Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت امور اقتصاد و دارایی، «فرهاد دژپسند» در حاشیه دو نوبت نشست با وزیر دارایی عراق در جمع خبرنگاران درخصوص برخی شائبه‌ها مبنی بر فشار دولت به بانک مرکزی برای فروش ۲ میلیارد دلار ارز و تبدیل آن به ریال و تأمین مالی ۳۷۵ هزار میلیارد تومانی دولت از این طریق، افزود: این خبر درست نیست، زیرا ۲ میلیارد دلار یا ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیارد دلاری که در برخی از سایت‌ها یا خبرگزاری‌ها ذکر شده است از نظر عددی به هیچ وجه با آن عدد ۳۷۵ هزار میلیارد تومانی که گفته شده سازگاری ندارد، مگر ممکن است دولت در مدت ۲ ماه از بانک مرکزی بخواهد معادل ۳۷۵ هزار میلیارد تومان را در بازار تبدیل به ریال کند؟

وی اظهار داشت: به‌شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم و در واقع به‌جز تنخواهی که از بانک مرکزی هر سال گرفتیم در این دو ماه هیچ دریافتی اضافی نداشتیم، این رویه یک سابقه دیرینه تاریخی است و تاکید می‌کنم که هیچ‌گونه مطالبه مالی از این مسیر از بانک مرکزی نداشته‌ایم.

دژپسند در ادامه سخنان خود به فرمول قانونی استفاده از تنخواه سالیانه اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون سالیانه به اندازه سه درصد بودجه عمومی دولت می‌توانیم از تنخواه گردان بانک مرکزی استفاده کنیم و این فرآیند نیز سیال است؛ به گونه‌ای که ممکن است در ابتدای ماه این تنخواه دریافت و در طول ماه بر اساس درآمدهای دولت این تنخواه تسویه شود و سقف آن هم در سال جاری ۴۱ هزار میلیارد تومان است.

حجم تجارت ایران و عراق در مقایسه با حجم اقتصادشان ناکافی است

وی درخصوص محور گفت‌وگوها و دستاوردهای ۲ نوبت نشست با وزیر دارایی عراق و هیات همراه، افزود: حجم تجارت بین ایران و عراق در مقایسه با حجم اقتصاد و تجارت دو کشور، قابل توجه اما ناکافی است.

وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد با تفاهم‌های به دست آمده، میزان تجارت میان ایران و عراق بیش از پیش افزایش یابد.

وی با بیان اینکه سابقه دیرینه و فرهنگ مشترک بین ایران و عراق چنین اقتضاء می کند که ما در مورد توسعه روابط اقتصادی دو کشور تدابیر ویژه ای بیاندیشم، ادامه‌داد: یکی از بحث‌هایی که به آن پرداخته شد، رفع مشکلات گمرکی دو طرف بود که بحث‌ها و تفاهم‌های خیلی خوبی انجام و قرار شد گفت‌وگوها و همکاری‌ها در این زمینه تداوم یابد.

دژپسند با تاکید بر توافق طرفین درخصوص تبادل تجربیات در زمینه فعالیت‌های گمرکی و تسهیل تجارت بازرگانان دو کشور، اعلام‌کرد: در همین خصوص قرار شد رییس کل گمرک جمهوری اسلامی، به‌زودی سفری به عراق داشته باشد و تدابیر و هماهنگی‌های بیشتری در ارتباط با توسعه روابط تجاری اندیشیده شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی، موضوع بعدی مورد توافق در مذاکره با همتای عراقی خود را سرمایه‌گذاری مشترک طرفین اعلام کرد و گفت: اکنون هم سرمایه‌گذاران ایرانی و عراقی در هر دو کشور مشغول به‌کار هستند، اما بنا بر مذاکرات قرار شد سازماندهی ویژه‌ای در این ارتباط داشته باشیم تا حجم سرمایه‌گذاری خارجی دو طرف در قالب ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید و یا صورت‌های دیگر افزایش یابد.

وی، توسعه همکاری‌ها در ارتباط با حمل و نقل ریلی مسافر و کالا بین دو کشور را از موضوعات دیگر مورد توافق در نشست خود با طرف عراقی عنوان و ابراز امیدواری کرد تا این همکاری‌ها هر چه سریع‌تر توسعه یابد.

برتری ایران در زمینه لبنیات و کشاورزی

در ادامه «علی علاوی» وزیر دارایی عراق نیز طی سخنانی در خاتمه این نشست با ابراز رضایت از گفت‌وگوهای امروز با همتای ایرانی خود، به تفاهم‌های به دست آمده از جمله تفاهم‌های گمرکی و سرمایه گذاری مشترک اشاره کرد و گفت: امروز دو طرف به نتایج خیلی خوبی در زمینه هماهنگی های گمرکی در همه گذرگاه های مرزی رسیدند.

علاوی، تسهیل تجارت بین دو کشور و توسعه خط آهن شلمچه- بصره را از جمله دیگر تفاهم‌های این نشست برشمرد که می‌تواند به گسترش تجارت بین دو کشور کمک شایانی کند.

وزیر اقتصاد و دارایی عراق افزود: در زمینه تشویق سرمایه‌گذاری تجار جمهوری اسلامی در عراق به‌ویژه در زمینه لبنیات و کشاورزی به توافق‌های خوبی رسیدیم و ایران برتری خوبی در این زمینه دارد و امیدوارم به زودی توافقنامه های جدیدی را در این زمینه ها امضاء کنیم.

به گزارش ایرنا، روز گذشته (شنبه) دیدار وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با وزیر مالیه عراق و هیأت همراه انجام شد و در این جلسه درباره زمان‌بندی و چگونگی بازپرداخت بدهی‌های طرف عراقی به ایران مذاکره کردند.

برچسب‌ها نرخ ارز توسعه ایران توسعه صادرات وزارت اقتصاد و امور دارایی فرهاد دژپسند توسعه اقتصادی گمرک جمهوری اسلامی ایران کشاورزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تجارت عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ ارز توسعه ایران توسعه صادرات نرخ ارز توسعه ایران توسعه صادرات وزارت اقتصاد و امور دارایی فرهاد دژپسند توسعه اقتصادی گمرک جمهوری اسلامی ایران کشاورزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تجارت عراق اخبار کنکور جمهوری اسلامی سرمایه گذاری هزار میلیارد ایران و عراق دارایی عراق بانک مرکزی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۱۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴