Web Analytics Made Easy - Statcounter

وال استریت ژورنال می گوید اتفاقاتی که برای اکسون موبیل و شورون افتاده است نشان می دهد که بخش نفت در حرکت به سمت کربن زدایی دوران سختی در پیش دارند.

به گزارش «انرژی امروز» هرچند این هفته نقطه عطفی برای شرکت های نفتی بوده اما به اعتقاد وال استریت ژورنال آنچه مسلم است این گذار آرام و دردناک خواهد بود.

هفته گذشته در اکسون موبیل سهامداران توانستند دو مدیر دوستدار اقلیم را وارد هیات مدیره این شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رویال داچ شل هم در دادگاهی در هلند محکوم شد به کاهش انتشارات کربن.

آژانس بین المللی انرژی در هفته های گذشته اعلام کرده بود که اگر قرار است به اهداف انتشارات صفر تا سال 2050 برسیم باید سرمایه گذاری های جدید در سوخت های فسیلی متوقف شود.

وال استریت ژورنال می گوید که غول های نفتی آمریکایی که می خواهند از همکاران خود در سرتاسر آتلانتیک پیروی کنند می‌توانند درس هایی از آنها بیاموزند اما این درس ها چندان برایشان آسان نخواهد بود.

غول های نفتی اروپایی توجه خود را معطوف کرده اند به حداکثر بهره‌برداری از سیاست‌های با بهره وری بالا و نه اکتشافات جدید. هزینه های نفت و گاز در دوران کرونا کاهش یافت و فعلا پایین مانده است. اما هنوز میلیاردها دلار صرف تجارت های سنتی می شود با این حال عدم قطعیت ها درباره افزایش تقاضا در آینده بالاست، هزینه های سرمایه گذاری رو به افزایش است و قیمت گذاری کربن هم مدام بیشتر می شود.

سرمایه گذاری های سبز افزایش خواهند یافت اما این بدان معنی نیست که اکسون و شورون باید شروع به ساخت مزارع بادی و خورشیدی کنند. پروژه های تجدیدپذیر بدون تجربه مربوط به آنها می توانند کار سختی از آب دربیاییند. در سایت های جدید هم رقابت بالاست و حاشیه سود پایین، بسیار پایین تر از اکتشافات جدید.

بریتیش پترولیوم به عنوان آخرین غول انرژی اروپایی که به دنبال انرژی های سبز است هزینه قابل قبولی برای خرید پروژه های بادی فراساحلی پرداخت کرده است. برای غول های آمریکایی هم امیدبخش ترین حوزه برای سرمایه گذاری آنهایی هستند که انتقال تکنولوژی در آن ساده تر و امکان پذیرتر باشد. پالایشگاه ها می توانند در کنار پالایش نفت بیوسوخت تولید کنند، سوخت های مایع می توانند تبدیل به گاز طبیعی یا هیدروژن شود و جذب و ذخیره سازی کربن هم می تواند برای بازیافت نفت استفاده شود.

اروپایی ها هم در این زمینه سرمایه گذاری می کنند. سرمایه گذارها باید انتظار کاهش درآمد هم داشته باشند، فروش دارایی های نفتی که دیگر آنچنان عایدی ندارند راحت نخواهد بود.

قیمت کمودیتی ها و وجوه در گردش به دلیل حمایت هایی که هم از سوی سرمایه گذاران نفتی و هم عربستان سعودی برای تعادل بازار دریافت می کنند باید در کوتاه مدت بالا باشد. این باید برای غول ها امکانی فراهم سازد تا آنها بتوانند استراتژی های گذار خود را کامل کنند.

اما حتی اگر قیمت نفت متناسب هم باشد باز هم سهامداران مشکلاتی خواهند داشت. یکی از درس هایی که از استراتژی های گذار بریتیش پترولیوم می توان آموخت این است که واهمه  سرمایه گذاران سنتی از تغییر تجارت کنار گذاشته می شود اما این کنار گذاشتن واهمه آنقدر به سرعت اتفاق نمی افتد که انبوهی از تفکرهای رو به رشد متمایل به انرژی های سبز را جذب کند. سال ها زمان می برد، حتی دهه ها، تا اینکه این تجارت بزرگ تغییری واقعی و منطقی در پورتفولیوی شرکت ها نشان دهد.

شاهد همان شرکت شل است که سالها پیش این گذار را آغاز کرده است اما هنوز هم از سوی فعالین محیط زیست مورد انتقاد هستند.

سود سهام ها هم در خطر است. هم شل و هم بریتیش پترولیم سال گذشته برای تنخواه های استراتژی های پاک تر، پرداخت به سرمایه گذاران را کاهش دادند.

آمریکایی ها هم اگر بتوانند بدهی های خود را مدیریت کنند قیمت بالای نفت می تواند این کاهش درآمدها را جبران کند.

خبر خوب بعدی برای اکسون و شورون این است که ناشناخته هایی که شل و توتال در استراتژی های گذار با آن در کشمکش بودند حالا از بین رفته است.

سوای افزایش محبوبیت خودروهای برقی و ارزان تر شدن انرژی تولیدی مزارع بادی و خورشیدی، کربن زدایی حالا تبدیل شده است به یک اولویت سیاسی جهانی.

اگر غول های نفتی کاری نکنند امیدواری ها برای دنیایی سبزتر کاهش خواهد یافت. تولید کنندگان آمریکایی در ابتدای راهی بسیار خسته کنند هستند اما دست کم آنها می توانند از ایده هایی که آینده سبزتر نشان می دهد بهره مند شوند.

برچسب هااکسون موبیل (Exxon Mobil) انرژی امروز انرژی های سبز بریتیش پترولیوم (BP) رویال داچ شل (Royal Dutch Shell) شورون (Chevron) غول های انرژی گذار انرژی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اکسون موبیل Exxon Mobil انرژی امروز انرژی های سبز بریتیش پترولیوم BP رویال داچ شل Royal Dutch Shell شورون Chevron غول های انرژی گذار انرژی آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو وال استریت ژورنال سرمایه گذاری غول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۴۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • استقبال و حمایت از سرمایه‌گذاران در لرستان
  • ادامه هتل«صخره‌ای»معطل راه دسترسی/استاندار:سرمایه‌گذار حمایت شود
  • ضرب‌الاجل استاندار لرستان برای قدیمی‌ترین پروژه خرم‌آباد
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخشهای گردشگری و کشاورزی
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخهشای گردشگری و کشاورزی