Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس امور برنامه ریزی نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه گفت: برنامه هفتم توسعه، نخستین برنامه‌ای است که پس از انقلاب اسلامی، آمایش سرزمین را برای ما مشخص می‌کند و قبل از آن سند منسجمی که برنامه‌های توسعه براساس آن تدوین شود، نداشتیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، امیر امینی با اشاره به اینکه پس از چهار دهه کار مطالعاتی، در اسفند ماه 1399 سند ملی آمایش سرزمین و اسناد استانی در شورای عالی آمایش سرزمین، مصوب و در 27 اسفند نیز ابلاغ شد، افزود: از ابتدای 1400، موضوع گفتمان سازی را در این زمینه آغاز کردیم و ابلاغ الزامات اجرایی که دستگاه‌های اجرایی باید دنبال کنند را پی گرفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: وزارتخانه‌های صمت، جهاد کشاورزی، نیرو و سایر وزارتخانه‌ها تکالیفی را در سند آمایش سرزمین به عهده دارند، همچنین برای صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی نیز وظایف و تکالیفی مشخص شده که از ابتدای سال این تکالیف به این دستگاه‌ها ابلاغ شده است.
امینی از اصحاب رسانه خواست به صورت تخصصی به این حوزه بپردازند و آن را از مسئولان اجرایی کشور مطالبه`گری کنند.
وی ادامه داد: یکی از الزامات توسعه کشور، نشر و انتشار سند آمایش سرزمین و پیاده سازی آن است.
امینی گفت: از ابتدای 1401 که مصادف با شروع برنامه هفتم توسعه است امیدواریم بتوانیم برش‌هایی از سند آمایش سرزمین را در پهنه کشور به عنوان پیشران توسعه اجرایی کنیم.
وی افزود:سند آمایش سرزمین به سیاست‌های کلان کشور ورود می‌کند و راهکار‌هایی برای آن پیشنهاد می‌دهد و اسناد استانی آمایش سرزمین به جزئیات بیشتری می‌پردازد.
امینی گفت: سند آمایش سرزمین بر مبنای 8 سیاست کلان مقام معظم رهبری بود که مهم‌ترین آن توسعه منابع استانی است.
وی ادامه داد: استقرار جمعیت و فعالیت‌ها و زیر ساخت ها، بر اساس تعادل منطقه‌ای است و مسائل ژئوپلتیک و امنیتی به خصوص در مرز‌ها و استقرار جمعیت در مرز‌ها نکات مهمی است که باید بتوانیم براساس این سیاست‌ها سند آمایش سرزمین را اجرا کنیم.
امینی افزود:استقرار صنایع، فعالیت‌های کشاورزی تولیدی و تبدیلی، نحوه استفاده از معادن و زنجیره‌ها و اتصال شبکه‌های فعالیت به یکدیگر، یکی از ساز و کار‌هایی بود که در مطالعات سند آمایش سرزمین در نظر گرفته شده است.
رئیس امور برنامه ریزی نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه گفت: حداکثر پیش بینی برای پایداری سند را در نظر گرفتیم، اما عدم قطعیت محیطی و فضایی در جهان، بسیار بالاست و سند هم باید خودش را منطبق با این عدم قطعیت‌ها کند.
وی افزود: بر این اساس پیش بینی کردیم هر 5 سال یک بار سند آمایش سرزمین به روز رسانی شود، اما اگر لازم شد حتی می‌تواند هر سال یکبار هم بازنگری و در شورای عالی آمایش سرزمین مطرح و تغییرات آن اعمال شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، امینی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه که در واقع رئیس شورای عالی آمایش سرزمین است کار پیگیری و نظارت بر اجرای این سند را برعهده دارد، اما چون این سند با هماهنگی بیش از 24 دستگاه اجرایی تدوین شده است همه ملزم به اجرای آن هستند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سند آمایش منسجم سند آمایش سرزمین آمایش سرزمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۱۹۸ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی،  پس از این جلسه در خصوص پیشنهاد تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار بیان کرد: براساس تأکید رئیس جمهور بر ضرورت وجود هیئت امنای مشترک و متمرکز برای هدایت تمامی ستاد‌های فناوری با حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه شماره ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر شد ماده واحده‌ای در خصوص تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار تدوین و در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح شود.

وی افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به منظور ارتقای عملکرد و بهره‌وری ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار و ایجاد زمینه ساختاری لازم برای رفع چالش‌های اداری و مالی موجود این ستاد‌ها ماده واحده پیشنهادی خود را برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ستاد علم و فناوری ارسال کرد که پس از بررسی‌های دقیق و کارشناسی در این ستاد، موضوع در این جلسه ارائه شد و با استماع نظرات اعضای شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مقرر شد در جلسه آتی این شورا در خصوص اعضای این هیئت امنا و حوزه وظایف آن جمع‌بندی صورت گیرد.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در خصوص نهایی‌سازی پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی بیان کرد: پیشنهاد تدوین سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی توسط سازمان انرژی اتمی مطرح شد و در جلسه ۱۳۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مورخ مقرر شد تدوین سند در دستور کار ستاد علم و فناوری قرار گیرد. به منظور مشارکت سایر دستگاه‌ها در تدوین این سند مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت و با توجه به تدوین سند‌های مختلف بخشی در این خصوص توسط دستگاه‌های مختلف، تمامی این سند‌ها برای تهیه سند واحد و یکپارچه کوانتوم با ابعاد ملی دریافت و مقرر شد بررسی و نهایی‌سازی پیش‌نویس این سند در قالب میز تخصصی تدوین سند کوانتوم انجام گرفته و برای طی فرآیند تصویب در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طرح شود.

وی افزود: میز تخصصی تدوین سند کوانتوم پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، اولین پیش‌نویس این سند برای طرح در شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور آماده کرده است. در این جلسه پس از بیان اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی در علوم و فناوری‌های کوانتومی و ملزومات توسعه این فناوری، کلیات سند مطرح  شد. در جلسات آتی ستاد، در خصوص جزئیات و برخی موارد باقیمانده تصمیم گیری خواهد شد، و امیدواریم طی هفته‌های آینده بتوانیم به تصویب پیش نویس در ستاد، جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برسیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • تدوین برنامه‌های اجرایی شعار امسال در کار‌های عمرانی مازندران