Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر علی اصغر نجیمی، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر ۷۵۰ محصول نانوی ایرانی تجاری شده اند که این تعداد محصول به سایر کشورها هم صادر شده اند.

وی با بیان اینکه تاکنون این محصولات به بیش از ۴۰کشور صادر شده اند، گفت: حدود ۲۰ درصد حجم بازار محصولات نانویی کشور مربوط به صادرات است، افزود: در سال ۹۸ نزدیک به ۴هزار و پانصد میلیارد تومان فروش محصولات نانو بود که حدود ۲۰میلیون دلار از این میزان مربوط به صادرات محصولات نانو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجیمی تاکید کرد: طیف وسیعی از محصولات نانو صادرات می ‌شود که از جمله تجهیزات آزمایشگاهی نانو، محصولات سلامت مثل داروهای ضدسرطان،‌ نانو مواد، محصولاتی در حوزه ساختمان و منسوجات هستند. حوزه های ساختمان،تجهیرات الکترونیکی نوری، دارو و درمان از حوزه هایی هستند که بیشترین صادرات را داشته اند.

به گفته مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری‌ نانو با توجه به شیوع کرونا شرکت‌های دانش‌بنیان با تلاش و جدیت در عرصه تولید ماسک نانو و مواد ضدعفونی کننده نانو، فعالیت‌های بیشماری داشتند که موفق شدیم بازار خوبی در خارج از کشور در این حوزه‌ها نیز بدست بیاوریم.

وی ادامه داد: بیشترین صادرات محصولات نانو به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان و ترکیه بوده است و بعد از آن در اروپا کشور آلمان و در آسیا کشور چین و برخی کشورهای آسیای جنوب شرقی بیشترین میزان صادرات را داشته اند.

آمار کشورهایی که محصولات ایرانی نانو استفاده کردند

پیش بینی ۹ هزار میلیارد تومانی فروش شرکتهای نانو در سال ۹۹

به گفته مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری‌ نانو، با توجه به اینکه سالیانه و در پایانِ سالِ مالی شرکت ها (در خرداد تا تیر) میزان فروش و صادرات شرکتهای دانش بنیان ارزیابی می شوند هنوز سال ۹۹ ارزیابی نشده اما پیش بینی می کنیم که فروش محصولات نانو در سال گذشته به حدود ۹ هزار میلیارد تومان برسد.

نجیمی با بیان اینکه در سال ۹۸ هفت شرکت نانو بیش از دو میلیون دلار صادرات داشتند، گفت: هدف ما در ستاد توسعه فناوری نانو این است که تا ۱۴۰۴ موفق به رشد ۱۵ شرکت نانوی بین المللی با صادرات بیش از ۲۰ میلیون دلار بشویم.

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری نانو گفت: پله پله هدف‌گذاری صادراتی کردیم تا با توانمندسازی شرکتها و رشد مداوم آنها، میزان صادرات محصولات نانو بیشتر شود.

نانوی ایران حرف برای گفتن دارد

مدیر گروه صنعت ستاد توسعه فناوری‌ نانو در خصوص موانع صادراتی گفت: تشدید تحریم ها، مشکلات انتقال پول، کمبود بودجه های توسعه ای باعث کاهش رشد صادراتی شده است؛ ایران به عنوان کشوری که محصولات نانوی با فناوری بالا، با کیفیت و قیمت رقابتی را تولید و صادرات کرده همیشه در عرصه های بین المللی حرفی برای گفتن دارد.

نجیمی ادامه داد: حتی نوآوری هایی از سوی ایران در حوزه نانو وجود داشته که در دنیا ثبت پتنت شده و این بدان معناست که در دنیا نظیر نداشته است. نزدیک به ۳۰۰ پتنت بین المللی در حوزه نانو وجود داشته که فناوری آنها به خوبی دارای پتانسیل صادراتی هستند. محصولات نانوی ایرانی که ثبت پتنت شده اند یا نوآوری خاصی دارند قابل رقابت بوده و می توانند ارزش افزوده بالایی داشته باشند.

کد خبر 5219983 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری نانو صادرات دانش بنیان تولید دانش بنیان شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری ایرانسل تحقیقات علمی شرکت مخابرات ایران گوگل اینترنت خودروی خودران انتخابات 1400 روسیه هکرها هوش مصنوعی محصولات نانوی محصولات نانو شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • فروش دانش‌ بنیان‌ها طی سال گذشته به ۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسید
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی