Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@21:37:10 GMT

چیزی به اسم‌ موسیقی فولکلور همدانی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۱۴۸۹

چیزی به اسم‌ موسیقی فولکلور همدانی وجود ندارد

ایسنا/همدان یک هنرمند عرصه موسیقی با بیان اینکه همدان با وجود پتانسیل‌ها، ذائقه‌ها و استعدادهای موسیقی در ژانرهای پاپ، سنتی و ‌محلی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: چیزی به اسم‌ موسیقی فولکلور همدانی وجود ندارد.

رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا،ب ا اشاره به اینکه در ایام شیوع کروناویروس وضعیت هنرمندان موسیقی همدان نابسامان بوده است، مطرح کرد: در این مدت بسیاری از هنرمندان هیچ منبع درآمدی نداشته و در وضعیت بسیار سختی زندگی می‌کنند و هزینه حداقل‌های زندگی خود را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند عرصه موسیقی همدان با اشاره به اینکه موسیقی همدان از چندین سال قبل و به ویژه در دوران کرونا به حالت رکود درآمده است، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت موسیقی کشور هم اینگونه است.

وی با بیان اینکه همدان با وجود پتانسیل‌ها، ذائقه‌ها و استعدادهای موسیقی در ژانرهای پاپ، سنتی و ‌محلی وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: چیزی به اسم‌ موسیقی فولکلور همدانی وجود ندارد و تنها موسیقی محلات مانند موسیقی عاشیق‌های اطراف همدان و بخشی از موسیقی لری نهاوند در این منطقه موجود است.

این هنرمند همدانی وضعیت موسیقی همدان را با وجود سرمایه‌های ارزشمند نابسامان دانست و افزود: به علت اینکه محلی برای عرضه موسیقی نیست، هنرمندان این رشته به ناچار منزوی می‌شوند و از ساز دوری می‌کنند.

عباسی مطرح کرد: متأسفانه وضعیت مناسب و قابل تعریفی برای موسیقی همدان نداریم و با وجود کلاس‌های پیشرفته و مستر کلاس‌های اساتید بزرگ که به همت انجمن موسیقی و آموزشگاه‌های موسیقی به  صورت مقطعی برگزار شد و مورد استقبال خوبی هم قرار گرفت، انتطار می‌رفت موسیقی حرکتی بکند اما این اتفاق نیفتاد.

وی درباره وضعیت هنرمندان عرصه موسیقی همدان هم گفت: در دوران همه‌گیری بیماری کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت‌هایی از هنرمندان انجام داد و با دادن هنر کارت به مبلغ سه میلیون تومان به آنها کمک کرد همچنین مبالغی برای سه ماه بیمه هنرمندان درنظر گرفت و برای سال ۱۴۰۰ هم قول‌هایی داده که تاکنون عملی نشده است‌.

عباسی بیان کرد: با توجه به شرایط سخت هنرمندان در دوران شیوع کرونا این حمایت‌ها چشمگیر نبود، در این مدت هنرمندان عرصه موسیقی اعم از آنهایی که آموزشگاه دارند و کسانی که تدریس می‌کنند یا سرپرستان گروه به صورت کامل بیکار هستند و وضعیت مناسبی ندارند.

این آهنگساز همدانی با بیان اینکه هنر موسیقی از ابتدای شیوع این بیماری تعطیل بوده و کار هنرمندان به صورت زنده است، ادامه داد: یکی از عوامل این اتفاق این است که کلاس‌ها به صورت آنلاین برگزار می‌شود که این شیوه برای موسیقی جوابگو نیست و رضایت کامل استاد و هنرجو را در پی ندارد.

وی در ادامه به اهمیت حضور فیزیکی هنرمند در کلاس اشاره کرد و افزود: استقبال هنرجویان از کلاس‌های موسیقی بسیار کم شده و در نهایت به ۱۵ درصد رسیده که اصلاً جوابگو نیست و به هیچ‌وجه هزینه‌های هنرمندان تأمین نمی‌شود.

عباسی به لزوم حمایت اداره ارشاد از هنرمندان عرصه موسیقی اشاره و یادآور شد: بسیاری از هنرمندان موسیقی در دوران کرونا به نوعی از هنر کنار کشیدند، سرپرستان گروه در طول سال سه یا چهار کنسرت اجرا می‌کردند اما در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست.

به عقیده این هنرمند همدانی، کنسرت آنلاین به هیچ وجه کیفیت کنسرت زنده را ندارد چراکه در موسیقی مخاطب حتماً باید حضور داشته باشد تا ارتباط‌ها ایجاد و انرژی خوبی به هنرمندان منتقل شود همچنین علاوه بر استقبال نشدن از کنسرت‌های آنلاین، نبود اینترنت باکیفیت هم مزید بر علت شد.

وی با اشاره به اینکه در این مدت بعضی از هنرمندان به صورت انفرادی در صفحات مجازی قطعاتی را اجرا و منتشر کردند، ادامه داد: این کار هم خیلی جالب نیست چراکه موسیقی آنلاین معنی ندارد و این هنر باید زنده باشد تا با نفس و انرژی تماشاگر عجین شود.

عباسی در رابطه با مشکلات عرصه موسیقی هنرمندان همدان بیان کرد: کسی که در همدان وارد عرصه موسیقی می‌شود با مشکلات زیادی مواجه است و این مشکلات تا جایی ادامه می‌یابد که او را از پا درآورد، به عبارتی هنرمندان عرصه موسیقی در همدان ‌حول یک دایره می‌چرخند و پس از خسته شدن به زمین می‌افتند.

وی در مورد گرایش جوانان به موسیقی پاپ هم مطرح ‌کرد: نخستین علت این اتفاق این است که موسیقی پاپ روان و ساده است و تفکر زیادی در پشت آن نیست، علت بعدی ذائقه جوانان است که بسیار ضعیف و ساده شده؛ مثلا جوانان دیگر اهل مطالعه نیستند و تنها می‌خواهند در لحظه حس خوبی داشته باشند.

عباسی با بیان اینکه در حال حاضر از موسیقی ریشه‌دار استقبال نمی‌شود و موسیقی که انسان را به تفکر وا دارد، دیگر مخاطب ندارد، گفت: رسانه‌ها و به ویژه رسانه ملی مقصر ضعیف شدن ذائقه‌های جوانان هستند، رسانه‌ها موسیقی فاخر را ترویج نمی‌دهند و مثلاً موسیقی سنتی با تصویرهای گل و گلدان و ...  نشان داده می‌شود و ساز را نشان نمی‌دهند.

این هنرمند همدانی درباره فعالیت‌های هنری خود بیان کرد: حوزه فعالیتم در تدریس موسیقی، آهنگسازی، حوزه موسیقی کودک، موسیقی نمایش، موسیقی فیلم، تله‌تئاتر، کارهای تلویریونی، ساخت و تنظیم آهنگ است.

وی اضافه کرد: در سال جاری بیشتر وقتم را برای سه آلبوم گذاشته‌ام، یکی از این آلبوم‌ها را از سال قبل شروع کرده‌ام و کاری برای دو ساز فلوت و پیانو از کارهای ضبط شده و ساخته‌های استاد معین خرم است که تنظیم و حال و هوای جدیدتری دارد.

عباسی در رابطه با دومین و سومین پروژه مطرح کرد: این آلبوم به نام «رقص ستاره‌ها» از قطعاتی است که قبلاً ساخته‌ام و با اشعاری از رهی معیری و ‌خودم ساخته شده که حالت ارکستر مجلسی دارد و در حال ضبط است. کار بعدی برای ساز نی، قانون، بربط و سازهای کوبه‌ای است که نوشته و تنظیم خودم است و تمریناتش شروع شده و ضبطش فعلاً آغاز نشده است.

وی در مورد سلیقه مخاطبان موسیقی در همدان خاطرنشان کرد: هر ژانر موسیقی مخاطب خود را دارد و در همدان نیز در هر ژانر مخاطب و ‌تماشاچی خاصی است اما درصد بیشتری از مخاطبان به علت راحت و ساده بودن موسیقی پاپ را می‌پسندند.

عباسی اظهار کرد: در حال حاضر انتظار داریم جامعه رو به نشاط و شادی رفته و درک و شعور و سواد مردم بالاتر برود چراکه فرهنگ زمانی رشد می‌کند که سواد مردم نسبت به پیرامون جامعه بالا رود، از طرفی فرهنگ شامل موسیقی، تئاتر، سینما و کتاب است و اگر بتوانیم این هنرها را مردمی کرده و به دل جامعه ببریم جامعه موفقی خواهیم داشت، مسئولان نیز باید فرهنگ را شایسته و درست به مردم ارائه و هدیه دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری موسیقی کروناویروس همه باهم علیه کرونا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مجازي فولكلور هنرمندان عرصه موسیقی موسیقی همدان کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۱۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت

حسام رضایی برگزیده اولین رویداد تخصصی دانشجویی استاپ‌موشن در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز اظهار کرد: جشنواره‌ خلاق‌شو اولین رویداد تخصصی دانشجویی با محوریت ساخت‌ استاپ‌موشن در سطح استان همدان بود که حدود ۱۷۰ دانشجو در قالب تیم‌های ۲ الی ۴نفره، از دانشگاه‌های بوعلی، آزاد اسلامی همدان، علم و صنعت، فنی و حرفه‌ای و علوم پزشکی همدان با موضوعات کنگره هشت هزار شهید استان همدان، همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران و موضوع عفاف و حجاب شرکت کردند.

رضایی افزود: انتظاری برای ساخت یک موشن تخصصی از دانشجویان در حال تحصیل نباید داشت، چون تجهیزات تیم‌ها برابر نبود. آنچه حائز اهمیت‌ است نوشتن یک سناریوی پخته‌ است که با وجود زمان کوتاه نمایش (۱-۳ دقیقه) ، در عین‌ حال قابل فهم برای اکثر سنین و مخطب پسند باشد. تیم ما متشکل از ۲نفر (حسام رضایی: کارشناسی‌ارشد مدیریت بازاریابی و امیرحسین کرمی: کارشناسی صنایع غذایی) که کاملا رشته‌های نامرتبطی با ساخت استاپ‌موشن داشتیم، از روی علاقه و کنجکاوی در قالب تیم شهید گودرزی، در این رویداد تخصصی شرکت کردیم. آنچه پشت یک ویدیوی استاپ موشن تکنیکی و ارزشمند پنهان شده، یک همکاری تیمی فوق‌العاده است.

حسام رضایی با اشاره به ماهیت استاپ‌موشن تصریح کرد: در صنعت انیمیشن‌سازی و پویانمایی، ساخت استاپ موشن یک تکنیک سینماتوگرافی هست و به این صورت انجام می‌شود که کاراکتر را کمی حرکت می‌دهند، سپس از آن با دوربین ثابت عکس گرفته می‌شود و آنقدر این عمل را تکرار می‌کنند تا حرکت تصویر را به بیننده القا کنند و مخاطب باورش میشود که آن مدل جان‌دارد و به خودی‌خود حرکت می‌کند.

ویدیو کوتاه ساخته شده توسط تکنیک استاپ موشن که حائز رتبه اول از منظر دیدگاه مردمی در جشنواره‌ خلاق‌شو شد دانش آموخته رشته مدیریت بازرگانی واحد همدان با اشاره به فرصت های تبلیغاتی این تکنیک رسانه ای گفت: به‌صورت تخصصی در حوزه بازرگانی و بازاریابی زمانی که بخواهیم یک محصول را تبلیغ کنیم، طبیعتا اولین موضوعی که به ذهن می‌رسد این است که به دلیل بی‌جان بودن این محصولات، حتما باید از یک نفر برای توضیح درباره محصول استفاده کنیم. اما با توجه به این که محصولات قادر به توضیح دادن نیستند، ما میتونیم از استاپ موشن استفاده کنیم. همچنین ممکن است کسب‌ و کار ما مبتنی بر یک محصول نباشد و فقط بخواهیم بیزینس خودمان را معرفی کنیم، برای این کار نیز با استاپ موشن می‌توانیم به‌سادگی، ویدئوهای تبلیغاتی بسیار جذاب برای معرفی برند خودمان بسازیم. متقابلا استاپ‌موشن اثری ماندگار در ذهن مخاطب است و درصورت ساخت تخصصی میتواند باعث اشتراک‌گذاری زیاد در سطح فضای مجازی شود. در نتیجه جزو تبلیغات کم‌هزینه و پربازده در فضای آنلاین است.

حسام رضایی معتقد است استاپ‌موشن برای صنعت فرهنگی،هنری، رسانه‌ای و.. یک انفجار خلاقیت است. پیشرفت‌های اخیر در فناوی مثل دوربین‌های با کیفیت بالا، نرم‌افزارهای رایگان ویرایش فیلم، افزایش محبوبیت یوتیوب، آپارت و سایر وب‌سایت‌های میزبان ویدیو، منجر به احیای انیمیشن‌های استاپ موشن شده و از سوی دیگر ظرافت بالای تولید استاپ موشن‌، زمینه را برای انیماتورها به وجود آورده تا بیش از پیش خلاقیت خودشان را به میان بیاورند و از هیچ روشی برای جذاب‌تر کردن نتیجه‌ی کار دریغ نکنند.
رضایی با اشاره به تجهیزات اولیه برای ساخت یک استاپ موشن ساده از تجربه‌های شخصی خود گفت: تیم ما از کاربرد استاپ‌موشن در حوزه‌های مختلف آگاه بود اما دانش ساخت استاپ‌موشن را نداشتیم و تا به‌ حال هیچ دوره‌ای رابرای یادگیری آن نگذرانده بودیم. از این رو برای محک شخصی و نشان دادن توانایی های فردی، وارد این رویداد شدیم. افراد در سنین کودکی تا بزرگسالی میتوانند با داشتن یک دوربین(موبایل،عکاسی) و اپلیکشن ساخت استاپ‌موشن و تنها با چند چوب کبریت، کاغذرنگی، برگ خشک و تعدادی خرده سنگ به عنوان کاراکتر اما با داشتن یک داستان جالب، اولین تجربه‌ی ساخت استاپ‌موشن رو داشته باشند.

وی درباره استاپ موشن در ایران و سایر نقاط دنیا افزود: اگر یک روز را به تماشای برنامه‌های تلویزیونی سپری کنید قطعا متوجه می شوید روز به‌ روز به تعداد تبلیغات و محتوایی که برگرفته از ساخت استاپ‌ موشن هست چه مقدار افزوده می‌شئد و صدا و سیما با همکاری وزرات‌خانه‌های مختلف درحال استفاده از این تکنیک برای افزایش اطلاع‌رسانی‌ها خود هستند. اما متاسفانه در حوزه ساخت فیلم‌های کوتاه و بلند با این روش بسیار عقب هستیم. خوشبختانه انیمیشن در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان رشد چشمگیری به جهت کیفی داشته و البته در ایران در دو تکنیک استاپ موشن و سه بعدی ضعیف‌تر است اما ایران در زمینه انیمیشن کاغذی و شنی و سایر حوزه‌هایی که به دلیل دشواری کمتر در دیگر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار موفق هست. این حوزه نیازمند توجه بیشتر مسئولین برای آموزش افراد خلاق، صبور و دقیق هست. از جمله آثار معروف این حوزه که همه با اون خاطره داریم پت‌ومت و بره‌ناقلا هست. که برای بنده آقای فاکس شگفت‌انگیز، از داستان جالبی برخوردار است.

عضو تیم برتر مسابقات استاپ موشن ادامه داد: در بازاریابی همیشه اشاره به رفع نیاز انسان‌ها و به دنبال ارزش‌گذاری برای مشتریان هستیم. متقابلا استاپ موشن یک نوع انیمیشن بسیار محبوب برای بازاریابی است زیرا قدرت تطبیق پذیری بالایی دارد. این دسته‌ی خاص از ویدیوهای کوتاه، مشتری را با ایده‌ اصلی شرکت مورد نظر آشنا کرده و حول محور محصولات و خدمات می‌چرخد.

انیمیشن های معروفی که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده و در ذهن بسیاری از کودکان طعم شیرینی را دارد:

حسام رضایی برگزیده اولین رویداد تخصصی دانشجویی استاپ‌موشن در استان همدان تصریح کرد: شکی نیست که استاپ موشن در رسانه‌های اجتماعی بسیار محبوب بوده و ثابت شده است که مخاطبین نسبت به سوژه‌ی نشان داده شده در ویدیوها استاپ موشنی دقت بیشتری به خرج میدهند. این ویدیوها میتوانند برای یک نام تجاری نه چندان آشنا، تصویری بسیار مثبت، رنگارنگ و روح‌نواز ایجاد کنند. در نتیجه افراد بیشتری به سمت خرید آن محصول می‌روند و یا استقبال بیشتری نسبت به برند موردنظر صورت می‌گیرد.

از اهمیت استاپ‌موشن بدانید که شرکت ماکروسافت برای تبلیغ Xbox، حدود ۳.۵سال منتظر ساخت پروژه‌ای در قالب استاپ‌موشن ماند. شرکت‌های بسیار زیادی در دنیا از این حوزه برای تبلیغ استفاده می‌کنند. اما از نام آشناترین و معروفت‌ترین‌های آن شرکت BMW و نمایندگی BMW در هند است، تبلیغ استاپ‌موشن شرکت هوندا برای معرفی نسل‌ خودروهای آکورد و موتورسیکلت‌های جدیدش هم یک پشت‌صحنه‌ی بسیار عظیمی دارد. اسنپ نمونه‌ای ایرانی با خلاقیتی زیاد، تبلیغی در حوزه دوستی با محیط‌زیست برای مخاطبین به نمایش گذاشت که متوجه می‌شویم شرکت‌های خدماتی حتی ممکن است برای فروش اقدام به ساخت تبلیغات نکنند و تنها با اشاره به موضوع‌های پراهمیت باعث اشتراک‌گذاری برند خود با یک ویدیوی ۶۰ثانیه‌ای در فضای مجازی باشند.

خبرنگار: محمدحسین میرزائی

انتهای خبر/

کد خبر: 1199058 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی حسام رضایی ایسکانیوز ایران هند همدان

دیگر خبرها

  • استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • وضعیت اجرای نهضت ملی مسکن در همدان
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • تجمع دانشجویان همدانی در حمایت از آزادی خواهی دانشجویان جهان