Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@06:57:26 GMT

تولید شیرخشک متوقف نشده است

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۲۶۴۴

تولید شیرخشک متوقف نشده است

ایران اکونومیست- رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور با بیان اینکه تولید شیرخشک کشور هنوز متوقف نشده است، گفت: ادامه روند کاهش صادرات می‌تواند توقف تولید شیرخشک را در پی داشته باشد.

«سیاوش سلیمی»  در خصوص وضعیت تولید شیرخشک، افزود: اکنون افزایش تولید شیرخشک در کشور در پی کاهش جذب شیرخام توسط کارخانجات لبنی، کاهش مصرف لبنیات، افزایش تولید کره و کاهش صادرات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور اظهارداشت: با توجه به کاهش مصرف لبنیات در کشور و ثبات تولید شیرخام، به طور طبیعی این شیر باید به محصول ماندگار شیرخشک تبدیل شود، بنابراین همین امر موجب افزایش تولید شیرخشک در کشور شده است.

سلیمی اضافه کرد: این درحالیست که تولیدکنندگان شیرخشک باید پول دامداران را پرداخت کنند درحالی که فروش شیرخشک با مشکلات جدی روبرو شده است.

صادرات شیرخشک با توقف، فاصله چندانی ندارد

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور با بیان اینکه شیرخشک ایران تنها به کشورهای پاکستان، افغانستان و عراق صادر می شود، گفت: خریداران شیرخشک ایران با مطلع شدن از وضعیت تولید و دپوی این محصول خواستار خرید این محصول با نرخ هایی کمتر از نرخ تمام شده محصول هستند که برای صادرکنندگان به صرفه نیست.

به گفته وی، اکنون قیمت تمام شده هر کیلوگرم شیرخشک تولیدی در کشور حداقل ۳۹ هزارتومان (بر مبنای نرخ شیرخام چهار هزار و ۵۰۰ تومان) است، اما خریدارن می خواهند هر کیلوگرم را نزدیک ۳۳ هزارتومان خریدرای کنند که منطقی نیست.

سلیمی یکی دیگر از مشکلات این صنعت را پرداخت مابه التفاوت ۱۶ هزارتومانی روی صادرات هر کیلوگرم شیرخشک دانست و گفت: صادرکنندگان بابت هر تریلی شیرخشک ۴۰۰ میلیون تومان ما به التفاوت به گمرک پرداخت می کنند که رقم قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه این مابه‌التفاوت را بابت یارانه (ارز دولتی) برای نهاده های دامی تولید شیرخام دریافت می کنند، اضافه کرد: این در حالی است که صادرکنندگان ما به دلیل نداشتن بازار جهانی و عدم خرید توسط چند کشور مذکور با مشکل مواجه هستند.

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور با تاکید براینکه طبق آمار گمرک، صادرات شیرخشک ایران با توقف، فاصله زیادی ندارد، گفت: به نظر می رسد برای رفع این مشکل باید در خصوص این مبلغ تجدید نظر شود، در غیراین‌صورت این صنعت متوقف می شود.

وی اضافه کرد: همچنین علاوه بر رفع تعهد ارزی، بازرگانان کشور و منطقه به طور معمول، ریالی خرید می کنند، بنابراین تهیه دلار و برگرداندن آن به بانک مرکزی برای ما هزینه مجدد در پی دارد و و عملا صادرکننده در هر کیلوگرم شیرخشک ۵ تا ۶ هزارتومان متضرر می شود.

سلیمی با اشاره به اینکه در روند تولید شیرخشک دو محصول استحصال چربی و تولید کره را داریم، گفت: چربی در بازار داخلی افت زیادی کرده است و هر درصد چربی حدود ۶۰۰ تومان فروش می رود این باعث می شود قیمت تمام شده شیرخشک افزایش پیدا کند، در صورتی که ما از گاوداران هر درصد چربی را نزدیک ۷۰۰ تومان می خریم.

تولید شیرخشک متوقف نشده است

مصرف شیرخشک کشور به ۴۰ هزار تن رسید

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور، مصرف شیرخشک را در وضعیت مناسب سالانه ۶۰ هزار تن عنوان کردو افزود: طی سال‌های ۹۵ و ۹۶ که با مشکل جذب شیرخام روبرو بودیم با مشوق صادراتی بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن صادرات انجام شد تا بازار به تعادل رسید اکنون که با کاهش مصرف شیرخام در کشور روبرو هستیم به طور طبیعی، میزان محصولات لبنی که با استفاده از شیرخشک تولید می شود کاهش پیدا کرده است.

وی مصرف فعلی شیرخشک کشور را ۴۰ هزار تن پیش بینی کرد و اظهارداشت: اکنون اگر سالانه ۵۰ هزارتن صادرات شیرخشک داشته باشیم این تعادل به این صنعت برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای، ضربه جدی به صنعت وارد می کند، همان‌گونه که در سال ۹۹ صادرات شیرخشک متوقف شده بود.

۱۰ هزار تن صادرات شیرخشک طی دوماه

سلیمی براین باور است که با صادرات مستمر، کالای ایرانی می تواند در بازار جهانی قیمت خود را پیدا کند، گفت: بنابراین تولیدکننده با صادرات مستمر می تواند مشکل را حل کند و مجبور نمی شود که جنس خود را با نرخ پایین بفروشد.

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور، مدت زمان ماندگاری شیرخشک را دو سال دانست و گفت: شیرخشک تنها محصولی است که به دلیل عدم مصرف افزودنی، با حفظ کیفیت خواص فیزیکی و شیمیایی قابل برگشت به چرخه تولید لبنیات است.

وی اضافه کرد: از ۱۲ اسفندماه ۹۹ تاکنون ۱۰ هزارتن شیرخشک به کشورهای منطقه صادر شده است که اگر این رقم ماهانه حفظ شود می تواند تعادل را به بازار بازگرداند.

کاهش ۳۰ درصدی مصرف فراورده های لبنی

رییس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور گفت: طبق گزارش های موجود انجمن دامداران و انجمن لبنی کشور، مصرف فراورده های لبنی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است که همین امر در افزایش تولید شیرخشک موثر بوده، زیرا دامدار نمی تواند شیرخام را نگهداری کند.

وی افزود: تولید سالانه شیرخشک کشور بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن است که در سال ۹۹ همین میزان تولید داشته ایم.

لزوم تعیین تکلیف مابه التفاوت ۱۶ هزاتومانی شیرخشک

سلیمی خواستار تصمیم گیری هرچه سریعتر وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درخصوص تعیین تکلیف نرخ شیرخام و به تبع آن مابه التفاوت قیمت شیرخشک برای جلوگیری از دپو این محصول شد، زیرا در غیراین صورت کلا جذب شیر توسط کارخانجات شیرخشک مختل می شود که ضربه بزرگی به صنعت دامداری کشور خواهد بود.

 طبق آمارهای موجود اکنون ۴۸ کارخانه تولید شیرخشک درکشور فعال هستند که به دلیل مازاد شیرخام با تمام ظرفیت مشغول به کار هستند.

 ایرنا

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادرات شیرخشک مابه التفاوت تولید شیرخشک افزایش تولید شیرخشک کشور هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۲۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده