Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش افسار گسیخته نرخ میوه و تفاوت قیمت ها این روزها کام مردم جنوب شرق کشور را از همیشه تلخ تر کرده است؛ ماجرایی که شهروندان دلیل آن را ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت می دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ این روزها اگر سری به بازار میوه و تره بار بزنید، با سبد خالی یا این که سبک برخواهید گشت، چراکه باز هم قیمت این کالا در مسابقه گرانی، ترمز بریده و داد مردم از افزایش سرسام آور آن در آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
متاسفانه نه تنها میوه بلکه سایر اقلام و مایحتاج ضروری این روزها بر آسانسور گرانی سوار شده اند، به گونه ای که به اذعان مردم به نظر می رسد که هیچ نظارتی بر روند صعودی قیمت ها نیست.
 
در حالی که حدود ۷۰ روز از سال جدید می گذرد، محاسبه های سرانگشتی نشان می دهد که بیشتر اقلام نسبت به سال گذشته با افزایش چند درصدی قیمت مواجه شده اند، این در شرایطی است که بازار نوروزی به خودی خود فرصتی برای افزایش قیمت بود.
 
اما تلخ تر از همه بازارها، میوه و تره بار است، چراکه تقریبا شرایط خرید را برای بیشتر مردم به حداقل رسانده و خیلی ها نیز با این کالا خداحافظی کرده اند، خانوارهایی هم که به گفته خودشان همیشه یخچال شان را با میوه های مختلف پر می کردند، قدرت خریدشان به شدت کاهش پیدا کرده است.
 
در انتظار دولت جدید برای پایان دادن به سریال گرانی
 
محمد گرگی، یکی از شهروندان زاهدانی به خبرنگار ما گفت: آخرین باری که موفق به خرید میوه شدم، به حدود دو ماه قبل قبل بر می گردد، زمانی که ماه رمضان هم شروع نشده بود، دلیل این اتفاق گرانی و نتیجه اش شرمندگی ما در مقابل خانواده است.
 
وی افزود: نه تنها میوه از سبد خانوار بسیاری از شهروندان حذف شده، بلکه به دلیل گرانی های افسارگسیخته و نوسان قیمت در بازار دیگر اقلام، سفره  ها کوچکتر شده است، بدون تردید با مدیریت فعلی این روند همچنان تداوم دارد، مگر این که سکانداری دولت به دست کسی بیفتد که وضعیت معیشتی مردم برایش اهمیت داشته باشد و آن را در اولویت قرار دهد.

گرگی اضافه کرد: بنابراین برای روی کار آمدن دولت جدید لحظه شماری می کنیم، چراکه امیدواریم فرد دغدغه مندی روی کار بیاید و به سریال گرانی پایان دهد.
 
قیمت های کمر شکن و خداحافظی مردم با میوه
 
نوید شهرکی، یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان این که با میوه باید خداحافظی کرد، به خبرنگار ما گفت: در حالی که حقوق بسیاری از اقشار جامعه از جمله کارگران افزایش چندانی نداشته، اما شاهد افزایش بیش از پیش و سرسام آور قیمت ها در بازار هستیم.
 
وی با بیان این که علاوه بر گرانی میوه، تفاوت قیمت ها به معضلی جدی تبدیل شده است، عنوان کرد: زرد آلو در مغازه ای ۵۵ هزار و در بازاری دیگر ۳۰ هزار تومان یا هلو در یک محله ۳۵ و در خیابانی دیگر ۲۰ هزار تومان عرضه می شود که ناکارآمدی نظام توزیع و نظارت را نشان می دهد.
 
این شهروند افزود: مگر با رسیدن خربزه به کیلویی ۱۲، انگو به ۳۵ و انبه به ۶۰ هزار تومان می توان میوه هم خرید؟ در واقع باید گفت که این روزها کمر مردم زیر بار گرانی های افسار گسیخته خم شده است.
 
تشکیل ۷۸ پرونده تخلف برای میوه فروش ها
 
محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: این روزها نظارت ویژه ای را بر بازار میوه شروع کرده ایم، همکاران ما در میدان حضور می یابند و خرده فروش ها را نیز کنترل می کنند.
 
 وی افزود: در همین راستا طی روزهای اخیر ۱۱۰ بازرسی از میوه فروشی ها و میادین میوه و تره بار صورت گرفت که ۷۸ پرونده تخلف تشکیل شد، بالغ بر هشت میلیون تومان برآورد تخلفاتی است که میوه فروش ها انجام دادند و پرونده های آن طی این چند روز به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
 
این مقام مسئول با تاکید بر نظارت خاص سازمان صمت بر کالاهای پرمصرف، اضافه کرد: برای هر کالایی که درخواست مردم جهت خرید آن افزایش پیدا می کند، نظارت هم ویژه تر می شود که میوه نیز جزو همین اقلام است.
 
وی گفت: این مردم هستند که مسیر نظارت را نشان می دهند، چراکه بر اساس شکایت هایی که از آن ها دریافت می کنیم، مشخص می شود کدام کالاها مشکل داشته و نیاز به بازرسی بیشتر دارد، بنابراین در آن مسیر قرار می گیریم و به سمت سوی نظارت جدی تر می رویم.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است

به گزارش خبرنگار مهر، شروع سال جدید تأثیر زیادی در قیمت بازار میوه نداشت اما نرخ‌ها را در بازار سبزی و صیفی‌جات افزایش داد.

سال گذشته در نیمه اسفند ماه هر کیلو گرم گوجه فرنگی ۱۲.۸۰۰ تا ۱۵.۸۰۰، هویج ۹.۸۰۰، کاهو رسمی ۱۹.۸۰۰، سیب زمینی ۱۵.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۱۵.۸۰۰ و پیاز زرد ۱۴.۸۰۰ تومان بود.

این قیمت‌ها از اواخر فروردین ۱۴۰۳ تغییر کرده و به این ترتیب هر کیلو گرم گوجه فرنگی در خرده فروشی‌های سطح شهر بین ۱۹.۸۰۰ تا ۲۳، هویج ۱۲.۸۰۰، کاهو ۲۵، سیب زمینی ۲۳.۸۰۰، پیاز شیری (سفید) ۲۹.۸۰۰ تا ۳۴.۸۰۰ و پیاز زرد ۲۶.۸۰۰ تا ۳۵.۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

در کمتر از دو ماه شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار صیفی‌جات هستیم که اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و تره بار در این خصوص به مهر گفت: قیمت‌ها در میوه فروشی‌های سطح شهر دارای یک نرخ متعارف بوده و سود آن مشخص است. فروشندگان نمی‌توانند از سود متعارف تعریف شده افزایش قیمت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه در میوه فروشی‌های سطح شهر با موضوع گران فروشی مواجه نیستیم بلکه با گرانی محصولات رو به رو هستیم، افزود: گرانی نیز از مبدا رخ می‌دهد. اگر خرده فروشی مبادرت به فروش محصولات با قیمت نامتعارف کند قطعاً با آنها برخورد می‌شود.

کارگر عنوان کرد: افزایش قیمت عمده فروشی‌ها منجر به افزایش صیفی‌جات شده زیرا فروش در اتحادیه بار با قیمت و سود مشخص نبوده و عرضه و تقاضا نرخ‌ها را مشخص می‌کند.

این فعال بازار میوه و صیفی‌جات توضیح داد: تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا، نوعی هرج و مرج به وجود می‌آورد و در برخی مقاطع زمانی بدون دلیل موجه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود.

کارگر با گلایه عنوان کرد: در حال حاضر نرخ محصولات در میدان بارفروشان در ساعت‌های مختلف، متفاوت است در حالی که نه زمان عرضه مشخص است و نه قیمت‌ها؛ اینکه مثلاً عنوان شود از ساعت ۲۲ تا ۸ محصولات با نرخ مصوب عرضه شود. بنابراین قیمت‌ها در بارفروشان ساعت ۱۶ یک قیمت است، ساعت ۱۸ یک نرخ دیگر و همین قیمت‌ها در ساعت ۲۲ تغییر می‌کند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار علت گرانی صیفی‌جات از جمله پیاز و گوجه فرنگی را مربوط به قیمت محصولات در مبدا بارفروشان اعلام کرد و گفت: اما شهروندان در صورت مشاهده هر نوع گران فروشی در سطح خرده فروشی‌های شهر، با شماره ۵۵۶۶۲۳۸۰ تماس گرفته و موضوع را اعلام دهند تا با افراد خاطی برخورد شود. ‌

کد خبر 6090097 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • مسائل معیشتی، محور اصلی مطالبات مردم است
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است