Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «فرامک عزیزکریمی» افزود: با وجود افزایش نسبی قیمت برنج و اقتصادی شدن کشت این محصول، به دلیل خشکسالی شدید و کاهش بارندگی در سال زراعی جاری، سطح کشت برنج حدود ۶۵۰ هزار تا ۷۰۰ هزار هکتار پیش‌بینی می شود.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: به‌دلیل کاهش بارش، بخش هایی از شالیزارهای استان های گیلان و مازندران با تنش مواجه خواهند شد، ضمن آن که پیش بینی می کنیم سطح کشت برنج در سایر استان ها حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که اکنون ۱۰ رقم برنج در استان های گیلان و مازندران کشت می شود، اظهار داشت: بیشترین فراوانی کشت در ارقام محلی متعلق به ارقام محلی صدری هاشمی و طارم و در ارقام پرمحصول مربوط به ارقام فجر و شیرودی است.

عزیزکریمی ادامه‌داد: در سال های اخیر ارقام پرمحصول و اصلاح شده زیادی مانند «روشن»، «گیلانه»، «گیلار»، «تیسا» و «کیان» متناسب با شرایط آب و هوایی و با عملکرد کمی و کیفی مناسب به جامعه کشاورزان معرفی شده و در حال توسعه است.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، سطح کشت ارقام پر محصول در سال گذشته را ۳۲۲ هزار هکتار معادل ۴۰ درصد و ارقام محلی را ۴۸۱ هزار هکتار معادل ۶۰ درصد عنوان کرد.

وی پیش بینی‌کرد: با توجه به ارتقای قیمت ارقام پرمحصول، سهم این ارقام در اراضی زیر کشت  افزایش یابد.

این مسوول درباره تغییر کاربری اراضی شالیزاری نیز اظهار داشت: به دلیل بارندگی های مناسب در سال های ۹۸ و ۹۹ سطح برنج‌کاری کشور با بیش از ۸۰۰ هزار هکتار نسبت به میانگین بلندمدت، نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشت و با نظارت های جدی انجام شده در سطح زیر کشت کاهشی نداشتیم.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد تولید شلتوک در شالیزار های کشور نیز گفت: در برداشت سال ۹۹ متوسط عملکرد تولید شلتوک در کشور حدود پنج هزار کیلوگرم در هکتار بوده است.

عزیزکریمی، رکورد عملکرد تولید شلتوک برای ارقام محلی در مزارع پیشرو در سال ۹۹ را ۶ هزار کیلوگرم در هکتار و برای ارقام پرمحصول  ۱۰ هزار کیلوگرم در هکتار عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، براساس آمار فائو، ایران از لحاظ تولید و سطح زیر کشت رتبه بیست و هشتم تولید برنج جهان را دارا است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی طارم رونق تولید توسعه ایران جهش تولید مازندران برنج کاظم خاوازی گیلان کیان فائو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی طارم رونق تولید وزارت جهاد کشاورزی طارم رونق تولید توسعه ایران جهش تولید مازندران برنج کاظم خاوازی گیلان کیان فائو اخبار کنکور وزارت جهاد کشاورزی ارقام پرمحصول ارقام محلی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۳۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد

به گزارش خبرنگار مهر، نصرت الله حیدر پور ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری است و در حال حاضر ۱۳ رقم گندم نان و دوروم، ۱۲ رقم جو، دو رقم عدس، دو رقم نخود، یک رقم کلزا، یک رقم خلر، یک رقم ماش علوفه‌ای در طبقات مختلف بذری تکثیر کرده است.

وی بیان داشت: بذر پرورشی دو و سه برای تکثیر گسترده به ۱۷ استان کشور منتقل می‌شود.

حیدر پور با بیان اینکه پردیس تحقیقات و آموزش کشاورزی و سایت ملی دیم گچساران ۱۴۰ هکتار مساحت دارد، گفت: این سایت، سایت اصلی به نژادی بوده و ارقام مختلف گیاهان زراعی همچون گندم نان، گندم دوروم، جو، عدس و نخود، گیاهان روغنی، علوفه و … را برای کاشت در دیمزارهای گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور معرفی و تکثیرمی کند.

وی افزود: ۱۵ لاین در حال معرفی در این پردیس وجود دارد که پس از طی مراحل مربوط به عنوان ارقام جدید معرفی می‌شوند و این ارقام ویژگی نیاز آبی کمتر در مقایسه با ارقام آبی و تحمل بیشتر به شرایط تنش گرمایی انتهای فصل را دارند.

حیدر ور تصریح کرد: این ارقام با یک تا سه آبیاری تکمیلی می‌توانند عملکردی برابر و گاهی بیشتر از ارقام آبی داشته باشند.

وی افزود: به دلیل استقبال کشاورزان در دیمزارها و حتی در اراضی آبی شده ارقام معرفی شده این پردیس سطح نفوذ بالایی داشته و این پردیس به عنوان یکی از سایت‌های اصلی تولید بذور هیبرید ذرت در جنوب کشور است و هرساله بخش قابل توجهی از نیاز بذری ذرت کاران در جنوب کشور از بذر تولید شده از این پردیس تأمین می‌شود.

کد خبر 6089977

دیگر خبرها

  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • مشکلات فرهنگی با ارائه آمار و ارقام رفع نمی‌شود
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد