Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۹ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی بعد از ارائه نظرات نمایندگان درباره قطعی‌های مکرر برق در پاسخ به برخی موارد مطرح شده در خصوص فعالیت‌های وزارت نیرو با بیان اینکه در اولین جلسه پیش رو در کمیسیون انرژی درباره این مسائل به صورت گسترده بحث خواهیم کرد، گفت: از نمایندگان که از نزدیک تلاش‌ها و فعالیت‌های صنعتگران برق را شاهد هستند، تشکر می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: حدود سه هفته پیش ۶ جوان ارزنده جان خود را در صنعت برق تقدیم کردند چرا که تأمین برق به لحاظ فکری و تربیتی، حیثیتی است تا حتی به یک هموطن روستایی، یک ساعت زودتر برق برسد.

اردکانیان در ادامه با بیان اینکه اگر کار شبانه‌روزی صنعتگران برق نبود، مشکل فعلی سال‌ها پیش گریبانگیر ما می‌شد، اظهار کرد: در سایر کشور‌ها هر ۱۰ سال صنعت برق دچار فروپاشی می‌شود، اما در ایران ۱۷ سال است که توانسته‌ایم با مدیریت مانع این اتفاق شویم.

وی در ادامه با تأکید بر عدم تأثیر پیمان پاریس در محدودیت‌های انرژی عنوان کرد: تقاضا می‌کنم اگر حتی یک دستور از هر نوع به وزارت نیرو در این خصوص صادر شده که محدودیتی به واسطه پیمان پاریس ایجاد کرده‌ایم، به من نشان دهید چرا که ما نیروگاه‌ساز هستیم و ۹۰ درصد نیروگاه‌ها حرارتی هستند لذا با اطلاعات ناقص باعث مخدوش شدن افکار عمومی نشویم.

اردکانیان در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا وقتی خودمان مشکل برق داریم؛ اقدام به صادرات آن می‌کنیم، گفت: این سوال از منظر عامه مردم سوال حقی است که باید در پاسخ بگویم اولاً صنعت گسترده برق با هزاران کیلومتر خطوط انتقال و تجهیزات متعدد سهمیه بودجه ارزی ندارد و متکی به صادرات است.

وزیر نیرو ادامه داد: بخش خصوصی نیز با وزارت نیرو قرارداد دارد و از صندوق توسعه وام می‌گیرد که باید بازپرداخت آن را به صورت ارزی صورت دهد، چون بسیاری از قرارداد‌های برق ارزی هستند این در حالی است که صادرات منهای واردات است و صادرات خالص ما در صنعت برقی که ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده دارد، دارای صادرات خالص تنها ۵۰۰ مگاوات است لذا نه تنها صادراتی نداریم بلکه برق هم وارد می‌کنیم.

اردکانیان در ادامه با تأکید بر نظام‌مند شدن ماینر‌ها از سوی مجلس گفت: باید برای فعالیت‌های غیرقانونی در این حوزه مجازات تعیین شود. هر یک بیت‌کوین ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت انرژی لازم دارد یعنی باید برق یک شبانه روز ۳۰ هزار مسکن را قطع کنیم تا یک بیت کوین تولید شود که قطعاً درآمد ارزی نیز خواهد داشت، اما ۳۲۱ مگاوات مقدار مجاز است.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات معاون صمت تصریح کرد: تاکنون دو هزار نفر برای ماینینگ مراجعه کرده‌اند که تنها ۹۹ نفر پرونده تشکیل داده‌اند لذا این صنعت نیازمند نظام‌مند شدن است تا در شرایط کرونا و گرما شاهد قطعی برق نباشیم.

اردکانیان در ادامه با اشاره به برخی مطالب مطرح شده در حوزه انرژی اتمی اظهار کرد: بنده به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و روسیه آخر هفته قرار است بحث نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی هرمزگان را نهایی کنیم و این یکی از فعالیت‌های شاخص این دولت است که توانسته است وام دولتی از فدراسیون روسیه دریافت و عملیاتی کند لذا پیگیر بحث واحد دوم و سوم هم هستیم که در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ به مدار می‌آید.

وزیر نیرو با اشاره به برنامه صنعت برق در برنامه ششم که گفته است باید به ۲۵ هزار مگاوات تولید برق برسیم، یادآور شد: این موضوع نیازمند الزاماتی است که یکی از این الزامات استفاده از فاینانس است که ما در این بخش حدود ۱۵ هزار مگاوات آماده کردیم، اما به موانعی برخورد کرد که عملیاتی نشد. جای افتخار دارد از ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده، ۲۵ درصد در همین دولت اتفاق افتاد که با کمک نمایندگان، بودجه مصوب مجلس و راهکار‌هایی که از طریق برخی مجوز‌ها از سوی مجلس داده شد، صورت گرفت.

وی اضافه کرد: طبق برنامه ششم عملیات احداث ۴۶ نیروگاه را آغاز کردیم که بعضی از آن‌ها آغاز شده و مابقی در دولت بعد افتتاح می‌شود لذا ۱۱ هزار مگاوات از ۲۵ هزار مگاوات عملیاتی شده و بقیه آن را توانستیم با مدیریت مصرف لحاظ کنیم تا مشکلی پیش نیاید.

اردکانیان در ادامه با بیان اینکه سد شفارود تا پایان سال آبگیری شده و مشکل سد هراز نیز با ماده ۵۶ برطرف می‌شود، تصریح کرد: نمایندگان در تبصره ۱۵ کار خوبی را شروع کردند که کاش دو سال پیش انجام می‌شد تا نتیجه آن را هم اکنون ببینیم.

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه باید مسئله قیمت برق را حل کنیم، گفت: این به این معنا نیست که بخش خانگی شامل افزایش قیمت برق شود بلکه منظور برق صنعتی است که در سال ۹۰ میزان آن یک سوم یعنی ۳۳ درصد برق جهانی بود و در سال ۹۹ به ۴ درصد رسیده بود که باید توجه داشت وقتی نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند دو اتفاق متضاد می‌افتد؛ بخش صادرات صنایع فلزی خوشحال می‌شوند و سرمایه‌گذار که وام از صندوق توسعه دریافت کرده و باید به صورت ارزی بازپرداخت کند، دغدغه‌مند می‌شود لذا باید قیمت صنعت برق برطرف شود تا این صنعت پایدار باشد که البته طلیعه آن در بودجه ۱۴۰۰ نشان داده شد.

وی همچنین درباره اشاره نمایندگان به جلسه سران قوا گفت: آقای نوبخت در این زمینه سریعا پاسخ مکتوب داده و رونوشت آن به مسئولان داده شد لذا ممکن است اطلاعات دقیق در این باره به دست نمایندگان نرسیده باشد که در نهایت امیدواریم در عین سختی و تلخی‌هایی که رخ داد از فرصت پیش رو استفاده کنیم، تردید نداریم با حمایت نمایندگان، رئیس مجلس و فعالین بخش خصوصی و دولتی صنعت برق به عنوان سرمایه ارزشمند در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم تاب بیاورد و پشتوانه سال‌های تولید و جهش تولید باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نمایندگان مجلس صحن علنی اردکانیان در ادامه هزار مگاوات وزارت نیرو وزیر نیرو صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «مصطفی رجبی مشهدی» در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخش‌های تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق بیان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشور‌های توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینر‌های غیرمجاز یا استفاده از کولر‌های گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

کشف  ٨٠٠ مگاوات رمز ارز غیرمجاز

مدیرعامل شرکت توانیر از کاهش فعالیت تولید‌کنندگان مجاز رمز ارز از حدود ٣٥٠ مگاوات به کمتر از ٥٠ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکار‌های قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است.

وی ادامه داد: تاکنون ٨٠٠ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه‌های‌ سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢٠ میلیون نفر جمعیت بیان کرد و گفت: این آمار نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولر‌های گازی در مناطق عادی و معتدل که ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، افزود: توان صنعت برق در این عرصه به ابزار‌های فنی و اجرایی محدود می‌شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحد‌های حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر، مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی بیان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.

دیگر خبرها

  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • نیروگاه تجمیعی خورشیدی در استان یزد احداث می‌شود
  • تشکیل پرونده قضایی برای سریال افعی تهران
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو