Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست‌های اشتباه دولت در حوزه بازار سرمایه سبب کاهش ۶۵ درصدی ارزش سهام عدالت در ۱۰ ماه گذشته شده است.

به گزارش سرویس بورس مشرق، حدود ۴۹ میلیون ایرانی دارای سهام عدالت هستند و با هر افت و خیز در بازار سرمایه، میزان دارایی آنها نیز دستخوش تغییرات می‌شود، در خرداد ماه سال جاری دولت تصمیم گرفت، سهام عدالت را اصطلاحا آزاد کند و افراد توانستند از این زمان به بعد تا ۳۰ درصد سهام خود را بفروش رسانده و از عواید آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرحله دوم آزادسازی نیز در ۱۸ مردادماه ۳۰ درصد دیگر این سهام آزاد شد، اما دقیقا دو روز پس از آزادسازی مرحله دوم بازار سرمایه وارد فاز اصلاح شد و تا پایان روز کاری ۵ خرداد، آخرین روز باز بودن بازار سرمایه حدود ۶۵ درصد کاهش در ارزش سهام عدالت رخ داده است.

ترکیب سهام عدالت مرکب از سهام ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی است که آن ۱۳ شرکت هم قرار است، در قالب یک هلدینگ در آینده وارد بورس شوند. تعداد ۴۹ میلیون نفر سهامدار عدالت در کشور داریم که در زمان آزادسازی سهام عدالت در خردادماه سال جاری، تعداد ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش غیرمستقیم را برگزیده‌اند.

سهام عدالت مشت نمونه خروار!

سهام عدالت که در روزهای اوج بازار یعنی در مردادماه سال ۱۳۹۹ به رقم ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی در در برگه‌های ۴۰۹ هزار تومانی رسیده بود، پس از چند مرحله کاهش ارزش به رقم ۵ میلیون و ۵۳۸ هزار تومان کاهش پیدا کرده است.

این مساله در مورد سایر برگه‌های ۴۹۲ هزار تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و ۱ میلیون تومانی نیز رخ داده است. مطابق جدول بالا باید گفت، این کاهش ۶۵ درصدی طی ۱۰ ماه گذشته نتیجه سیاست‌های اشتباه دولت در بازار سرمایه بوده است.

یکی از اصلی ترین اشتباهات دولت که از آن نیز با افتخار یاد می‌کند، به مساله ازادسازی بی برنامه دولت و منفعت طلبی کارگزاری‌ها و بانک‌ها در زمان فروش این سهام باز می‌گردد.

دولت به زعم اینکه با آزادسازی سهام عدالت می‌تواند بخشی از مشکلات معیشتی مردم را حل کند، تنها به کاهش ارزش این برگه‌ها که مردم حدود ۱۴ سال آن را نگه داشته بودند، کمک کرد. به عبارت دیگر، با بررسی دلایل ریزش بازار در آن مقطع زمانی، می‌توان سهام عدالت را یکی از اصلی ترین دلایل این ریزش عنوان کرد. با آزادسازی مرحله دوم سهام عدالت، افراد دارای این سهم‌ها با فرض اینکه مبلغ ۶۰ درصد سهامشان حداقل ۹ میلیون تومان خواهد شد، سریع شروع به فروش سهام خود کردند. عرضه ابشاری نمادهایی که در لیست سهام عدالت قرار دارند، در آن زمان نشان می‌دهد، یکی از دلایل ریزش بازار در مردادماه همین عرضه بی حساب و کتاب سهام عدالت توسط بانک‌ها و کارگزاری‌ها بوده است.

از طرف دیگر، به قول وزیر اقتصاد قرض گرفتن‌های دولت از مردم، شما بخوانید ایجاد بحران در بورس برای فروش اوراق دولتی در بازار سرمایه، مشکلات جدی را برای سهام مردم در بورس ایجاد کرد که دولت در حال حاضر نیز در حال اجرای همین سیاست برای جبران کسری بودجه خود است.

وضعیت شرکت‌های استاتی سهام عدالت تعریفی ندارد

دولت دو راهکار فروش توسط افراد و شرکت در هلدینگ‌های استانی را در خردادماه سال گذشته به عنوان شیوه‌های آزادسازی معرفی کرد. افرادی که شیوه مستقیم را انتخاب کردند، با کاهش ۶۵ درصدی مواجه شدند. اما افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردند، علاوه بر اینکه با کاهش ارزش برگه‌های سهام عدالت خود مواجه شدند، هم اکنون با مساله مشخص نبودن تکلیف شرکت‌های استانی سهام عدالت نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. مشکلات فراوان در انتخاب هیات مدیره‌های این شرکت‌ها در حال حاضر، یکی از مشکلات این افراد است.

در صورتی که دولت با اجرای سیاست‌های درست می‌توانست سرمایه ۴۹ میلیون ایرانی را افزایش دهد، با اجرای سیاست‌هایی که تنها برای جبران کمبودهای مالی خود بوده است، ارزش این سهام را به شدت پایین آورده تا ۴۹ میلیون ایرانی متضرر ماجرای سقوط بورس در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ باشند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین عدالت بازار سرمایه سهام عدالت آزادسازی سقوط بورس وزیر اقتصاد دولت بورس اخبار بورس بازار سهام سهام ۴۹ میلیون ایرانی کاهش ۶۵ درصدی بازار سرمایه هزار تومانی سهام عدالت برگه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۸۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

به گزارش خبرگزاری مهر، عملکرد دیوان عدالت اداری در سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های مختلف همراه با اهتمام در راستای تحقق اهداف پیشگیرانه بوده است که معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش در جهت کاهش شکل‌گیری دعاوی و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی، سلامت اداری در دستگاه‌های اجرایی کشور و اصلاح فرآیندهای اداری که در نهایت منجر به تسهیل و برقراری سلامت اداری می‌شود اقداماتی را برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.

برگزاری ۶۵ جلسه در ۲۱ کارگروه تخصصی با دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های پر شکایت، تبیین و معرفی تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان، رصد پرونده‌های کثیرالشاکی، پربسامد و پرتکرار، انتقال دانش قضائی دیوان به دستگاه‌های اجرایی، برگزاری نشست‌های تحلیل و آسیب‌شناسی با مراجع علمی و دانشگاهی برخی از اقدامات این معاونت است.

طبق داده‌های آماری در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۷۵ هزار و ۱۱۲ پرونده در دیوان طرح شده بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۷۰ هزار و ۷۷۶ پرونده رسیده و با ادامه تلاش مدیران و کارکنان خدوم دیوان این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۱۶۵ هزار و ۷۷۴ پرونده رسیده است که نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ کاهش ۲.۴۸ درصدی و در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری بوده‌ایم.

کد خبر 6089223

دیگر خبرها

  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی
  • کنعانی ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی را محکوم کرد