Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیرزمانی است اعمال جراحی و عملیات درمانی با اهدافی به جز درمان مثلا با هدف زیبایی یا نظایر آن انجام می شود. از آنجایی که در سالهای اخیر میزان رفاه و دسترسی افراد به خدمات درمانی افزایش چشمگیری داشته است، همه گیری اعمال جراحی و اقدامات درمانی در اکثر اقشار بسیار گسترده تر از گذشته است. ولی متناسب با سطح دسترسی و همه گیری تمایل استفاده از خدمات درمانی مزبور، قواعد و قوانین آن برای اقشار مختلف ترسیم و تبیین نشده است به صورتی که امروزه شاهدیم یکی از موارد فراوان اختلاف بین زن و شوهرها به خصوص زوجهای جوان، درباره انجام یا عدم انجام برخی از اعمال جراحی و اقدامات درمانی است که بیشتر دیده می شود آقایان تمایل ندارند همسرشان دست به این اقدامات بزند و در مقابل همسران آنها، تمایل زیادی برای انجام این قبیل اعمال جراحی دارند و در نهایت این اختلاف سلیقه یا عقیده منجر به اختلافات بنیادین تر در زندگی زناشویی و مشکلات بزرگتری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک» در برخی از موارد مشاهده شده است که خانمهایی که تمایل به انجام اعمال جراحی از جمله اعمال جراحی زیبایی دارند، بدون اطلاع و رضایت شوهر اقدام به این کار کرده و در نهایت، گرفتاریهای بعدی خانوادگی را به جان می خرند. سئوال اینجاست که آیا اصولا برای اقدامات درمانی و اعمال جراحی، باید فرد دیگری از جمله شوهر، زن یا مثلا پدر رضایت دهد؟

برای پاسخ به سئوال مهم بالا و درک این که ریشه اختلافات مزبور کجاست، ابتدا باید به مسئله رضایت به درمان یا عمل جراحی از منظر حقوقی، نگاه اجمالی داشته باشیم.

چه زمانی رضایت برای درمان لازم است؟

قاعده اصلی این است که حرمت خون و جان و نفس انسانها باید توسط همگی رعایت شود. لذا در صورتی که جان یا سلامت هر انسانی در معرض خطر قرار گرفت، همگان باید تلاش کنند او را از خطر دور نگه دارند. در این راستا، شرع، نجات جان یک انسان را برابر با نجات همه انسانها دانسته است. از این رو قانونگذار با تاسی از شرع، از دیرباز، رساندن کمک به کسانی که جانشان در معرض خطر است و انجام عملیات درمانی از جمله اقداماتی مانند اعمال جراحی را به برخی از اشخاص مانند پزشکان و کادر درمان تکلیف کرده و حتی برای کسانی که از کمک به مصدمان و نیازمندان به درمان، خودداری می کنند مجازاتهایی مانند حبس در نظر گرفته است. طبق این قاعده قوانینی از جمله قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده که حتی تضمین کرده کسانی که برای کمک به مصدمان آنها را به مراکز درمانی منتقل می کنند در پناه قانون هستند و کسی به آنها متعرض نخواهد شد.

از این رو باید بین اعمال جراحی و اقدامات درمانی مورد نیاز برای یک انسان، تفکیک قائل شد.

اعمال درمانی از دیدگاه حقوقی

اصولا دو نوع کلی عمل درمانی از دیدگاه حقوقی قابل ذکر است. نوع اول اعمال درمانی است که برای حفظ جان، تمامیت جسمانی، قوای عقلانی و سلامت فرد مورد نیاز است و نوع دوم اعمال درمانی آنهایی است که اصولا مشروع و حتی واجب است (مانند ختنه) ولی با اهداف دیگری از جمله زیبایی، بارداری، جلوگیری از بارداری یا اجرای برخی مناسک و آیین های مذهبی و سنتی انجام می شود.

گروه اول اعمال جراحی، نیز قابل تقسیم به دو نوع اعمال جراحی فوری (اورژانسی) و غیرفوری (غیراورژانسی یا الکتیو) است. همانطور که بیان شد در اعمال جراحی اورژانسی اصولا نه تنها نیاز به اخذ هیچگونه اجازه نامه ای از بیمار یا همراهان او نیست، بلکه پزشکان و کادر درمانی وظیفه قانونی دارند هر چه سریعتر برای نجات جان افراد، اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام داده و تلاش کنند از آسیب به جان و سلامت افراد، جلوگیری کنند.

همانطور که بیان شد، در این موارد، نظام حقوقی حتی ضمانتهای اجرایی محکمی از جمله کیفر زندان را برای کسانی که ترک وظیفه کرده و حاضر به کمک به مصدومان نشده اند، در نظر گرفته و مطابق ماده ۴۹۷ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، در مواقع ضروری و اوژانسی که امکان اخذ برائت و رضایت‌نامه از بیمار و ولی عام و خاص وجود ندارد، هیچ مسئولیتی هم متوجه پزشک و درمانگران نیست.

اعمال درمانی لازم غیرفوری، نیز دارای حکم مشخصی در قانون هستند و طبق بند ج ماده ۱۵۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲«هر نوع عمل جراحی یا طبی مشروع که با رضایت شخص یا اولیا یا سرپرستان یا نمایندگان قانونی وی و رعایت موازین فنی و علمی و نظامات دولتی انجام می‌شود قابل مجازات نیست. در موارد فوری اخذ رضایت ضروری نیست.»

بخش اخیر این ماده ناظر بر اعمال جراحی فوری است که بیان شد نیاز به اخذ رضایت از کسی نیست. ولی مسئله اینجاست که اگر به فرض شوهر یک خانم که قصد انجام عمل جراحی زیبایی – به فرض مشروع بودن- دارد و رضایت به این کار نداشت، چگونه می تواند مانع از این قبیل اعمال شود.

پیش از این که به سئوال فوق پاسخ داده شود، باید نکته دیگری را درباره لزوم گرفتن رضایت از «سایر افراد به جز بیمار» هم بیان شود. برخی از اعمال درمانی و بعضا جراحی، مربوط به فرزند آوری یا جلوگیری از بارداری است. به طور مثال اعمال جراحی جلوگیری از حاملگی به طریق بستن امکان زادآوری مردان (وازکتومی) یا پیشگیری از حاملگی خانمها از طریق اصلاحا بستن لوله زنان (توبکتومی) و اعمال جراحی که احیانا منجر به قطع یا کاهش امکان تولید شیر در بدن زن می شود از جمله جراحی زیبایی از طریق تزریق سیلیکون در سینه ها، همچنین برخی اعمال درمانی که برای درمان نازایی یا الحاق مصنوعی سلولهای جنسی زن و شوهر در محیط آزمایشگاه و انتقال آن به رحم زن به کار می رود لزوما نیاز به رضایت دو طرف ازدواج، شوهر و همسر او دارد.

درباره سقط جنین هم باید گفت اصولا در صورتی که سقط جنین با تشخیص مراکز پزشکی مندرج در قانون سقط درمانی (مصوب ۱۳۸۴) و بخشنامه سازمان پزشکی قانونی و آیین نامه های اجرایی آن، برای حفظ جان مادر با تشخیص پزشکان دارای صلاحیت لازم باشد، اصولا نه تنها رضایت کسی نباید اخذ شود، بلکه اینجا هم مانند اعمال جراحی اورژانسی در برخی موارد باید به صورت فوری اقدام شود و در موارد غیرفوری نیز به صورت عادی، با رضایت مادر، سقط درمانی در مراکز مجاز انجام می شود. همچنین در صورتی که لزوم انجام سقط جنین به صورت قانونی به تایید مراجع نرسد، رضایت بلکه اصرار هیچ کس، اعم از مادر یا پدر در سقط وارد نیست و اقدام به سقط، ارتکاب جنایت تلقی شده و بسته به مورد، مجازاتهایی نظیر دیه و مانند آن، در قانون پیش بینی شده است.

همچنین باید به برخی اعمال جراحی آیینی از جمله سنت ختنه اشاره کرد که عموما در سنین طفولیت فرزندان پسر انجام میشود. این عمل نیز نیز نیاز به اجازه مکتوب پدر طفل دارد که در شرایط عدم دسترسی به پدر طفل، از قیم قانونی پسر که اکثرا مادر است، کسب اجازه می شود. لذا در اعمال جراحی بالا، اصولا رضایت فرد دیگری به جز فرد تحت درمان، مورد نیاز است که جزییات آن بیان شد.

رضایت یا عدم رضایت شوهر در اعمال زیبایی همسر

واقعیت این است که هر گونه اعمال درمانی مشروع در افراد بالغ و غیرمحجور، نیاز به رضایت هیچ فردی ندارد. این که آیا عمل جراحی مثلا تزریق سیلیکون به بخشهای خاصی از بدن زن که احیانا منجر به قطع یا کاهش جریان تولید شیر فرزندان (آینده) او می شود، یا اعمال جراحی دیگری از جمله ترمیم زخمهای ناشی از سوختگی یا اسیدپاشی مشروع است یا نامشروع، باید باز هم مسایل را از همدیگر تفکیک کرد.

فتوای آیت الله خامنه ای درباره مجاز بودن اعمال جراحی زنان هم اینطور تفکیک را بیان کرده است. ایشان فتوا داده اند: (اعمال جراحی زیبایی زنان) «اگر موجب ضرر قابل توجه نباشد، فی‌نفسه‌ اشکال ندارد‎؛ ولی توجه داشته باشید عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمی‏‌شود و در ضمن آن، نگاه و لمسِ پزشک نامحرم جایز نیست، مگر در مواردی - مانند سوختگی و حوادث دیگر - که برای معالجه باشد و استفاده از پزشک نامحرم ضرورت داشته باشد.»

این که اعمال جراحی مشروع –ولو برای زیبایی- لزوما نیاز به رضایت کس دیگری به جز فرد متقاضی ندارد، برخاسته از اصل آزادی و حاکمیت بر تمامیت تن است که البته استثناهایی هم دارد. مثلا نمی توان به استناد به اصل حاکمیت بر تمامیت تن، افراد به خود آسیب بزنند، مثلا دست خود را قطع کنند یا آنطور که در برخی کشورها، تبدیل به قانون شده است، تن به خودکشی شیرین (اُتانازی) بدهند. بلکه در اینجا، شرع، سدی مقابل آزادی و حاکمیت تن افراد قرار داده است و این قبیل اعمال را نامشروع می داند که طبعا باعث غیرقانونی شدن آن می شود.

ولی درباره اعمال مشروع جراحی از جمله اعمال زیبایی در افراد بالغ و عاقل، هیچکس نمی تواند مانعی در مقابل اراده فرد قرار دهد، ولو آنکه شوهر فرد متقاضی باشد.

لذا مطلقا در اعمال جراحی مشروع در زن دارای همسر، رضایت یا موافقت شوهر شرط نیست و در زنان بالغ فاقد همسر نیز گرفتن رضایت قانونی اشخاص دیگر از جمله پدر یا برادر یا مادر هم محلی از اعراب ندارد و این مسایل در حوزه مسایل غیرحقوقی و بعضا اخلاقی یا توافقات خانوادگی مطرح است.

آیا پس از عمل جراحی می توان ازدواج را منحل کرد؟

هنوز برخی اشخاص تصور می کنند به دلیل آنکه همسر آنها (زن یا مرد) رضایت ایشان را در انجام عمل درمانی یا جراحی –مثلا زیبایی و اعمال غیرلازم- اخذ نکرده است، آنها می توانند ازدواج خود را منحل کنند.

واقعیت این است که اعمال درمانی و جراحی مشروعی که با هدفی به جز درمان و مثلا برای زیبایی انجام شده است، مطلقا مستمسکی برای انحلال نکاح نیست و دادگاه انجام عمل جراحی زیبایی را مستندی برای صدور حکم طلاق یا گواهی عدم سازش نمی داند و اختلافاتی از این دست را به مراکز مشاور خانواده ارجاع می دهد تا با استفاده از نظرات کارشناسی مشاوران، مشکل نگرش بین زوجین حل و فصل شود و آنها برای انجام یک عمل جراحی مانند قلمی کردن نوک بینی، دادخواست صدور گواهی عدم سازش و طلاق ندهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 شورای نگهبان محسن رضایی مجید شهریاری نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رضایت نامه عمل جراحی زوج و زوجه انتخابات 1400 شورای نگهبان محسن رضایی مجید شهریاری نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اقدامات درمانی اعمال جراحی اعمال درمانی جراحی زیبایی انجام می شود مورد نیاز انجام عمل عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟

انتخاب چراغ خطی مناسب برای کف

هنگام انتخاب و خرید چراغ خطی برای نصب در کف، عوامل گوناگونی باید در نظر گرفته شود که نه تنها زیبایی ظاهری فضا افزایش یابد، بلکه کارایی و دوام چراغ‌ ها نیز برقرار باشد. بنابراین مقاومت در برابر رطوبت و فشار، نوع نوردهی، طول عمر و همچنین زیبایی ظاهری چراغ‌ ها در این زمینه اهمیت دارند‌.

مقاومت و دوام

چراغ‌ های خطی نصب شده در کف باید استانداردهای بالایی از مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، گرد و غبار و فشار داشته باشند. استاندارد IP معیار خوبی برای سنجش این مقاومت است. برای نمونه، چراغ‌ هایی با درجه IP67 جهت استفاده در فضاهای باز و مرطوب مناسب خواهند بود.

نوع نوردهی

نوع نوردهی چراغ خطی نیز باید متناسب با کاربرد و فضای مورد نظر انتخاب شود. چراغ‌ هایی با نور مستقیم برای ایجاد خطوط روشن و واضح گزینه های بهتری هستند، در حالی که چراغ‌ هایی با نور غیر مستقیم فضایی گرم و جذاب ایجاد می کنند.

طول عمر و مصرف انرژی

چراغ‌ های LED به دلیل طول عمر بالا و مصرف انرژی پایین، انتخابی مقرون به صرفه هستند. همچنین انتخاب چراغ‌ هایی با قابلیت تعویض آسان ماژول‌ های نوری، در طولانی مدت، سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها خواهد شد.

زیبایی ظاهری

در نهایت، زیبایی ظاهری چراغ‌ ها نیز باید در نظر گرفته شود. چراغ‌ های خطی با طراحی مدرن و ساده، به راحتی با انواع دکوراسیون‌ ها هماهنگ می شوند و جلوه‌ ای زیبا به فضا می بخشند.

انتخاب محل نصب چراغ خطی در کف

انتخاب محل مناسب برای نصب چراغ خطی در کف، مرحله مهمی در فرآیند نورپردازی است. این انتخاب باید با دقت و توجه به جزئیات محیطی و ایده های طراح انجام شود.

محل نصب باید در جایی باشد که رفت و آمد کمتری داشته باشد تا از آسیب دیدن چراغ‌ ها جلوگیری شود. همچنین، باید از نصب چراغ در مسیرهایی که احتمال برخورد وسایل نقلیه وجود دارد، خودداری کرد.

در ضمن کفی که چراغ‌ ها بر روی آن نصب می‌ شوند باید در برابر فشار و ضربه، مقاومت کافی داشته باشد. این ویژگی در مکان‌ هایی که احتمال برخورد اشیاء سنگین وجود دارد، اهمیت بیشتری پیدا می‌ کند.

به علاوه باید از نصب چراغ‌ ها در نزدیکی منابع آب مانند فواره‌ ها، استخرها، یا جوهای آب به دلیل خطر برق گرفتگی و آسیب دیدن چراغ‌ ها خودداری کرد.

همچنین محل نصب باید طوری انتخاب شود که نور محیطی موجود، تاثیر منفی بر روی نوردهی چراغ‌ های خطی نگذارد. برای نمونه، نباید چراغ‌ ها در مکان‌ هایی نصب شوند که نور مستقیم خورشید یا نور سایر چراغ‌ ها بر روی آن ها تابیده شود.

در نهایت محل نصب باید به شکلی انتخاب شود که چیزی به زیبایی کلی فضا اضافه کند و با سایر عناصر طراحی داخلی و خارجی هماهنگ باشد.

آماده‌ سازی کف برای نصب چراغ خطی

آماده‌ سازی دقیق کف پیش از نصب چراغ خطی، قدم مهمی برای اطمینان از نصب موفق و دوام طولانی مدت چراغ‌ ها است. این فرآیند چند مرحله دارد که هر کدام اهمیت خاص خود را دارند‌.

ابتدا کف نما باید به طور کامل از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و مواد اضافی پاک شود.  تمیزی کف به اتصال بهتر چراغ‌ ها به سطح کمک می‌ کند. پس از تمیزکاری، باید مطمئن شویم که سطح کف کاملاً صاف و بدون ناهمواری است. ممکن است نیاز به پر کردن شکاف‌ ها و ترک‌ها با مواد پرکننده داشته باشیم. سطح صاف از تجمع آب زیر چراغ‌ ها و ایجاد خطر برق گرفتگی جلوگیری می‌ کند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به ایجاد یک بستر محکم برای نصب چراغ‌ ها باشد؛ مثل ریختن یک لایه بتن نازک یا استفاده از کاشی‌ های مخصوص نصب. بستر مناسب سبب توزیع یکنواخت وزن چراغ‌ ها می شود و مانع شکستگی آن‌ ها می گردد. قبل از نصب چراغ‌ ها، باید سیستم برق مورد بررسی قرار گیرد تا ایمنی و کارایی آن در حد عالی انجام شود. برای این کار بررسی کابل‌ ها، اتصالات و محافظ‌ های برقی مانند فیوز مینیاتوری و سایر کلیدهای حفاظتی لازم است. پیش از شروع نصب چراغ خطی در کف، محل دقیق چراغ‌ های خطی باید روی کف علامت‌ گذاری شود. این کار با استفاده از نوار اندازه‌ گیری و گچ یا ماژیک انجام می‌ شود تا چراغ‌ ها به طور مساوی و با فاصله مناسب نصب شوند. پس از پایان مراحل نصب نیز، یک آزمایش نهایی برای بررسی عملکرد چراغ‌ ها و اطمینان از نصب صحیح آن‌ ها انجام بدهید. در این آزمایش روشن و خاموش کردن چراغ‌ ها و بررسی برای هرگونه نشتی یا مشکلات برقی در اولویت است. نصب و اتصال چراغ خطی در کف

نصب چراغ خطی در کف باید با دقت و رعایت نکات ایمنی انجام شود تا از عملکردی پایدار و طولانی مدت داشته باشد. در ادامه، مراحل کلیدی نصب و اتصال چراغ خطی را مرور می‌ کنیم :

قبل از شروع نصب، مشخصات فنی چراغ‌ ها را بررسی کنید تا از سازگاری آن‌ ها با شرایط محیطی و سیستم برقی مطمئن شوید.

برای نصب چراغ‌ هایی که درون کف قرار می‌ گیرند، شیارهایی را با عمق و عرض مناسب حفر کنید. این کار باید با استفاده از ابزارهای مناسب و با دقت انجام شود تا از آسیب به ساختار کف جلوگیری شود.

سیم و کابل‌ برق را درون شیارها قرار دهید و از اتصالات محکم و ایمن استفاده کنید. همچنین، از کانال‌ های محافظ برای حفاظت کابل‌ ها استفاده کنید.

چراغ‌ ها را درون شیارها قرار دهید و با استفاده از پیچ‌ ها، چسب‌ های مخصوص یا بست‌ های نگهدارنده آن‌ ها را محکم کنید. توجه کنید که چراغ‌ ها به خوبی در جای خود ثابت شده‌ باشند.

پس از نصب، تمام اتصالات را آزمایش کنید تا از نبود نشتی جریان و اتصال کوتاه مطمئن شوید.

چراغ‌ ها را روشن و عملکرد آن‌ ها را در شرایط مختلف نوری بررسی و از این طریق توزیع یکنواخت نور و عملکرد صحیح چراغ‌ ها را چک کنید‌.

در صورت نیاز، با پوشش نهایی بر روی چراغ‌ های نصب شده، آن ها را کاور کنید تا در برابر عوامل محیطی محافظت شوند.

مکان هایی برای نصب چراغ خطی در کف اجرا فضاهای داخلی

نصب چراغ خطی در کف سالن‌ ها، راهروها و پذیرایی‌ ها، جلوه‌ ای زیبا و مدرن به فضا می‌ بخشد.

در کف آشپزخانه نیز، چراغ‌ های خطی به عنوان نورپردازی زیر کابینت‌ ها یا اطراف جزیره آشپزخانه استفاده می شود.

نصب چراغ‌ های خطی در کف حمام‌ ها نیز فضایی مدرن و زیبا ایجاد می کند.

فضاهای خارجی

نصب چراغ‌ های خطی در کف پیاده‌ روها، مسیرها و پله‌ ها، به عنوان راهنمای شبانه پیاده ها، بسیار مناسب است.

در فضاهای باز مانند تراس‌ ها و باغ‌ ها، نصب چراغ‌ های خطی در کف به زیباتر شدن این فضاها کمک می کند.

همچنین نصب چراغ‌ های خطی در کف استخرها، به عنوان نورپردازی زیر آب، توامان سبب زیبایی و امنیت محیط خواهد شد.

فضاهای تجاری و رستوران‌ ها

به علاوه نصب چراغ‌ های خطی در کف این فضاهای تجاری و رستوران ها جذابیت زیادی در محیط ایجاد می‌ کند.

در فضاهای تجاری، نصب چراغ‌ های خطی در کف، به عنوان نورپردازی و تبلیغات، مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

سخن پایانی

در پایان مراحل نصب و تنظیم چراغ خطی در کف، به راحتی می‌توانید از زیبایی و جلوه خاص نورپردازی فضا لذت ببرید و فضایی با ابعاد و اتمسفر منحصر به فرد خلق کنید. همچنین با رعایت نکات ایمنی و فنی، از عملکرد بهتر و بلندمدت چراغ خطی خود نیز آسوده خاطر باشید.

دیگر خبرها

  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)