Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفتمین نشست از مجموعه نشست های «طریق جاوید» با موضوع «جایگاه زنان در انتخابات و کشورداری در اندیشه امام خمینی(س)» با مشارکت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و مرکز امام، انقلاب اسلامی و ولایت فقیه جهاد دانشگاهی به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، اشرف بروجردی طی سخنانی در این نشست گفت: ملت عزیز ایران این روزها در تب و تاب تعیین سرنوشت کشور و خودشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می رفت مردم با شور و شوق و اشتیاق به پای صندوق های رأی بیایند و بنا بر رد صلاحیت های بسیار گسترده ای که شورای نگهبان اعمال کرد من فکر می کنم عملا این امید و شور و اشتیاق را از مردم گرفت و مردم به یک حالت بی تفاوتی، دلسردی و ناامیدی افتاده اند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: ای کاش ما قدر خون های ریخته شده و زحمت های کشیده شده را بدانیم  وتلاش ها و انگیزه ای که امام داشتند و هدایتگری هایی که برای این مردم انجام دادند که روی پای خودمان باشیم. امیدوار هستیم این فرصت یک بازاندیشی در رفتار مدیران و مسئولان اصلی نظام به وجود بیاید و هم اینکه مردم بدانند به هر حال باید خودشان را در تعیین سرنوشتشان سهیم بدانند؛ قاعدتا باید از صندوق رأی بیرون بیاید که چون عرصه رقابت وجود ندارد فکر می کنم این فرصت از مردم گرفته شده است.

وی در خصوص جایگاه زنان در انتخابات نیز اظهار داشت: فعالیت زنان کشور ما قبل از انقلاب محدود بود به فعالیت کسانی که منتسب به حاکمان آن دوران بودند. یعنی در بر گیرنده همه زنان جامعه به خصوص زنان مسلمان و متدیّن نبود. با پیروزی انقلاب جایگاه زنان دچار تغییرات جدی شد و باعث تضادهای فکری بین ضرورت حضور و عدم حضور به وجود آید که امام در حقیقت این راه را باز کردند و طرح مسأله کردند که زنان می توانند همچون آحاد دیگر جامعه در مسائل مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نقش آفرین باشند.

بروجردی یادآور شد: ما در عمل دیدیم که حضرت امام خانم دباغ را همراه آیت الله جوادی آملی به روسیه فرستادند و این نشان می دهد که هیچ تفاوتی قائل نیستند. ولی مدیران جامعه و حتی کسانی که می توانستند ترسیم کننده خط نظام باشند این ایده را از امام نگرفتند که امام بحثشان بر این بود که زن ها می توانند در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند. همین باعث شد که زن ها دچار یک تلاش مضاعف شوند در اینکه وقتی وارد عرصه اجتماعی می شوند باید از یک طرف بکوشند که دیدگاه ها، اندیشه ها، عملکرد و توان خودشان را ارائه بدهند و از یک طرف باید به مبارزه می پرداختند با تفکر متحجرانه ای که متعقد بود مثل یک کالا باید به زن ها نگاه شود و یا حداکثر اینکه کرامت زن ها فقط داخل خانه است.

وی ادامه داد: آموزه های امام توانست زن ها را ترغیب و تشویق کند به اینکه آنها موظف هستند بر اساس آموزه های امام، نیاز جامعه و نگاهی که در سطح جهانی به جامعه اسلامی ایران می شد بتوانند نقش ایفا کنند در اینکه الگوی مناسبی را به دنیا عرضه کنند و همه تلاش زنان بر این مبنا قرار گرفت که از نقش آفرینی زنان در جامعه رفع ابهام کنند. این باعث شد زن ها بتوانند در عرصه های مختلف ورود پیدا کنند که از جمله آنها انتخابات است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تأکید کرد: امام همه جا نقش زنان را پررنگ می دانند؛ انتخابات را که به صراحت می گویند هم در انتخاب شدن و هم در انتخاب کردن زن ها باید نقش اصلی خودشان را ایفا کنند. چون بعضی ها فکر می کنند امام فقط برای حضور زنان پای صندوق های رأی دستورالعمل صادر کرده اند.

وی اظهار داشت: وقتی ما بحث حضور زنان در عرصه کشورداری را مطرح می کنیم منظور ما این نیست که همه زنان جامع باید وارد این عرصه شوند. در بین مردان هم همین طور است. به افرادی که توانایی بیشتر و اندیشه بازتر، خلاقیت و امکان تصمیم گیری مناسب دارند میدان داده می شود که تصمیم گیران اصلی جامعه شوند و در سرنوشت مردم نقش آفرینی کنند. لذا وقتی ما بحث حضور و مشارکت زنان را داریم منظور ما این نیست که همه زنان بیایند.

بروجردی افزود: کسی زنانی که وظیفه خود را در خانه نشینی و تربیت فرزند می دانند را تقبیح نمی کند ولی زنان زیادی مایل هستند این ایفای نقش و مسئولیت را در عرصه کشورداری داشته باشند. در اینجا هم باز امام این نقش را به زنان می دهند و می فرمایند در اینجا اگر نقش زنان بیشتر از مردان نباشد کمتر هم نیست. بنابر این زن ها می توانند در همه سطوح مدیریت ورود پیدا کنند. در دوره اخیر ریاست جمهوری تأکید بر این است که زن ها پاکدست تر از مردها هستند پس ما آنها را در عرصه هایی مثل مدیریت منابع انسانی و مدیریت منابع مالی منصوب کنیم و نشان می دهد زن ها این قدرت را دارند که در کشورداری بتوانند ایفای نقش کنند.

وی با اشاره به جملاتی از امام خمینی(س) اظهار داشت: تأکید حضرت امام بر این است که زن ها باید در فعالیت های اجتماعی و سیاسی همدوش مردان باشند و شرکت در انتخابات را یک وظیفه تلقی می کنند و می فرمایند همان طوری که مردها در انتخابات فعالیت می کنند خانم ها هم می توانند فعالیت کنند و فرقی بین شما و دیگران نیست. به نظر من در کشورداری هم نه منع اخلاقی، نه منع قانونی و نه منع ایدئولوژیک و شرعی هست.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تأکید کرد: اینها فقط سلیقه عده ای از افراد است که یا دور خودشان ندیده اند افرادی را که این توانایی را داشته باشند و بر اساس آن حکم صادر می کنند. یا اینکه فقط ما یک روایت داریم که خیلی ها صحت سلسله راویان آن را زیر سؤال می برند و می گوید امتی که حاکم آن زن باشد سرافراز نمی شود. در حالی که ما می دانیم قرآن این راه را به خوبی نشان داده و جریان ملکه سبا که قرآن تصریح می کند حاکم اهل خرد و دانشی بود.

وی یادآور شد: وقتی جریان جنگ احد پیش آمد و قرار بود که همه مردان برای جنگ بروند، پیامبر(ص) ولایت شهر را به دست زن ها سپرد و فرمود شما باید این شهر را اداره کنید و ما داریم برای جنگ می رویم. بنابر این در سیره پیامبر(ص) و معصومین(ع) ما این تقابل وجود نداشته و حرف امام هم این بود که میدان باید باز باشد و زن ها باید فعالیت کنند و اولین گام خودشان هم این بود که یک زن را برای ارسال پیام فرستادند و از آن مهمتر اینکه اولین مسئولیت خانم دباغ راه اندازی سپاه در همدان بود. پس معلوم می شود در کارهای سیاسی، نظامی و اجتماعی هم می توانند از وجود یک زن استفاده کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 امام خمینی اشرف بروجردی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی انتخابات 1400 طریق جاوید انتخابات رئیس جمهوری مرکز امام و انقلاب اسلامی جایگاه زنان در انتخابات سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۴۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی

رئیس پلیس فتا فراجا گفت: در راستای اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی، گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا فراجا اظهار کرد: با اجرای طرح عملیاتی پیش‌دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی شامل "لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ"، گردانندگان، مدیران و اعضا 10 نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

این مقام ارشد سایبری ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 9835 تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی 3842 فقره تارنمای مشکوک تعداد 1765 مورد مجرمانه مشاهده گردیده که از این تعداد 765 مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود گردیده و مابقی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از 91 درصد کماکان بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

هشدار پلیس فتا برای کلاهبرداری در عید فطر

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از این پلیس نسبت به پاکسازی و امن‌سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب که مغایر با شعائر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده است، بیان کرد: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش‌دستانه در خصوص اینگونه جرائم که باعث نگرانی خانواده‌های ولایتمدار ایرانی  شده قطعا در اولویت این پلیس است.

سردار مجید از هموطنان خواست: همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک، مجرمانه و یا هر گونه پیشنهاد و نظر از طریق شماره تلفن 096380 با پلیس فتا در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلم، عنصری تاثیرگذار در تربیت دینی و اخلاقی دانش آموزان است
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • دستگیری اعضای چند تیم تروریستی در استان کرمان توسط سربازان گمنام امام‌زمان(عج)
  • مأموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها از رسالت‌های اصلی استادان دانشگاه است
  • مقیمی: پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • واکنش قاضی‌عسکر به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه