Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده کتاب «دختر شینا» گفت: باید توجه داشت که احساس بی نیازی به کتاب یک آسیب اجتماعی و فرهنگی بوده و تا حد زیادی در میزان سرانه مطالعه نقش دارد، اگر جامعه علاقمند به مطالعه بود افزایش قیمت کتاب تنها باعث می‌شد که تعداد خرید کتاب‌های سبد خانواده کاهش پیدا کند.

بهناز ضرابی زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون علل کاهش سرانه مطالعه گفت: کاهش سرانه مطالعه در جامعه به عوامل و موضوعات مختلفی باز می‌گردد، یکی از مهمترین این عوامل عدم فرهنگ مطالعه در کشور محسوب می‌شود، همچنین لذت نبردن از مطالعه و تاثیر انکارناپذیر آن بر استقبال و علاقه مردم به مطالعه باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: نمی‌توان منکر این موضوع شد که افزایش قیمت کتاب سبب شده کتاب از سبد خانوار حذف شود، ولی باید توجه داشت که احساس بی نیازی به کتاب یک آسیب اجتماعی و فرهنگی بوده و تا حد زیادی در میزان سرانه مطالعه نقش دارد، اگر جامعه علاقمند به مطالعه بود افزایش قیمت کتاب تنها باعث می‌شد که تعداد خرید کتاب‌های سبد خانواده کاهش پیدا کند و مردم یا تعداد کتاب کمتری خریداری کنند و یا به کتابخانه‌ها بیشتر مراجعه کنند، اما هم اکنون شاهد حذف کتاب از سبد خانواده هستیم و چرایی این مهم نیاز به بررسی علمی و کارشناسی دارد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

ضرابی زاده پیرامون اهمیت فرهنگ مطالعه در جامعه تصریح کرد: مردم جامعه ما باید با لذت مطالعه آشنا شوند، چنانچه این لذت را احساس کنند قطعا به آن ادامه داده و در هر شرایطی مطالعه را در دستور کار خود قرار می‌دهند این درک از لذت مطالعه و یا به بیان دیگر فرهنگ مطالعه باید از دوران کودکی در ذهن مردم جای بگیرد پس خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که آموزش فرهنگ مطالعه را از زمان نوجوانی به فرزندان خود آموزش دهند.

وی در همین راستا ابراز کرد: متاسفانه جامعه ما با کتاب و کتاب خوانی مانوس نیست و این آسیبی بزرگ در حوزه فرهنگ محسوب می‌شود، بیگانگی با کتاب و مطالعه همچنین عدم درک درست از اهمیت و ارزش مطالعه عوارض بسیاری را با خود به دنبال دارد همین سبب شده که مطالعه در بیان جامعه ما از اهمیت لازم برخوردار نباشد در این شرایط وضعیت برای گروه سنی کوچکتر نیز بر همین منوال است.

***عدم فرهنگ سازی برای مطالعه 

نویسنده کتاب «ساجی» تاکید کرد: متاسفانه نتوانستیم مطالعه را از دوران کودکی در جامعه درونی کنیم لذا امروز شاهد کاهش سرانه مطالعه هستیم این روند برای نوجوان امروز که آینده ساز و نسل آینده محسوب می‌شوند نیز بر همین پایه شکل گرفته و ادامه پیدا کرده است.

ضرابی زاده اظهار کرد: مطالعه برای نسل آینده امری مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد لذا در این زمینه باید کتاب‌هایی که در اختیار نسل جوان قرار داده می‌شود معرفی و انتشار کتاب‌های با کیفیت به لحاظ محتوا بسیار مهم است کتاب‌هایی که بتواند شیوه درست زندگی و حل بسیاری از مشکلات را به نوجوان و کودکان امروز آموزش دهد امری بسیار مهم است که از نگاه دست اندکاران فعال عرصه فرهنگی به دور مانده است.

***اشتراک گذاشتن کتاب

وی پیرامون مطالعه در جامعه ابراز کرد: مطالعه و خواندن کتاب یک فعالیت تربیتی و انگیزشی است افرادی که این تجربه را به دست می‌آورند می‌توانند آن را با دیگران به اشتراک بگذارند این رویدادی ارزنده در این راستا محسوب می‌شود، زیرا به افزایش سرانه مطالعه کمک قالب توجه خواهد کرد پس نیازمند برنامه‌های فرهنگی و راهبردی برای افزایش سرانه مطالعه و به اشتراک گذاشتن حال خوب در کتاب خوانی هستیم.

***کتابخانه‌ها بار سنگین افزایش قیمت کتاب را بر دوش می کشند

نویسنده کتاب «دختر شینا» پیرامون استفاده از فضای کتابخانه‌ها بیان کرد: کتابخانه‌ها فضا‌های مناسبی برای مطالعه محسوب می‌شوند در شرایط مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا بهترین راه برای مطالعه کتابخانه‌ها هستند، اما متاسفانه شاهد هجوم جامعه به سوی کتابخانه‌ها هم نیستیم و این امر خبر از بی نیازی مردم به کتاب دارد آنان احساس می‌کنند که به منبع اطلاعاتی ارزشمندی همانند کتاب نیاز ندارند و این آسیبی بزرگ برای فرهنگ محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: بهانه‌هایی همانند افزایش قیمت کتاب و یا بالارفتن قیمت کاغذ نمی‌تواند دلایل مناسبی و درستی برای مطالعه محسوب شود این چالش در حقیقت به زیر ساخت‌های فرهنگی باز می‌گرد، آموزش از دوران کودکی جهت اهمیت دادن به کتاب و مطالعه موضوعی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، باید توجه داشت که دادن هشدار صرفا نمی‌تواند گره کمبود مطالعه را جبران کند بلکه باید در عمل برای جبران چالش‌ها اقدام کرد.

***کتابخانه‌ها بازوی سرانه مطالعه

ضرابی زاده نقش مطالعه در خانواد‌ه‌ها را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: مطالعه در خانواده‌ها ایرانی در پایین‌ترین سطح قرار دارد حتی خانواده‌ها اهمیت قابل توجهی به وجود کتابخانه در منزل نمی‌دهند و تنها پنج درصد از خانواده به وجود کتابخانه در منازل توجه ویژه دارند با این همه من معتقدم بحث گسترده و در عین حال بسیاری پیچیده‌ای در افزایش سرانه مطالعه وجود دارد که باید مورد بحث و بررسی کارشناس قرار گرفته و پیرامون آن برنامه‌های راهبردی به کار گرفته شود.

*** فرهنگ فضای مجازی

وی در مورد فضای مجازی ابراز کرد: فضای مجازی امروز به بخش تفکیک ناپذیر زندگی تبدیل شده در عین حال باید توجه داشت که  فضای مجازی کار کرد خوب و بد دارد یعنی استفاده درست از این فضا می‌تواند بسیار کاربردی باشد، اما استفاده نادرست نیز تبعات خود را به دنبال دارد ما پیش از استفاده از فضای مجازی باید فرهنگ استفاده فضای مجازی را در جامعه جا بیندازیم، فرهنگ سازی امری مهم و کابردی برای این مهم است و نه تنها مختص فرهنگ کتابخوانی بلکه در همه حوزه‌های دیگر نیز کاربردی خواهد بود ارتقا سطح فرهنگ و استفاده از فضای مجازی باید در جامعه همه گیر شود.

ضرابی زاده پیرامون آموزش و تربیت در بخش فرهنگ خاطرنشان کرد: آموزش و تربیت در بخش فرهنگ آن هم از دروان کودکی به درونی کردن فرهنگ منجر خواهد شد از سوی دیگر کودکان و نوجوانانی که عموما کنجکاو هستند، زمینه تربیت و آموزش در جهت فرهنگ مطالعه چه در فضای مجازی و چه در فضای فیزیکی بسیار مهم است از سوی دیگر نقش خانواده و نظارت برنحوه استفاده از فضای مجازی نیز موضوعی پر دغدغه است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادبیات انتشارات سوره مهر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار ادبیات انتشارات سوره مهر باید توجه افزایش قیمت کتاب استفاده از فضای فرهنگ مطالعه سرانه مطالعه محسوب می شود کتابخانه ها برای مطالعه ضرابی زاده فضای مجازی بی نیازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۳۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است

امام جمعه همدان با بیان اینکه رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است گفت: بالغ بر ۲۷ دستگاه در حوزه عفاف و حجاب مسئولیت دارند و پلیس آخرین مرحله است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته با بیان اینکه عمل به تقوا در مسئولان، انجام دادن وظایف آنهاست اظهار داشت: روند عفاف و حجاب در طول یک سال و نیم گذشته، سبب نگرانی شدید خانواده‌ها شده است.

طرح نور، تأثیرات خوبی در جامعه داشت

وی بیان کرد: اتفاقات نشان داد رها کردن این فضا به ضرر تمام مردم، خانواده‌ها و جوانان است،حتی عده‌ای ممکن است بگویند که حجاب را قبول ندارند اما فارغ از این مسائل، واقعیت این است که این فضا رو به سمتی است که آسیب همگانی ایجاد کرده است.

نماینده ولی فقیه در همدان با بیان اینکه در مدت انجام طرح نور، تأثیرات خوبی را در سطح جامعه شاهد هستیم عنوان کرد: باید از کسانی که از پلیس تذکر گرفتند، به آن تمکین کردند و فرهیختگی از خود نشان دادند، تشکر کنم.

وی با تاکید بر اینکه در عرصه حجاب و عفاف نیازمند اقناع سازی هستیم افزود: بالغ بر 27 دستگاه در حوزه عفاف و حجاب مسئولیت دارند و پلیس آخرین مرحله است.

آیت‌الله شعبانی با اشاره به اینکه نظارت بر بازار پوشاک یکی از ضرورت‌هاست بیان کرد: در بازار لباس‌های تولید و عرضه می‌شود و و بعد ما به افرادی که از این لباس‌ها استفاده می‌کنند، انتقاد می‌کنیم.

وی اظهار داشت: کار فرهنگی لازم است ضمن اینکه همه به این مسئله قائل هستند و باید در این زمینه ورود کنند. دولت، قرارگاه عفاف و حجاب و نهادهای فرهنگی گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی در عرصه حجاب و عفاف را ارائه دهند.

امام جمعه همدان گفت: آموزش و پرورش، صدا و سیما، مدیریت شهری و اغلب دستگاه‌های دولتی وظیفه دارند کار فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف انجام دهند و اقدامات پلیس آخرین مرحله این فرایند است.

مردم باید اثرات سفرها و قراردادها با خارج از کشور را در زندگی خود ببینند

آیت‌الله شعبانی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا اشاره و تصریح کرد: در حوزه روابط بین‌الملل شرق و غرب فرقی ندارد، مهم این است که توافقنامه‌ها به نفع مردم و کشور باشد چرا که توافقنامه ها به شرط پیگیری دولت چالش جدی برای تحریم‌ها به حساب می‌آیند و مردم باید اثرات این سفرها و قراردادها را در زندگی روزمره خود ببینند.

نماینده ولی فقیه در همدان به روز کارگر اشاره کرد و گفت: امروز وظیفه مسئولان و متولیان، حمایت از کارگران و جامعه کارگری است و حمایت از جامعه کارگری تنها افزایش چند درصدی حقوق نیست، چرا که با وجود تورم کارگر از تورم عقب می‌ماند و مهم طراحی ساز و کار اقتصادی مناسب است ضمن اینکه باید از تولید به معنای واقعی حمایت کرد تا کارفرما نیز بتواند از جامعه کارگری خود حمایت کند.

مدعیان دروغین حقوق بشر، آبروی شعار آزادی بیان را برده‌اند

وی با اشاره به به تجمع دانشجویان در کشورهای آمریکایی با هدف حمایت از فلسطین و ضرب و شتم آنها اظهار داشت: تجمعات دانشجویان بر علیه نسل کشی کودکان در غزه در کشورهای مدعی حقوق بشر، با هجوم پلیس به آن‌ها همراه شده است در حالی که وقتی عده‌ای به صورت مسلح قصد براندازی کشوری را دارند، این کشورها دم از حقوق بشر می‌زنند، اما در برابر دانشجویان کشور خودشان چنین رفتارهایی انجام می‌دهند.

وی به سریال مشاور در صدا و سیما نیز گریزی زد و افزود: اقدامات یک روحانی در سریال مشاور، می‌تواند به الگویی برای مساجد سراسر کشور و معرفی مسجد به عنوان محور حل مشکلات مردم تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • جلال‌زاده: زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • «چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است
  • رد پای لابی صهیونیستی در هیاهوی دوباره خارج نشینان | توماج، اسم رمز فراموشی فاجعه غزه