کند؟
  • به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست
  • کیومرث هاشمی: با زحمات فدراسیون ژیمناستیک، سهمیه المپیک کسب شد
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • تقدیر وزیر ورزش از مهدی الفتی بعد از کسب سهمیه المپیک
  • امیدواریم در المپیک پاریس بیش از ۳۵ سهمیه کسب کنیم / خیلی سخت است المپیک لندن را تکرار کنیم + فیلم
  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • معتمدی: رکورد المپیک برای دوومیدانی ایران دست نیافتنی است