Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لیکو نیوز؛ تصویر جدیدی از یک شاهکار کیهانی در کهکشان راه شیری منتشر شده که با استفاده از اشعه ایکس فضاپیمای Chandra ناسا و داده‌های تلسکوپ رادیویی MeerKAT در آفریقای جنوبی تهیه شده است. این تصویر چشم انداز جدیدی از مرکز کهکشانی براساس بررسی‌های قبلی از چاندرا و تلسکوپ‌های دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

تصاویر فوق العاده و خیره کننده هابل از فضا جزئیاتی درباره تصویر جدید ناسا

در این تصویر اشعه ایکس منتشر شده از Chandra نارنجی، سبز، آبی و بنفش است که انرژی‌های مختلف اشعه X را نشان می‌دهد و داده‌های رادیویی MeerKAT به صورت بنفش یاسی و خاکستری نشان داده شده است. همچنین این تصویر یک موضوع به ویژه جذاب است، زیرا اشعه ایکس و امواج رادیویی در هم آمیخته شده و عمود بر صفحه کهکشان است که طول آن حدود ۲۰ سال نوری و عرض آن فقط یک صدم است.

مطالعه جدیدی در مورد اشعه ایکس و ویژگی‌های رادیویی توسط Q. Daniel Daniel از دانشگاه ماساچوست در Amherst نشان می‌دهد که این صورت فلکی توسط نوار‌های نازکی از میدان‌های مغناطیسی به هم متصل می‌شوند. این نوار‌ها ممکن است در هنگام فرآیندی موسوم به اتصال مجدد مغناطیسی یعنی هنگامی که میدان‌های مغناطیسی در جهات مختلف تراز می‌شوند، با هم برخورد کرده و به دور یکدیگر پیچ خورده و تشکیل این تصویر را داده باشند.

چنین رویداد‌های اتصال مجدد در کهکشان به طور معمول انرژی کافی برای تشخیص داده شدن توسط اشعه ایکس را ندارند، به جز موارد پرانرژی در مرکز کهکشان، که میدان مغناطیسی بین ستاره‌ای بسیار قوی‌تر است. حوادث اتصال مجدد مغناطیسی ممکن است نقش اصلی در گرم شدن گاز موجود بین ستاره‌ها (محیط بین ستاره ای) داشته باشد. این روند همچنین ممکن است مسئول شتاب بخشیدن به ذرات برای تولید پرتو‌های کیهانی مانند آنچه در زمین مشاهده شده و ایجاد تلاطم در محیط بین ستاره‌ای که باعث ایجاد نسل‌های جدیدی از ستاره می‌شود، باشند.

این تصویر نشان می‌دهد که رشته‌های مغناطیسی تمایل دارند در مرز‌های خارجی گاز‌های گرم رخ دهند. همچنین نشان می‌دهد که گاز موجود در رشته‌ها باعث هدایت میدان‌های مغناطیسی برای برخورد رشته‌ها با هم می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کهکشان راه شیری کهکشان ها صورت فلکی جالب ترین ها نشان می دهد بین ستاره اشعه ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۴۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد

چین اولین تصاویر گرفته شده توسط ماهواره پرتو ایکس "اینشتین پروب" را منتشر کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، چین روز شنبه اولین مجموعه تصاویر شناسایی شده توسط مأموریت ماهواره "اینشتین پروب" (EP) خود را در یک انجمن موازی از مجمع 2024 ژونگ‌گوان‌چون در پکن منتشر کرد.

این تصاویر شامل نمای مرکز کهکشان راه شیری، یک گذرای پرتو ایکس و نمای کهکشان خرچنگ است.

ماهواره "اینشتین پروب" که در ژوئن 2022 پرتاب شد، به عنوان "گیرنده انفجارهای کیهانی" عمل می‌کند و با هدف کشف و بررسی گذراهای پرتو ایکس و اجرام سماوی فوران‌کننده در جهان و صدور هشدارهای اولیه برای هدایت سایر تجهیزات نجومی برای رصدهای بعدی طراحی شده است.

این ماهواره مجهز به دو تلسکوپ پرتو ایکس است: تلسکوپ میدان گسترده (WXT) و تلسکوپ میدان دید متمرکز (FXT). WXT برای رصد آسمان در میدان دید وسیع طراحی شده است، در حالی که FXT برای رصد اشیاء خاص با جزئیات بیشتر طراحی شده است.

انتشار این تصاویر اولین گام مهم در مأموریت "اینشتین پروب" است و نشان‌دهنده توانایی آن در رصد پدیده‌های پرتو ایکس با وضوح بالا در سراسر جهان است. دانشمندان امیدوارند که این ماهواره به آنها در درک بهتر ماهیت گذراهای پرتو ایکس، سیاهچاله‌ها و سایر اجرام سماوی پرانرژی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشان دادن کولبرها، «نون خ ۵» را جذاب کرد/تصمیمی برای ساخت فصل بعد وجود ندارد
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • پرسپولیسی‌ها به شیری در این بازی نگاه ویژه دارند
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • شعار بانک در سال جاری، توجه به سرمایه انسانی به عنوان هسته‌ اصلی توسعه بانک است