Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از  جمعیت هلال احمر؛ حسن فراهانی با اشاره به نقش خانه های هلال در ایام کرونا گفت: از زمان شیوع این ویروس خانه های هلال نیز از منظر مسئولیت اجتماعی خود اقدامات شایسته ای در این خصوص انجام دادند که مهمترین اقدامات؛ راه اندازی کارگاه های کوچک تولید ماسک و اقلام ضدعفونی کننده و توزیع آن بین مردم، ارائه آموزش های عمومی، راهنمایی و تشویق مردم به رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مراسمات، همکاری در طرح غربالگری در مبادی ورودی شهرها و روستاها، همکاری در اجرای طرح شهید سلیمانی و نظایر آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: راه اندازی کارگاه های تولید ماسک و اقلام ضدعفونی کننده در خانه های هلال از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا می کند که با آغاز شیوع ویروس کرونا، محدودیت های زیادی در تامین این اقلام در کشور وجود داشت.

فرایند راه‌اندازی خانه‌های هلال

فراهانی ادامه داد: در فرایند راه‌اندازی خانه های هلال، عنصر تقاضا بسیار با اهمیت و ضروریست. برای مثال شکل گیری خانه های هلال در محلات ابتدا بر اساس یک  تقاضای محلی از سوی سازمان ها، موسسات، نهادها و یا افراد حقیقی صورت می گیرد. بر این مبنا یکی از الزامات و تکالیف برای متقاضیان تامین فضای مورد نیاز برای تاسیس خانه هلال است. اختصاص  فضا می تواند مربوط به بخشی از ساختمان یک اداره، دهیاری، سرای محلات، مسجد، دانشگاه و یا یک واحد مستقل اهدایی از سوی مردم آن محله باشد. رویکرد ما در خانه های هلال بیشتراز این که سخت افزاری باشد، نرم افزاری است و توجه ما به توانمندسازی جامعه در مفهوم کلی و در ابعاد مختلف آن به عنوان یک شبکه ای از اعضا و افراد جامعه، معطوف است.

ارائه آموزش‌های همگانی امداد و نجات؛ متناسب با نیازهای جامعه

وی خاطرنشان کرد: به موجب قانون، وظیفه آموزش همگانی با هدف افزایش آمادگی و تاب آوری در جامعه به جمعیت هلال احمر سپرده شده که خانه های هلال بستر مناسبی برای اجرای این تکلیف قانونی جمعیت هستند و در همین راستا در سال گذشته با وجود همه گیری ویروس کرونا نزدیک به ۱۰۰ هزارنفر در خانه های هلال از آموزش های همگانی برخوردار شده اند.

مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر گفت: یکی از امتیازات آموزش در خانه های هلال این است که می توان این آموزش ها را متناسب با نیاز جوامع  و با زبان و گویش های محلی که قابل درک و فهم بهتری هستند، عرضه کرد. این مدل آموزشی در سال گذشته مورد توجه فدراسیون نیز قرار گرفت و بازتاب خوبی را به همراه داشت.

فراهانی با اشاره به اصل ایجاد تاب آوری به عنوان یکی از مولفه های ایجاد خانه های هلال اظهار داشت: مفهوم تاب آوری واجد اصول و الزاماتی است که بسیاری از آنها در حیطه وظایف سایر سازمان ها بوده که مهم ترین آنها قوانین  مربوط به ساخت و ساز و کاربری زمین، محافظت از محیط طبیعی، امنیت مدارس و مراکز درمانی، تخصیص بودجه برای ساکنین محدوده خطر، مدیریت و محافظت از زیربناهاست. جمعیت هلال احمر از دو مسیر به افزایش تاب آوری در سطح جامعه کمک می‌کند. نخست آموزش اعضا که شامل امدادگران، نجاتگران، کانون های دانش آموزی و دانشجویی است و پس از آن آموزش مستقیم عموم مردم در سطح جامعه.

گسترش فرهنگ آمادگی و تاب‌آوری در دوردست‌ترین نقاط کشور

وی افزود: بدیهی است که افراد آموزش دیده ضمن آن که خود به عنوان شهروندانی آماده، به تحقق جامعه آماده کمک می‌کنند، با آگاه سازی اطرافیان خود موجب گسترش آموزه های فرهنگ آمادگی با هدف دستیابی به جامعه تاب آور می شوند. بنابراین هریک از اعضای داوطلب یا فراگیران آموزش های همگانی به نوعی سفیران آمادگی و تاب آوری جمعیت در سطح جامعه هستند. خانه های هلال، فرهنگ آمادگی و تاب آوری را تا سطح روستاها و دهستان ها که معمولا در برنامه ریزی های اجتماعی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، گسترش داده است.

این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر گفت: در حوزه افزایش تاب آوری، می‌توان دو موضوع آموزش همگانی و خانه های هلال را به عنوان دونمونه موفق و اثربخش از خدمات جمعیت هلال احمر برشمرد. گرچه برنامه های دیگری نیز به صورت موردی یا مناسبتی توسط جمعیت هلال احمر با همین هدف در طول زمان به مرحله اجرا می‌ رسد. لذا دقیقا به همین دلایل است که در دوره مدیریت کنونی، هوشمندانه گسترش کمی و کیفی خانه های هلال  مورد تاکید و پیگیری قرار گرفته است.

خانه‌های هلال؛ طرحی پیشرو در تحقق برنامه‌های هلال‌احمر

مسئول هماهنگی خانه های هلال جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: طرح خانه های هلال هم اکنون به عنوان طرحی پیشرو در تحقق برنامه های جمعیت محسوب می شود و یکی از نقاط قوت این برنامه را می توان همدلی، اشتراک نظر و اجماع عمومی در کلیت این طرح و نحوه اجرای آن دانست. ایجاد آمادگی به طور قطع سرمایه گذاری است نه هزینه اما این سرمایه گذاری طبیعتا با چالش هایی مواجه است که مهمترین آن را می توان شرایط خاص کشور در حوزه اقتصاد دانست که تامین حداقل های تجهیزات آموزشی و امدادی در خانه ها را با مشکل اساسی مواجه کرده است.

فراهانی گفت: با این حال خانه های هلال دارای این ظرفیت هستند که با حمایت های عمدتا معنوی، مشارکت جوامع محلی را جلب و مسیر خدمت رسانی خود را هموار کنند. جمعیت هلال احمر نیز از تمام توان خود برای همراه سازی ارکان و ‌نهادهای مختلف کشور استفاده خواهد کرد و در این راستا تفاهم نامه هایی با برخی سازمان ها منعقد شده است. همچنین هماهنگی خوبی با سازمان مدیریت بحران کشور انجام شده که احتمالا در ماه های آینده راه را برای افزایش اثربخشی خانه های هلال هموارتر می‌ کند.

برچسب‌ها کرونا سازمان مدیریت بحران کشور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا سازمان مدیریت بحران کشور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کرونا سازمان مدیریت بحران کشور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور آمادگی و تاب آوری آموزش های همگانی خانه های هلال جمعیت هلال احمر راه اندازی خانه ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۰۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در سیل و آب‌گرفتگی ۱۲ استان

رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به بیش از ۳ هزار نفر در پی وقوع سیل و آب‌گرفتگی در ۱۲ استان طی چهار روز گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال احمر، بابک محمودی درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق تحت تأثیر سیل و آب‌گرفتگی در کشور اظهار کرد: از چهارم اردیبهشت تا صبح امروز در ۵۶ شهرستان از ١٢ استان شامل اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، کرمان و یزد خدمات امدادی مربوط به سیل و آب‌گرفتگی ارائه شد.

وی با بیان اینکه امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در پی اعلام هشدار سازمان هواشناسی در این استان‌ها در آماده‌باش کامل قرار داشتند، افزود: در این مدت زمان، به ۳۰۷۱ نفر امدادرسانی شد که از این تعداد ۱۹۱ نفر اسکان اضطراری و ۱۲۲ نفر نیز به مناطق امن انتقال داده شدند، همچنین امدادگران با کمک دستگاه پمپاژ، آب تجمیع شده در ۲۸۷ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۱۸۰ تیم عملیاتی، شامل ۶۹۰ امدادگر در این مأموریت‌ها مشارکت داشتند، گفت: در این چهار روز ۸۷ عملیات امدادی به اجرا درآمد و در جریان آن ۲۵ تخته چادر، ۴۲۱ تخته پتو، ۲۴۶ تخته موکت، ۵۹۱ کیلوگرم نایلون، ٢٣٠ بسته غذایی، ۳۵۶ قوطی کنسرو، ۱۹۴ قرص نان و ۵۴۰ کیلوگرم برنج بین افراد متأثر از سیل و آب‌گرفتگی توزیع شد.

کد خبر 748317

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • امدادرسانی به ۵۱۱ نفر در سیل خراسان جنوبی
  • امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در سیل و آب‌گرفتگی ۱۲ استان
  • افتتاح هفتمین خانه هلال شهرستان دنا
  • سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) رسید / تخلیه آبگرفتگی صحن مزار
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • نجات ۱۸ نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد
  • جسد مرد ۶۰ ساله طارمی پیدا شد
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است