Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید ملی یا محصول ملی در علم اقتصاد به ارزش پولی همه کالا‌ها و خدماتی که در دوره‌ی معینی - معمولاً یک سال - در کشوری تولید شده است، گفته می‌شود. خبرگزاری میزان - «متأسفانه ذهن مبتکر ایرانی وقتی در کار‌های شیطنت‌آمیز فعال می‌شود، به روش‌های عجیب و غریبی برای سوءاستفاده می‌رسد که قوای مجریه و مقننه و دستگاه‌های ناظر باید در این زمینه، کاملاً مراقب باشند»! این جمله‌ای بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکم فرودین سال ۱۳۹۸ در حمایت از تولید ملی و انتخاب «رونق تولید» به عنوان شعار سال مطرح کردند و مقابله با سوءاستفاده‌کنندگان را از ضروریات رونق تولید دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  ایشان همچنین تاکید کردند رونق تولید موجب ایجاد تحول در بخش‌های مختلف از جمله افزایش اشتغال، حل مشکلات معیشتی، اصلاح نظام بانکی، افزایش ارزش پول ملی و توازن بودجه‌ای خواهد شد.
اما تولید ملی چیست؟ تولید ملی یا محصول ملی در علم اقتصاد به ارزش پولی همه کالا‌ها و خدماتی که در دوره‌ی معینی - معمولاً یک سال - در کشوری تولید شده است، گفته می‌شود. به این اعتبار تولید ملی یک جریان در واحد زمان است و معمولاً بر حسب دلار در سال، پوند در سال، ریال در سال و... مانند این‌ها بیان می‌شود.
از آنجایی که قدرت اقتصادی دولت‌ها در عرصه بین المللی با توجه دو شاخص مطرح شده یعنی تولید نا خالص و خالص ملی تعریف می‌شود ارتقا تولید ملی بدون توجه به مشکلات موجود در رشد صنعت داخلی و رفع این مشکلات امکان پذیر نیست.   در این میان در کشور ما موانعی برای تولید ملی وجود دارد از جمله:
- موانع ناشی از قوانین و مقررات موجود: اصلی‌ترین قوانین مربوط به بخش صنعت است که شامل قانون کار، قانون مالیات‌های مستقیم و غیر مستقیم است.
- موانع ناشی از ناهماهنگی نهاد‌های مالی و اعتباری: عملکرد کنونی مؤسسات بانکی موجب کشاندن اکثریت جامعه و فعالان اقتصادی خرد و کلان به سمت فعالیت‌های مجازی اقتصادی با بازده آنی شده که این امر نه تنها خلاقیت و نوآوری را سرکوب کرده بلکه عرصه تولید را نیز از تسهیلات بازار سرمایه محروم کرده است.
- موانع ناشی از عدم امنیت سرمایه گذاری: بی ثباتی قوانین و روش‌های اجرایی آن‌ها و نیز برخورد‌های چندگانه با فعلان اقتصادی که بدون در نظر گرفتن پیامد‌های سو این گونه رفتار‌ها به محیط نامنی برای سرمایه گذاری شکل داده است.
- موانع ناشی از قاچاق و واردات بی رویه: نبود نظارت دقیق بر ورود کالا‌های قاچاق و رشد بی رویه واردات کالا ها‌ی خارجی از راه‌های ورودی کشور و عدم توان رقابت سالم برای تولید کنندگان ایرانی، دست انداز‌های زیادی را برای تولید ملی ایجاد کرده است.
- موانع صادرات تولید داخلی: رشد تولیدات درونی در صورت یافتن بازار‌های فراملی پرتقاضا سرعت بیشتری می‌گیرد.   در حالی که غفلت مسئولان و دست کم گرفتن بازاریابی خارجی توسط متخصصان اقتصادی موانعی را ایجاد کرده است.
راهکار‌های حمایت از تولید ملی:
اصلاح نظام بانکی، لازمه رونق و جهش تولید
یکی از اصلی‌ترین موانع تولید، نظام بانکداری است به‌طوری‌که اگر فردی بخواهد سرمایه‌اش را در تولید هزینه کند، نرخ بازدهی آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است؛ اما همین فرد وقتی پولش را در بانک می‌گذارد سود بیشتری می‌برد؛ بنابراین باید نرخ بهره بانکی کاهش یابد تا تولید رونق گیرد.
مبارزه با فساد برای روان شدن چرخ‌های تولید
با فساد باید به‌گونه‌ای برای فعالان اقتصادی محسوس باشد که امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کند و صاحبان سرمایه‌های پاک را به سرمایه‌گذاری بیشتر در امور تولیدی سوق دهد.
دیپلماسی اقتصادی و جذب بازار‌های خارجی
یکی از راه‌هایی که در جذب بازار‌های بین‌المللی برای صادرات کالا‌های داخلی بسیار مفید می‌باشد، دیپلماسی اقتصادی و معرفی ظرفیت کشور به شرکت‌های خارجی است.   به طورکلی می‌توان راهکار‌های کوتاه مدتی را برای حمایت و رونق تولید ملی برای دولت آتی پیشنهاد کرد: ایجاد تعرفه‌ها و ضوابط گمرکی سنگین برای دشوار ساختن ورود کالا‌های خارجی مشابه تولیدی در کشور، ارائه‌ی وام و تسهیلات اقتصادی کم بهره به بنگاه‌ها و مجموعه‌های تولیدی داخل کشور، بهره‌گیری از نماد‌های ملی و مذهبی برای ترویج الگوی مصرف داخلی، ایجاد جذابیت و تنوع در کالای داخلی، همسو با افزایش کیفیت، قراردادن یارانه‌ی حمایتی در سبد خرید شهروندان برای مصرف کالای داخلی.   انتهای پیام/ برچسب ها: تولید تولید ملی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تولید تولید ملی موانع ناشی سرمایه گذاری رونق تولید تولید ملی ی خارجی کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ فرماندار ویژه شهرستان مهاباد در جلسه گرامیداشت هفته کارگر و تجلیل از کارگران نمونه این شهرستان گفت: حمایت از کارگران و توجه به دغدغه های این قشر مولد موجب رونق و بهره وری در حوزه تولید خواهد شد.

حسن عباسی افزود: هر اندازه بتوان وضعیت خدمات رفاهی و معیشت کارگران را تقویت کرد می توان به پیشرفت کشور و توسعه در حوزه های مختلف امیدوارتر بود.

عباسی اظهارکرد: کارگران در محیط های کاری نیز باید با تعهد، خلاقیت و ابتکار به خرج دهند و صرف حضور فیزیکی و گذشت ساعت کاری نمی تواند جامعه را به اهداف خود سوق دهد.

وی، با بیان اینکه دولت تمام تلاش خود را در حمایت از کارگران و بازنشستگان بکار گرفته است، افزود: روابط صمیمانه بین کارگر و کارفرما و پرداخت به موقع حق و حقوق آنها هم می تواند نقش بسزایی در بهبود عملکرد کارگران در فضای تولید باشد.

عباسی، از تأمین مسکن بخشی از کارگران در قالب واگذاری زمینهای نهصت ملی خبر داد و گفت: هم اکنون بیش از هفت هزار قطعه زمین در سطح روستاهای حاشیه شهر آماده تحویل به متقاضیان مسکن است.

وی تأکید کرد: کارگران مورد حمایت مدیریت شهری بوده و هر درخواست و مشکلی را می توانند با مراجعه به دستگاه مربوطه و یا فرمانداری پیگیری کنند.

رئیس اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی هم در این مراسم گفت: حدود ۱۰۰ درصد مطالبات و دستمزد کارگران مهاباد به روز بوده که جای قدردانی از کارفرمایان فعال شهرستان دارد.

محمدصالح پیروتی افزود: ضروری است کارفرمایان بیمه های کارگران را متناسب با رسته شغلی خود پرداخت کرده و نسبت به طرح طبقه بندی مشاغل اهتمام داشته باشند.

پیروتی اظهارکرد: هر میزان سرمایه گذاری ها روی منابع انسانی در جوامع بیشتر باشد، به همان میزان قادرخواهند بود در توسعه اقتصادی، اشتغال آفرینی و رونق تولید اثربخش باشد.

در ادامه این جلسه نماینده کارگران وکانون بازنشستگان برخی از مشکلات و مطالبات کارگران را مطرح کردند.

در پایان جلسه به مناسبت روز کارگر از تعدادی از کارگران نمونه با اهدای لوح قدردانی شد.

 

 

دیگر خبرها

  • ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟